За язовир Ивайловград и бракониерите

румен анастасов, сътрудник на иара, язовира в ивайловградСлед залавянето на поредните бракониери в четвъртък вечерта, язовир Ивайловград отново е във новините. Този път се прочухме с това, че в язовира почти необезпокоявани, бракониерите хващат огромни количества риба.

За никого не е тайна, че на язовир Ивайловград се лови голямо количество риба с помощта на мрежи. Много хора притежават километри рибарски мрежи, с които ловят стотици килограми риба. Лично мое мнение като рибар, е че бракониерите трябва да бъдат озаптени. Но освен проверките по язовир Ивайловград, трябва да започнат усилени проверки по магазините за риба и по пазарите. В тях се продава риба от ивайловградския язовир, което е също толкова незаконно, колкото и улавянето й. Също така е време да започне да се говори и за останалите язовири в страната и като сме отворили темата за Хасковска област, да се каже какви безчинства се извършват на язовир Тракиец!

След събитията миналата седмица се разпалва и нов скандал за протекция над бракониерите на язовир Ивайловград. Румен Анастасов с прякор Козела обвинява полицията, че защитава заловените. Според информационния портал http://haskovo.net, причината за това твърдение е това, че бракониерите са били освободени няколко часа след задържането им. От пресцентъра на МВР обясниха, че задържаните следва да бъдат освободени след снемането на показанията им и след като са били оформени документите по производството. Също така се цитира нещатният сътрундик на ИАРА Анастасов, който казва, че полицията не съдействала при някой от случаите с бракониери. От своя страна от полицията обясниха, че при всеки случай изпращат екип да съдейства на служителите на агенцията по рибарство.

Да се надяваме, че ще се вземат мерки срещу бракониерите, по язовир Ивайловград и пак искам да отбележа, че е задължително да се проверяват и тези, които я продават, защото ако няма къде да бъде пласирана от бракониерите, рибата няма да бъде улавяна!

А по повод скандала, който се разразява в момента има кой да реши кой крив и кой прав. А за бракониерите, не знам какво да кажа. Видяхме кмета на Созопол и историята за сърната как се разви. Та няма да се очудя ако в съда решат, че бракониерите са били за гъби в язовира!

Новината в сайта www.haskovo.net <———-> Новината в сайта www.haskovo.info
Източник: http://haskovo.net <—————–> Източник: http://haskovo.info

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/brakonierite_po_qzovir_ivailovgrad_4324e.flv width=330 /][flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/haskovo_info_brakonieri_ivaylovgrad_234w.flv width=330 /]