Ивайловград

Гласът на Ивайловград

Кукерите от ивайловградския квартал Лъджа с награда
кукери в ивайловград, лъджа, награда в перник за лъджанските кукериИвайловградските кукери с отличие на Международния фестивал “Сурва”, който се проведе този уикенд в град Перник.

Кукерските шествията на тазгодишния фестивал Сурва 2011 откриха кукерите от квартал Лъджа в Ивайловград. Ивайловградските кукери участваха за 14-ти пореден път на международния фестивал на кукерите в Перник. Тази година те спечелиха сребърен медал за „атрактивност за група от Източна България“. Това е едно важно признание за лъджанци.

Поздравления на кукерите от ивайловградския квартал Лъджа за поддържането на традициите живи. Пожелавам още много награди, много здраве и щастие и още дълги години да запазите този обичай жив. За тези, които не знаят лъджанци освен че празнуват на Кукеровден, също и коледуват. И тази година на Бъдни вечер имаше коледари в Лъджата.

За тези, които се интересуват, Кукеровден в Ивайловград и тази година ще се проведе на християнския празник Сирни Заговезни. Тази година празника се пада след националния празник 3-ти Март, когато се събират 4 почивни дни (от 3-ти четвъртък до 6-ти неделя). Това е един хубав повод за почивка в Ивайловград, по време на която може да посетите и Кукерите в квартал Лъджа.
6 Comments

Add a Comment
  1. Честито на кукерите. Достойно представяне.

  2. Ами напишете им имената на тези хора,да се знае кои са.

  3. Ами да ги напиша ама знам им знам на повечето само партизанските имена 😆
    Иначе ще пробвам да им ги намеря 😀

  4. Яз, тис… 😀 Откак се понмя винаги е наставало някаква треска като наближи този фестивал. Доста тренират момчетата и сега постоянството им се отплаща 🙂 Браво!

  5. Поздравления на кукерите от Ивайловград на лъджаниците де за доброто представяне на кукерския фестивал 🙂

  6. Страхотни празници има в Гърция, палят се огньове, лее се вино

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ивайловград © 2015 Frontier Theme