Садки затварят Цимбъла за риболов

садки, язовир ивайловград, сунай, румен анастасовЧаст от язовир Ивайловград ще бъде затворена за любителски риболов. Това е местността позната на ивайловградчани като Цимбала. Това ще се случи, тъй като тази част от язовир Ивайловград е одобрена за отглеждане на аквакултури.

Засега единствената информация, която имаме е, че министерството на околната среда и водите е издало разрешение за промишлен риболов на територията на язовир Ивайловград. Инвеститорът засега е неизвестен, както се изразява директорът на ИАРА Хасково. Получената концесия е в местността Цимбала и ще доведе до забрана на любителския риболов в тази част на ивайловградския язовир. По закон арендаторите имат право да забранят риболова в областта на сакдите и дори на няколкостотин метра от тях, като това е по тяхна собствена преценка.

Въпреки, че от ИАРА говорят за неизвестен бизнесмен, запознати коментират, че това е Румен Анастасов по известен като Козела, с който са свързани скорошните събития по залавянето на Здравко Бъчваря за бракониерски риболов на язовир Ивайловград. За партньор за Румен Анастасов се спряга друг нашумял покрай този случай, а също и покрай незаконните кариери бизнесмен – Сунай. Дали това са инвеститорите, които имат разрешение от министерството за промишлен риболов на язовир не е ясно дори и на ИАРА, което е доста интересно. Въпреки това ивайловградчани помня, че още докато управляваща беше Тройната коалиция и на власт в България беше ДПС имаше слухове, че Сунай трябва да спечели проект за изграждането на садки на язовир Ивайловград.

Ето едно от филмчетата, които сме пускали и преди за бракониерите по язовир Ивайловград:

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/brakonierite_po_qzovir_ivailovgrad_4324e.flv width=400 /]