Ивайловград

Гласът на Ивайловград

Започва Винария 2009
вино, ивайловград, wine, ivailovgradОт днес до 21.03.2009 ще се проведе изложението Винария 2009. То се провежда в Пловдивския панаир и на него ще участват много производители на вина и компании произвеждащи машини и материали за винопроизводството. Тези които се занимават с винопроизводство е добре да посетят изложението за да видят и чуят в каква посока се развива самия браш.

Колкото до ивайловградския край, едно от основните препитания е лозарството и винорпоизводството и много голяма част от населението в общината е заето с тези дейности. Също така в Ивайловград се произвеждат много добри вина като голяма част от домакинствата произвеждат вина за лична употреба. Има много хора, които биха оспорили факта, че домашното вино е по-добро, но това е така. За сравнение бил дал следния пример:

В едно добро домашно вино от ивайловградския край няма нищо друго освен грозде! В купените вина има всичко друго, но не и грозде. Едно от предимствата на Ивайловградското вино е, че при производствата му не се налага добавянето на захар. Естествената захарност е много важно качество на доброто вино. Това е същото като домашния кашкавал, сирене, луканка и т.н. В тях има само мляко и месо и сланина съответно. В закупуваните от магазини на всички ни е ясно какви гадости слагат. Същото е и с виното. А който трърди, че купеното вино е по-добро от домашното моля да го докаже. Ще е хубаво да чуем аргументите му.

Наздраве на всички и тази година още по-хубаво вино от миналата!
5 Comments

Add a Comment
  1. Ивайловградското вино си е хубаво. Аз всяка година поръчвам на познати от вашия край да ми правят вино. Предпочитам да си купя нещо хубаво отколкото някакъв боклук от магазина да се тровя, че и да давам повече пари. Поздрави на Ивайловград

  2. Виното в Ивайловград е хубаво, признавам 🙂

  3. Как да не е хубаво домашното вино ,когато в него не се слагат разни химикали,за разлика от произведеното бутилирано.
    Виното е питие за богове

  4. Рочо добра ли е реколтата тая година ? 🙂

  5. Ивайловградско вино и сухи мезета. Там е истината

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ивайловград © 2015 Frontier Theme