Ивайловград

Гласът на Ивайловград

Две успешни акции срещу бракониери на язовир Ивайловград
язовир Ивайловград, бракониери на язовир ивайловград, проверки на язовир ивайловградПрез изминалата седмица инспекторите на ИАРА проведоха две успешни акции и заловиха трима бракониери на язовир Ивайловград.

При първата акция, провеждана през тъмната част на денонощието, инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Хасково са забелязали бракониер, изваждащ рибарски мрежи от язовир Ивайловград. Той обаче видял проверяващите и успял да прибере такъмите и да избяга в посока Ивайловград. След сигнал до Районното Управление на МВР в Ивайловград, нарушителят е спрян за проверка на влизане в града и е отведен в управлението за установяване на самоличността му. Междувременно в полицията в Ивайловград пристигат и инспекторите на ИАРА, които установяват на нарушението и му съставят акт за извършване на стопански риболов без разрешително. Освен че е получил акт, от заловеният бракониер са конфискувани лодка, двигател за лодка и 50 метра рибарска мрежа.

На следващата сутрин, служителите на ИАРА се връщат на язовир Ивайловград за да продължат проверката си и се натъкват на нови нарушители изваждащи рибарски мрежи от водата. Бракониерите са заловени на място и от тях отново са иззети мрежа и рибарска лодка. И на двамата нарушители са съставени актове за извършване на стопански риболов без разрешително. Те също са отведени в Районното Управление в Ивайловград за установяване на самоличността им и за образуване на полицейски дознания.
2 Comments

Add a Comment
  1. Атакааааа браво 🙂 Нека редовно има такива проверки и нека проверките са с по-голям успех 🙂 От тез мрежи само слънчевки останаха за въдичарите ❗

    1. Даааа!
      Браво на ИАРА!
      Май че след екшъните есента са се взели в ръце и полицаите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ивайловград © 2015 Frontier Theme