Диана Овчарова подкрепена от ГЕРБ за кмет на Ивайловград

диана овчарова, кмет, ивайловград, гербЧленовете на партия ГЕРБ в Ивайловград решиха да подкрепят/издигнат кандидатурата на Диана Овчарова за кмет на общината. Това стана на събрание на партия ГЕРБ провело се в понеделник 14.06.2011.

Диана Овчарова ще е независим кандидат за кмет на община Ивайловград. Това е първата известна кандидатура за кметското място. Засега не се знае кои са останалите кандидати, като се носят слухове, че настоящият кмет на общината Стефан Танев ще се кандидатира за 4-ти мандат. Можи би той ще бъде издигнат от БСП като това ще стане сигурно в края на месеца, когато социалистите в Ивайловград ще изберат своя кандидат.

Като цяло, дори и да не са официално известни останалите кандидати за кметското място в Ивайловград, се очертават интересни и оспорвани избори. Всъщност не знам дали и кандидатурата на Диана Овчарова вече е официалнo издигната, затова и по-горе съм написал (подкрепят/издигнат). Ясно е обаче, че вече е официално подкрепена от партия ГЕРБ в Ивайловград.

По-долу може да прочетете новината от източника – вестник Марица:

източник: Диана Овчарова подкрепяна от ГЕРБ за кандидат за кмет на община Ивайловград

Това става седмица след като в пресата се появи новина, че тя ще е една от обсъжданите кандидатури на ГЕРБ в Ивайловград – дама скара ГЕРБ и БСП в Ивайловград.

диана овчарова, стефан танев, кмет, ивайловград

513 Comments

Add a Comment
 1. Дани, София

  До там ли стигнаха ГЕРБ, че да няма кой друг да издигнат за свой кандидат-кмет, а са се спряли на тази. Та тя от 10 години е секретар на община Ивайловград, от екипа на Стефан Танев, който уж не харесват. Явно не и стига краденето в читалището, а сега иска и в общината да краде, заедно със Златил Хаджиев.
  Боже, боже, ела си събери вересиите, боже!

  1. Ганю Тиквата

   Срам и позор за ГОСПОЖА ДАСКАЛКАТА

   1. Бойко Тиквата

    Аз съм казал: на мене ми трябват жени, та дори и даскалки. Имам нужда от жени….хохохохохох

    1. неинформиран

     Аке не си намериш жени ела довечера на дупката .Поканил съм един …….супер е .

 2. Ще ви помоля, без да се заяждате и т.н. Ако имате доказателства, за подобни неща, сезирате определените държавни органи, а не пишете по форумите! Подобни неща няма да се толерират. Още повече при потребители, които се представят с няколко различни имена/никове ❗

 3. Дани, София

  admin, ти от кога стана “адвокат на Дявола”?!

 4. Не съм станал адвокат на никой! Моля те, не се заяждай с мен без причина!!!

  Ако прочетеш останалите ми мнения в този сайт ще видиш, че винаги когато е имало сериозни необосновани нападки срещу някой, съм правил забележка. А ако има нещо КОНКРЕТНО да напишеш, няма проблем ❗ Всеки в този сайт е видял, че тук няма цензура. Дори доста пъти са ме обиждали, но мнения не съм трил или променял.

  И те така….

 5. г-жа овчарова е един от малцината в община ивайловград която работи и върши нещо. повечето в общината са пълни мързеливци и лентяи начело с кмета който откъде си мислите че има пари да направи декари слънчеви батерии в лъджата. толкова пари не се печелят с труд господин танев. аз ще подкрепя диана овчарова на изборите защото е достоен кандидат

  1. Пак ще повторя написаното от мен по-горе!!! Моля, без обиди.

 6. Дани, София

  admin, защо само мен предупреждаваш, а този Тони не. Слушай Тони, ще ти кажа едно- колко пъти г-жа Овчарова ти е свършила работа, разбира се ако си й близък или близка?! Убеден съм, че никога. А що се отнася до слънчевите батерии на Стефан Танев в Лъджа- това може лесно да се провери с какви пари са правени. Той да не е малоумник като…..

  1. Молбата не беше персонална. Беше отправена към всички пишещи. Можеш да я прочетеш пак!
   Също така в коментара няма конкретни обвинения, а има въпрос! Не се заяждай с мен ами чети внимателно!

 7. правосъдие

  Стефан Танев трябва да докаже освен това от къде са му парите и че няма конфликт на интереси. Стефан Танев да каже защо община Ивайловград не позволи на чужди фирми да изградят подобни инсталации от слънчеви батерии. Стефан Танев да каже как за останалите фирми не може да се смени предназначението на земята и да се одобри проекта а за него може. Да каже и как сам си гласува и одобри в общината ПУП-ПП за прокарването на 20 киловолта електропровод до слънчевите батерии. Диана Овчарова да каже как беше досега от БСП а сега я подкрепя ГЕРБ. Как досега беше с кмета а сега е срещу него.

 8. Tova e logichno razvitie sled kato Stefan Tsvetkov izostavi desnite v Ivaylovgrad i premina v reditsite na BKP. Koy da izberat gerb. Obera li da izberat za kandidat kmet. Stefan Cvetkov se prodade za edna ekskurziq do Franciq i oshte neshto

  1. Дани, София

   Диана Овчарова да докаже парите за 3-те си коли, ежедневните тоалети и прически, смяна на дограмата в къщата си в Ивайловград и придобитата в с.Драбишна, да докаже как орехите на читалището ги взеха червеното Яре- Янко Кондака и Васко Холандеца. Дияна Овчарова да каже защо читалището от ден на ден затъва. Дияна Овчарова да каже защо при наличие на голям процент безработица в Ивайловград държи на работа пенсионери, единият от които е баща й. Диана Овчарова да каже колко пари плати фирмата-изпълнител на ремонтните работи на читалището, която настани работниците в къщата на майка й… Още да изброявам ли….

   1. ГОВОРИШ ПРОСТОТИИ!

    1. Говориш неземни простотии Дани алоо София…

     1. мароканец

      Рослане, знаем се кой кой е! И за пристрастията на майка ти и фамилията ви към Овчарова също знаем, че как няма да я защитавате- та тя плаща пари за хонорар на майка ти от читалището. и то какви! И за прелитането ви от цвят на цвят знаем/т.е. от партия в партия/. Но случайно да знаеш, че парите за хонорари на такива като майка ти идват от Стефан Танев- т.е от общината. По-добре се скрий!

 9. Мисля, че в нашия град това е най-добрата кандидатура.

  1. R, вълка също е много красиво животно но никой не го гледа заедно с овцете.

 10. Ще кажа своето мнение по възникналия казус.
  Овчарова може да е добър човек , но най добрия човек е чобанина т.е. този зад когото стоят овце .
  Ако ГЕРБ Ивайловград припознават себе си като такива нека я подкрепят .
  Всъщност сценарият е елементарно прост – след като ДС – БСП бламираха вместе с ДС – ДПС ,
  първото демократично правителство на СДС , впоследствие създадоха ореола около Симеон , влязоха в управлението с него ,
  използуваха го да обере негативите , асимилираха и претопиха НДСВ , като явно тенденцията е същото да направят с ГЕРБ ,
  която като 1-ва политическа сила в България и партия член на ЕНП откровено не разбирам поведението им с тази им номинация .
  За мен тази кандидатура е проводник на дребен реваншизъм от страна на ментора и Златил Хаджиев , както и предлагането на такъв
  кандидат и въпреки недоволството и ропота на членове на ГЕРБ става факт , което е проява на политическа и идейна импотентност
  Тъй като аз съм лоялен към демократичните ценности , по никакъв повод не бих подкрепил тази кандидатура !
  Това , че била направила нещо си в читалището ..?!? абе хора нали тези които са на такива позиции трябва да правят нормални неща .
  Това нейн + ли е ? За мен е – / минус/ , защото твърдя , че е можело да направи още повече неща ! Защо след като е в читалището , не вземе да освободи Теохара на когото е пряк ръководител…. а ? Ами как ще го освободи , нали пръцкат в гърнето общо и са поомазнки и задушаващи се в собственото си зловоние .
  Та какво очакват тези хора от ГЕРБ , да им пазят гърба ли или да им изчистят лицата ….. вероятно -ДА , но гръб се пази ако не е окалян !

  1. Бързев, това ти ли си??? 😆

  2. неинформиран

   Видяхте ли сега кой разправя , че партията ГЕРБ е стадо което се движи след водача си.И ако чобанина бил добър то и овчиците щели да го следват кротко .

 11. А с читалището само можем да е гордеем – просто е много хубаво, особенно кото се има в предвит бюджета му.

  1. Дани, София

   бюджет гласуван от тези, срещу които Овчарова сега тръгва.

 12. Дани, София

  А знаеш ли, че изцяло общината е поела издръжката на читалището- и ремонти и дейност, защото “добрата кандидатура” Овчарова не може да се справи и е вкарала читалището в дългове на стойност близо 200 000 лева.

  1. Браво бе …как ги каза тия 200 хилки….. то толкова им дават за 10 години.
   П.П. до ББ – до колкото имам инфо Теохара не е вече в читалището.

   1. Дани, София

    парите ги дължат по европроект, който не успяха да изпълнят добре и се наложи да връщат пари

    1. Това истина ли е? Ако е истина може ли да предоставите малко повече информация или да ни кажете къде да намерим такава?

     Имам разни идеии, които ще споделя довечера, и които ще са от полза на гражданското общество в Ивайловград.

     Все пак, като човек който плаща някакви данъци в Ивайловград и ходи често да си харчи парите там, защото не иска да ги харчи в София, ме боли когато се случват такива неща 💡

     1. Админ нямам такава информация- а следя постоянно какво става в града- ще разпитам и довечера ще споделя………
      но се съмнявам да е вярно -понеже съм на ясно с механизма за кандидатстване по еврофондовете… но все пак ще проверя….

     2. Дани, София

      Яко затънаха по проект BG 2005/017-454.03.03.02-12 „Непознатото водно конче, траки и орхидеи – обща природа и култура, Кипринос – Ивайловград” към МРРБ по схемата за безвъзмездна финансова помощ: “Устойчиво развитие чрез защита и опазване на водите и био-разнообразието в пограничния район Р България и Р Гърция”. Беше финансиран по програма ФАР-ТГС на Европейския съюз и българското правителство и беше на стойност 269991.90 евро. Но “кадърната” Овчарова и екипът й, състоящ се от флегми и стари учителки не успя да се справи. Фотограф им беше и Йорданчо, завлякъл с пари цял Ивайловград, цял град Кърджали, а сега разбирам и Крумовград.
      Виж: http://probuda-ivg.com/

     3. Тук искам и аз да се намеся. Същия този Данчо фотографа миналата седмица на Илиева нива го попитах, защо не пази обективите на фотоапарата си и как ги чисти след това, защото лично аз много пазя моите, поради високата им цена и той ми каза “Хаха, не ги чистя, хвърлям ги”. Просто ме разби с този коментар. Откъде може той да си позволи да хвърля обективи по 500-1000 лева ей така, защото събирали прах, защото ги носи без капачки 🙁 🙁 ИСКАМ И АЗ ДА СЪМ ФОТОГРАФ НА ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД

 13. Аз защо съм в чужбина вече две години. Четири години след като завърших училището в ивайловград се мъчех да си намеря работа. Само на кариерите и на нивите. Сега съм 100 пъти по добре. А тия докато бях в града и диана овчарова и стефан танев само гледаха кой колко повече ще отмъкне. Какво да правя там да се мъча. Танев да го пратят на кариерите да чука камънит там да го видим него как ще е. Съсипаха града и ни пратиха по чужбина. БСП винаги е било на власт и винаги ще бъде в Ивайловград. няма бъдеще за младите там затова бягайте докато ви е времето.

 14. Незнам дали е вкарала общината, но читалището е хубаво и има нещо на лице. А би ли ми казала общинските депутати колко струват на града и дали можем да се гордеем с това така както със въпросната сграда.

 15. Бай Стоян

  Община Ивайловград и общинския съвет не ги споменавайте защото са толкова големи крадци. Легализираха си кражбите едната от които е като си гласуваха максимални възнаграждения. Тия нищо не правят имат събрание на 2 месеца един път на което се събират да легализират на кмета безчинствата и взимат по 400-500 лева а оная лява китка зооинженера Георги Марков към 1000 лева. За какво ги взимат тия пари всеки месец. Да ядат и да пият общински пари. Зооиженер това да не са ти крави и кравеферма. Това е община и това са граждани. Срам и позор. Ама никой нищо не казва. И ивайловградчани мълчат. Всеки в града знае че са гласували максимума който е по закон. А какво вършат. Нищо. Само харчат парите на общината и ядат и пият.

  1. Дани, София

   Имаш грешка тук, намалиха си ги с 10%, така че те вземат най-малко от съветниците в България.

   1. Горките хорица, да вземем да им съберм помощи. В цеховете жените работят по 8 часа къртовски труд за минимална работна заплата, а общинските бирници за 2 часа си гушкват по 360 лв. труд изкаран с пот на челото, ако не работи климатика в залата и вдигат послушно ръчичка. Колко заседания има на комисиите и колко материали са подготвили тези “съветници” ? Администрацията им изготвя всичко, а те гледат и надали знаят за какво става въпрос. “Дани, София”, като си голям техен защитник, защо не поместиш общата сума за 4 години , която общината е изплатила за възнагражденията на общинските съветници пък тогава говори. Наглост и цинизъм е да взимаш толкова пари в такава бедна и безперспективна община.

 16. Дани, София

  Емигрант, какво ти е виновна общината в случая, че ти не си могъл да си намериш работа. Общината да не ти е фирма.

 17. Дани, София

  Бай Стояне, общината да не е детска градина, та секретаря на общината и кандидат-кмет от ГЕРБ Диана Овчарова е детска учителка?!

  1. do tuk vijdam samo hora skriti zad izmisleni nikove sled kato ste tolkova sigorni i ubedeni v tova koeto kazvate predstavete se nai lesnoto e da se predstavi6 za drug i da napadah tova e prisato samo za strahlivci kakvito ste vie qvno. .tuk vijdam samo napadki i ni6to drugo ako bqhte malko po zapoznati 6tqh te da znaete 4e po dobar kandidat za kmet ot g-ja ov4arova nqma, nqma ne6to s koeto tq da se e zahvanala i da ne go e usa6testvila i vsi4ki ot ob6tinata znaqt tova i gi e strah zatova i taka staratelno q upluvat tuk vav foruma no horata vijdat kakvo napravi tanev za tri mandata edno ogromno ni6to.

   1. Дани, София

    Точто три мандата Танев управлява, а вчарова е в екипа му като секретар. Криеше се зад него като мишка и сега изведнъж изкочи, защото видите ли ГЕРБ щели да я подкрепят. Как ти се струва това. А вчарова какво направи през тези мандати- тя не пое никаква отговорност за никого и за никой. Танев я взе от Бюрото по труда на работа и ако не беше той сега тя да е безработна. Читалището ръководела- с какви пари- с общински, защото общината й ги отпуска, но геч. Разбрахте ли какво е станало на последната сесия- аз не съм в града, но от достоверен източник разбарах, че Диана Овчарова и читалището дължат на фирмата-изпълнител на сроителните работи близо 110 000 лева и сега фирмата ще ги съди. Отделно Овчарова е подписала за заем от 50 000 лева и тях не могет да върнем. ова ли, Петър, е постигнала Овчарова, ако е това, много жалко за нея, за теб, като неин поддръжник.
    И знаете ли, че кандидатурата на Овчарова е спусната на ГЕРБ в Ивайловград отгоре. Самите поддържници на ГЕРБ са възмутени от това. Боже, боже, докъде стогнахме- да издигаме за кметове такива лъжливи и безлични хора.

 18. Общината не е фирма но е виновна за тва да няма една нормална фирма в ивайловград. Общината трябва да защитава хората не да защитава интересите на часниците дето дават парички по масата

 19. Намалете малко обидите, моля ви ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

  1. Аз предлагам да се регистрират във форума и там да коментират защото и той е западнал:)

   1. Бих се регистрирал във форума, но явно има някакъв бъг в системата. При опит за регистрация ми иска код за подтвърждение, а самата картинка (кода) не се показва на екрана. Търсих да намеря някъде място за връзка с Админ, ама няма. Ако случайно Администратора на форума прочете това го моля да ми отговори на Boristraikov@abv.bg

 20. Почнаха много бързо хората да се палят. Може би вече се засегнаха интереси с тази кандидатура. Срам и позор е да говорите такива неща.Не искам да давам имена и примери ,защото са стотици ,за безхаберното управление на Ивайловград и намалянето на населението му наполовина.Тази кандидатура е много добра за Ивайловград и само може да спечели самият град от това.Какво е направено -инвеститори ли сме привлекли , млади хора ли сме привлекли. Цялото население е поставено в зависимо положение от БСП и не се говори много , много. Стига с заплахи и обиди,или пак искате в лагери да ни пращате.Успех на г-жа Овчарова , а хората на които се засягат интересите(бизнес) да знаят , че вечни неща няма и хората виждат какво се прави пред очите им.Минаха вече тези време.

 21. Бай Стоян

  Миналата година лятото общинските съветници получаваха максимума. Тази година не знам какво е положението но може и да са намалили малко парите които крадат защото всяка година бюджета на общината намалява. тази година е още по малко. Това пак е защото управлението на община ивайловград е много добро нали така. Кажете едно нещо което е направил общинския съвет. Едно важно нещо за общината. Едно нещо освен да прибират парички има ли. няма. а общинските съветници кои са. Само като им се видят имената и се вижда какво чудо управлява община ивайловград.

 22. Един човек с шлифер и бомбе 🙂 ми казаха , че казал 🙂 , че освен наложената
  им кандидатура им дали един лист ( за общинска листа ) със седем имена и им казали – дописвайте се !

  1. :–)))))))))))))))))))) човека със шлифера и бомбето да не е носил и два обли куфара……………..хахахахаахахаха oIo…………………………hahaahahahahaahahah 8o

   1. Конспиративните теории и практики не допускат куфари 🙂 а само чадъри
    и флашки за политическо харакири 🙂

 23. Секретаря на общината Диана Овчарова е най малко 10 години член на БСП и сега ГЕРБ я подкрепя. Какво означава това. Някой казва какво ще се случи в ГЕРБ в Ивайловград. Някой който има интереси тя да е кандидат за кмет и да спечели и е уредил и ГЕРБ да мислят така. Тия неща не се случват в Ивайловград а по нависоко в Хасково. Казват че Златил хаджиев дърпа конците. Скандала между него и Стефан Танев е от миналата година и всеки си гледа интересите. Фотоволтаичен парк скара съветник с община Ивайловград http://www.snews.bg/82889.html БСП в Ивайловград е разцепено понеже златил хаджиев има голямо влияние там.

  Осем имота в землището на ивайловградското село Славеево предизвикаха спор в общината на граничния град.

  Върху терените, собственост на хора напуснали региона, ще се строи фотоволтаичен парк. Инвестиционни намерения за това са декларирали три фирми. Срещу сделката обаче се обяви общинският съветник и председател на комисията по Земеделия – Златил Хаджиев.

  Той твърди, че на заседание на общински съвет в края на миналата година е била отхвърлена докладна на кмета за одобряване на подробни устройствени планове на терените, а градоначалникът е опълномощен да преговаря на фирмите да се дадат общински терени с необработваема земя, а имотите край Славеево да се закупят от общината за евентуално оземляване на хора от селото. На заседание от 24 февруари тази година обаче докладната е внесена отново. Предлага се отмяна на решението от декември, което и става. Одобрен е ПУП за 8 от имотите. Според твърденията на Хаджиев гласуването е плод на политически натиск.

  Не на тази позиция обаче бе кметът на Ивайловград Стефан Танев. По думите му между двемете сесии е проведена среща със собствениците на имотите, по чието настояване е гласувана отмяна на първоначалното решение. Той подчерта, че земите са частна собственост, а е извън правомощията на общината да променя формата на притежание.

  Според Танев единствен политически момент в казуса е факта, че Хаджиев до преди време е бил част от съветническата група на левицата. След отделянето си той демонстрирал несъгласие с позициите на бившите си колеги в групата. Оказа се, че съветникът Хаджиев има личен интерес върху имотите да не се строи, тъй като е арендатор на земя в селото, а изграждането на фотоволтайци би нарушило целостта на блоковете, които той обработва.

  1. Дали ще ги работи Златил или друг,какво значение има.Това е плодородна земя.Баири и пустеещи общински земи колкото искаш.Те хората изчезват.

 24. Дани, София

  Admin този Йорданчо- фотографа не е фотограф на общината. Той снима Овчарова, дъртата Шереметова и сие

  1. Извинявам се, за грешката. Тогава кой му плаща да идва до Ивайловград да снима по събитията. Общо взето фотографите в Ивайловград къртят ама това е една друга тема….

   1. Offчарова май , все са заедно .

    1. Дани, София

     Да, а може и Будинка Коларова да му плаща, а може и Златил Хаджиев или синът му.

     1. Будинка била в листата спусната за изпълнение !
      Това някой може ли да го потвърди ?

  2. И за уточнение ей, така от добро сърце Йорданчо направи фотографиите с които общината толкова се гордее , че спечели награда във В.Търново “Ивайловград- Южната приказка на България”. Можи би трябва да попиташ кмета колко са платили на фотографа или ти ще ни кажеш….Следващия път се изказвай малко по-подготвен Дани. И ние поназнайваме някои нещица. Нещо взха краката на лъжите ти да се оказват късички.

 25. ДО ИВАЙЛОВГРАДЧАНИТЕ. НЯМА ЛИ ДА ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ДЕМОКРАТ ЗА КМЕТ НА ТАЯ ПУСТА ОБЩИНА. НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ. ТАНЕВ, КОЛАРОВА, ХАДЖИЕВ, ОВЧАРОВА, ВСИЧКИТЕ СА ОТ ЕДНА КРАДЛИВА ШКОЛА НА МАЗНИ КОМУНЯГИ КРАДЛИВИ. НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е НАПРАВИЛ НИЩО ЗА ГРАДА АКО ИВАЙЛОВГРАД МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ ГРАД. КАКВО СПОРИТЕ. И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ САМО СЕ НАГУШВАТ А ВИЕ ЛАПАТЕ МУХИТЕ И ДЕЦАТА ВИ ХОДИМ ПО ЧУЖБИНА. КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ ГЛАСУВАТЕ СРЕЩУ ДЕЦАТА СИ И ТЯХНОТО БЪДЕЩЕ.

  1. Дай предложение Hristo, ти със сигурност имаш такъв кандидат.

  2. Ех Ице,на колко години си?Не разбра ли че партията е само трамплин.Няма никакво значение от коя партия си.Трябва да забранят партиите!:)

 26. Бай Стоян

  Как Будинка. може ли някакви комунистически пенсионери да управляват града. а младите? как така. Тя колкото знам е пенсионер.

  1. Ей така бай Стоян
   всичко може !
   Будинка в листата на ГЕРБ – най вероятно ДА .
   Даньо Араджиев бивш политически офицер и сатрап на демокрацията , сега изявяващ се като адвокат и той ?!
   Съвсем до скоро и като зам. кмет от лоното на Танев .
   p.s. това не са кандидатури на местното политическо ръководство на ГЕРБ

 27. Neznam za Tanev no Ovcharova vaobshte ne stava za tazi rabota , osbenno kogato zad neq stoqt hora kato HADJIEV,B.KOLAROVA i. Vsichki pensioneri shte rabotqt ,a mladite i malkoto koito sa ostanali shte izbqgat. ot Iv-gr. pri tqhnoto up-nie.Ovcharova shte e poslushnoto detence na Hadjiev i sina mu,na Kolarova i maja i.

 28. До тук слушах само оплювания на имена, типично по български, затова да подходим по европейски. Явно всеки от изказалите се до тук има своя кандидатура за кмет, която е най-достойна, най-компетентна, най-неподкупна, по възможност да няма кола, къща или апартамент или по-точно в рамките на 4 -те години ако е кмет да не си “променя имотното състояние , защото това дразни хората (смяната на дограмата и 4 -те коли на Овчарова) – надявам се, че доловихте иронията ми за благосъстоянието. Останалото обаче е съвсем сериозно. Омръзна ми да слушам мрънкащи същества, очаквам конкретни имена на кандидати. Ха, сега да видя кое е по-лесното, да плюеш или да се мотивираш. Ваш ред е родолюбци на Ивайловград, тук в страната и чужбина.

 29. Ужас, пак ще сме без дясна кандидатура

  1. СИСКО ,
   Никога Ивайловградчани не са оставали без достойна дясна кандидатура.
   Смело твърдя , че нашите кандидати и листи за общински съветници винаги
   са били от най подготвените и стойностни хора .
   Вярно допускали сме и политически грешки , когато се наложи
   да избираме ” по малкото зло ” , но това са грешки на растежа и еволюцията НИ .
   И за да се предпазим от цикличност на тези грешки , съвсем скоро надявам се ,че ще има поле
   за критики , които е по добре да чуем и обсъдим всички заедно за да не се стоварят върху главите ни
   по време на същинският избор .
   Една от причините , поради които НИЕ в дясно губим местни избори в Ивайловград
   е това че ние демократите не умеем да лъжем , а Будинка , Хаджиев , Араджиев , Offчарова са патологични такива !
   Знам и друго , че Offчарова не е алтернатива и НИКОГА няма да бъде такава .
   Бруталното и налагане , като кандидат на ГЕРБ , показва ЦИНИЗМЪТ и нейният и на тези местни хубавци лобисти
   псевдо – патриоти .
   Offчарова в никакъв случай не е носител на желаното от всички нас НОВО !
   Тя е символ на ретроградната БСП – пряк виновник за състоянието на общината НИ .
   Тя е символ и на безхаберието заедно с Танев , Хаджиев ……………

 30. Интересно ще стане, какво ще обясняват вербовчиците на БСП когато ходят от къща на къща да плашат пенсионерите, че няма да вземат пенсии или , че ще им бъдат намалени ако не спечели кандидата на партията столетница, как така любимата им червена шапчица(Овчарова) е минала на другия бряг.

 31. Защо всички дясномислещи хора не застанаха зад една нова кандидатура а отново ще стане надпревара между две стари червенопартийни кранти. Не виждам разлика мейду Овчарова и Танев, който и да спечели между тях пак ще пърдят в едно гърне. Лошото е, че пенсионерите и хабер си нямат какво става в общината и под строй ще гласуват за Танев ли било или за Овчарова.

 32. Беше се заговорило за кандидатура на Борислав Бояджиев. За такъв човек бих гласувал, доколкото знам той винаги открито е изразявал своето дясно мислене и макар недолюбван от местнана власт все пак успява да потдържа едно средно бизнес ниво за Ивайловград.

 33. Нещо може да се промени, когато хората започнат да гласуват НЕ против БСП, ГЕРБ, ДПС или СДС, а ЗА този, защото има КАЧЕСТВА.Писна ми да слушам за червени бабички, сини дядовци, пак ли комунистите ще са на власт и тем подобни бълвочи. Искам ЛИЧНОСТИ!!! Ако ще се гласува за някого само защото бил от ГРЕБ или БСП или СДС, но този някой за нищо не става, забравете го Ивайловград, отпишете го от картата. Хора няма да останат, да сложат на входа табела : РЕЗЕРВАТ ЗА ИЗЧЕЗВАЩИ ВИДОВЕ!!!

  1. Много точно казано. Но има един важент момент, който диктува избора в повечето случаи. Това е интересите, които имат хората, които гласуват за дадена партия и облагите, които очакват.

 34. Искате ли да Ви кажа нещо- спрете да говорите срещу комунистите и БСП, защото всички изброени възможни партии и кандидати са се пръкнали от БСП, а бил ли си веднъж червен и каквито абривиатури да си слагаш, винаги ще си такъв. Защото кръвта ни е червена, а тя вода не става.
  Та по въпроса за госпожата, тръгнала да се издига за кмет- Овчарова, спри малко, сведи глава, огледай се, обърни се назад и виж откъде си тръгнала и накъде си се запътила. От тоалети не се докарва кметуване. От въртене на уста и емоция- също. Един кмет трябва да бъде открит, а не подмолен като теб, която 10 години се криеш зад гърба на Танев, заключваш се в кабинета си и симолираш работа, безцеремонно лъжеш ту читалищно общо събрание, ту някоя заблудена мъжка душица.
  Спри се!

  1. То надали с лъжи стана такова читалището , но сигурно за теб щеше да е по-добре да си миришеше на мухъл, нафталин и старо закостеняло мислене червен. Още повече изоставаш щом по дрехите преценяваш човека, сигурно ще си харесаш някой , който да смърди на пот и да не си сменя дрехите една седмица. Успех в намирането на такъв кандидат за кмет!!!

   1. Дани, София

    Виж протокола от последната сесия на ОбС и тогава пиши.

 35. Фенки на БСП и ГЕРБ спорят кой лидер е по-велик:

  – Ти чувала ли си за Атлантическия океан? – пита симпатизантката на

  червената партия.

  – Е? – отговорила гербаджийката.

  – Сергей Станишев го премина целия с плуване – възторжено казала

  бесепарката.

  – А ти чувала ли си за Мъртво море? – попитала привърженичката на ГЕРБ.

  – Да – отвърнала дамата от БСП.

  – Е.. Иван Петров го уби – отговорила фенката на ГЕРБ

  1. достатъчно за нея

   Та тоя Иван Петров ли е най-важния в ГЕРБ, та спрягате точно неговото име. Нека малко се разровят около него и фирмите, на които в момента, макар и депутат, е юридически консултант. Та тези фирми се пъчат и нахалстват из цяла България за обекти. Като фирмите на сина на Златил Хаджиев, които строят училища и детски градини в София.

 36. Много ожесточени спорове водите тука. За това кой какво е направил. Нещата които са направени се виждат много лесно. Вижда се какво е направил сегашния кмет. Града ви запада, а хората нямат работа и младите са на изчезване. В този град не може да се работи нормална работа. Неизбежно е да не останат никакви млади хора, защото никой не иска да работи на кариера да добива камъни, в гората да реже дърва или на нивата. Това не е живот за млади хора в 21 век. Това е скотски живот. Това е направил сегашния ви кмет за дългото си управление. Няма работа, няма млади, няма деца, няма забавления, няма бъдеще. Едно голямо застаряващо село. Някой да е чул последните години да е направено нещо за развитието на Ивайловград или да е видял такова нещо. Проектите в Ивайловград са само такива, от които може да се открадне. Какви проекти са направени с и какво са помогнали на града. Фирми на хора, чиято пионка е кмета правиха нещо по проекти, които те сами си измислиха.

  1. Иван: Няма работа, няма млади, няма деца, няма забавления, няма бъдеще.

   Точно това му трябва на града… млади хора и свежи идеи. Трябват хора с желание за работа и хора мотивирани и амбицирани да работят за превръщането на града в място, където да живеем спокойно без да ни липсва нищо и място с което да се гордеем, а не хора, които са научили всички пътечки и са спецове в това къде, какво и как може да се открадне. Хора които отдавна са си изпели песента и са показали какво “могат”. Каквото могли са направили, да дадем шанс на младите да се докажат, жалко че всички кандидати ще са все от едно тесто замесени. Обичам Ивайловград и ме боли за това, което се случва с него!

 37. Трябват свежи идеи на града, а сегашния кмет показа колко идеи има. Кръгово , “център” и куп такива неща , който бяха за нечии облаги .Иначе всичко е ОК на Ивайловград и само това му липсваше …..наглост , наглост……за хората работа няма , а те пред очите им правят такива неща. Кмета трябва да е нов и да внесе свежи идеи в Ивайловград. . Защо пък не и свежи млади идеи в Общината. “Носител на старо мислене , няма как да бъде носител на нови идеи”

 38. дядо Йоцо

  Аз чух че Обира щял да се кандидатира за кмет. Това е кандидата. Гласувайте за него. Ще оправи общината и вас ще ви оправи хохохохоохохохохохохххххооо

 39. достатъчно за нея

  Стига вече сте писали за Овчарова и сте й надигали акциите. Тя толкова много внимание не заслужава. Тази заблудена “овчица” се лута ли лута. Ще си намери “баш майстора”

  1. “Бря,не думай!”:)

 40. Аз мисля, чев наистина ни трябва нов кмет, който да вкара в общината нови идеи и нов състав, млад състав ако ще да ги докара отвън но това със сигурност не е Овчарова, при нея ще се пее старата песен на нов глас. За 12 години какво е направил Танев, само лично облагодетелстване. Нека му се направи проверка на имущественото състояние, да се види как ще го обясни.

  1. достатъчно за нея

   абе СИСКО, да не мислиш, че Танев е толкова елементарен, та да допусне такова нарушение!??

  2. Предложения, драги пищещи, предложения. Стига празни приказки кой става или не става. Имена давайте, другото е бля, бля, това е втръснало вече. Конкретни имена за кмет, за заместник, за председател на Общински съвет и т.н.

 41. Той може да е умен ама ти си много глупав. ГОлемите суми по банковата си сметка или на семейството му и големите разходи как ще ги докаже на данъчните ако го проверят. Ако има проверка и да е умен пак ще го хванат. Ал капоне не се е измъкнал а тоя ли ще успее. Колко пари открадна няма как да ги скрие. С тия пари града щеше да е по хубав. десетилетие крадене и невършене на работа съсипаха ивайловград

  1. вечното присъствие на БЗНС

   стига празни приказки и помия, като не можеш да дадеш доказателства- замълчи

 42. Искам да ви кажа, че само вчера уникалните посетители на сайта са били нaд 600 😆 Това рекорд за цялото му съществуване. Рекорд е и броя на коментарите за 1 ден 😆 Просто не проумявам какво се случи и откъде дойдоха всичките тези хора, но google не може да греши 😀

  1. Баце темата е пиперлива …. все пак е първата официална кандидатура….. чакай да излязат другите….
   П.П. бях ти обещал инфо за едни 200 бона …. но за сега няма нищо…. колегата Дани София каза че общината е поела задълженията – но за сега не съм намерил нищо във виртуалното пространство..а задължения се поемат с решения – а такива няма……. така че смея да кажа че това ще излезе кьор фишек,,,,,, 🙂

   1. Пиперлива ама чак пък толкова 😀 Интересното е, че има доста посещения от чужбина 😀

    1. Кипринос ли е чужбината 🙂

     1. Не. Чужбина е САЩ, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Турция и Кипър. 32 посещения от тези държави. Най-много са от Кипър – 7, понеже там има доста ивайловградчани. Пак казвам да не се заяждате с мен!

   2. Дани, София

    Това за читалището не е кьор фишек. Виште днес дневния ред на заседанието на ОбС- Ивайловград. Една от последните точки е жалба от фирмата-изпълнител на дейностите по читалището. Направо ще замлъкнете.

 43. Доказателството е състоянието на Ивайловград който е разграбен, разорен и хората бягат от него. Други доказателства искаш ли като слъчевите батерии които кмета си прави в момента които струват страшно много пари или това са му дарения. Хората гладуват друго доказателство не трябва. ивайловград е най-бедния край в хасковска област и най-обезлюдяващия.

 44. написано е долу. ивайловград изчезва и обезлюдява. друго доказателство искаш ли

 45. Иван не може да получи никакви гласове и трябва да го знае. не вярвам да се кандидатира

 46. Пловдивчанин

  По стечение на обстоятелствата много често идвам по вашият край ! Миналата седмица изкараха пет дни . Да кажем ,че основно идвам за развлечени , но винаги се срещам с хора от Ивайловград !

  По стечение на обстоятелствата познавам разни и разнообразни хора – няма да цитирам имена !

  Като външен наблюдател след дългогодишно пребиваване и контакти с много местни мога да дам заключение за много неща !

  1. Ивайловград е красив край с много възможности – за бизнес , туризъм , земеделие , развлечение и т . н . Искат се малко повече идеи и нужните инвеститори !

  2. За съжаление дългите години на управление на Ивайловград от Шайка Крадливи Комунисти със Техните Роднини ВИ докараха до тук !

  3. Града е град със затихващи функции , хората разчитат и имат ШАНС ако успеят някой да ги уреди на Държавана работа в общината , администрацията или МВР !

  4. С млади хора срещите ми се броят на пръсти – по скоро Случайност !

  5. ГЕРБ според мене , след събитията относно незаконните строежи смята ,че каузата да спечелят избори в града ВИ е загубена за тях .

  Питам се как за толкова години как някой от общината не се сети да си вдигне мазния задник и да обособи една Вилна Зона !

  Как така досега вашия кмет му БЕ трудно да се сети да направи с Благословията на неговите червени другари и неговия началник Стаматов една заменка на земя някоя вила хората са си узаконят имотите ….. толкова години бяха на ВЛАСТ !??
  Как оставихте нещата да стигнат до тук ? Та да се налага хора от Ивайловград да пращат писма до Б.Борисов с молба за МИЛОСТ !?

  6. Целият регион особено в селата цари разруха ! Много ми е неприятно е като минавам от двете страни на границата и правя съпоставка с гръцките села !

  7. Ивайловград може би има най доброто грозде в България , най – доброто вино и ракия ! Защо не ги развивате а нещата се свеждат до нуждите от лична консумация на Алкохол !

  8. Уникални възможности за зелена енергия най-много слънчеви дни в годината – какво чакате !!???? Какво стана с проекта за Перките в Попско чувам пак лоши работи ??

  9 . Язовира е страхотен с много хора които идват от цялата страна ! Направете Къмпинг , Плаж , Места за Отдих , Беседки , Бунгала , за това поне се искат много средства ! ???

  10 . Ако продължавате да я карате така нищо добро не ви чака , чака ви съдбата на Хухла , Ламбух , Камилски Дол , Горноселци и Долноселци !

  Изберете си човек не партиен и с чисто минало ако трябва от чуждо място дори които има желание да работи и да помага на ВСИЧКИ ВАС Ивайловградчани с цел благото на ОБЩИНАТА !! ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПРОМЯНА ! АКО НЕ БАВНО И СИГУРНО ЗАГИВАТЕ – колкото и да ми е тъжно !

  1. Ако си беше написал и името-нямаше да имаш грешка!:)

 47. Пловдивчанин

  Какво като си напиша името ? Има ли някакво значение ? Така ли иначе за ВАС съм абсолютно непознат !

 48. Да,ама не! На тебе ти е лесно, майничка! Ти идваш, любуваш се на развекателната природа, правиш си развлеченията… Незнам дали и ти не си дърта комуняга, но ти имаш възможност, поне да мислиш за развлечения! Красива е природата, привлекателна е гледката край язовира, но за теб и пловдивските “Козли”, които дойдоха, заградиха горите – 147 дка, заедно с брега за своя водопой, и строят ли строят!…Може би, вие с парите сте над законите! Може би, за вас няма закони, щом Бойко е зад тях, щом Плевнята и Земеделеца е с вас. Нашата грижа за сега е друга! Ние нямаме време за развлечения, защото през свободното време сечудим как да залъжем глада, как да намерим работа срещу жълти стотинки, как да закараме майка си и баща си живи до Пловдив или до София за необходимия медицински преглед, как да си регулираме кръвното или да купим не шоколад, а аналгин за децата си. За развлечение не мислим! Може би ще се сетим за развлечения и за природните красоти, когато и нашия дом влезнат люди като Бати Бойко, но с картофите на Самоковец;а, произведени в Банкя, под надзора на еколога Мирослав Найденов и с проектанта на барбекюта и вили на няколко ката, но законни! А нас ни остави, майничка! Остави ни! Ние си имаме и друга грижа – да си приберем огнищата и палатковите лагери, че пазарената “Марчела – 90″ ООД на Златко ще потропа за хилядарките, за да има за всеки от ония, които искат да ни посетят – и премиера и министъра, и проектантът на магистрали и вили, но законнни! А ние ще ги посрещаме, и ще им ръкопляскаме с мазолестите си ръце! Хвала на тях, че озаконяват краденото, а стореното със зной и кръв по ръцете рушкат, за да им платиш и след това не семейно, с фамилиите си, да се разположат в ” чашката на язовира”! Колко хубава е за тях природата!? Дано не си и ти от тях!… Дано не си “Козел” от центъра на разбойническия Пловдив!

  1. Пловдивчанин

   Първо не съм стар на 30 години съм – камо ли комунист 😀 ! Хм странно мислене имате – недоумявам защо решихте ,че Козела иска да ви събаря колибите ?? Ей това не мога да си го обясня – ” Да няма никой да му пречи ” – та язовира е 37 км дълъг ! В Крайна сметка става въпрос за спазване на закона , хайде кажете ми , че не са незаконни постройките по язовира не смятайте ,че само Ивайловград ще го тормозят – идват ред на Батак , Беглика и Широка Поляна за Искъра в повечето случай шопите са си вързали гащите ! Като няма виновник за глупостта човек винаги ще си намери друг я Козела, я Бойко , я Плевнелиев ! Иначе пословична е всенародната любов към Козела как той извършва самоуправство над свикналите с години андрешковци да си пълнят фризерите и да продават по пазарите риба от язовира . Считайки ,че там им е бащиния или ,че като са служители на МВР могат да си правят каквото си поискат – ” Щото кой да ме спре – или някой колега, или някой братовчед “. За това и Козела ви е трън в очите – защото ви пречи да живеете така както сте свикнали дълги години , за това и сте оставили ония дето ви управляват да си правят каквото си поискат та даже и гласувате за тях !

   Хайде не ме залъгвай ,че няма кво да ядете – удивен съм от вашето гостоприемство и дългите отрупани маси , дамаджани с ракия и вино и т.н. – В което не виждам нищо лошо !

   Недей гледайте в чуждата паница гледай те си Вас ! АКО САМИ НЕ СИ ПОМОГНЕТЕ НЯМА КОЙ ДА ВИ ПОМОГНЕ !

   От къде реши ,че Пловдив е разбойнически !?

 49. Вън комунистическата сган

  Тотална чистка се иска в тази община за да тръгне Ивайловград напред, само тези които си вършат съвестно работата да останат. Грабене , грабене , закриване , трудности за бизнеса , за младите хора,създаване на проекти за прибиране на пари. Има само няколко проекта за който може да се каже , че са оправдани , а другите са за банковите сметки, на определен кръг “бизнесмени”. Толкова ме жал за този град…нямам думи. Дано има достойни кандидати за избор и да се направи най накрая тази промяна.

 50. То ако искаха тези мушмуроци да сменят танев да бяха предложили и застанали зад някоя
  от гайдоровите близначки тая офчарова явно е крадливка миризливка дете на танев хаджиев
  всичко е фарс
  План имат хората искат да заблудят хората ама няма да стане
  Никакви комунисти
  Какво като ще купувате гласове
  Какво като ще плащате на студенти да си дойдат и да гласуват за вас
  Какво като ще лъжете
  Лъжци сте мръсници крадливи
  Ивайловград узря
  Ще си изберем капиталист

  1. Така е! Не може 10 години от БСП и ся изведнъж от ГЕРБ. И с най-голямата си наглост го правят толкова очевадно, че не може да бъде повече!!!

 51. Израстнала съм в Ивайловград 🙂 помня дните, когато работеше ЗКД, завод Копринка …. помня как до околните села имаше автобусни линии сутрин, обед и вечер 🙂 помня болницата – да имаше и функционираща болница и не се налагаше хората да пътуват до Хасково за да се лекуват – помня града пълен с хора …. ЖИВ …. може би по програмата за гранична зона …. но Ивайловград бе ЖИВ! Живея не далеч от Ивайловград, но посещавам града за съжаление само по трагични поводи …. Не мога да го позная! ПОЗОР!

  И както Иван е написал по горе: Няма работа, няма млади, няма деца, няма забавления, няма бъдеще.
  Нищо, че има читалище 🙂 до колкото може да вярва на коментарите по – горе, а защо и да не вярваме, то е обезпечено с пенсионери.

  Чудя се, защо и с каква смелост г-жа Овчарова се кандидатира. Та нали до този момент е имала и продължава да има – не за дълго – възможност да се докаже. Как се е доказала? С какво? Отвори работни места? “Напазари” лекари? Как? С какво?

  Когато нещо не върви се сменя методиката, за това подкрепям
  Вън комунистическата сган
  June 18, 2011 • 9:09 am .Тотална чистка се иска в тази община за да тръгне Ивайловград напред!

  И на Финал: да си пожелаем:

  100eff – Ивайловград узря!

 52. махам са от тоя скапан град още два месеца останаха и са махам от тая мизерия тъпите комуняги да си стоят там скоро ще се избият помежду си защото няма да има за крадене за всички даже почнаха овчарова и някой комуняги тръгват срещу танев и други комуняги ама не ми пука защото аз се махам да се оправят тия дет ще останат там и ще се мизерстват в тоя скапан град

 53. Огнен вятър

  Кметове кметове кметове. Направихте ги на нищо, но някой замисли ли се, че кмета без общинския съвет няма какво да направи. Същото е като парламент и президент. Общинския съвет гласува решенията, затова като гласувате е важно да гласувате не само за кмет, но и за общински съвет. Мнения са повече насочени към кмета и общинският съвет остава на заден план. А той е много важен.

 54. Стефан Танев е направил толкова много за ивайловград колкото вие и вашите кандидати няма да могат да направят за 100 години затова стефан танев пак ще бъде кмет. Нашето семейство пак ще гласува за него. Имаме работа и сме доволни. И за града направи много неща. Музей пазар преди какво имаше. И границата отвори с гърция. Стига сте го нападали а вижте вас си много е лесно да се напада а никой нищо да не прави.

  1. Дървена ти е кратуната на теб червеношийке !
   Правиш ли разлики между правомощия на кмет , държава , EU , шенген ?!
   Как не те е срам да твърдиш , че танев е отворил границата ,
   че то за 12 г и това ако не се беше случило , то какво друго .
   Забравяш ли , че и Ангел Петров спекулираше с тази граница ,
   та даже и Клара Маринова през 1995г ?
   И как си го написал сладур 🙂 музей – пазар , ами да пазара ни е като музей през 6-дни от седмицата (тишина и спокойствие )
   Ясни сте вашето семейство – щом сте на хранилката на танев § теохара.

   1. скрий се бе! ти пък какво си направил, че си тръгнал да се пъчиш! не ти ли е неудобно, като те знаем какво представляваш!

 55. Направил е толкова , колкото БСП за България.Фалити и обслужване на интереси, айде стига глупости.Ти като си на работа, значи всички са на работа в Ивайловград. Този град даже си няма идея как да се развива.Много интереси се налагат в вашето градче и кмета Ви като мисли толкова за вас да ви помогне малко. Няма как да привлечете добри инвеститори така. Трябва да има закон , един кмет да има право на един мандат.После се научава на далавери и става добре за няколко човека и лошо за всички останали.Навсякъде е така , без значение от коя партия е. За кмет се гледат личните качества на човека и мисленето му.

 56. Аплодисменти за г-н/г-жа Б.Б.
  Прави ми впечатление, хора, живяли, не живяли в Ивайловград си дават мнението. Какво знаят те? И как имат смелостта да го правят? Нима нямат другаде място, където да изразяват политическите си виждания. Мисля, че само и единственно човек, живял и напуснал пределите на Ивайловград – поради причини: демографски, финансови, липса на работни места свързано с преструктуриране …… и хора, които в момента поради липса на алтернатива или силно изразено чуство на родолюбие все още населяват този красив край, само те могат да изразяват своето мнение.

 57. ц ти общински служител ли си ?

 58. Материалът “БСП се цепи в Ивайловград” предизвика реакцията на почитатели на фамозния кмет Стефан Танев. Ние пускаме писмо от типа “1 към 1” от фен на червения кмет, за да бъдем чисти към читателите си. “Във връзка с Вашата статия “БСП се цепи в Ивайловград” би следвало преди да публикувате нещо, трябва добре да се информирате за това. Доколкото знам кметът Стефан Танев e инженер-агроном и магистър по публична администрация, а вашата “любимка” Овчарова е един прост даскал, който няма и един ден трудов стаж като учител. Стефан Танев е взе на работа от Бюрото по труда и ако не беше той тя вече да е безработна. Защо не попитате защо Златил хаджиев не харесва Танев- ще Ви кажа- Златил Хаджиев се опитваше да кадрува в общината, но Танев не позволи намеса. Златил Хаджиев се опитваше да налага и кой да печели търговете- той настояваше фирмата на сина му да спечели търга за изграждането на Центъра за социални услуги в Ивайловград. След като танев не позволи намеса- естествено че Хаджиев няма да го харесва. На такива като него и Будинка Коларова им трябват марионетки, послушници, а не хора с характер и собствено мнение. Будинка Коларова не го харесва, защото Танев не позволи тя да работи и да получава пари от държавата след навършване на пенсионна възраст. и да ви информирам- БСП ще спечели отново изборите в община Ивайловград този път без Златил Хаджиев и Будинка Коларова. А що се отнася до Овчарова- помнете- тя лъже, тя се оправдава и никога не поема отговорност. 10 години тя е зад гърба на кмета. Ще я последва съдбата на Кера Ванкова преди години.Зад Стефан Танев стоели президента Първанов и Премянов. Защо да не стоят. А зад Овчарова кой- синът на Златил Хаджиев, който лиже и маже проф.Божидар Димитров и има бизнес, за който никой не смее да говори /май продажба на антики зад граница/.Златил Хаджиев е един от тези общински съветници, които лежат на лаврите на избралата го Общинска левица в Ивайловград и си взима всеки месец 350 лева. Отделно работи, отделно взема и пенсия и то доста добра, доколкото знам. Та на този човек мнението не ни интересува и никой, освен родата му, не би застанала зад него”. Ирина Бонева

 59. Еси ,
  напротив аз смятам , че е добре да се чуват всякакви мнения
  и от локални и от национални родолюбци , защото това показва
  ясната им гражданска позиция , тъй като не им е все тази за Ивайловград .
  Продължавам да се убеждавам , че форумците тук , защитавайки Танев или Offчарова
  не виждат по далеч от носът си , като болезнено осезателно , това проличава чрез смехотворни
  излияния – Стефан Танев е направил толкова много за ивайловград колкото вие и вашите кандидати няма да могат да направят за 100 години затова стефан танев пак ще бъде кмет. Нашето семейство пак ще гласува за него. Имаме работа и сме доволни.
  Ето това е клакьор на Танев , който откровено мисли че Ивайловград цъфти 🙁
  Offчарова и сие са лица на партия отъждествявани с грабежа ,и разрухата на общината , като за тях политиката се явява , като средство за забогатяване чрез грабеж , който те имат за даденост !
  Ивайловградчани , Вие убедени ли сте че в речниковият или мисловен потенциал на Танев и сие и Offчарова и сие присъстват думи като ДЕМОКРАТИЧЕН ПРОСПЕРИТЕТ , ЖИЗНЕНА и БИЗНЕС СРЕДА , АЛТЕРНАТИВА или КАУЗА ?
  Подкрепям 100eff и силно се надявам Ивайловград да е зрял .
  Вярвайки в социал -демокрацията и членувайки в такава партия 8 /осем/ години , сега разбирам , че не това е било моето
  политическо амплоа .
  Вече съм РАДИКАЛ ДЕМОКРАТ , защото наистина е много належащо да проведем ясни и категорични реформи !
  p.s. някой знае ли Радикал Демократическа Партия в България , че ми се членува 🙂

  1. Не съм съгласна с теб 🙂 че човек от Пловдив, както виждаме, от София или от който и да друг град на страната може да дава мнение, когато става въпрос за кметски избори на Ивайловград 🙂 Има парламентарни, има президенски, има сайтове и форуми на техните си градове, какво са се развихрили на Ивайловградка почва 🙂
   моето мнение: 1. слабост – не възможност да изразят мнение, там където е необходимо, тук само сухи тренировки
   2. което е чудно за мен, но не е за подминаване – възможност да прокарат идеята си, не знаем зад “демократ”, зад “пловдичанин” …. кой е, правят впечатление пред някой ……????????
   Нима познават танев – така ли бе името, или овчарова – нейтото го помня :)?
   Нима са “опитали” от управлението им ?
   За кметски избори – само и единствено ивайловградчани! Дано са узрели!

 60. Прочетох всички коментари до сега и мисля и аз да направя един анализ. Мисля , че всички подскочиха изведнъж като ухапани от тази кандидатура-това поражда страх и заплаха . Прави се пропаганда и се сипят лайна така както се прави на национално ниво по-ГЕРБ и това е продиктувано от факта , че нещата в Бъгрария и респективно в Ивайловград вървят към промяна. Наблюдава се , че няма и кандидатури . Задавам си въпроса -защо ,като има достойни хора в Ивайловград. На горния коментар , че хората се продават за екскурзии и облаги също съм склонен да повярвам . Сега има един кандидата , който заявява ,че се кандидатира и всички се обръщат против него и се сипят лайна . Пак си задавам въпроса -Защо ? Пак намирам логичен отговор . БСП ще направи всичко възможно да задържи Ивайловград. Въпреки , че са им спрени част от кранчетата те си имат фирми и чрез кметове , може лесно да се правят не само спънки , а и далавери .Тяхната политика е да бъде разстроена България и хората да се отчаят от ГЕРБ. Нали всеки ден се опитват да ни кажат колко зле живеем. Когато не ти харесва нещо е много смело да се противопоставиш на него . По добре след 10 години от колкото никога. За другаря Първанов няма какво да коментирам (той си ръководи БСП ) . Горния коментар не е коректен , стана ми интересно за тази статия и видях и други коментари. Ето един от тях: “А на самия Красимир Премянов бяха изнесъл още преди години всичките му фирми. Най-интересното е, че неговият баща Андрей Премянов, който е бил във варненския партизански отряд, е убивал хора. Такъв е случаят с Пейо Спасов, който влязъл в конфликт с Премянов-старши и е убит. Спасов е искал да вършат акции, но бащата на Красимир Премянов и някои други са предпочитали да обират мандри и кошари и да си мълчат, докато не пристигне Червената армия. Източванията, ментите и далаверите на Премянов са десетки, той е част от червената олигархия, която пере пари през общини, в които кметовете са от БКП-БСП.”
  Трябва нов човек на Ивайловград.
  Не искам да ангажирам никой с моето мнение , просто правя констатация като всички до тук .

 61. Пловдивчанин

  Тази непозната за МЕН г-жа Овчарова е същата като сегащния Кмет на Пловдив г-н Славчо Атанасов бившо ЗПКЧ – вечен червен боклук ! След като ГЕРБ неможа да намери достоен кандидат за кмет на Пловдив реши да даде подкрепата си за него с ВМРО ! Естествено и очаквано Славчо спечели , но 6 шест месеца показа истинското си лице ! Всички в Пловдив го разкриха като едно долно червено мекере обслужващо интересите на чревния олигарх Г,Гергов ! Така драги Ивайловградчани Славчо подмени вота на вечно демократичния Пловдив най-нагло и безскрупулно . А управлението му се състой от глупости и обслужване на лични интереси на неговите приближени мастий подплатени с некадърност , мързел и евтин популизъм ! Питай те го дали изпитва срам да излезе пред хората този нещастник , питайте го в Пловдив колко Европроекта е усвоил по но негово време и колко проекта е загуби завинаги !?
  Така ,че добре си помислете за вашето бъдеще !

 62. Как се печелят избори в малка община? Назначаваш 150 заплатаджии, които са съгласни да работят за 300лв. защото и чувия за задника немогат да си издялат, всеки от тях има по 4-5 души, които само заради близкият си който е на работа в общината ще гласува за, който му каже общинаря и ето ти 40-45% от гласоподавателите.

  1. достатъчно

   Ти пък какво си се заял с общинарите. Всички ги плюете, но винаги до тях опирате. Какво на кого не са свършили. А сега къде е изявената форумистка Овчарова, за да се намеси в интригата за “грубото отношение на общинските служитили”, за която побърза да се изяви и да търси виновник

 63. Обръщам се към теб, Пловдивчанин! Да ти отговоря на въпроса защо определям Пловдив като град с разбойнически център. За това и ти ме олесни – града е такъв, какъвто е кмета. А предполагам, Славчо Атанасов не живее на “Руския пазар”, а някъде покрай Г. Гергов, покрай Козела, покрай имотите на Георги Илиев, а може и покрай твоите да бъде, щом толкова ревностно го защитаваш този Козел – ти май си влюбен в него. Та рекох да те позапитам за тоя терой на ново- само за него то време – много е кадърен май. Сигурно стотици души е изгорил, докато натрупа богатството си. Криза било – за него няма криза, щом в това размирно време строи ли строи и то точно там, където “контрольорите” не дават пиле да прехвръкне. Та затова ти се обаждам, приятелю, да ми кажеш подстъпите на твоя комшия и приятел Козела за бързо озаконяване на незаконните неща. Само преди няколко месеца пресата гръмна, че и Марашев и Козела – всички имали незаконно строителство, но много бързо Вано Танов зае позиция, че Марашев вече е
  законен, нищо чудно да разчетем някой запис, че някой е “заложил на Козела и е дал дума, че няма да го закачат” !? Останахме само ние неозаконени – митничарите, а ти си с претенции, че вече добре ни познаваш, и ни завиждаш за трапезата, за гостоприемството, за препълнените дамаджани! Ех, и това ако нямахме, с какво щяхме да давим мъката си!… Пък ти не си комунистическо мекере, нали? Дай да направим тебе кмет, да оправиш града! Хора,ако няма поне Козли до има и Овени! Курбан да хапваме от време на време!

  1. Пловдивчанин

   Приятелю защо и какво ти пречи Пловдив , за да му даваш такива определения ? По тая логика София ква трябва да е – Башибозушки град , Варна какви да ги наречем Хайдуци ли ? Нормално е където са концентирани повече хора да има и повече финансови ресурси от там и всичко останало , бандитите и разбойниците ако ги няма там или ще дойдат от някъде или сами ще си изникнат ! Защо намесваш хора които не са между живите какво имат общо те в цялата работа !? Жоро не беше от Пловдив той е пришълец дошъл от Кюстендил в Пловдив в последните си години поради ред причини ! Лека му пръст !

   Казах ти точно тези които пищят и ритат срещу Козела точно те са хората на които поради една или друга причина Той се е намесил и им е спрял хранилките във времето преди както са свикнали да си развяват байрака ! Честно през оня работа ми е за Козела на мене с нищо не ми е пречил щото нито бракониерствам нито върша зумлуци ! Верно давал съм пари за зарибяване събира ли сме пари с други хора и Румен е спазил ангажиментите – рибите си плуват във вашия язовир – това не ме прави близък със него ! Всичко друго – какво , що , как , нито има нещо черно бяло нито нищо – само градски легенди ! Близък бил на Жоро ми то по онова време не можеше да правиш нещо току така – отчитал се е човека на Жоро , коректен е бил в бизнес отношенията и всичко си беше мирно и тихо -това е ! Какво е построил толкова на язовира на мене не ми ясно !? Кое му е незаконното на Козела аз питам ,човека е мислил преди да инвестира узаконил си е нещата единствено имаше спор за един гараж и басейна мисля , ДНСК-ато са написали актове и пътя той си е ачък незаконен ! За Мараша какво има да се чудиш ваще от Любимец феодали най-нагло са му издали акт 16 в последния момент та станаха пълни циркове ! Митничари няма – имало е някога останалото са митове ! Ето давам ти пример за Париша – силно се говори ,че той е един от спонсорите на предизборната на Б.Б. в Любимец и Свиленград въпреки това ,че има пари и е близък с Б.Б. човека още от миналото лято очаква да го бутнат ! Катраника изнесе багажа преди месеци , климатиците свалиха , обзавеждането всичко изнесе . Според тебе Козела ли ще го бута ? Наско Сталев да не би да го бутнат – човека има документи ?
   Катраника и Иван на Гоцов и хижара и те пищят срещу Козела щото са свикнали цял живот сарите да им са във водата а като чакат гости мрежите се залага седмица по рано ! Така беше и на времето всички дето имат вили в Ставри Димитрово не знаеха как се лови риба с друго освен с мрежи . Даже бяха си разпределили кой къде да ги пуска и клетка за съхранение на рибата си бяха направили вътре в язовира ! За това ти казвам от както са “контрольорите” и пречат и за това има вой ! Само на Камилски Дол – както казват “Тама и през денят си пущат ” още е слаб контрола , ама трябваше Бъчваря да го тикнат малко да потърка наровете ама нали сме си Шантава държава и правосъдната ни система е по всякаква критика ! Та както казва местният фолклор – ” Прокуратурата в Ивайловград работи за Драбишна ! ” 😀

   За трапезата хич не ви завиждам – включвам се постоянно с голямо желание , знам че това ви е останало , мене също ме боли за ВАС ! Ама да твърдиш ,че сте останали гладни е несериозно !
   Ако нямах какво да правя бих се кандидатирал за Кмет – поне нямаше да крада като Агронома пък и съм способен все щях да направя нещо добро ! 😀

   Козлите и Овните там в Горноселци при месарите да ги изядат !

   Нека бъдем правова държава и законите да се спазват и пред закона всички да бъдем равни и бедни и богати ! Това е самата истина !

   И за щастлив край да завърша с това ,че се чува май се отлага събарянето на колибите от Марта нагоре към стената ! Язък тия дето сами си събаряха на нивата !
   Избори идат !

 64. Пловдивчанин

  Иначе Комунистите са нагли до смърт !

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-06-21&article=371720

 65. На миналите избори в ивайловград можеше да се смени кмета на ивайловград ама стефан танев плащаше на студенитите на циганите по селата наред за да гласуват за него. На студентите и билетите им плащаше до ивайловград. Откъде са тези пари като го защитавате може ли да кажете. Може би са от закуски спестени

  1. достатъчно

   А ти сигурно си една от тези, дето са й платили билета, дошла е да гласува, но не за Танев или въобще не си гласувала, така че- без коментари!!!

 66. Дайте предложения с имена на хора за които мислите че ще бъдат достойни за кмет на Ивайловград.

  1. Ей, това от кога го казвам в по-горните си публикации, ама кой чете. До тук нищо рационално, старата песен на нов глас.

  2. достатъчно

   Давам своето предложение- СТЕФАН ТАНЕВ!!!

   1. Ама луди хора сте в този град.То както казват вече да си кмет е ПРОФЕСИЯ, като ще е Стефан Танев или
    Диана Овчарова не е ли по добре да е Георги Теохаров.

 67. незнам кво говорите и кво не но нека ви кажа познавам е много добре .за трите колки нисана е подаракк от братовчедката им парва сузукито е теглила заем да го купят а голф на сина и тои си го е купил с парите които са му превели от болеста коqто страдаше момчето .от телка и социалните за една година и полвина . а колкото дограмата е пак с заем и в драшишна и в иваиловград можи да проверите в банката колко заем има..а за краденото мога да ви кажа че сте обаркали адреса с човека това е човек които няма да пребере и стотинка дори .а за орехите имаше търг така ги спечелиха . за читали6тето маисторите спяха в маика и и и плаштаха на жената, нека не говорим пални измислици нека не накарнqваме диана с лажи говорете истини а не лажи.

  — Моля, пишете на кирилица —

 68. Стефан Танев се е отказал от рекорден 4-ти мандат !
  След обстойно разглеждане на евентуалните печеливши кандидатури
  , на събрание на орг. кома в БСП са се спрели на Диана Овчарова ,
  като твърд последовател на досегашните “непорочни ” практики на гуруто си .
  Имало е лек словесен сблъсък между фракциите .
  От една страна видни социалисти като М. Тютюнджиев , Кърцев , Г Марков М Танева и
  доказани демократи като Б Коларова А Араджиева/Катранджиева/ .
  За достигане на пълен консенсус двата лагера са се разбрали за дуел
  съревнование чрез пейнтбол .
  Провеждането на Социалистическото съревнование все още няма избрано место ,
  въпреки лобизма от двата отбора за селата Ламбух и Меден Бук .
  Демократката Коларова си е заплюла червеният цвят
  а другият отбор аления .
  Играе се до последна капка кръв .

  1. Това се случва само в мечтите ти!!!

 69. Прав си Б.Б.-не само форумците , но и всички ивайловградчаи не виждаме по -далеч от носа си . Какви кадидати , какви избори ,какви 5 лева? ” Ако от изборите нещо зависеше то те щяха да бъдат забранени” – както се казваше в един популярен съвременен афоризъм. Всичко се режисира от поне 20 години и досега е така ! Като се почне от проведената благодарение на най -верния комунистически слуга Ж.Желев и неговите ДС съратници най -активно ДС -мероприятие – Кръглата маса , чрез която се извърши политическата легитимация на една доказано престъпна тоталитарна полит. върхушка и нейната ДС- производна – СДС.Кръглата маса тогава с една дума ни каза /на всички българи/: “Това е вашият избор – синьо-червената мъгла” Чиято цел /а вече и резултат/ е масово лумпенизиране и оскотяване на оставащото в Б-я население за по-лесна манипулация и ограбване.Това , разбира се , не стана без чуждестранно “сътрудничество”.
  На престоящите избори в нащия град / а и в цяла Б-я / все едно питат стадото кой от двата /или повече/ вълка ще изберат да го изяде?! И други такива измислени от олигархията /местна и не само/ прийоми.
  Затова демокраническите партии да предложат кандидат -независимо коя партия извън гореспоменатите , независимо кой кандидат! Аз ще гласувам за него /тях/ само и само да не е за коментираните в почти целия форум кандидатури! Призовавам да го направят и останалите! Зщото лъджанско-циганско- турския робот вече е задействан и чака старт на програмата! За да ни определи как да живеем в следващите 4 години……

  1. Batko ,
   Това че ние мислим в една посока и изповядваме еднакви ценности ,
   не предоставя възможност за упражняване на пряка демокрация ,
   защото не само на мен ами кой знае на колко съграждани
   им е омръзнало местните избори да се решават от Белополци или Железинския клан !
   Това е тъжният факт 🙁
   Като нямаме обръчи от фирми и кметски наместници манипулатори ,
   как да стане .
   Пределно ясно ни е , че нямаме финансовия ресурс да купуваме гласове ,
   нито това е наша практика .
   Това е запазена марка и право на всички креатури свързани с ДС .
   Затова ще излъчваме нашите си ПОСЛАНИЯ и ще се надяваме Ивайловград
   наистина да е узрял .
   Дори и да загубим ще знаем , че сме се държали ДОСТОЙНО и ПОЧТЕНО !
   Знам и следното нещо – не само Ивайловград а и цяла България след 2 г.
   ще изпитат нуждата от категорично дясно единение.
   Силно се надявам и автентичното дясно в Ивайловград да успее
   подобаващо да отговори на г-жа Обществен потрес .

  2. Ей, не нападай лъджанци, какво са ти виновни те, че не си успял в живота си…

   1. Бай Пенчо

    “ЛъДжанец” ,не си позволявай лукса да изразяваш собсвено мнение ,че другарката Коларова ще ти дърпа ушите! Преди това пита ли дали може?

    1. Тази е бита карта, моля не споменавайте името на злия дух, че като излезе от бутилката- не отговарям!

 70. Дали Танев ще изгони Овчарова или
  ще я пече на бавен огън ?
  Ако ще я гони от работа с какви мотиви ще го направи ?
  Пикантна развръзка предстои 🙂

  1. Дани, София

   Ако Танев уважава себе си и тези, които го подкрепят, трябва да я изгони. Предателството никога не трябва да се прощава. Не може тя 10 години да се крие зад него, да се възползва от работата и въръзките му, да нарежда на работа в общината, детските градини, читалището нейни близки, а сега, с болните си амбиции да се опълчи срещу него и да сипе помия срещу него, заедно със латил Хаджиев, семейство Коларови и тем подобни предатели и мислещи само за своите облаги хора.
   Вън от общината!

  2. много си запознат бе, но има начини и то много- стига Танев да реши- ще го направи!

 71. do tuk vijdam samo hora skriti zad izmisleni nikove sled kato ste tolkova sigorni i ubedeni v tova koeto kazvate predstavete se nai lesnoto e da se predstavi6 za drug i da napadah tova e prisato samo za strahlivci kakvito ste vie qvno. .tuk vijdam samo napadki i ni6to drugo ako bqhte malko po zapoznati 6tqh te da znaete 4e po dobar kandidat za kmet ot g-ja ov4arova nqma, nqma ne6to s koeto tq da se e zahvanala i da ne go e usa6testvila i vsi4ki ot ob6tinata znaqt tova i gi e strah zatova i taka staratelno q upluvat tuk vav foruma no horata vijdat kakvo napravi tanev za tri mandata edno ogromno ni6to.

  1. Дани, София

   Точто три мандата Танев управлява, а вчарова е в екипа му като секретар. Криеше се зад него като мишка и сега изведнъж изкочи, защото видите ли ГЕРБ щели да я подкрепят. Как ти се струва това. А вчарова какво направи през тези мандати- тя не пое никаква отговорност за никого и за никой. Танев я взе от Бюрото по труда на работа и ако не беше той сега тя да е безработна. Читалището ръководела- с какви пари- с общински, защото общината й ги отпуска, но геч. Разбрахте ли какво е станало на последната сесия- аз не съм в града, но от достоверен източник разбарах, че Диана Овчарова и читалището дължат на фирмата-изпълнител на сроителните работи близо 110 000 лева и сега фирмата ще ги съди. Отделно Овчарова е подписала за заем от 50 000 лева и тях не могет да върнем. ова ли, Петър, е постигнала Овчарова, ако е това, много жалко за нея, за теб, като неин поддръжник.
   И знаете ли, че кандидатурата на Овчарова е спусната на ГЕРБ в Ивайловград отгоре. Самите поддържници на ГЕРБ са възмутени от това. Боже, боже, докъде стогнахме- да издигаме за кметове такива лъжливи и безлични хора.
   И моля, пишете на кирилица!!!

   1. Така де ,
    значи прокуратурата ще я прибира а не летния ще я гони ?
    Или бъркам 🙂

  2. пиши на кирилица бе “малко пате”

 72. Алоооо Общинарите я си вършете работата в общината и не пишете по време на работа да не кажем на Бате Бойко да ви почне хахахахах Кой има да прави снимки и интервюта да прави това , който трябва да обрабитваа документи да обработва, аааа затова ли ви даваме пари на таз администрация. Оревахте града и напълнихте гащите, ха дано ви бие Овчарова-поне показа , че нещо не и харесва , а вие се криете като мишки и мишкувате. уууууууууууууу

  1. Овчарова показа знаеш ли какво- че не я харесват в общината и понеже няма друг вариант- ке се издигне за кмет. Жалката!

 73. Дани, София

  Защо си мислите, че като защитаваме Танев сме общинари. То ако Овчарова беше направила нещо хубаво- нея щяхме да защитаваме, ама не. Не вярвам някой от общинарите да го е страх. Те са вътре в нещата и преценят ясно кое не и кое да. Аз специално не съм общинар, но се интересувам доста от общинските дела и поназнайвам нещо “от кухнята”. така, че община Ивайловград не е само общински служители, впрочем това ще видим на 23 октомври! Успех на Танев!

 74. Опааа, някой се засяга. Говориш и в множествено число хахахах . Айде не си мислите моля Ви , че падам от небето. Вижда се с просто око от прочетено до тук , че това са приказки на напълнили гащи хора. Почнаха да пишат хората и веднага изкочиха няколко човека да защитават без грам факти и анализи.Бъра бъра , колко коли имал незнам си кой и дограмата какво си било. Мисля , че като работиш лесно се купуват 3 коли и една дограма , дори и с заеми за 10 хиляди примерно. Ама на мен не ми е ясно как се вадят 400 хиляди лева за соларен парк(то само да беше този парк ,добре) , та дори и с банкова гаранция. Първо виж какво е направено за града и тогава защитавай когото и да е било .Когато имам свободно време ще ти дръпна за теб специално един анализ . Май си мислите , че найстина падаме от небето !

  1. Дани, София

   А не ти ли идва на акъла за проект, гарантиран с банков заем? Май ти за това не си чувал/а! Боже, боже, за какво говорим. тя работила- питайте общинските служители колко и как работи 🙂

   1. хахахах ти найстина се базикаш. По-дългосрочният кредит има по-ниска лихва, по-големи обезпечения( дългосрочен над 3 години, а за над 20 си прави сама сметка или по-точно банката ) . Та аз питам точно това , но не ме разбра. Кои са тези активи(недвижема собственост) Един такъв проект (не съм много запознат) , но мисля , че е около 500 хиляди. По мярка 311 , 312 се отпускат до 65 процента. Това са на 500 хиляди около 200 хиляди който той трябва да съфинансира чрез заем , който е обезпечен . Не разбирам обаче как се обезпечават 200 хиляди с една къща примерно . Та нали аз съм невеж и не съм чул , вземи ми обесни , че неразбирайо.

 75. Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. – Член 39 от Конституцията на Република България

  1. Дани, София

   Разбира се, че има, но не на мен да ги казвате, а на администраторите и на всички в този форум, които не понасят мнение, различно от тяхното. Но живота ще покаже…

   1. Вярно ли , че фотоволтаиците
    облъчвали наблизо живеещите човеци 🙂

    1. облъчват само такива като теб!

   2. Слушай какво, тесногръдо, анонимно създание, срамуващо се от себе си и криещо се за разни имена във форумите. Хората никога не са били на едно мнение. Да, понякога в човешката история разни хора като теб са се опитвали да ги тъпчат и да ги карат да “мислят” еднакво, да не спорят, да не изразяват мнение, да не казват на другите, че грешат. Такива хора историята е класифицирала като диктатори и тирани. Комунистите, продължават дори сега да го правят на много места по света.

    Да обаче както знаеш, ние живеем в свободна държава, в която работим и плащаме с труда си на подобни пиявици като теб. Затова ще казваме каквото мислим и ще защитаваме мнението си. Колкото и да не ти харесва ❗

    И още нещо. Досега не си отговорил на нито един мой въпрос, затова за мен си поредния празнодумник, нищо повече. За мен хора като теб не са личности. Те са поредната сянка в обществото и ще си останат такива.

    А колкото до мен и Станислав, не се притеснявай за нас. Живота показва, че се справяме доста добре, дори в държава като България, която пиявиците като теб превърнаха в най-бедната и окаяна част от Европа…..

    1. Дани, София

     По-леко с обидите, моля! Изтървахте си нервите май!

     1. Не е обида да кажеш истината на някой. Защо се криеш зад измислени никове във форумите и интригантстваш ❗
      Да. Освен всичко друго си и интригант! Умишлено последните теми гледам да не коментирам, но ти не пропускаш да се заядеш с мен ❗ Защо ли ❓

 76. От известно време нямам време да чета и следя всичко, което се случва в сайта, а когато вляза и видя какви помии са изляти започвам да съжалявам, че съм си направил труда и си губя времето!
  Но аз и admin сме от Българите от Ивайловград, които не се отказваме от непосилната задача да търсим отговори на въпросите, които ни вълнуват. Следващото “НО” обаче идва тук – Но явно в сайта няма да се намери човек, които да е в състояние да ни отговори на многобройните въпроси. Нито “red”, нито “Дани, София”, нито някой друг не се нае да отговори на съвсем конкретните ни въпроси относно Плана за развитие на Ивайловград, нито за Декларацията в защита на постройките на язовира, да не изброявам всичко, че сисъка е безкраен!
  Така, че хайде да не си играем на безсмислени форуми и да си говорим реални и конкретни неща, без да се нападаме и да се обвиняваме. И ако нямате отговори на въпросите които задаваме не си правете труда да спамите! Или пък ни задавайте вие въпроси!
  Благодаря!

 77. Интересно, защо след коментари като моите всички многознайковци млъкват, като … (да не казвам какво).
  Чудя се дали ще доживеем отговори толкова конкретни, колкото въпросите които задаваме???

 78. Нали не си очаквал Хасан , Петкан или Драган да дадат смислени
  отговори на зададени въпроси .
  Няма и да го направят , поради простата причина , че и те не ги знаят .
  Те са вечните миропомазани или за такива се имат .
  Нас ни имат за електорални единици и нули след даден вот .
  Онождат ни преди избори и после им става все тази .
  Грозно , но практично !
  На всичкото отгоре и работи вече 20 г .
  Едва ли ще чуем разумни отговори ,
  защото просто такива няма !

 79. ОПРОВЕРЖЕНИЕ

  През последните дни читалището в Ивайловград, което съществува от 1914 г. е обект на еднолични и скрити нападки, които създават нереална обществена полемика, с което се уронва престижа на единствената независима културна институция, отстояла на превратностите на времето, съхранила духовността, културата и българщината в Ивайловград.
  Стореното през последните 10 години в читалището е видимо, не само с извършената коренна промяна във визията му, но и в изявите на съществуващите 15 творчески колектива, в препълнените зали, в удовлетвореността на публиката.
  Днес, то е място за развитие на духовност, творчество и будителство, подкрепяно и оценявано от местна власт, гражданство, фондации и дарители, и трябва да остане такова, а не да се превръща в обект на политически нападки.
  Коментираният проект беше написан, реализиран и отчетен от читалището в изключително кратки срокове (4 месеца) със средства на ЕС, чрез програма ФАР през 2008 г., без да са използвани общински финанси. Читалището разплати към фирмата, изпълнител по КСС договорираните стойности за реално извършената работа.
  Вследствие на забавени срокове по вина на изпълнителя и отказите да извърши основни и довършителни работи, предписани от МРРБ, се наложи читалището да търси други фирми и изпълнители (което стана със знанието на фирмата изпълнител), за да приключи успешно проекта и същият да бъде приет от МРРБ. Проектът беше одитиран от независим одит и отчетен пред МРРБ през 2009 г., без към него да бъдат отправени забележки.
  Изнасянето на информация, фактури и др. финансови документи в публичното пространство е в нарушение на правилата по договора. Изкривена е информацията и във връзка с многократните опити за срещи и преговори, инициатор, на които е било читалището, а не фирмата изпълнител.
  Във водената с фирмата кореспонденция сме отказали да потвърдим фактурираните стойности, защото считаме същите за нереални, тъй като поетите ангажименти не бяха изведени до край.
  На всички, които желаят да получат пълна информация, сме готови за съдействие.
  В следствие на некоректното поведение на фирмата изпълнител, за изнасяне на данни, чрез Кмета и Председателя на Общинския съвет, още в петък /24.06.2011 г./ сме поканили вещо лице за независимо остойностяване на извършената работа, а готовите резултати ще бъдат незабавно изнесени в публичното пространство за сведение.

  от читалищното ръководство

 80. гражданин

  “…..Вследствие на забавени срокове по вина на изпълнителя и отказите да извърши основни и довършителни работи, предписани от МРРБ, се наложи читалището да търси други фирми и изпълнители (което стана със знанието на фирмата изпълнител), за да приключи успешно проекта и същият да бъде приет от МРРБ. Проектът беше одитиран от независим одит и отчетен пред МРРБ през 2009 г., без към него да бъдат отправени забележки…”

  Може ли читалищното ръководство да каже, защо като към проекта уж няма забележки, ФАР не призна разходите им и читалището само трябва да ги поеме? И не е ли малко нагло от ваша страна да говорите, че читалището само се издържа. Не е ли нагло. Непрекъснато в ОбС- Ивайловград валят молби от читалището за финансиране на дейности, хонорари на ръководители на състави. Колко пъти читалището е поело участие на свои групи на фестивали в страната и чужбина. Много нагло. Ако не е празничния календар на общината, читалището никаква работа не може да свърши. Спрете с лъжите и наглостта си. Общината плаща пари да държите пенсионери на работа, а младите- кучета ги яли. Срам.

  И какво читалищно ръководство сте, като постоянно сте лъгани и манипулирани от вашата председателка и зам.председателка. Вие дадохте ли своето съгласие пенсионерката Златка Шереметева да подпише Запис на заповед за 50 000 лева, които читалището никога няма да може да върне. Много жалко наистина за вас!!

 81. Диана овчарова пое управата на читалището в такова състояние в което малко хора можеха да се справят. Последния човек който го беше управлявал беше го вкарал в дългове и злоупотреби и глоби. Диана Овчарова го възкреси и сега читалището е единственото нещо с което Ивайловград може да се гордее. Красиво и ново. Общинара който пише тука защо не каже за сумата от 100000 лева която се дава всяка година за Детския комплекс който стои цяла година затворен и е западнал. Къде отиват тези 100000 лева. В джоба на кмета Стефан Танев и още няколко човека които се водят на работа в Детския комплекс. Който иска може да отиде до читалището в Ивайловград и после до Детски комплекс и да види каква е разликата и да види от кое се крадат парите. 100000 лева всяка година за една стара грозна сграда в която няма деца и която стои заключена и няколко човека взимат пари цяла година и от тях дават на Стефан Танев. Общинара защо каже за какво се дават парите на ивайловградчани за тоя Детски комплекс дето нищо не прави. Читалището поне е лицето на града. Защото само читалището е хубаво и работещо в града и това е благодарение на Диана Овчарова. Стефан Танев като ги дава тия пари защо не каже защо стои затворен. Хората в Ивайловград не са глупави и могат да сравнят читалището с Детския център и да видят къде се крадът пари и къде се прави нещо.

  1. Друг гражданин

   Кажи на тоя , дето ти диктува на ухото , поне да ти поправя грешките! Знаш ли от колко време вече не е Детски център?
   ДК ли си заплю за отклоняване на вниманието? Тия 100 х.лв май само в твоята фантазия се вихрят! Продължавай в тоя дух -КЛИН КЛИН ИЗБИВА ! Само дето читалищният клин е май малко по – големичък …./ хах /

 82. гражданин

  Напротив, напротив, можете да видите колко глоби и актове има читалището от момента, година, след като Овчарова пое читалището. И защото тя беше секретар на общината, Танев даваше пари за читалището. Вижте читалищата в другите общини в какво състояние са. Кметовете не им дават пари, затова са в такова състояние. Много е лесно да правиш помен с чужда пита.

  1. Къде може да се видят т.н. глоби и актове за нарушения ?

 83. Къде са тия глоби да видим общинар. Читалището е най хубаво от всичките читалища не защот кмета дава пари а заради Диана Овчарова. общината даваше пари и преди това ама никой нищо не направи. Сега дори не дава. Кажи за 100000 лева на година дет ги дава кмета на детския комплекс защо е затворен и никой не влиза в него и е мръсен и грозен и мазилката му пада и ажи колко пари дава за читалището ивайловград. не лъжи. никой няма да ти повярва защот хората гледат и виждат.

  1. гражданин

   питайте хората от ТД на НАП- Хасково. Те ще ви кажат. питайте и членовете на предишния управителен съвет на читалището за актовете на стойност над 5 000 лева.

  2. Друг гражданин

   Милю , пий си редовно хапчетата , че много ти продължават халюцинациите !!!

   1. гражданин кажи кои кръжоци могат да се записват в детския център като толкова знаеш. хапчета трябва да пиеш ти за това че си сляп защото главата ти е навряна в гъзъ на кмета и не виждаш какво става

    1. Друг гражданин

     Иди и питай – не си ги съчинявай! Аз знам ,ама ти не знаеш ! И много други работи не знаеш ! Не знаеш и какво е псувня ! А това е УСИЛИЕ НА ЧОВЕК С ОГРАНИЧЕН УМ ДА СЕ ИЗРАЗИ ЕФЕКТНО !! Смях в залата……

 84. Обективен

  Вече сте смешни с напатките си към Диана Овчарова , а това означава само едно , страх не ви махнат и спрат далаверите който се правят в таз общината .Поекта на стойност 300 милиона който е отказал да подише кмета няма ли да направиете коментар по-него , а се чудите какви глупости да измислите за един достоен човек. Я кажете защо е отказан проект за 300 милиона , толкова ли сме добре ? Хайде дайте ми отговор ! С тези пари ще се отворят хиляди работни места,офф вярно какво ви интересува вас това !

 85. гражданин на Ивайловград

  Здравейте участници и гости на форума. Като гражданин на Ивайловград не мога да не взема отношение по вАъпросите, които се обсъждат във форума.Аз съм обикновен човек далече от битката за власт, но това което чета ме огорчава до дъното на душата ми. Спрете да плюете по адрес на читалището. То е едно от малкото неща, с което ние иваиловградчани се гордеем с основание. През годините то е било гнездо на родолюбие, запазване и продължаване на българските традицции и българския дух. За мен сегашното ръководство се справя достоино и подържа успешно пламъка запален в миналото.

  Изненадаме изказването от Милю по отношение на детския комплекс. Вярно ли е това което казва тои?И ако е вярно, кой допуща това да се случи?

  1. Друг гражданин

   Мен пък въобще не ме изненадва ! Защото винаги ще се намери някой платен клакьор да прехвърли бедата от болната глава на здравата! Още от фашистко време е казано , че ЕДНА ЛЪЖА , ПОВТОРЕНА СТО ПЪТИ СТАВА ИСТИНА!
   Мильо , като си толкова информиран – излез на светло и докажи това , което “знаеш”!
   Ама дали тогава Темида няма да те дръпне накъде по- на тъмно!?

  2. gospod shte vi sydi

   Господ ще ви накаже за деянията ви и за всичките лъжи и кражби и прегрешения. Народът му умира от глад и хората гледат като вълци от безизходица. А демонът Стефан Танев прави втори слънчеви батерии батерии в града Ивайловград. Господ забавя но не забравя. Ще те накаже Танев и то жестоко. Ако щеш ти и три слънчеви батерии направи и сто милиона открадни на този свят всичко се връща. И вий овци дето спите не виждате ли наглеца как с вашата пот и кръв безчинства. Грях ви на душите че го оставяте да върши безчинствата си във вашия град и вашите домове. Овце на заколение сте вий не хора и блеете само блеете.

   1. Моля ви! Богохулството използвано за политически цели, е меко казано просташко ❗

 86. ако не ми вярваш върви и виж с очите си или питай на какъв кръжок може да запишеш детето си в детския комплекс. единствено танцовия състав и може би шахмата ги има но не съм сигурен за шахмата. иди да видиш дали има хора там и дали е отключено и виж състоянието насградата.

  1. Друг гражданин

   И аз като видя избелялата едногодишна боя на читалището и я сравня със свежата многогодишна боя на бар Фламинго бих могъл да кажа много работи , ама докато не съм сигурен не ги плещя , за разлика от теб!
   Ако имаш дете – питай го за кръжоците в ДК , сигурен съм , че ще е по-в час и по- с акъла си от теб.
   Ако случайно знаеш къде се намира ДК – иди и питай как стоят нещата – ще ти отговорят , както отговориха и на мен , защото НЯМА какво да крият ! За разлика от други , може би!

  2. гражданин

   Твоят приятел Отец Здравослав води джудо, има още куп кръжоци, но плоския ти мозък не желае да възприеме това!!! Гъзомийник!!! Скрий се, че пак те търсят хора, които си завлякъл!!!

 87. “12 години стигат. В кмета личи една умора, която води до липсата на концентрация, адекватност при вземаме на верни решения. Политолозите казват, че след втория мандат политиката се превръща в икономика” – ивайловградчани хората са го написали внимавайте за кой гласувате, защото всеки следващ мандат Стефан Танев ще краде като за последно. Колкото може повече.

  1. гражданин

   Стефан Танев взема решенията си сам, а не под давленията на Будинка Коларова и Златил Хаджиев. И слава на Бога, че се откъсна от опеката им, която го задушаваше. Сега на този огън се пече Диана Овчарова. Дано се осъзнае навреме.
   И не ме замесвайте с общината, не съм общински служител, а човек, виждащ реалността!!!

 88. гражданин

  Досега говорите за нападки срещу Диана Овчарова, а вие поддържници нейни, защо нападате Стефан Танев. Защото е много лесно да говориш за този, който работи и е много лесно да хвалиш този, който не работи. 12 години диана Овчарова нищо не направи за община Ивайловград като неин секретар. Тя е работила за себе си, върху имиджа си, върху тоалети, прически, жизнен стандарт. Поне Стефан Танев си имаше добъл социален статус и преди да го изберат за кмет, тази- ходеше като проскубана, а сега, видите ли я- с претенции и кметица да става.

  1. Оппсаааа ето първия съфорумец ,
   който използва определение подсказано от мен 🙂
   Всичкото много хубаво , но ако не беше конкретизирал имена – цена нямаше да имаш .
   “Ивайловградчани , Вие убедени ли сте че в речниковият или мисловен потенциал на Танев и сие и Offчарова и сие присъстват думи като ДЕМОКРАТИЧЕН ПРОСПЕРИТЕТ , ЖИЗНЕНА и БИЗНЕС СРЕДА , АЛТЕРНАТИВА или КАУЗА ?”

 89. студент във Варна

  Гражданин защо защитаваш Танев. Май и ти взимаш от пая. А в от тоя пай взимат и хора от общината като тоя Георги Марков който даваше на студентите за да идват и да гласуват. С Танев откъде ги взеха. Да дават и на циганите в Железино откъде намериха пари. Председателя на БСП председател на общинския съвет и Стефан Танев кмет завинаги. всички знаят че даваха за изборите защо не ги питаш откъде са ги взели. Георги Марков откъде взимаше пари да дава на студентите да не е теглил кредит и той защото не изглежда много заможен. Или жена му му ги дава. Танев откъде намери пари за слънчевите батерии. Те само батериите без другите работи и проекти струват по 10000 лева хиляда вата батерии. Тия декари с батерии без пари ли ги направи. Направи си проекта няма ли сблъсък интереси в тая далавера защото на други фирми не се разреши а на кмета се разреши да си направи проекта. Земята как и смени статута и как се одобри комисии и други процедури. Танев иска а Георги Марков одобрява защото ощинския съвет главуса за танев винаги без да пита.

  1. гражданин

   И ако всички студенти са като теб, тежко и горко на Варна, на България!

 90. Баба Ванга

  Ха-ха, Милю ,познах те ! Ти си Йорданчо!!! Само на теб ДК ти е такъв трън в очите. Освен това, тия 100 хиляди никой друг ,освен теб, не ги бръщолеви.Освен това,ти “работиш” в читалището.Освен това, си човек на Овчарова.И най-вече – коментарите ги твориш в “работно” време (справка-часа на публикуването им) , поради простата причина,че вкъщи нямаш компютър.Пази се, да не разбере Кмета, че споменатото от теб анатомично упражнение ще ти го приложи лично .Не си чишкай върху късмета 😉

  1. Гражданин

   Има много неуредици в Читалището!

   1. студент във Варна

    Ти нещастен социалист-комунист, не можеш да сътвориш нещо оригинално и пишеш глупости и мислиш, че ще заинтригуваш другите във форум! тежко и горко на България заради комунистически мародери като тебе, които не оставят младите да се развиват и го гонят в чужбина.

  2. Гражданин

   Да пишеш в сайта, че гражданина герши за Милю който всъщност е Йорданчо – той не само работи в Читалището, но Овчарова му е дала ключ и спи там – така че е нормално да пише коментари цяла вечер.Колата му всяка вечер е паркирана зад Читалището, защото човека просто го прокудиха от всички хотели и квартири и няма къде да живее, но добрата Овчарова го приюти – сигурно ще и направи предизборните плакати безплатно.

 91. стефан танев = 3000 човека в ивайловград, засега

 92. гражданин

  Еха, виждате ли сега кой подкрепя Овчарова- крадеца и лъжеца Йорданчо /Милю/, който е завлякал цял Ивайловград, цял Крумотрад, Кърджали. Що не си стои в София- и там дължи на 10 човека. Туй е то- Овчарова има много добри поддържници: Златил Хаджиев, който ограбва хората, взема милиони от земите, а на хората дава нищожна рента от 20 кг/дка, ползва и незаконно земи, Будинка Коларова и нейния Ванчо, който не става за нищо, Йорданчо, фотографа, който е прогонен от всякъде и сега е тук в изгнание. Та той се занимаваше с ремонта в читалището, той командорише там, заедно с Овчарова са си поделили парите, които е трябвало да платят на фирмата. Много се зарадваха, когато собственика на фирмата катастрофира и вече не е между живите, но тук е синът му и той сигурно ще си потърси правата.

 93. Ще ви помоля, дръжте се като възрастни хора и комуникирайте нормално в рамките на спора ❗ Обещал съм да не трия мнения, но не минавайте границите на разпаления дебат ❗ Разбирам, че когато човек спори с някой, неминуемо започва да се превъзбужда, но все пак ако може без заплахи и т.н.

 94. Граждани на Ивайловград,
  БОГАТ КМЕТ трябва да си изберете. Богати некадърни хора няма.
  Не напразно в цял свят и особено в САЩ има имуществен ценз. За да се кандидатира някой за
  президент трябва да е получавал минимум 200 000 долара годишен доход.
  Не може прошляк, който не е създал нищо в живота си, който не е управлявал собствен бизнес, да управлява
  бизнеса на града.
  Не може някой, който не се е грижил за хората в собствената си фирма- да им осигури работа, осигуровки, почивка, редовна заплата- този някой НИКОЙ да се грижи за хората в Община Ивайловград.
  Та той НЕ ЗНАЕ КАК и съответно НЕ МОЖЕ да го направи!
  Не издигайте в култ СКРОМЕН, БЕДЕН и КРОТЪК тип хора.
  Скромен е този, който няма какво да даде и да покаже, който няма претенции за собствената си персона, та камо ли за другите.
  Издигнете човек, който е коректен в бизнеса, на който имате доверие. Абстрахирайте се от завистта и бъдете обективни.
  Гласувайте му доверие, но редовно го проверявайте, подкрепяйте го в гражданските инициативи, а не се делете на хора на този или онзи. Не обслужвайте ничии интереси, освен вашите собствени и ако те в голямата си част съвпадат, то ще успеете в това, което искате!
  Градът , точно защото е малък, много по-лесно може да се управлява и облагороди. Да ви е приятно да живеете в него. Не чакайте някой да ви почисти, да ви посади дръвче, храсти или цветя. Ако всеки почисти около себе си и се постарае да направи собствения си живот по-красив, животът на всички ще се подобри.
  Изберете си КМЕТ, който да даде своя ДАН за града и хората. Който вече е направил за себе си и е осигурил семейството си и има нужда да направи и за хората. Защото ние хората сме социални същества и имаме нужда да получаваме обществено одобрение.
  Не познавам сегашния кмет, не познавам и госпожата, която ГЕРБ подкрепя, но как е възможно някакви хора от ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н., които никога не са живели във вашия град да подкрепят някого. Дали целите им не са користни?
  Вие сами знаете кои хора имат качества за КМЕТ. Издигнете двама, трима и изберете най-достойния от тях.
  Не гледайте какво обещават да направят , а какво са направили в живота си до сега.
  Всичко това се отнася за всяко едно населено място в България.
  УСПЕХ В ИЗБОРА НА КМЕТ!

 95. До Диана Маркова : От много време следя новините в сайтовете на Ивайловград и коментарите . Няма как да не ми направи впечатление , че писането на коментари тук и новините в двата сайта на Ивайловград и Хасковска Марица писани от Вас си приличат много. Прочетох коментарите и е много гнусно и долно поведението на определени хора. Мислих да не пиша , но не се сдържах вече.Диана Маркова или както се представя тук Диди София , Гражданин и други знайни и незнайни никове, (просто е много видимо). Г-жо Маркова не мислите ли е много долно това ваше поведение. В коментарите ви пише , че всичко е наред и няма засягане на интереси , кмета по -вашите думи бил едва ли не китка . Защо се криете и пускате някакви интригантски коментари?.Срам ли ви е от нещо ? криете ли нещо , че не показвате името си , а предпочитате да злорадствате долно.По -това личи как се управлява тази община , тихо мъкум и долно. Тук хората не си показват имената заради ето такива като вас, със сила нищо не става.Мислих ви интелектуалното ниво по-високо по писаните от вас статии , но като гледам дори копирате коментарите на други хора….жалко за един уж репортер. Чета , но не виждам нито един отговор на въпросите зададени към вас. Сега гледам и рок концерт ще се прави да се запушат устите на младите…. да ама не, на изборите ще си дойда да си пусна гласа срещу вас на всяка цена.

 96. В този ред на мисли се сетих една житейска мъдрост – “Скромността е качество на хора, които нямат други качества!”

 97. Дани, София

  Моля не ме замесвайте с общината. Не съм Диана Маркова. Това, че с нея мислим в една посока не означава, че трябва да ме бъркате с нея.

 98. Изобщо не им се впрягайте, не са един срущу друг. Просто Танев вече е откраднал каквото е можал, демек оял се е, построил каквото можал,нагушил се, и сега преотстъпва тази възможност и на г-жа Овчарова, все пак толкова години са били екип, нека и тя да понаможе. Поне като като ще е кмет от техните да си е. Не им вярвайте навързани са като свински черва.

  1. Бах мамаму, много си светната ………..благодаря че ни разясни ситуацията

 99. не си маркова но не си и от софия. ти си някой от робите на кмета в общината. не може да си от софия много си навътре в измамата

  1. Измамите са толкова големи,че ако се разберат тези хора ще бъдат изгонени от града.

 100. няма ли достойни кандидати за кмет в ивайловград. само комунисти ли има в града. няма ли някой друг освен двамата червени.

  1. Бай Пенчо

   Трънчо , само такива останаха в града ни за съжаление !

 101. HOLLYWOOD Ивайловград представя
  ” Б Р У Т А Л И К А’

  Сценарист Иван Петрович
  Режисьор Хаджиев младши
  Продуцент Хаджиев старши
  В ролите :
  Камикадзето – Д Овчарова
  Червената бабичка – Б. Коларова
  Ротния – Д. Араджиев
  Папарарак -Данчо § Милю
  Класната А Катранжиева
  Ромът – Рашко
  Киряк Стефчо – Д Джимов
  Статисти – членове на ГЕРБ

 102. Дани, София

  last news, прекрасно попадение! Поздравления.
  Тук, във форума се опитват да ме изкрат, че работя в общината. не, не съм общинар. Но какво от това. Нима си мислите, че само общинските служители подкрепят Стефан Танев. Неееее, лъжете се, дребни душици, Танев го подкрепят много хора. А това, че общински служители го подкрепят, означава, че е добър работодател, че е добър мениджър. А какво му трябва на Ивайловград- един добър мениджър, а не една пионка на хора, които още не са намерили мястото си на този свят!

  1. Да особено добър работодател е за пенсионерите къде работят в общината. Така ли при тая безработица неможа да назначи на тяхно място по-млади хора.

 103. Г-жо Маркова много ама много слаба защита, очаквах повече от вас. Трябва да имате и отделна заплата за работа в този форум от общината.Имате предполагам едно листче с всички имена с които влизате , но няма значение това. Щом сте взели защитата на Общината в ваши ръце отговорете с факти , цифри и обосновки на всички въпроси и обвинения по-горе. Аз също получавах пари за да дойда да гласувам като бях студент, сигурно още имате заеми с мъжа ви да връщате от тогава , ох горките вие! Дайте отговори на питанията на хората щом кмета е най-добрия мениджър . Най добрия начин за оценка на мениджър е колко е реализираната продукция и печалбата от това, а както виждате всички млади хора сме извън Ивайловград-факт,няма реализирана продукция няма и печалба. Най добре дайте отговори така както читалището е дало горе. Има разбира се и друг начин -страницата да се прати на сайта на министерски съвет и всичко да се провери(ВСС ще се смени скоро) , даже най добре е вие да си направите такава проверка и ако всичко е наред ще сте с чиста съвест и ние ще сме доволни от вас !

  1. Бай Пенчо

   Браво “Ники -Хасково” – много точно казано , право в десятката! Заедно с “ласт нюз” направо ми повдигнахте настроението ! Все още има трезво мислещи !

 104. Че съм И.Петров така е, но сценарии не пиша- ххихихихихи – та да си дойдем на думата – кой какво подкрепя- познатото или познатото – аз съм за третото- искам ново начало с личност която знае как се управлява персонал, как се поощрява и наказва как се работи на 100%. За сега това аз не го виждам- а вие?
  Не се карайте – все пак от нападки и хулене – никой не печели.
  помислете какво можем ние да направим за града- и как да накараме управляващата “Каста” да слуша….

  1. дайте предложение за такъв човек

 105. Диана Овчарова като е крала толко много и вие сте сигорни в това защо не кажите господина кмет от каде кащата му е направена от каде намери пари над ладжата да направи това место да се лажим по добре да спрете .

 106. кажете откъде намери средства кмета за слънчевите батерии и няма ли конфликт на интереси като сам си одобрява проекта на територията на ивайловград

 107. Не станахте ли малко банални с тези батерии на Стефан Танев- като е кмет да не помисли за бъдещето на децата си ли?! И проектът на кмета няма нищо общо с общината. Доколкото съм запознат, паркът се прави по програма за енергийна ефективност или зелена енергия, за момента е с банков заем и ако разходите бъдат одобрени от програмата, средствата ще бъдат възстановени. Така, че спрете. Не сте интересни. На нас ни трябва кмет като него. Когато Стефан Танев стана кмет той беше с добър социален статус. Не можете да твърдите, че е запогатял от кметуването. Колко много хора в Ивайловград има, които са “новобогаташи”. А вижте Овчарова- преди да стане секретар беше никоя и нищо. А сега- вижте ме и кметица ще ставам. Дето има една приказка “На Куковден”.
  А Петре, тебе те знаем кой си, мамино “патенце”, което даже не може да пише грамотно. Когато се научиш да пишеш нормално и грамотно, тогава коментирай и давай предложения и съвети!

  1. Абе, Лъджанец
   та ти за такъв пишеш доста грамотно.
   Да не си изберете пак същият кмет че ще хване да си забрави професията
   че както е тръгнало едно земеделие в Лъджата и агрономи ще ви трябват.

   1. Ти за Лъджа не се притеснявай, тук хората не хапят ръката която ги храни. И за кмета не се притеснявай- той професията няма да си забрави, по-скоро ти ще забравиш своята мижава професия.

 108. WOW LAST NEWS!!!

 109. neznam mameno patence li sam ili ne no ne sam 4ul ladjenec da kaji na stefan tanef evala pak vie ddeto pi6ite po tozi forom moga da vi kaja edno straha kvo li neprai kvi li ne laji ne izmislqte daite dokazatelstva .i dano va6te deca ne sa mamini patenca.a vaspitani i gramotni .

 110. Трънчи, Барба Яни, не съм от София да! От Ивайловград съм иначе щеше да е малко смешно да взимам отношение по темата! Не съм от робите в Общината, дори не живея Ивайловград. Не е нужно да съм там за да са ми ясни нещата, те се виждат и от разстояние. Просто съм малко по наблюдателна.
  Пък и който да стене кмет щом е от свитата на Танев бял ден за общината няма да има. И един друг въпрос : Абе този Стефан Танев като е от Лъджата ,защо го направихме кмет На Ивайловград, трябваше да е някой от града.

  1. Стефан Танев издигнат за кмет на Лъджата.

   1. Всеки град си има циганска махала !
    На Ивайловград махалата е Лъджа .

    1. Май забрави че освен Лъджанска при нас има и Железинска.

     1. Ами Белополци ? Или те са Крумовградско .

    2. лъджанец

     Не, боята ти е такава, явно ти си такъв!

 111. Жлъч, злоба, неграмотност, негативизъм…
  Колко удобно зад анонимността, която предлага световната мрежа…
  Полемики и разсъждения, подобаващи на деца в 4-то отделение…
  Злобни нападки на странен език, далече от преподавания в българските училища…
  Може би северногръцки, южнородопски или?…
  Разрушете го това читалище в крайна сметка… И училището съборете
  Нямате нужда от нещо различно от мотика, син камък и непреварена шлюкавица, да помага в литературните напъни из онлайн пространственото.
  Как може да се изсипе толкова жлъч и злоба без никакво доказателство.
  Поне един смел политически коментатор да беше опитал, да застане зад името си.
  НО!!! Лъжата е срамна…. Е, не в Ивайловград де. Там е начин на живот…
  Вече се сплетничи не само на къра и по кръчмите…
  Имаме нов достоен начин: Лъжем анонимно в Интернет.

  Ще цитирам един френски поет от XIV век:

  “Нещастници, глави без капка ум,
  невежество е вашата поквара
  (дрънчи на раменете празен гюм!)
  наивни луди, жертва на кошмара
  да сърбате противната попара
  без угризения на съвестта
  и тъй да сте подлога на смъртта,
  нима срамът е прокълнато семе?
  Но вижте как умира младостта
  на ближния си ризата да вземе.

  Наивните глупости изписани от страхливо подложени чиновници, неграмотни, несръчни и очевидно прости хора ме върнаха в средновековието, когато този автор е бил актуален.

  А се чудех защо вазелинът е най-евтината стока в Ивайловград. То всичко се е навело и чака наш’та баща партия да продължи с оплождането. Все пак Босфора е близо… Но оказа се, че всъщност партията е хермафродит и си е самодостатъчна, за да има нужда от наивни глупаци, чиито интереси да задоволява. Капиш, Другари !?!

  “Ние ново Не ИСКАМЕ!!!”, “Добре ни е така!”, “Иначе ще трябва да работим!!!”
  Като свински черва сте се оплели в лъжанско-горноселски консорциуми.
  Пари ли нямате?
  Няма и да имате!
  Ще имате общински подаяния, за мързеливи чиновници. Ще се натискате за работа и ще се прецаквате един друг както правите вече 3 мандата. И предишните 3 на А. Петров.
  Ще се топите в полицията кой кара пил, за да му вземете книжката и да си осигурите курс…
  И понеже неграмотния няма съвест (Филантропия не е последния албум на Сашо Роман), няма и да разберете колко сте потънали в завист и нечовечност… А нехората живеят като скотове…
  Това прочетох тук: Оскотяване!!!
  Защото вместо да сипете хули и обиди АНОНИМНО!, вземете си сменете управата, която отдава планината ви за копанье безплатно. Сиреч (на чист родопски) КРАДЕ ВИ!!!

  Аз ще подкрепя г-жа Овчарова с каквото мога, разграничавайки се от ГЕРБ и всякакви партийни недоразумения от последните 20 години.

  Руслан Божидаров Грудев.

  1. лъджанец

   Е, последното изречение затри всичко по-горе казано от теб! Случайно да знаеш, че Овчарова беше 12 години зад Стефан Танев, т.е криеше се зад него! А сега, изведнъж….не се и съмнявам, че такива прозажници като теб ще я подкрепят!

   1. Абе Лъджанец,
    и ТВОЯТ Ст.Танев едно време се кри зад Ангел Петров
    или нема не помниш?
    А на последните избори—-Нима не бе като нас……….н…?

   2. Виж сега, скъпи приятелю,
    Ще се опитам да ти отговоря, не по начина близък до твоят манталитет, а по начин по който разговарят хората над 18 г. възраст.
    Свалил съм, (download) страниците с личните ти обиди срещу мен.
    В “хедъра” на файлът се съдиржа достатъчно доказателствен материал за часа и датата, когато са се провели тези “дискусии”. При следващата ти ЛИЧНА нападка, необоснована и неподкрепена с някакви доказателства ще се възползвам от правото си на български гражданин, да те поосъдя лекинко. И вярвай ми ще ми се получи!
    Прочее Интернет не е толкова анонимен, колкото и да се надяваме. Затова умните хора по света внимават какво пишат. Абсолютно съм убеден, че администрацията на сайта с удоволствие ще ми предостави необходимата ми информация, която по една случайност съвпада с физическият ти адрес… При това без да е в нарушение на закона за личните данни.
    Но да приключим с глупостите. Просто казвам, че има начини и населението на Ивайловград, да повярва в правораздаването и не е защитено при проява не беззаконие от законите действащи в България…

    На темата:
    В един по-широк свят, хората които променят статуквото се наричат пионери,а не предатели.
    Личното ми решение да подкрепя г-жа Овчарова, която не съм уведомил лично, възникна спонтанно след мерзостите, които изчетох тук от всякакви “АНОНИМНИ” политически коментатори.
    Клеветата е доста тежко престъпление ДОРИ и в самоуправния Ивайловград. След облекчаването на граничните режими местната власт не е толкова авторитарна както преди. Следва роднинските кланове леко да отпуснат каишката.
    Не че сегашният кмет ми пречи.
    Пречат ми новините по телевизията.
    Пречат ми разговорите с хората, които споделят едно и също нещо.
    Пречат ми спомените за това нещо.
    Бих подкрепил всеки човек, които търси промяна, а тя винаги е за добро.
    Иначе да. ОК. Чистичко е, грозно също така, строено което и където и да е
    А тесногръдото твърдение, че професионалистът не е професионалист щом се обръща срещу лелеяната система установена непоклатимо на ръба на закона, както научавам от централните медии, а не от местните сайтове? Това се нарича смелост, а хората обичат смелите.
    Тези които стоят зад имената си с достойнство.
    Тоест къде е криенето. Аз наричам нейната кандидатура КАРИЕРА. Или логична следваща стъпка в растежа на един човек. И се радвам, че в този град има един смел човек, които иска да постигне нещо повече от висенето до пенсия на уютна службица.
    Радвам се на смелостта на някой до поеме инициатива с ясното съзнание за бливоча, който го очаква.
    Но вие такова понятие нямате.
    Всичко е лично, обидно, предателско и т.н. Не се живее така. Бъдеще се гради със стъпки нагоре, а не с окопаване и стискане на кокъл…

    И последно – при следваща лична обида заемам да се занимавам със светлата ти личност.
    Повярвай ми имам парите, възможностите и времето за това.
    Нека дебат има, но нека не е скотски. Бил той и поразпален.

    1. Роко, много добре знаеш, че няма смисъл да се хабиш и да им се връзваш толкова!
     А що се отнася за информацията, ако хората които пишат тук са преценили, че искат да бъдат анонимни, те ще си останат такива (или поне ще се мислят за такива), стига да не прекаляват. Сигурен съм, че ме разбираш и няма нужда да обяснявам, защо трябва да бъде така!

    2. Rocko ,
     разбирам пристрастията ти , но не ги оправдавам за мен това не е кариера а кариеризъм .
     Убеден съм , че правиш разликата.

     1. grisho, кажи ми защо кариеризмът да е лошо понятие? Толкова ли е срамно това за ивайловградските потайности – Да си кариерист?
      То и упоритостта и ученолюбието са добродетели, но са за този, който не е талантлив и не му идва от вътре.

      Мен също навремето един командир ме заби в десета глуха: “Защото си гаден кариерист?” Чакайте бе хора, не съм сервитьор, за да достигна максимума в провесията БАРМАН. Всеки можещ и знаещ какво може, се стреми към кариера.

      Г-жа Овчарова я оправдавам на 120% по горе изписаните клевети, защото:
      1. в областа, в която прави кариера, РАЗБЕРЕТЕ, друг начин няма в Ивайловград. Ако не си бил с “Червенковците”, ТИ СИ ЗАБИТ В НА КУЧЕТО ПОДОПАШИЕТО.
      2. тя е един от малкото хора в Ивайловград, за който думата КУЛТУРА, не стоят само народни танци.
      3. имам и още доводи
      До всички, които изляха толкова много помия и се крият като срамни въшки под вълната на анонимността. Ами дами и господа изпишете си имената и сезирайте прокуратурата бе, да му и майката мечка, щом имате доказателства и сте сигурни в тях.
      Абе с тези усти си целувате децата бе!

     2. Приятели, много отдавна нямам пристрастия, нито политически, нито патриотични – ренегат един вид…
      Само към музиката, занаята и семейството си съм лоялен…
      Само хората ме вълнуват и техните взаимоотношения…
      Не може от женски уста такава злоба…

      Не демонстрирам пристрастие, показвам ненавистта си към тесногръдието и яростта, с която то се защитава.

      Много се огорчих като разбрах, че ме ядат женска злоба и заблуда в лицето на Лъджата…
      Просто не ми стана ясно защо аджеба се напада човек… Какви са тия високи партийни идеали, които позволяват да се хули безразборно. Как аджеба да застанеш зад такава партия ли, членове ли, хора ли…?

      Къде е проблема на 12-та година да усетиш, че си се лъгал… Идеята на демокрацията е да имаш възможност да промениш собственият си мир и да предприемеш стъпка…

      Последните 10 г. работя за водещи медии (миналия месец случайно мярнах едни от първите си учители в града – стана ми приятно), но новините които колегите носят не ме радват особено…
      Болница – йок, кариери за гнайс без концесии, язовира ограден с ръждива тел и се превърнал в частна собственост на козли, пръчове и други животни, разруха, произволно строителство… Много често произвола и самоцелното изкуство, респективно архитектура водят до грозотия и кич.

      Обаче високоморалните съдници на наш’та баща Партия не ги виждат тези неща. Даже още им пречи дългата ми коса, която и към днешна дата е около 28 пъти повече от 3-те изпънати кичура на лъджанката, чието съществуване бях забравил. (Имам си начини проверявам 😉 )

      ‘Баси хората – навремето, аслъ по комунизма имаше по-свободомислещи хора там. Въпреки авторитаризма на местните БКП феодали и народната милиция…

      Говорих с една дама на 67 години, която е преподавала в гимназията 78 г.
      Изключително точно цитира името Павел Кирчев, който я наричал “- Софиянката с червените нокти…”
      Капиш… Няма промяна… Аз често емоционално реагирам, но винаги съм се мислел за човек благодарение на родителите си…

      Седят си тука едни другарки и вместо да мислят, как да свършат нещо полезно за любимата им Партия се чудят кой имал тоалети и прическа и се заяждат с хора, на които не им пука за тях и отдавна са им наскочили мастрафа със собствени сили…

      Ега ти Партията, ега ти бизнеса… Изложихте се много момичета… Ама мнооооооого…

     3. scarabadaba Кариера е идейно състезание в собствена професионална среда , без протекции , липса на пошлост , без задкулистност , без предизвестен сценарий . В случая визирам политически кариеризъм , който обикновено демотивира и отвращава обикновените електорални 0-ли.Защото ако е политическа кариера , тя би следвало да следва своят естествен ход т.е. да бъдеш кандидат на партията , която те е произвела а не независима кандидатура . Политическото номадство не е от днес , но червената ти партийна книжка да е в дамската ти чанта е все едно както да се казваш Хасан , да си бил член на ДПС години наред и днес да прегърнеш демократична партия , като фесът ти е в задният джоб и само с едно движение го нахлузваш отново на минарето си . Та не бъди радетел на кариеризмът , защото убеден съм в твоята среда си бил свидетел на странно израстване на определени лица .

     4. Допълвам това е Танев в РОКЛЯ .

 112. Ще цитирам една мисъл на Еврипид “Кралят трябва да помни три неща: че управлява хора, че е длъжен да ги управлява според законите и че няма да управлява ВЕЧНО.” Явно управниците тук трето нещо отдавна са го забравили!

  1. Че те и първите две не са тяхната цел!!!

   1. ОЧЕВАДНО!!!

 113. “”мароканец
  July 2, 2011 • 5:30 pm

  Рослане, знаем се кой кой е! И за пристрастията на майка ти и фамилията ви към Овчарова също знаем, че как няма да я защитавате- та тя плаща пари за хонорар на майка ти от читалището. и то какви! И за прелитането ви от цвят на цвят знаем/т.е. от партия в партия/. Но случайно да знаеш, че парите за хонорари на такива като майка ти идват от Стефан Танев- т.е от общината. По-добре се скрий!”
  Наложи ми се да отговарям така защото бутон за цитат липсваше под пост-а.

  Очевидно се знаем донякъде: Р Услан е вярното, а аз мароканци не познавам…

  1. Приятелю, Нормално е човек да харесва хората, което оправдава пристрастията на майка ми. Това не е нито лошо, нито срамно. Човек на изкуството, лобира за човек на когото изкуството не му е безразлично;
  2. Естествено е когато някой работи, да му се плати, а трудът на музиканта е един от добре платените и аз лично мисля, че хонорарът е срамно нисък, за качеството, което се предлага, а вярвай ми моето мнение по тези въпроси е доста ценено в професионалните среди.
  3. От кой на кой цвят, другарю? Спомням си баща ми, Бог да прости, подкрепи г-н Танев навремето предполагам с довод от типа “…да се смени нещо…” но си беше от неговата си партия. Навярно коалирането е престъпно? Или хората не бива да имат право на грешен избор. Чисто хипотетично. Аз нямам нищо против никой от кандидатите. Но имам право на ГЛАС!
  4. Случайно знам, че парите за хонорари на Полицаи, Детски учителки, Читалищни дейци, Самодейни театри, Спортни мероприятия, Общински съветници, Кметове, Лекари и т.н. не идват от Стефан Танев, А ОТ МОЯТ ДЖОБ!!! Държавната администрация има задължението да ги разпределя подобаващо. Затова им се плаща заплата пак ОТ МОЯ ДЖОБ и затова всички работещи легално в България имаме правото да оценяваме работата на въпросните хора. Това е техен личен избор. Свободомислието може да е кът, но съществува.
  5. Няма как да се скрия. Аз лично искам да видя града по-близо до това което виждам всеки ден по едни други телевизии и смятам че това е човекът.
  Грубият тон и злостните нападки усилват убеждението ми в моята правота…

  И още нещо, не си спомням къде днес из сайта прочетох определението проста даскалка (даскалица е правилно).
  Пичове, човек става кмет, инженер, професор и т.н. под прякото ръководство на прости даскали.
  Сиреч, на южнородопски, имаме оксиморон.

 114. лъджанец

  Рослане, аз също съм свалил страниците с личните ти обиди срещу мен. В “хедъра” на файловете се съдиржа достатъчно доказателствен материал за часа и датата, когато са се провели тези нападки срещу мен и аз за миг не бих се поколебал, при следващата ти ЛИЧНА нападка, необоснована и неподкрепена с някакви доказателства, да се възползвам от правото си на български гражданин, да те поосъдя. И на мен действително ми повярвай, че ще ми се получи!

  1. Пише се с У….
   Прочее личните нападки и общите коментари и убеждения са доста различни в стилово отношение (най-малкото заради съдържаните обръщения, като част на речта) и докато едните минават за обида и клевета пред правораздавателните органи, другите са коментари в интернет. Капиш?

  2. Чист ивайловградчанин

   Ти си просто ЛЪдЖанЕЦ….пис оф !

 115. владо г.и.

  МЕРОПРИЯТИЕ – СЪБИТИЕ /на български/

 116. разочарована

  Прочетох повечето ви коментари,но нерви не ми останаха за всички. Жалки сте повечето, криете се зад измислени имена и плюете управата или най-вече г-жа Овчарова. По коментарите си личи че Дани,София се представя с няколко различни имена,но това не е най-смешното, драги ми господа и госпожи не ви подхожда на годините да се занимавате с това,други неща за вършене нямате ли си. Добре се разбира и , част от вас са хора на г-н Кмета и упорито го защитават, айде като той е толкова надъхан защо не вземе сам да излезе да се защити. Защото аз съм убедена,че ако Диана Овчарова има да каже нещо било то за или против някого ще го каже без да се крие зад различни именца,това е просто детинско, и присъщо само за едни подлизурковци и страхливци.
  Това което има на лице за мен е НИЩО, все пак 12 години са много, за това време толкова неща можеше да се направят,ама на…
  Трябва да се взема пример от близките гръцки села, една фабрика за консерви да имаше пак е нещо, работни места щеше да име. Драги ми управляващи града замира с всеки ден, и ако отново изберем някой като сегашния ни Кмет сме ЗАГУБЕНИ!
  Според мен Овчарова е достоен кандидат, не я познавам лично,но и не е нужно,за да преценя, упорита е,с каквото се захване го докарва до край, борбена, а бе евала на жената малко са такива като нея в нашия град.Мисля че тя би направила много за града ни.
  Айде кажете вие един достоен кандидат,за сега не знам друг затова подкрепям нея.Предпочитам нея, отколкото да се оставим да ни управлява някой сульо който никога не се е занимавал с това и не е влизал в общината и не знае от каде да я подхване,тя поне е навътре с нещата и бързо ще се ориентира и ще започне да помага на града,а на ДРУГИЯ (който и да е той) ще му е нужен един мандат да се осефери после още един да се ояде … и т.н.

  П.С. А относно коя съм аз не е от значение,защото не нападам никого конкретно, а изразявам моята гледна точка на нещата …

  1. лъджанец

   Напротив, криеш се и явно си дружка на Овчарова, защото само нейните дружки могат да бъдат толкова лесно заслепени и манипулирани от нея! И аз се досещам коя си!

   1. Голяма глупост – всеки се сеща кой кое. Е какво от това. Всеки е свободен да защитава който си иска. Дали не си мислиш, че и за теб не знаят кой си.

   2. Чист ивайловградчанин

    Ти си просто ЛЪджанЕЦ….пис оф !

 117. Пловдивчанин

  Еий голяма дандания тука ! Сакън Ивайловград прелива от хора и финанси и борбата за кметския пост ( голямата лапаница ) е безмилостна и жестока на всеки един фронт ! 😀
  Хора намерете си достоен кандидат за кмет ! Тия всичките стари к-ви са се доказали ,че не стават ! Осъзнайте се малко огледайте са наоколо, живеете в тоя забутан град ( извинявам се ,че го казвам ) , като някакви крепостни селяни управлявани ,манипулирани , ограбвани и затворени от остания свят от едни същи феодали толкова години !
  За ВАС времето е спряло ! И продължавате бавно и в агония да ЗАГИВАТЕ !

  Иначе – ПОСРЕДСТВЕНОСТТА РАЖДА КОМПЛЕКСИ !!!

 118. КАНДИДАТ КМЕТ

  НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ КМЕТ,ЩЕ СИ НАРЕДИ РОДАТА И СЕМЕЙНИ ПРИЯТЕЛИ И ВСИЧКО ЩЕ Е ПО СТАРОМУ.ДЕН ДА МИНЕ ЗАПЛАТА ДА ДОЙДЕ.ГОДИНКА ДА МИНЕ,ТОРБИЧКАТА ДА СЕ НАПЪЛНИ.

  важно ви е дали и вий ще се офайдите от цялата работа покрай изборите И след това.

 119. Обсъждайте кандитат кметовете, моля! И давайте мнения и предложения.
  Между другото това за ” простото даскалка” и мен много ме подразни. То в училището е пълно с ” прости даскали” пък какви свестни хора излезнаха от там! Пък и този който е дал това опраделение и него сигурно го е учила тази същата учителка.
  И персонално искам да кажа (а това съм го казвала неведнъж), че именно г-жа Грудева е един от символите на този град. Направила е много, колкото и това да не ви харесва, всеотдайна е в работата си, и е професионалист. Имено благодарение на такива хора като нея, чичо Румен и други(съжалявам, че не ги избоявам всички) все още има някакъв културен живот в града ни. А относно хонорара на г-жа Грудева, съм убедена,че е нищожен, пък и всеки труд се заплаща в крайна сметка, макар че съм убедена,че би направила същото и без хонорар.

 120. Г-жо Овчарова съвеста ви чиста ли е ?
  Сънят спокоен ли ви е ?
  Храната вкусна ли ви е ?

 121. разочарована

  Града на скуката и големите интриги.. тук се заражда злобата и зависта, заради “нямането” … :X За съжаление с всеки ден се убеждавам все повече в това ..

 122. Дали някои може да предположи кой стой зад гърба на Овчарова в борбата за спечелването на изборите???????????

 123. Да,целият град.А можеш ли да предположиш какво стои пред нея?

 124. Зад гърбът и стоят такива като нея с осрани гърбове а пред нея стои провалът !

 125. Градът е застинал във времето.Единственият признак за движение е разрухата.Тя се вижда навсякъде – в сградите,по улиците…и отчаянието в лицата на хората от несигурното днес и неясното утре.Няма как да повярвам,че това е град от държава в ЕС.
  Хора, няма никой да ви помогне ако вие не искате да се промени живота,бита,манталитета..
  Никой не може да реши проблемите на градчето ви ако вие не сте амбицирани да промените статуквото.
  От 66 год. БКП-БСП(к) управлява града ви ,От 12 год. Стефан Танев -това е равносилно на обществен геноцид.
  Какъв е БВП на глава от населението на общината? Та най – голямото ви предприятие е Общинската администрация – 70 бр.Толкова е администрацията в един средно голям град в Германия.
  Тук се харчат вашите пари-парите на данъкоплатците.Те не са държавни или безстопанствени.За тяхното законово и ефективно разходване се носи отговорност пред съответните институции и обществото. Шуробаджанащината, далавераджийската и елементарна клика да бъде подменена с експертен ,качествен и енергичен колектив, с нов за града морал и ценностна система,с ясни и прагматични послания и действия. С терминология на едно съвременно европейско градче- стратегия за развитие,визия,приоритет,оперативни програми, работни места, отговорно управление,ефективност, ефикасност,целесъобразност и законосъобразност..ТОВА Е ЕВРОПА!!!!
  ДЕРЗАЙ ДИАНА-ТИ ЗНАЕШ КАК И МОЖЕШ!!!

 126. Червено-турска царска туршия по ловджийски

  Наскоро ме замъчи носталгията и си пуснах за сефте от 2 години бг филм- Столичани в повече………носталгията ме пусна почти веднага. Не бих искал да живея така, осъзнах че това не е просто филм ,а май си е действителност….:(

  Колкото до идващите изборите, знаем как е и се знаем кой кой е. Нищо лично против Стефан или Диана. Напротив…

  Но властта развращава, а тоталната власт развращава тотално.

  Не мога да си обясня защо няма ограничение за броят на мандатите за кмет. Не остава друго освен вие самите да го наложите с вота си…или пък да ме опровергаете ако не сте съгласни с мен, като гласувате за запазване на досегашния екип.

  Преди 20 години по-възрастните коментираха промените след 10 ноември така- тук, чадо ( в Ивайловград) 9 септември дойде с 10 години закъснение. Така ще е и с 10 ноември…………Като чета форума е по-лошо, май времето е спряло при вас :((

 127. Difficult to cure

  Позволявам си да обобщя нещата от сайта и действителността примесени с много полуистини , клюки и факти за 1 седмица прекарана в родният ми град. Да ме прощават пишещите тук , че ще използвам някои от техните фрази и определения . Нямаше да взема отношение , но нормалният човек реагира на всеки един опит за подмяна , завоалиране и прекрояването на действителността а Ивайловград и общината са тежко болни и все още не се вижда реална АЛТЕРНАТИВА – факт !
  Сайтът наистина показа , че тук е Ивайловградският Хайд парк – факт !
  Има безброй интересни , провокативни , забавни , протяжни и за жалост коментари с обиди и заплахи показващи низък морал и изпуснати нерви – факт ! Адмирации за Роко , Емо добре се включи въпреки отровният си на моменти език ако и Веско се намеси ще е супер .
  Има една безспорна изненада БСП се разцепи – факт !
  Твърдото ядро на компартията си е доволно от Танев и ще го подкрепят отново , като емисарите им са тръгнали вече от къща на къща , като Тамахкяра е много активен , но какво ли лъже бабите и дядовците не успях да разбера – факт ! Обещавам , като мине през баба да постна думите му тук !
  Няма съмнения , че Танев ще впрегне целият си финансов и репресивен потенциал в лицето на кметски наместници , общински съветници и общинска администрация – факт !
  Червеното яре обяснимо ще се заеме с финансиране замазването на безобразията и безумията свършени по време на мандатите му – факт ! Данъчните го „притеснявали” с това че на името на синът му написал апартаменти в София , Хасково и Бургас , както и скъпите автомобили / нормално ли е момче на 22 г . да има имущество за милион лева/ – полуистина !
  Не разбрах каква е ролята на Васко холандеца при все , че знам баща му е демократ и винаги е гласувал в дясно – факт ! Дано този мой приятел не омърси доброто си име .
  Общински служители защитаващи яростно статуквото онемяха при изнесената програма за развитие на общината – факт ! Оказва се , че сайта на Шишмана се администрира от общината – полуистина !
  Единственото достойнство на Танев е че слуша ROCK , но дори и това е използвал за PR – факт !
  Танев с Червеното яре са регистрирали 400 души цигани в Орешино и Свирачи при преданата им кметица – клюка , полуистина !?
  Отцепниците от партията майка пробваха и успяха да разцепят и Демократичното дясно дори и като абревиатура– факт ! Действаха брутално , грозно и безцеремонно – факт ! Колко са Киряк Стефчовците наистина и какво им е обещано – полуистина ! Използваха името на една млада жена Овчарова , която както разбирам през животът си не е изкарала и 2 лв. със собствена инициатива , която незнайно защо ми поиска приятелство във фейса а всъщност не ми е продумала нито дума – факт !? Има една прекрасна снимка в профилът и заедно с Тютюнджиев , Кърцев , Янчева – факт ! Това явно подхранва собственото и его – факт ! Колко трябва да си нагъл като 2-ри човек след кмета в продължение на 10 г. да предлагаш себе си като алтернатива ? Да участваш в разпределението на ежедневните , седмичните , месечни и годишни задачи по управление за разграбването и обезлюдяването на общината , да те подкрепят компрометирани хора от най близкото доскорошно лоби( реално управляващи общината) на Танев и да искаш власт – означава нравствен упадък и политическо самоубийство – факт !
  Ако толкова силно желаете смяната на Танев , къде бяхте преди 4 г . ? – ако на този въпрос можете да дадете смислен отговор а не от името на читалищното ръководство да пишете сълзливи оправдания , като ощипани моми !
  Един месец след кандидатурата ви г-жа Овчарова – никакво послание – факт ! Будинка ли чакате да ви каже какво да говорите ?
  Будинка основала клуб в квартала за подкрепа на Овчарова – полуистина !
  На Кафадара му било обещано сметосъбирането – полуистина !
  Политическата и икономическата съвместимост , тази прозираща любов от пръв поглед се нарича ОЛИГАРХИЯ . Вечните интереси на олигархичният кръг управляващ досега доведоха хората от общината до просешка тояга ! Всичко е сделка на която единствената цел е запазване на статуквото – факт !
  Добри позивни от Демократичното дясно – факт ! Дала се е възможност на хората да споделят в елементарен въпросник своите виждания за приоритети , като впечатление прави високият % одобрение за работата на общинска администрация , което значи , че хората в дясно не са реваншистки настроени и оценят професионализмът и 100% неодобрение дейността на Танев . Болното ежедневие са ниските доходи и принудата за срамна ангария в съседна държава . Непрофесионализмът практикуван от медицинският център е другият болен , но лечим проблем се надявам . Битовизмът е на 3-то място , а улиците и тротоарите са неглежирани , защото така или иначе отдавна ги няма . Също така цените и качеството на транспортните(20-лева билет до Хасково) и административни услуги май са приемливи , щом хората харесват на Лимончев раздрънканите микробуси без климатизация , влачещи се до областния град за по 3+ часа .
  Difficult to cure
  p.s. Админите на сайта , защо не предложите трибуна ТУК на кандидатите + кандидат общински съветници ако те желаят разбира се .

  1. Поздравления за великолепната моментна снимка на страстите и вълнения ивайловградски! Ако бях admin щях да изведа коментара ти като водеща статия за блога. За мен, напълно заслужава вниманието на хората, а не невзрачно кътче сред безкрайните коментари, повечето от които плява и злобни изцепки.

   1. Точно наличието на “плявя и злобни изцепки” и безкрайни коментари е необходимо да има.
    Айде вече да отмине времето на “сдъвканото” и “синтезираното” извадено от контекста. Точно там му е мястото! Защо ли? Защото трябва да се чете, да се осмисли и да се отсеят плявата и изцепките и всеки ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИН на Ивайловград на базата на написаното, отсятото според неговия мироглед да си направи изводите САМ. Иначе се получава манипулация на масите, а си мисля че “трудното лечение” не е имал това за цел.
    Поне така Аз си мисля.

    1. scarabadaba определено мислиш, че съм забравил, да напиша „… да се изтрие от тук.“! За твое съжаление – не, не съм забравил, дори не съм го помислял!

     И за да се приравня с тебе, Аз мисля, че там, като статия, ще даде по-голям шанс на повече ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ на Ивайловград(и не само) да го прочетат, за да имат основателн(а/и) причин(а/и) за мислене, а не да мислят, какво мислят другите, че дори и коментари по мислите им да правят.

     1. Ти мислиш, че аз мисля, че ти мислиш…..ъъъ не мисля, че е така.
      Всеки си има право на мнение, нали? Не взимай мнението над твоето лично, просто споделих моите мисли и мнение. Както и ти така и аз си изложих мотивите, без да се равнявам, сравнявам и подравнявам с когото и да е.
      СВОБОДНО-ПОПРАВИ СЕ! 😉

 128. Difficult to cure…не трудно лечението за туморни образования, във дадения случай, изрязване до кокал или ампутация. Все още си мисля, че ни трябват големи и красиви стадиони и … Пиночет.

  п.с. Щях да забравя… и роднините да плащат куршумите за разстрела, както е в Китай например.

  1. Да живее свободна България!

   Момента за това го пропуснахме през 1989. Сега демографският взрив ,причинен от куманазите ще ги унищожи .

   За тях ще гласуват само роднините им , смотаняци на заплата при тях и циганите, ако и им купят кебапчета обаче …амин де , на никого няма да липсват :))

   1. Да живее свободна България!

    взрив е в кавички разбира се, не знам що не се виждат 😡

  2. Difficult to cure

   Прав си scarabadaba , ПАТОЛОГИЯТА не се лекува с аналгитици , радвам се че разчете метафорите съешени с опашката на гущера и козината на вълка .

 129. Другарко Овчарова ,
  цял ден ви няма …? На Бузлуджа ли бяхте ???

 130. ЕПИЛАТОРА

  Това ли е таз дето #################

  ——- EDIT ——-
  Prekalqvate

  1. Ох, радвам се, че админа се намеси. То бива бива, ама това си го писал и в другия сайт за Ивайловград… Не е голяма мъдрост.

 131. Ирина Бонева

  Човек на този свят се ражда сам. Най-близкия човек до него е майката,която го закърмя със своята гръд,и го обгражда с голямата си любов. Но в процеса на растеж се ококорва и още от малък завъжда приятелчета с които се сближава и в речника му се появява думата приятел. Погледнете изписването на предателство и приятелство, колко е малка разликата, но всички знаем колко е голямо значението.
  ПРЕДАТЕЛСТВО-колко е ужасна тази дума нали?Но за съжаление я има.

  Много видове предателство има едно от друго по ужасни. Сигурна съм, че всеки от нас е преживявал предателство от приятел, колега, дори бих казала и от съпруг- съпруга. Докато всичко е безоблачно, цветно, красиво,слънчево, иде ти да литнеш от щастие, леко ти е, има синхрон във всичко. Но идва един момент човека до теб те предава било приятел, било човека, с когото делиш леглото си, било колега. Тогава света пред теб рухва. Всички облаци надвисват над теб. Боли те вътре душата.
  Болката е голяма. В един момент дори си мислиш,че ти си виновен и трескаво започваш да търсиш вината в себе си, говоря за по-чувствителните хора.

  Най-странната неразбрана форма на предателство според мен е да забравиш кой си, да загърбиш принципите си, да се поддадеш на изкушението и така да загърбиш самия себе си. Защото струва ли си за пари, кариера, завист и други атрибути да се превърнеш във мишка, къртица и т. н. т. Идва един момент когато ги имаш всички тези неща, но си празен отвътре защото си предал приятелството, чистата съвест, спокойния сън.

  На въпрос към една позната и какво спечели от това, че отне съпруга на най-голямата си приятелка? Тя ми отговори: Нищо, чувствам се празна, без душа, омърсена….Дали ще ми прости ако и поискам прошка..? Отговорих й, че не знам защото и аз се чувствам объркана.
  Принципите на един човек определят начина по който той иска да живее, личността, която иска да бъде. А един човек, поддал се на изкушението и предал принципите си, вече не знае кой е, къде е неговото място. Един съвестен човек със сърце, дори предал идеалите си, никога не спира да съжалява и да се обвинява,но дали ще му простят.
  Дали целта оправдава средствата? Но плюя на тази цел след като ще навредя на приятел, близък колега и ще се превърна в предател, нищожество.

  Та задавам въпроса: Дали е щастлив човек, който е постигнал всичко на гърба на друг, когото е направил нещастен, предавайки го, чрез лъжа, измама, двуличие? Дали може спокойно да спи?
  На какво ли ще възпитава децата си, какво ли ще наслагва в ценностната им система?

  1. Ирина Бонева

   Другарко Овчарова,

   Сигурно се припознахте в предателката, описана по-горе от мен! Но да знаете, че предателството се наказва!

   1. Предателство ли или здрав разум

    Някой хора бъркат шума от гюлетата в главата им със залповете на Аврора( апропо залповете са мит, Аврора е дал един единствен изстрел). Предателство , престъпление, наказание – тежки думи събрани само в половин страница, само в един пост.
    Какво ли ужасно престъпление е извършил човека срещу който са насочени?!

    Позволил си е да се кандидатира за кмет разбирам! А не – ресто не струва! Ако кмета не червен, като ряпа и не се казва Ст. Танев не става !

    Ами зад таз позиция струи чистия егоизъм на група хора докопала се до определени ресурси – в слючая скромния общински бюджет и опитваща се да убеди останалите ,че ако не са те на власт ще се случи нещо ужасно……Другари с вас и без вас все таз. Всъщност без вас е по-добре. Там където е нямало червени хората живеят по-добре.

    Да се върна на думите така характерни за органиченият речник на една партия със затихващи функции. Не вярвам някой да оспори ,че нейните представители дойдоха на власт благодарение на чужда окупационна армия и след това избиха интилигенцията и формираха военна хунта ,която се разпореждаше у нас благодарение на Член 1-ви и незабравимата Държавна Сигурност….Как ги виждате сега нещата, другари 67 години по-късно – пак ли тричленките ви ще избиват хората нощем понеже сте решили,че са ви предали? Или просто ще ги пращате в лагери? А понеже говорим за Ивайловград там беше на мода една много популярна репресия – неудобните на червения режим се уволняваха от работа и те сами напускаха града. Репресията беше толкова ефективна,че градът ни заприлича на резерват за червени таласъми за последните 20 години….

    Време е Ивайловград да скъса с комунизма – в противен случай скоро ще стане печална атракция – Резерват на червените таласъми
    A някой да се събуди и скъса с червената риторика – светът е много по-голям отколкото можете да си представите…е за някой от вас вкопчили се във власта е въпрос на оцеляване

    1. Ирина Бонева

     Толкова много думи, та нищо не разбрах!!!!

     1. А е толкова ясно написано! Просто трябва да се чете, осмисля и коментира…
      Знаем че е най-удобно, да се правим на неразбрали, но е доста унизителна поза. Ни чул, ни видял! После няма да ни се карат, мъмрят, снемат политическо доверие etc. shit

 132. Все едно чета документи от архива, кой кого предал, кой какви принципи имал и т.н. Само че един много важен факт се пропуска, професия кмет, директор, шеф, началник или както щете го кажете НЯМА. Ако всеки заел една от изброените ДЛЪЖНОСТИ го знае от самото начало и по-важното не го ЗАБРАВЯ, няма да се стига до тази полемика. Напълно нормално е друг след теб да заеме тази длъжност, така както и ти си я заел от някого преди тебе. Няма незаменими хора, има незабравими!

  1. Ирина Бонева

   Г-не/г-жо, тук не става въпрос за професия, а за принципи, за идеали. Щом тази г-жа е дръзнала да ги наруши съзнателно и за лична изгода, значи е предателка. Тя днес предава Танев, утре ще предаде и Обера, ха ха ха- каква прилика между двамината!
   Да, няма незаменими хора, да има незабравими хора, но въпросът е да бъдат заменени от по-достойни. А в лицето на Овчарова аз не виждам достоен човек! Другото го мисли, както си искаш!
   Аз не мога да говоря на въздух!

   1. Последно Овчарова госпожа или другарка е ?

   2. Г-жо, Бонева човек не принадлежи на никого и никой не може да го притежава, кой е предател и кой приятел въпросът е много спорен. Кои хора са били достойни само времето ще покаже, няма човек на тази земя който да е харесван от всички, така че това е вашата гледна точка, но тя не е общовалидна. Смело се изказвате, тогава проявете своята смелост да назовете достоен човек различен от името Стефан Танев ( или ви е страх да не попаднете в графата “предатели”)!?

   3. Принципи?… Идеали?… Морал?… БКП?… БСП?… Тежки оксиморони се цитират. Модерен ляв в новия сленг е изразът за гей a.k.a педераст.
    Ще се разплача докато чета за тежкото предателство на червеният идеал… И изобщо няма да се сетя за 50 годишния културен, образователен и физически геноцид наложен от скъпата ви партия и 20-те допълнителни години за това хубаво място – Ивайловград. В България той приключи до някъде, но в изостаналите райони политическият фанатизъм продължава да е факт. С широко затворени очи се настоява за някакви идеали и принципи от хора, които никога не са подозирали за съществуването на такива. Иначе не мога да си обясня тоталното беззаконие и самоуправство в забравения от Бог Ивайловград.
    Да ви разкажа ли за филмовият екип, който обра световните награди с “Мила от Марс” и нелепия побой на Дупката нанесен на екипа от местните вандали, а за реакцията на полицията?
    Или как – чисто прясно ми е (от миналият ден) – една археоложка ми разказа как заради тежките политически катаклизми 😉 в редовете на БКП в Ивайловград едва си свършила работата, заради дезинформацията предложена от скъпата ни община. Сакън да не го огрее някой от “противниковия” лагер.
    Не идеално, не принципно и неморално е общество, което позволява да бъде лъгано, крадено, не обслужвано и мачкано от хората чиито заплати плаща.
    Нека преди да говорим за висши партийни ценности, прочетем отново на какво са способни партийните дейци в областта на клеветата, обвинението, измамата само няколко реда по нагоре в същия този блог.
    Във фиктивния свят на политическият морал да се говори за ранената душа на когото и да било е нелепо. Освен това когато трябва да се върши работа място за лиготии няма. Има шарлатани – леят куршум. Има и модерни шарлатани (психоанлитици им казват) – вземат пари. Все някой лев ще да е останал от безконцесионните “договори” за пробиването на баира и т.н. , та да стигнат за лечението на дълбоката душевна рана…
    Аре със здраве и много МОЛЯ!!!
    Прочетете написаното поне веднъж. Опитайте да го осмислите и чак тогава коментирайте, избягвайки личните нападки и злостното безпредметно плюене така характерно за личния състав на партията любимка.

 133. Ирина Бонева

  Моля админа да промени началният текст към настоящата тема- Диана Овчарова не е независим кандидат за кмет на община Ивайловград, а кандидат на ГЕРБ!

 134. Един от избягалите

  Какво означава предаване ? Предаване означава да напуснеш google и да идеш в друга огромна корпорация където те чакат с отворени ръце и с това което си откраднал като идеи и т.н от там. Да получиш по-висока заплата . Това което вие наричате предаване е грешно с цел промиване на мозъци на ивайловградчани. Когато една компания или фирма има добро бъдеще никой не бяга от нея , когато има разбиране , помощ и приемане на всички твои идеи без да бъдат премахвани и омаловажавани от твоя работодател. Кмет е личност , той е човек който управлява с разбиране и не защитава интересите на бизнесът и чужди от които за бъдеще ще има облаги от материално естество. Управлението на БСП в България доведе тази държава до две неплатежоспособности , избиване на интелигенцията с цел управление на лесно манипулирано население , група от хора които в тази държава да бъдат овцете , лошо инфраструра което да пречи на другите държави да отварят заводи , предприятия и т.н .Това което се вижда в Ивайловград е ясна картинка на това. Общината са напуснали такива като мен поне 8000 хиляди от 12 години насам , а може и да са повече.Бизнесът няма почва и е прогонван , а от там и остават само тези които са сигурни гласове за този режим там. Ако Стефан Танев остане още 4 години кмет , това означава , че общината ще остане с 3000 човека население, от което ще се възползват хората около него. Ще има 5 цеха с по 10 човека там , и още панели и панели за ток.Колкото по малко хора , толкова по-голямо поле за използването му.Диана Овчарова като кандидат мисля ,че е добър вариант . Ето защо ?
  1.Виждам такова плюене и пропаганда по форуми което не е било никога до сега.
  2.Човек който като видя какво е сторила с тази сграда на Читалището си казвам , ето че може и в Ивайловград да стане нещо хубаво.
  3.Въпреки ,че според мен е заела какво ще се изсипе срещу нея е застанала против това което не харесва в тази община.
  4. Подкрепа от управляваща партия значи за вбъдеще по голям бюджет и повече проекти за тази община.Ела те да видите как е в София когато кмета е от Герб. Когато кмета е подкрепен от партия като БСП , то тя ще прави всички възможно за да не използва парите и да не развива общината за да може хората да си кажат вижте ГЕРб не прави нищо , дайте да си върнем БСП.Един кмет от Герб би променил изцяло облика на един град и това се вижда там където са такива кметове.
  5.До колкото знам тази госпожа си има и семейни проблеми , но въпреки това е застанала и се е противопоставила с ясното съзнание , че ще бъдат изсипани бъракочи и помии и както виждам.
  6.Противопоставянето на твоята партия след като си видял нейното съдържание в Ивайловград е може би най ясния знак какво става вътре в нея.

  Това са нещата които виждам на първо лице в нея от наблюденията ми на Община Ивайловград и информацията която съм намирал , защото все още ми пука за тази община въпреки , че ме накара да я напусна.
  Тръгнала е по-път пълен с бодили и дупки и ще и бъде много трудно , но мисля , че е правилния път.Това е последния шанс на тази община да бъде спасена защото след още 4 години може би няма да има и вече такъв сайт в който да изказваш мнение и да четеш новини , поради ясната прични ,че освен лоши новини и за пияни гърци няма да има нищо друго.
  Не съм прочел НИКОГА “отвориха нови работни места в Ивайловград”, i”тбора на Ивайловград по независими какво спечели награда на състезание”. “ГРАДЪТ НА МЕЧТИТЕ-ВСЕКИ МЕЧТАЕ ДА ИЗБЯГА ОТ НЕГО И ГО ПРАВИ УСПЕШНО”
  Така , че каквото си надроби Ивайловград това ще сърба или поне 1000то човека които ще останат в него.

 135. Ирина Бонева

  Каква означава “като си видял нейното съдържание в Ивайловград е може би най ясния знак какво става вътре в нея”, като 10 години ядеш от тази партия, градиш авторитет на неин гръб, стоиш срещу ГЕРБ преди 4 години, а сега изведнъж виждаш съдържанието Й?!

  1. Един от избягалите

   Ето , че само с едно изречение потвърдихте всички думи.
   Вас не ви интересува какво съм писал , а ви интересува как пак да изкарате другия виновен. Не ви интересува какви са проблемите на градът , а защо Овчарова била напуснала БСП и се обърнала срещу нейния избраник в Ивайловград. С тази си загриженост показвате какви сте вие и на кмета . Как на всяка цена и с всички средства да се запази властта. Този кмет съм сигурен,че чете коментарите , може би и пише , но не дава един отговор на това което са писали по-горе хората и са задавали въпроси.Май изобщо не го интересува какви проблеми имат хората в общината му . Боли го фара нали той е добре. ..
   Кучетата си лаят керванът си върви …май е така в Ивайловград. Ще чакам още мои съграждани в София…като гледам долния коментар и колко са останали в 2 блока ще се хванат….

 136. “Най-многобройна е групата на хората на възраст между 45-49 години – 565, приблизително толкова са хората между 50 -54 години – 534 души. Младите хора на възраст от 20 – 24 годидни са 352, а тези над 85 години са 118. ”

  565+534+118= 1217 души спрямо 352 млади хора

  Това е извадка от последното преброяване. Коментара го оставям на вас и когато четете това си свалете розовите очила!!!

 137. Не уважавам хора играещи с очакванията на хората и имитиращи демократични промени !

 138. Увчарова ,
  12 години ли ти бяха нужни за да прозреш истината и гузната ти съвест да заработи ? То на теб щом са трябвали 12 г . то какво остава за обикновеният човек от село например. Чак сега разбрахте че кмета е петно върху най новата история на Ивайловград .
  Лапахте ли с лъжицата от кацата с медът – дааааа видно е . А сега какво сменяте лъжицата с черпак ли . За тези 12г. не се ли запитахте откъде е медът за тези софри на които присъствахте ? Не знаехте ли че медът в кацата е краден ?

  Знаете ли какъв е халът на обикновените хора . Знаете ама ви е все тази но бъдете сигурна че и на тях им е все тази за вас .
  А помните ли че преди 4 г. 2000 души гласуваха в общината против това управление на което се предлагате като алтернатива а всъщност сте активно участваща в безобразията .
  Знаете ли че няма нормални мислещи хора които да ви подкрепят.
  Ако има някаква истина защо не излезете да я кажете ? Защото истина няма а има само помия такава каквато сте надробили .

 139. Здравейте тайфичката !
  Реших накрая и аз да се включа. От време на време ще Ви светвам за някои неща от живота. Ето първото. Вчера, 29.08.2011г. сондажната група от Ст. Загора, която работи в околните села е извършила сондаж от 70 м. и в двора на др. Златил Хаджиев в с. Ламбух. За разлика от възрастните баби, събирали стотинка по стотинка, но все пак платили въпросната услуга, горепосочения арогантно отказал под предлог, че водата била с недостатъчен дебит. Ама след изборите нямало да лъже! Хвала на такива другари!
  ……Както би казал военния свещеник Р. О. Шипман – Deja vu !

  1. неинформиран

   В Ивайловград има четири личности които са били на изборна длъжност 15 и повече години : Красимир Кръстев,Златил Хаджиев,Ана Араджиева и Крум Яков.Един от тях трябваше да е кандидат за кмет.

 140. zlatil e beden nqma parichki. Tia babi trqbva da mu syberat pomoshti. Kakvo se uslushvat. Zlatil sega shte si otkrade kolkoto mu trqbva kato Diana stane kmet a typite ivailovgraski selqci da mrat gladni. Zaslujavat i da gi kradat i da gi e.at typi ivailovgradski sqlqci. Zlatil ne e typ kato vas selqci ima parichki

 141. pryclio-направо се усрахте в таз община от тъпизми , незнам кой ви е сценариста, ама го махнете , че се излагате и то много.та и Танев излага

 142. неинформиран

  Буба Мара ….. ми да бара

  —————————————————-
  Цензурирано от администратор

 143. неинформиран

  Пръцлю да ми пръдне на ………

  —————————————————-
  Цензурирано от администратор

 144. неинформиран

  Промяна ще бъде наебана , а и админа от ебан ще се спомина.

  ——————————————————————————————————–
  Нека стои да показва нивото на възпитание на това болно същество

 145. Информиран

  Предлагам горните 3 коментара да бъдат оставени, като символ на висш надпартиен кретенизъм с елементи на отчаян хомосексуализъм 😆

 146. неинформиран

  Сега любимият ни форум няма кворум и по твойто предложение не може да вземе решение.

 147. неинформиран

  Диана е цветенце в градинката от гербери ,достойно да краси изложбата на Фотографа.

 148. неинформиран

  Диана , и ти ще бъдеш …………..!!!……От мене де

 149. inteligentnite hora okolo kmeta mai ne izdurjat veche ta si izrazqvat prostotiqta, i tova dojivqhme

  1. неинформиран

   Това интелигентните трябваше да е в кавички.Ама тебе админа що не те редактира а?

   1. Редактирал съм само нецензурните думи. Ако имаш нещо против, тая седмица съм в Ивайловград. Можеш да заявиш претенциите си 😀

 150. неинформиран

  И аз съм тука .Поздрави на Плутон и Зак . А също и на Методи Дреновски.

 151. неинформиран

  Госппожо Овчарова ,готина си но за да бъдеш кмет ,освен всички качества трябва да можеш да вземаш решение.Ако искаш да ме обориш изгони Фотографа не само от вас ,но и от Ивайловград.Ей и Админа го каза – той не чисти обектива си , а си изкарва хляба с него .Все едно Пена да ходи при гърците и да е прашасяла като на Фотографа обектива на Илиева нива .Освен това Данчо не е никакъв професионалист.Къде беше той ,когато в центъра на Ивайловград се разхождашее гола жена ?То не че има нещо за гледане или да не сме видяли ,но всеки уважаващ себе си пррофесионалист щеше да е мястото за да отрази събитието в неговото реално протичане и присъщо напрежение.

 152. Погледнете по-мащабно хора , не защитавам никой но си изказвам мнението.Фотографи и такива неща не са от голямо значение за тази община за сега , ако не се заложи примерно на туризъм , но туризъм както трябва,тогава ще трябва добър фотограф .Трябват ако стане тя кмет примерно да има добри хора с който да работи, тъй като трябва да се осмисли първо как точно да се развива тази община с кадърни кадри и то много важното е да се даде път и на младите хората , който да помогнат в тази община. Да се усвояват евросредства в земеделие и бизнес,защото се дават много пари и всеки може да спечели проекти , но няма информация за тях. Махнете ги сега тез фотографи ,ако фотографите можеха да оправят една община щяха да се назначават фотографи, фотографите трябват като има какво да се снима , а ние сега имаме само една вила Армира , та ако можеше с една вила да се привличат хора …трябват идеииии не снимки на таз Община сега , за да има после работа за хората .

 153. специално за ирина бонева,дани со фия и др. Знаини и незнаини никове на диана маркова,неинформиран,червен и т.н.Какви изказвания само,всякя втора дима е псувня,браво зя възпитанието Ви. Маи се мислите за богове,след тези изсказвания всеки в града ще разбере що за човек е танев и неговия екип.ще си позволя да ви светна малко,за някои неща които танев е направил
  1.от къде намери 150000 хил.лв за болницата,за да не остане жена му без работа.и тоя старчески дом няма ли да го откриете наи сетне,няма нали щот за да влезнеш в дома възрастния човек трябва да бъде напълно здрав на кого е нужен такъв дом като сяка баба има на разположение двуетажни даже триетажна
  2.защо на детския комплекс се дават 100000 хил.лв. годишно като не извършва никаква дейност само да плящяме заплати излишни а и пенсионерка работи там,а и в общината работят пенсионери хеч пенсия хем заплатка
  3.къде са ви младите кадри в чужбина и по милата ни родна страна
  4.зящо бе отхвърлен проект осигуряващ 4000 повтарям 4000 работни места в ивайловград
  5.защо бе отказан проекта на гръцки часник да направи фабрика за консерви?тези проекти бяха отхвърлени мигновенно без дори да бъдат обсъдени целта бе зя бъдат скрити и да не се чуй за тях но както винаги ниуспяхте и с това,от тези действия отново доказвате че не милеете за нашия град
  7.танев претендира,че тои е отворил границата с гърция нещо с което се хвалише че ще направи и ангел петров 22 години не успяхте нито с ндсв нито с правителството на бсп а герб за 2години я отвори
  8.с екипа на танев състояш се от хора милеещи за унищожението на нашия град,нищо добро не ни чака унищожи селата сега изва ред и на града.какво направи за12години от 10000 град останахме 2500 всеки търси спасение в чужбина,а бабите ревът къде заминаха децати ми внуците,не осъзнавайки че с подкрепата си към танев те направиха това възможно,дано са си взели поука
  9.има още десетки примери за пълния провал на танев и добре,че в екипа си имаше човек като овчарова да му спечели някои проект тя го носеше12години а сега я оплюват
  10.най големия успех на танев е три апартамента на името на сина му слънчеви батерий пак на името на сина му явно много успяло момче.осигуряване на изключително доходен бизнес на кондака и джъмпа,не на последно място и о.щинските му съветници.
  11дори уговорката с цветков няма да спаси този път танев,цветков нячя да успее да раздели гласовете да се продадеш за една ескурзия,които иска нека провери колко пъти цветсов като общински съветвик е казал не за нещо предложено от танев винаги твърдо за, а за тоя теухара пък тоя е затвора що хора излъга в тац гръцка фирма
  12.събудете се хора,иначе не само децата ни но и ниеще напуснем тозо край.този град има нужда от промяна нека я направим,нека не позволич да унищожат градани

  1. Друг гражданин

   Йорданчо , ти сега на “селянин” ли се прекръсти? Нали беше “Милю” ? И “Цвилю” да станеш тези 100 хил.лв пак ще ги мотаеш като л@йняна клечка из устата си , защото само това има в кухарката ти. Удавника се хваща и за сламка ,както “селянин -милю” за ДК.Ами като няма друго за какво ?! /Абе аз имам една идея ,ама ми е неудобно да я споделя……./

 154. НЕВЕРОЯТНО, КАКВА ПОМИЯ !!!

  1. неинформиран

   Манолова, кво са праиш на чиста и неопетнена ,като нежен цвят от лотос паднал недокоснат на земята…

  2. неинформиран

   Ако беше Мая Манолова, щях да се влюбя в тебе.

 155. То беше казано бе другари: “Избираш Овчарова, получаваш Танев-избираш Танев, получаваш Овчарова!”

  1. неинформиран

   Затова изберете мен .Поне ще си знаете какво ще получите.Един голям чи рошав.

 156. Защо ли ми прилича като агитацията на БСП на миналите избори -гласуваш за Бойко получаваш Костов и накрая плачеше и Сергейчо и Костов хахах…лош е Бойко лош, ще има наказания .Тъй че ГЕРБ ще мачка и тези избори и това е !

 157. неинформиран

  Веднъж отидох на предизборно събрание на БСП и срещата ми там със Будинка Коларова ме развълнува като земетресение.За малко да се поддам на изкушението, като вдовец на втората си съпруга и да се хвърля във прегръдките на столетницата ..Сега с нетърпение очаквам предизборно събрание на ГЕРБ ,където Коларова ще опровергае тези които твърдят че ГЕРБ няма кадри.

  1. Да не искаш да кажеш ,че кака Будка вече е кадър на ГЕРБ ?!?! Дай повече инфо , в чужбина съм и не съм се прибирал от няколко години.

   Но мисълта че кака Буда може да не в БСП ме потресе, почти толкова колкото и отпадането на ЦСКА от евротурнирите!!!

   😮

   1. неинформиран

    Кака ти Будка , на мене Баба Буда вече е кадър на ГЕРБ. А с включването и във Общинската избирателна комисия тя вече е платен кадър на ГЕРБ.Лично за мене това не е изненада , защото многократно съм свидетел на користните и цели ,както от членуването и във БСП ,така и при лобирането и сред депутати от различни парламентарти партии.

   2. Не тя си е член на бсп, ще проверя лично как стои въпроса и до довечера ще ти отговоря знам на 100 процента ,че си е член на бсп,но подкрепя на 101 процента овчарова затова не е и в щаба на бсп.

    1. неинформиран

     Съобразно действащия Изборен кодекс, Централната избирателна комисия определи за председател на ОИК Йордан Араджиев от квотата на Политическа партия /ПП/ ГЕРБ, а за негов заместник Татяна Ялъмова от квотата на Синята коалиция. За секретар ЦИК назначи Кера Ванкова от квотата на ПП „Атака”. Към редовите членове в общо съставляващата се от 17 представители ОИК влизат: от квотата на ГЕРБ Софка Деведжиева, Иван Андонов, Стеляна Карачомакова, Георги Димитров, Димитър Пурнаров, Елисавета Палова, БУДИНКА КОЛАРОВА , от квотата на ДПС – Филип Касабов, Веселин Георгиев, Невена Аргирова, от квотата на Коалиция за България – Милена Танева, Таня Тамахкярова, Магда Райкова, от НДСВ- Величка Попова – Козарева.

   3. Извинявам се, че се забавих с отговора, но ми отне известно време. Коларова не е изменила на идеите си. В ОИК представлява гражданско движение за подкрепа на Диана. Работи за Диана, защото:
    1. На Танев му стигат три мандата.
    2. Градът и общината останаха на половина.
    3. Способностите на Диана и силата на властта на ГЕРБ могат да бъдат полезни на Ивайловград през следващите 4 години.
    ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!!!
    4. Преди 4 години срещу единна подкрепа за него Танев обеща след изтичане на този мандат да се оттегли и да даде път на някой друг.(Май питащия от чужбина знае последното.)

    Успехът за Диана е успех за Ивайловград и то с центристки измерения!!! И с много млади хора!!!

    Някой прави ли сметка, че в Ивайловград, докато работят пенсионери:
    -10-15 млади висшисти са без работа (какво остава за тези без образование)
    -в града има 4 пенсионерски клуба, а нито един младежки клуб
    -един прекрасен язовир, но без зони за отдих

    1. неинформиран

     Будинка Коларова измени на идеите си още отдавна .Измени на марскизма ленинизма,измени на идеите на пролетариата,предаде международното комунистическо движение и вярата му в светлото комунистическо бъдеще. – Но ето да кажем вий вземете колко?Пшеничено зърно от моята вера.Бих ревнал тогава ,бих ревнал от болка като ранена в сърцето пантера .Какво ще остане от мене тогава ?Миг след грабежа ще бъда разнищен .И още по ясно и още по право,миг след грабежа ще бъда аз нищо . Вапцаров . Ако беше писал, че Вапцаров не е изменил на идеите си ,щях да ти ръкопляскам .За неговата вяра бронебойни патрони не бяха открити.

     1. Благодаря за инфото. Сега съм още по -потресен. Разбирам ,че г-жа Д. Овчарова ,бивш член на БСП е издигната от ГЕРБ и подкрепена от кака Будка ,която сред чугунениете глави е нещо като еквивалент на лечебна икона сред вярващите…..

      Политическият кадаиф е невероятен и по- разпуснат от римска оргия….само да поясня ,че “кадаиф” казвахме на груповия секс ,като студенти…

      В тактически план това може да донесе гласове на Диана, тъй като кака Будка без съмнение може да повлияе на част от чугунениете глави. Тези гласове могат да решат дори и изборите. Въпросът е каква ще бъде цената на подобна покрепа… Неинформирания правилно отбеляза ,че Будинка Коларова е изневерила на всички идеали. Аз ще добавя, че е останала вярна само на един – властта на всяка цена.

      За момент си помислих,че ГЕРБ са толкова находчиви, че умело използват разделението в БСП да прокарат кандидати, които биха се радвали на подкрепа сред всички политически сили…само дето не са толкова умни.Разделението е факт- на президентски избори БСП отива с двама кандидати – калфата и пръмовица, съответно представители на различни кланове сред червените. В нашият скромен град явно червените са също разцепени.

      Няма съмнение ,че три мандата са достатъчни на г-н Танев да се погрижи за благополучието на семейството си, но да не забравяме ,че под негово ръководство и БСП на на централно ниво общината се стопи наполовина за 12 години. Ние сме длъжни да му помогнем да се освободи от този наркотик – властта. Ако Танев спечели 4-ти мандат ,аз съм убеден ,че той ще спечели и 5,6,7 мандат. Просто след 4-ия му мандат ще са останали само шепа пенсионери в града ни.

      За мен Диана ще спечели изборите, но сянката на Идеологическият секретар на БКП , другарката Коларова ще наднича винаги зад нея………Ще може ли Диана да надскочи сянката си ?

 158. Защо гласувах за този кандидат в анкетата

  Много лоши неща прочетох за всеки един кандидат и за това аз ще напиша малко позитивни .Диана Овчарова е моят избор поради няколко причини .

  -Доказана е като мениджър (Проектите които е направила за Читалището , Вила Армира са едно от малкото неща направени както трябва)
  -Единствения кандидат които работи и иска мнението от младите хора.Желае те да се върнат в Ивайловград и да работят в градът в който са родени и напуснали . Иска от тях идеи свързани с развитието на нашият град.Просто тя не отписва младите хора ,а точно обратно
  -Застава пред хората с чиста съвест (Нападките и опитат да бъде хвърлено черно петно върху името й ,чрез Читалището бяха отчаян опит за манипулация на хората).
  -Жена за която думата КУЛТУРА значи нещо , а това е много важно за бъдеш преди всичко Човек .
  -Тя напусна една партия за която се е борила в името на промяната на Ивайловград и това градът да стане по-добро място за живот.(Ако не беше се кандидатирала тя пак щеше да си взима заплата и всичко да е по-старому , без сега по-нея да се сипят всякакви обиди и нападки и рискува много повече от това в името на промяната )Когато не ти се позволява да правиш за хората мястото в което живееш по-добро ти нямаш работа там.
  -Това е кандидата който ще бъде най-близко до хората в Ивайловград , а не да се чувства като нещо по-голямо от тях(хората който я познават ще се съгласят с мен)
  Бъдете малко по позитивни в коментарите си и не бъдете толкова лошо настроени един срещу друг. Злобата убива , не бъдете такива .
  Диде Успех , имаш моят глас .

  1. неинформиран

   И аз я харесвам .Ама админа не ми дава да я нагушкам.

   1. Админа, по подразбиране е най-голямото зло съществувало някога, постоянно заплашващо спокойното съществуване на потребителите във виртуалното пространство 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

   2. Тва дане ти е личната секретарка на кмета ………………………………,ако не вярваш питаи полициятя,а след това и мъжа й,защо се разведоха,защото човека имаше достоинство,а на танев не му пука за жена чу ,за Ивайловград ли ще му пука а компитентни ми неинформиран, ти всичко знаеш

    1. неинформиран

     Ти какво ? Да не би да ме ревнуваш от Диана ?

     1. неинформиран

      Или Диана ревнуваш от мене ?Не го прави ,няма смисъл.Когато аз съм тука другите нямат шанс.Тук аз имам право на избор .За другите -каквото остане.

     2. замълчи поне

      неинформирания ти говориш точно като танев,не те интересува никои друг отдавна наблюдавам твоите изказвания говориш точно като танев.но не виждам някои да те подкрепя,не не ревнувам аз не разрушавам семеиства като танев,виждам,че взимаш причер от него жалко тои няма на какво друго да ви научи освен да крадете и прелюбодеиствате, а тава се двато най важни закона от библията ,а на какво ви учи танев…..

     3. неинформиран

      Аз си мълча .Само пиша.Поласкан съм ,че ме наблюдаваш отдавна.

     4. неинформиран

      И не е вярно, че не ме подкрепят .Откак писах ,че харесвам Диана виж колко и се вдигна резултата в анкетата.Още малко и ще задмине Танев.

    2. истината в действителност

     Админе този коментар мисля, че беше публикуван по повод на Диана Овчарова, но ти се постара доста бързо да го скриеш, незнайно защо, сега пак е публикуван но с друг адресат, мисля, че един администратор трябва навреме да реагира в подобни публикации и да не позволява на потребителите да стигат до крайности и нецензурни изявления, касаещи в личен план засегнатите страни. Моите уважения, но мисля, че добрия тон и културата на поведение във взаимоотношенията винаги води до положителен краен резултат.

     1. Кое съм скрил? Не пиши глупости? Нищо не съм крил, нищо не съм трил!
      Много ме изнервят подобни интригантски писания като твоето! Изтрил съм няколко нецензурни думи, но цели коментари не съм трил.
      Кажи кое съм изтрил, ама кажи нещо конкретно! Щото иначе твоето е престъпване на добрия тон и липса на култура!

      Пак казвам. Коментари досега не съм трил. Трил съм по една дума в нечий коментар, защото е била прекалено нецензурна.

      И освен всичко друго ви е много лесно да нападате човек от анонимните си позиции. Лесно е да се криеш и да хулиш.

      P.S. Коментари в този сайт не са трити и няма да се трият!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Пробвах да гласувам два пъти в анкетата на сайта – стана.
   Значи резултатът дори условно не е верен.

   1. Естествено,кога феодал-кмета се уплаши,за 1ч. си гласува 30 гласа

   2. Една анкета в Интернет винаги може да бъде манипулирана. Единствено, ако се гласуваше с цифрови подписи от Информационно обслужване, може би щеше да е по-различно!

    Тази анкета е направена така, че да се манипулира малко по-трудно, ако си обикновен Интернет потребител.

    Да внеса малко яснота. Не си пробвал, а си се постарал да го направиш, или още по-лошо! Питал си някой, който разбира достатъчно и той ти е казал!

    1. Просто предупреждавам хората, които не са много наясно, а се връзват.
     Няма никакво значение 🙂

  3. неинформиран

   Диде ,радвам се ,че те подкрепят умни хора като Потресения.Не се радвам ,че те подкрепят такива, за които партийните идеи нямат значение ,но за сметка на това интересите ви се пресичат в правилната точка. Желая ти успех ! Но аз ще гласувам за Стефан. Не съм решил за кой от двамата .

 159. Не съм член на никоя партия, рядко съм гласувала, защото съм разочарована от политическите партии, но този път ще отида до урните, защото ми кипна. Това,което се случва в Ивайловград няма аналог в цивилизования свят.
  Танев и Ко са се разпищолили и с всички възможни средства малтретират хората с различни от техните нагласи за вот.
  Цветков и Ко умишлено или не се хванаха на хорото на Танев, опитвайки се да формулират някакви десни лозунги, а ла Борко Бояджиев. В действителност размиват реалния опонент на управлението на Танев .
  Овчарова, не те познавам добре като индивидуални качества. Моят глас ще бъде за теб, защото :
  – смелостта и куража да излезеш срещу Танев. Това е характерно за човек с лични качества, амбиции и самочувствие. Градът има нужда от точно такъв кмет.
  – младите хора виждат в твое лице перспектива за реализация в града .
  – ГЕРБ ме изненада с твоята кандидатура. Но сега отчитам,че тази симбиоза не е лишена от логика. От една страна Европа с оперативни програми, от друга- енергия и капацитет за реализацията им.Това са инвестиции в общината и нови работни места. Нещо, което не е по силите очевидно на Танев и Цветков
  Пожелавам Ви успех! Моят глас го имате, г-жо Овчарова.

  1. аиде да помислим малко

   Облъщам се към всички участници във форума.Как мислите на кого са следните мисли.

   “Когато аз съм тука другите нямат шанс.Тук аз имам право на избор.За другите – каквото остане.”

   Админе обръщам се специално към теб, какво е твоето мнение

   1. неинформиран

    Аз си помислих и стигнах до извода, че Диана Овчарова може да се надпреварва със Стефан Танев само по гръдна обиколка.Ама като гледам и там ще загуби.

    1. Полуинформиран

     Искаш да кажеш -” ….по коремна обиколка…..”

   2. аиде да помислим малко

    админ очаквах поне ти да дадеш отговор на кого е това исказване

    1. Аз хубаво ще предположа, но няма как да съм сигурен. Т.е. това си е чиста клевета!
     Иначе предполагам, че това е изказване на някой властимащ 😉 но ми се въртят в главата и някой бизнесмени 😉

     1. аиде да помислим малко

      това е исказване на неинфорирания.Като хванем и псувните и отношението към участницити във форума, това е стила на танев ,да не клевета и аз казвам,че това е неговия стил прочетете внимателно всичките му исказвания ето така се държи кмета и с хората коита не го харесват псуваги заплашва ги и се разпорежда се едно е …… Мое мнение ама му се види края месец още.

    2. неинформиран

     помисли малко повече де

 160. истината в действителност

  Админе продължи изречението “Това ли е таз дето . . .” за да се сетиш кое си изтрил.

  1. Сега ще проверя! Лично аз не съм трил!
   Проверих, коментара не е изтрит. Изтрити са две думи в него, защото бяха нецензурни!

 161. истината в действителност

  Повтарям въпроса с послеслов –

  Админе продължи изречението “Това ли е таз дето . . .” за да се сетиш кое си изтрил.

  Р.S. Същият този материал е публикуван, но с адресат друга особа – питам се как ще реагираш сега?

  1. За да съм относително честен, редактирах коментарите, въпреки че в тях нямаше нецензурни изрази. Затова и пиша относително! Имайте предвид, че от тук нататък това няма да се случва и ще се премахват само нецензурните думи!!!

   Пак повтарям, онзи коментар беше редактиран заради нецензурни думи. Гушкаш не точно такава, до колкото ми е известно. Имайте го предвид!

   1. истината в действителност

    Позволете ми да цитирам абзаци от КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    визиращи изключително важен принцип за защита на правото на личен живот и възможността за достъп на всеки индивид до отнасящи се за него лични данни, както и правото да иска поправяне или изтриване на такива данни, в случай че данните са “неточни” или подвеждащи по отношение на фактите:

    КОНСТИТУЦИЯ
    на
    РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    (Обн., ДВ, бр. 56 от 13 юли 1991 година)

    Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
    (2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
    Чл. 14. Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото.
    Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация
    Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
    Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
    (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

    1. Полуинформиран

     Темата не беше ли за Диана Овчарова ?

    2. неинформиран

     Тая конституция е писана от Клара капачката .Скоро ще бъде сменена .

 162. неинформиран

  Добро утро !!!! Глагола гушкам означава прегръщам. Когато със някого заедно сте се радвали на победи и заедно сте изстрадали загубите е нормално да се прегърнете. Прегръщал съм и Диана Овчарова ,прегръщал съм и Стефан Танев.След изборите ще ги прегърна пак .Единият заради победата му ,другият заради загубата и .

  1. неинформиран

   Прегръщал съм и Будинка Коларова ,но с нея обещавам – повече няма да правя така .

 163. Млад гражданин

  Ей сладури , добро ви утро , май ви доскуча за мене .Да не мислите че съм ви забравил -нееее
  Голяма поетична мисъл ви е налегнала рано , рано.Може да сте хапнали поетични банички и просташко кафе .
  Е мисълта тече като водичка в вашите мозъчета , та докато тече да си ви питам аз , нали знаете ,че съм млад и все задавам въпроси .Какво стана с плана за развитие в Ивайловград? Един кмет на един град искал да ви наеме малко да му помогнете с управата-градът му бързо се развивал и много хора се местели там- имал нужда от инфлация .Аз му предложих кмета ни и неговите хора -гарантирана инфлация и забавене на развитието . Даже и в Стара Загора искали да ви наемат и от там чули за вас че имали много ниска безработица и много хора отивали да живеят там.Аз веднага ги успокой и им казах ,че не им е нужен цял мандат , даже и година -за няколко месеца ще са наполовина в жители и с висока безработица .Предложиха ми да декларираме стадиона като пасище и да му взимаме субсидии и те горе доле щели да стигат за бюджета на общината с тез ни управници за години напред , то така и така бюджета на общината е личен бюджет на кмета та поне от там да взимаме ..

  г

  1. неинформиран

   Не ти се отдава да пишеш.В опитите да си оригинален ставаш смешен.Но ти отговарям на коментара за да те поощря.Иначе няма кой да ти отговори на такъв коментар .Освен ,ако сам не си напишеш .

 164. — Автоматична транслитерация —

  Пича определено ако се опиташ да разбереш какво е написал ше разберете че не е смешен .Когато завърших тези неша като програма за развитие на дадена община или град както инфлацията и безработицата са определещя и свързани .Инфлаията специално в Ивайловград се увеличава предполагам след отварянето на пункта и не отварянето на работни места .Стоките се вдигат заради гърците а заплатите и работата е една и съща от там хората става по бедни .Преподавателите не са ми казвали на мен че тези неща са оригиналснонс а са определящи за развитието на град. Програмата за развитие да един град трябва да има предвит тези неща .Новите работни места и фирмите само могут да реголират тези неща а това значи че трябва да се отварят нови работни места .Туризма се вижда че не тръгна , хотелите са празни и не им трябва работници, кариерите не работят , цехове няма и хората нямат пари а стоките се увеличават -това се казва инфлация. Това са нещата на които трябва да заложи новия или ако остане старият кмет.Търсете хора които да ви привлекат инвестици и усвояват евро средсва , така ше се увеличат работните места и ше се вдигнат заплатите като има конкуренция.Не разбирам само защо до сека не е правено това. Ивайловград може да стане много хубав град за живеене , сега има само красива природа . И почиствайте по често тази Дупка че ми прилоша това лято като я видях . Съжалява но нямам кирилица на лаптопа в момента .

  ——————————————————————————————————–

  Picha opredeleno ako se opitash da razberesh kakvo e napisal she razberete che ne e smeshen .Kogato zavurshih tezi nesha kato programa za razvitie na dadena obshtina ili grad kakto inflaciqta i bezraboticata sa opredeleshtq i svurzani .Inflaiqta specialno v Ivailovgrad se uvelichava predpolagam sled otvarqneto na punkta i ne otvarqneto na rabotni mesta .Stokite se vdigat zaradi gurcite a zaplatite i rabotata e edna i sushta ot tam horata stava po bedni .Prepodavatelite ne sa mi kazvali na men che tezi neshta sa originalsnons a sa opredelqshti za razvitieto na grad. Programata za razvitie da edin grad trqbva da ima predvit tezi neshta .Novite rabotni mesta i firmite samo mogut da regolirat tezi nesta a tova znachi che trqbva da se otvarqt novi rabotni mesta .Turizma se vijda che ne trugna , hotelite sa prazni i ne im trqbva rabotnici, karierite ne rabotqt , cehove nqma i horata nqmat pari a stokite se uvelichavat -tova se kazva inflaciq. Tova sa neshtata na koito trqbva da zaloji noviq ili ako ostane stariqt kmet.Tursete hora koito da vi privlekat investici i usvoqvat evro sredsva , taka she se uvelichat rabotnite mesta i she se vdignat zaplatite kato ima konkurenciq.Ne razbiram samo zashto do seka ne e praveno tova. Ivailovgrad moje da stane mnogo hubav grad za jiveene , sega ima samo krasiva priroda . I pochistvaite po chesto tazi Dupka che mi prilosha tova lqto kato q vidqh .
  Sujalqva no nqmam kirilica na laptopa v momenta .

 165. неинформиран

  Инфлацията е намаляване на покупателната стойност на парите .И Ивайловград нито печата пари , нито има икономика ,която да повлияе по някакъв начин на инфлацията .Гърците пазаруват и внасят свежи пари за малкия бизнес.Ако те предлагаха много пари за стоки ,които иначе не биха се появили на пазара ,тогава ще приема ,че гърците повлияват инфлацията .Но ако чакаш грък да даде пари , има много да чакаш .И май инфлацията не ти е ясна като икономическо понятие .

 166. Млад гражданин

  Иронията е хубаво нещо понякога , жалко че не я разбирате или не искате.
  То и да им обяснява Попов те си знаят едно ,че Ивайловград е най-добрият град за живеене с високи заплати и всеки иска да живее тука.Имам чувството ,че искат да ни накарат да повярваме че живеем в най добрият град в България . Спокойно тази година може да кандидатстват за най добрият град в България и там като ти направят един анализ ще видиш ти какво е инфлация и как се внася инфлация , и колко са богати хората всъщност .И ние сме учили такива неща….
  Вместо да вземете да ме попитате какво ми е мнението за развитието на Ивайловград вие ме нареждате само…ще я псувам таз община цял живот ,че е толкова заинтригувана от нас младите и като си изразим мнението ни правите забележки , а пък младите да ходят да търсят квартири по другите градове за по 300 лв .
  А за стадиона си е така на мача гърците се смели и викали да му теглим поне парите за пасище .

  1. неинформиран

   Попов първо за себе си трябва да си обясни нещата и после да тръгне да обяснява на другите . За стадиона си прав .Съседните общини играят в Б група , а Ивайловград играе със Кипринос.

   1. Това, което искат да кажат те е, че и преди и сега заплатите в Ивайловград са същите, като с 300 лева преди ако си купувал 100 шопски салати, сега можеш да купиш 75 😀
    Това само по себе си е голям проблем за Ивайловградчани, като изключим тези, които имат частен бизнес, за които е добре ❗

    Иначе ако влагате повечко енергия да спорите градивно и най-вече да не се дразните на менията на другия, ще се получи много интересна дискусия 😀

 167. неинформиран

  Отворете тема за една смислена дискусия .Аз ще се включа .Макар и да съм ощетен от това ,че се отказах да говоря цинизми .Все пак те са 60 процента от богатството на езика ми .

  1. Само кажи на каква тема да е темата 😆 и ще напраскам нещо набързо :l:

   Колкото до цинизмите, по-горе писах, че ако са завоалирани както трябва, няма да се трият, колкото и да реват! Пък и има много думи, благозвучни, дето не се водят цинизми, въпреки че крият много значения. Например “изпраска” или думата с безброй значения “такова” 😆

 168. “неиформиран” , темата “Диана Овчарова подкрепена………” не достатъчно смислена ли ти се струва? Ако си се изчерпал , можеш да прекратиш участието си , и без това темата набъбна здраво от лирични отклонения като твоите.
  Благодарря за спестените 60% от езиковото ти богатство.

 169. неинформиран

  Ако за втори тур на местните избори се класират Стефан Танев и Диана Овчарова ,както показват резултатите от анкетата то : -Как ще се разпределят гласовете на Стефан Цветков ? Познавам Стефан Цветков отдавна .Той е губил, но винаги е бил опозиция . И това според мене е достойна позиция.Има вероятност по голяма част от гласовете му да идат за Диана Овчарова на вторият тур.От огромно значение, обаче е кой ще води класацията след първият вот.Защото изборната практика показва, че на вторият тур хората дават гласа си за по силния .Никой не подкрепя слабия за да яде бой солидарно с него .Така че очаквам изключително интересна кампания , в която всички сили ще бъдат хвърлени за победа в първи тур .Очаквам и емоции от една кампания със типични балкански измерения и черти.

  1. Логично е, ако балотажа е Танев – Овчарова, Стефан Цветков да подкрепи официално Овчарова и обратното ❗ Все пак и двамата са представители на десни политически формации ❗ Друг е въпросът, какви ще са настроенията на избирателите ❓ Интересно е и как точно ще реаргира електората на БСП. Все пак той е достатъчен на Танев да спечели ❗

   Единственото сигурно нещо е, че тези избори ще бъдат изключително интересни и оспорвани. Факт е също така, че ще се използват всички байганьовски прийоми за спечелването им!!!!!

 170. неинформиран

  Админе,защо във статията си писал: “Членовете на партия ГЕРБ в Ивайловград решиха да подкрепят/издигнат кандидатурата на Диана Овчарова за кмет на общината. “Не трябваше ли първо да я издигнат, а после да я подкрепят и разширяват подкрепата и сред останалите гласоподаватели.Това ме навежда на мисълта ,че не членовете на ГЕРБ са издигнали кандидатурата ,че тя не е техен избор, а е спусната и наложена отгоре от горните етажи на ГЕРБ.Когато една сериозна партия издига кандидат за кмет има два варианта .Първо партията му гарантира политическа кариера и второ на кандидата се гарантира бизнес кариера при евентуален неуспех на изборите .Трети вариант при който кандидата ще бъде изхабен и похарчен евтино -няма.Твърдо възможно е специалистката по партийно строителство Будинка Коларова да е вътре в играта .И хапката е навярно голяма и апетита към нея подтиска така наречените партийни идеи ,които досега двете дами имаха за най голяма ценност .

 171. prosto tezi koito 6te glasuvat za Tanev, sa negramotni seliqni za men. a tanev za 4-ti put 6te iska da si napulva djoba y da si pravi biznes s horskite pari…..

  1. неинформиран

   И аз съм селянин. Момче израснало на село. Израснах повече на шнорхел. Ще си паднеш по мене.

   1. Никой не оспорва селянията ти неинформиран 🙂

 172. toest durjavnite pari:)

 173. AZ SHTE GLASUVAM ZA 🙂 DIANA 🙂 NE ZASHTOTO E JENA , A ZASHTOTO IMA NADEJDA ,PONE ZA PURVI PUT DA SE OPRAVIQT NESHTATA V IVAILOVGRAD .
  GLASUVAI ZA DIANA ZASHTOTO E DOSTOEN KANDIDAT. A NE ZA ” CERDOTO” TANEB, KOITO SI NAPRAVI DEKARI SLUNCHEVI BATERII I E GLADEN ZA O6TE PARI TA ZA TOVA SHTE SE KANDIDATIRVA ZA 4-TI PUT , ZA DA MOJE DA KRADE O6TE POVECHE I DA SI NAPULNI GUSHATA S O6TE POVECHE S PARI, TA DA MOJE NA DETCATASI NA NAPRAVI KUSHTI I DA IM KUPI KOLI.
  GLASUVAITE ZA NEQ ZASHTOTO PONE TIQ SI VURHSI RABOTATA A NE KATO DRUGITE , MURZELIVI I SE CHUDIQ KAKVO DA PRAVIQT,
  TOLKOVA MURZELIVI CHE CHAK NE MOGAT DA SI OTVORIQT OCHITE OT MURZEL…..

  1. пиши на КИРИЛИЦА, че трудно се чете.

   1. така по добре ли е, само че не съм писала на кирилица може би от 10 години. но тамън малко ще практикувам

    1. неинформиран

     Добре е да си попишем ,да си поговорим и така както си говорим от дума на дума може и да се на.б.ме.

     1. ти от рода просаци ли си ?

    2. неинформиран

     Не зная ,но жените си падат по мене .Ще си паднеш и ти .Просто не виждам по какво се различаваш от другите

     1. Деси Араджиева

      щом казваш…..

     2. неинформиран

      Ако пък се съмняваш попитай Десислава Николова Араджиева

     3. Деси Араджиева

      добре

     4. неинформиран

      Къде си Деси? Затъжих се за тебе. Що така изведнъж спря да пишеш.Пиши .Липсваш ми .Скайпа ми е neinformiran.

     5. Деси Араджиева

      A ti koi si?

 174. Аве какви ги вършите вие от ГЕРБ …………?!?!
  Това Белополци , Железино , Черни рид ………… няма ли да очаквате гласове 🙂
  ГЕРБ не желае подкрепата на ДПС за президентските избори, заяви премиерът Бойко Борисов !

 175. ne moge komonisti preminali v dryga partia da ne opravliavat nali 3 mandata i ov4arova be v opravlenieto

  1. неинформиран

   ГЕРБ е партия от една седмица и за една седмица .ГЕРБ е лидерска партия ,която ще се срути като домино ,след като падне първата плочка. Всички плочки ще се натърбушат , а някои и ще се изпочупят заради лошият материал.

   1. голЕмото чЕкане на Годо

    Така,така другарю, чакайте на коча топките да паднат 😆 Вий това го умеете 🙂 . Спомням си с умиление как чакахме гнилият импИрИълизъм да се катурне, пък то СССР се спомина ( Вечна му памят де)….пък като си спомня кво чакане беше на светлото бъдеще треска ме втриса….Вчера прочетох,че ще правят бюст на Рейгън в София. Това е човекът, който заедно с Тачър освободи Европа от руснаците…..де и бат Серго да можеше такива работи да праи, уж са колеги с Рейгън пък то дай му да играе ченге -олигарх……….което си е самата истина за милата родна действителност

 176. неинформиран

  Уважаеми съграждани ,скъпи приятели , Отворете очите си ! Гласувайте за този кандидат ,който ще е винаги до вас ,ще работи за вас и ще решава неотложните ви проблеми .И няма да краде .Направо не мога да си представя на по следващите избори като стана кмет , да не е останало нищо .

  1. Кажи само коя ще е секретарката ти и ставаш моят фаворит .

   1. неинформиран

    Деси

 177. ИВАЙЛОВГРАДСКИ ИСТИНИ

  Овчарова не можа да угоди на Танев и той я отряза. А представете си да трябва да угажда на Златил Хаджиев, на Кафадара ( тоя пък колко партии ще смени ? ) и на Кондака. И да не забравяме, че над нея неотлъчно ще бди Будинка Коларова ( най- върлия комунист след Танев ). Ето за това хората няма да гласуват за Овчарова- твърде много мафиоти, твърде много лъжи, твърде много сменяне на партиите. Абе вие изпаткали ли сте бе Овчарова, Златиле и Кафадаре , като мислите че ивайловградчани трева пасат? Всички виждаме далаверите ви!

 178. ИВАЙЛОВГРАДСКИ ИСТИНИ

  А знаете ли каква е мечтата на Стефан Танев? : Една прекрасна сутрин да се събуди и да открие, че всички ивайловградчани са изчезнали и е останал само бюджета на общината. хахахахаха, ега ти наглия тип!

 179. Овчарова, симпатична си ми, харесва ми как рецитираш, ама няма да гласувам за тебе! С такива мошеници си се захванала, че направо ме е гнус! НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕБ И ТОВА Е!!!

 180. ИВАЙЛОВГРАДСКИ ИСТИНИ

  Хаджиев, искам да ти кажа нещо : КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! ХАХАХАХХ

 181. Diana pokazva che e otrkira i nqma kakwo da krie ot nikoi . Ima grupa v faisbuk i tam e pokazala kakvi sa neinite celi . Vseki moje da zadawa vuprosi ot lichniq si profil bez da se krie kato tuka ot hilqdi imena.Kato imate vuprosi i q obvinqvate w neshto zashto ne gi zadadete tam .Tova e demokratichno nehsto

  1. неинформиран

   Що не пишеш на кирилица, или вие там гражданите за европейско развитие сте станали като немския император Карл Пети ,дето пишел само на латински и говорил на немски само с конете си А немските дворяни и образцови хора се срамували от собственият си роден език. Забрави ли, че още тогава Кирил и Методи в България бяха създали и разпространили славянобългарската писменост . Чуждопоклоници сте вие от ГЕРБ. Още малко и ще се срамите да се наречете българи.Неразумни юроде…..

   1. За “Mariq” си прав! Но я ми кажи вие от БКП чии покпонници сте ? Съветскопоклонници или рускопоклонници ? Иначе знам , че не сте чуждопоклонници.

 182. Ако искате Кафадара и Заека да управляват Ивайловград гласувайте за Диана

  1. Че Кафадара е гладен -ДА, ама Хаджиев защо го прави като е фрашкан с пари.

   1. Ами Будинка.?Не ви ли стига че крадохте парите на народа и пак ВИЕ да сте.

    1. Кражбите в Ивайловград приключиха!ИДВА ГЕРБ!!!
     Идва ревизия и всеки ще си носи отговорността!!!
     Идва времето да градим Ивайловград!!!

     1. трябва да почне ревизията от кандидатката ти 🙂

     2. Абе каква партия е ГЕРБ бе?Човечета гладни за едно парче хляб като тези тето до вчера лизаха на Танев г……за
      а сега виж ни ти-ще ставаме голяма работа.

     3. ИВАЙЛОВГРАДСКИ ИСТИНИ

      Град се гради с нови материали, а не със СПУКАНИ ЧЕРВЕНИ тухли!
      Кражбите спират, когато ги няма крадците ( ЗЛАТИЛ, КАФАДАРА И ТН.) !
      Ревизия се прави с честни и праволинейни хора!
      ТОВА, КОЕТО ОПИСВАШ, НЕ Е ГЕРБ! Това е прах в очите!

     4. ГЕРБ -ИВАЙЛОВГРАД

      Диана,не слушай няколкото хълцащи магарета- злоба, омраза и низки страсти!Във всяко едно общество съществува лумпенизация.Смея да твърдя, че в Ивайловград елементите на тази категория, са единични случаи!
      Здравомислещите, интелигентните и отрудени хора те разбират и подкрепят напълно!
      ВЯРВАМЕ В ОВЧАРОВА И ГЕРБ И В ПОБЕДАТА ОЩЕ НА ПЪРВИ ТУР!!!!!!!!!!!!!!!!

 183. Шерлок с лулата

  Елементарно ,Уотсън. Имаме случай на превземане на нова политическа формция – ГЕРБ отвътре от старите муцуни- БКП……..

  Казано на езика на туземците – Преоблякъл се Илия ,пак в тия…… 💡

 184. Йорданчо, пак ли ти бе сега на ГЕРБ -ИВАЙЛОВГРАД ли се прекръсти?
  Голям защитник си на Овчарова.

 185. Умислен шенгенец - футурулог

  Елементарната политическа чистоплътност изисква гражданите незасегнати от вируса на комунизма да пазят прилична дистанция от “заслужили” членове на столетницата, известна още ,като БКП – Банда Крадли Партизани….

  Не е етично изтъкнати членове на БКП/БСП да застават зад кандидатура на ГЕРБ и ГЕРБ да го приемат за нормално. В противен случай след месец ще видим kak хора. като Б. Коларова отново триумфират ,…… тоз път с чужда изборна победа.

  Това ли всъщност искаме или искаме да видим решителна промяна?

 186. неинформиран

  Задачата на Будинка и компанията и е да направят изборната победа на ГЕРБ в Ивайловград по трудна . Този път те даже ще надскочат себе си и победата на ГЕРБ не само ще е трудна , но и невъзможна. И ако Диана Овчарова на снимката си в статията е вдигнала ръце , то е от тях , а не защото има таралеж под мишниците си .Таралежа е в гащите и , и се казва Будинка .,

  1. Значи , можеш да коментираш и без анатомични наименования! ? Отгоре на всичко си и 100% прав !!!
   Само да допълня , че червените метастази са плъзнали по целия ГЕРБ не само в Ивайловград /пример-кмета на Варна-тихо и полека се намести във властта с намерение да остане там/.В Ивайловград червените намерения не са по-различни!
   Затова мислте добре кого ще изберете!

 187. Застава Диана Овчарова пред ивайловградчани с предизборно обръщение:
  – Ако ме изберете скъпи съграждани, следващите 4 години ние ще живеем по-добре.
  От събралите се някой се обажда:
  – Ами ние?!?

  1. неинформиран

   Предателство
   Петка докладва на Чапаев, че Анка се опитва да мине на страната на белогвардейците и пита дали да я застреля.
   – Недей, – отговаря Чапаев – тя е нашето бактериологично оръжие.

 188. Ивайловград е убезомял

  Колко сте жалки и колко сте малки ! Злобата е над вас и жаждата за власт ви е превърнала в хора без морал . Това не са хора хора които са способни да променят нещо в този град , а са същите като предишните . Никои не споменава това какво г-ж Овчарова е направила , тя е направила проекти и се борила с тези които са били длъжни да вкарват пари от проекти в този град .Те са отказвали да приемат нейните проекти и въпреки това тя е успяла да защити няколко, напук на тях .Сега когато се вижда един от плодовете на нейният труд вие искате да го снижите с земята . Забога вразумете се и бъдете хора .Ако г-ж Овчарова е взела 200 хиляди както я набедиха Танев и неговите “малки човечета” , защото те за мен са не по големи от тревичките , тя нямаше да има заеми и да търси пари за синът си .Бъдете първо хора …Съжалявам ,че съм се родила в този град и хората са станали толкова лоши.
  Може да ви заболи да чуете това , но Не можете да стъпите на малкият пръст на г-жа Овчарова и ви остава само да плюете .

  1. Йорданчо-о-о-о-о!

  2. неинформиран

   Абе неграмотен !!! Пише се ОБЕЗУМЯЛ а не убезомял. За ум става въпрос. И по добре се сниши до земята ,че си грамотен колкото третокласник .

 189. ГЕРБ идва и освобождава . ГЕРБ идва и спасява ! ГЕРБ гради България ! А вие я рушите !

  Пред своите избиратели, БСП :
  Шанса са ни малките общини, нека ги задържим , губим големите градове !
  Всичките сили ще бъдат хвърлени за задържането на общини като Ивайловград!

  1. Ако kака Будка ще ме спасява, мерси съм ГЕРБ………аз предлагам комунетата да си чакат “светлото бъдеще” в опозиция.

   Няма ли кандидат който да не е членувал в БКП/БСП ? Май по-лесно е да намериш бяла лястовица…..

 190. Будинка пък къде я слагате ? Това ,че избяга от БСП просто ме побърка от кеф ! Ххахахахах толкова ли е станала зле таз партия БСП ,че и най-старите членове я напускат ! хахахах смях в тоз Ивайловград .Вече съм и фен на Будинка Коларова , яко ви отнесе !

  1. неинформиран

   БСП е партия ,от която са излизали отделни личности ,но си остана партия ,която никога не се е цепила .И аз по скоро се питам другото : – Толкова ли е зле ГЕРБ , та се радва да има в редиците си най-старите членове , които напуснаха столетницата.Дали БСП стана по слаба без Будинка или ГЕРБ стана по силен със нея ? Кой знае ? ГЕРБ се е хванал яко за ряпата .Дябо, баба, внуче и куче и ако дойде още някоя червена бабичка , може и да я издърпат .

   1. Йорданчо, и ти ли стана гербер бе! Абе вие смяната на партиите го нямате за нищо работа бе, червени изроди такива! Що не вземеш да ме хванеш за големия, дебел, черен ….. обектив на фотоапарата !!! Лицемерни комуняги , сменяте партиите като едното нищо!

 191. Вашата партия се е цепила хиляди пъти, наложи се дори да си смени името от БКП на БСП ,заради лошото и минало . Аз не знам Коларова да е член на ГЕРБ , но се обърнала против БСП . Ти си представи колко лоши неща е виждала за да се обърне срещу нея .Вие сте били селски деца ,а тя ви направи кметове ,а сега реете помия срещу нея ! От която и партия и да си , само когато забравяш от къде си тръгнал се обръщаш срещу своят създател . Кефи ме много обаче , цял живот за БСП и накрая ви е метнала майните хахахахахах .Щом е сега против БСП ,да ти кажа не ми дреме от кои е била .
  Партията ви не знам колко е останала партия ама виж какво пише в вестника от днес
  Ако парламентарните избори бяха днес: ГЕРБ – 33,8 %, БСП – 17,7 %, ДПС – 6,7 %, СДС – 2,7 %, сочи проучване !

  ГЕРБ ви бие точно 2-ти ! Защо ви лъже още Серго не знам ,че има светлина в тунела !
  Заблудени хорица !
  Вижте до какво докарахте българите :
  http://vbox7.com/play:1dc4a3e1

 192. неинформиран

  Партията си смени името заради бъдещето ,а не заради лошо минало. БСП не се отказва от миналото си ,затова и името и е Столетницата . БСП построи социализма в България и с гордост нарича себе си социалистическа партия. .А дали сега Будинка е член на ГЕРБ или не, не е важно .Важното е , че тя си взе тридесетте сребърника и сега ги отработва в Общинската избирателна комисия като представител на ГЕРБ. И Будинка е направила някого кмет ,колкото една лястовичка е правила пролет.

  1. неинформиран

   Лястовичка не беше най точното сравнение.По скоро от напикано мушкато гербер не става .

  2. Червени безбожници

   БРП/БКП/БСП. са една шайка кашкаваладжии дошли на власт на щиковете на чужда окупационна армия и закрепила се благодарение на избиването на десетки хиляди интелигенция , репресии, интернирания, затворите на Пресенк и Белене…… Няма от какво да се срамувате понеже сте си престъпници., те срам нямат и вината я поемат с мезе………

   Срамът е за нас ,че не се отървахме преди 20 години. Сега нямаше да има нито червени олигарси, нито мутри. Комунизма е чума ,която се лекува само с радикални мерки…………Наскоро се замислих,че трябва да преоценим историческата роля на Сталин и Хитлер – те са хората избили най-много комунисти

   1. неинформиран

    ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА-ПРИЗРАКЪТ НА АГРЕСИВНАТА ПРОСТАЩИНА Тази теория вече е известна. Името й е Внедряване в Европа на агресивна простащина.Тя започна да се прилага на базата на демокрацията,това било същността й …И като те гледам , в Ивайловград сме изпреварили Европата и тя толкоз много е изостанала , че не е и достойна за историческата преоценка за Сталин и Хитлер дето ще направиш.

    1. Нечувана наглост

     Избиването на десетки хиляди българи от бандите на шумкарите е наречено простащина ?!!!! Другари, току що достигнахте нов връх в наглостта си…….Защо си мислите ,че ще ви се разминат престъпленията ви ?

     1. неинформиран

      Въоръжената борба на българският народ 1941-1944 година беше срещу хитлерофашизма .Първите прояви на антифашистка съпротива в България имат в повечето случаи спонтанен характер. Те бяха дело на отделни патриоти и комунисти, противопоставящи се на германо-италианската окупация и на политиката на управляващите среди в самата държава. Периодът от началото на фашистката окупация до хитлеристкото нападение срещу СССР може да се характеризира като етап да съзряване на условията за прерастването на антифашистката съпротива във въоръжена борба. Въоръжената антифашистка съпротива в България е свързана с дейността на комунистическата партия и от това мога само да се гордея.

 193. Георги се казвам ,щом искаш толкова да знаеш !
  Защо се наричате столетница след като ви е срам да се наричате
  БКП. След тези избори най-вероятно пак ще си смените името .
  Ако избиването на българи за вас не е причина да се срамувате от партията си , то кое би било такава причина ?
  България до идването на БКП е била един от лидерите . Една от първите банки в света е била българската . България се е развивала много добре до идвате на вас комунистите и е…те цялата държава. Докато не се махне тази партия България няма да върви .Затова един по-един членовете трябва да я напускат,както и става, и Сергейчо орева всичко , че ГЕРБ му взимали кадрите видеш ли . Ххахахахха хамстер мазен .Сега след изборите ще напусне БСП и ще дойде другаря Парванов да стяга комунистите за последна битка !
  Може ли да ми кажете кога правите срещи с населението за да ви задам няколко въпроса ?

 194. 10 GODINI SEKRETARKA NA TANEV EVALAA ZANARO4NO SE SKARAHAA NO IVAYLOVGRA4ANI NE SME PROSTI I SEGA TANEV E ZAT OV4AROVAAAA E KAK WEEE STARATA KNIGO PAK NA NOVO AMA NQMA KAFADARA ZLATIL BODINKAAAA HAHAHAHA HAHAHAHAH HAH HAAHAH BAHTI SMEHAAAAA 10 GLASA 6TE IMA OV4AROVA SAMO OT MAHALATAA SI4KI MRASNICI TAM I NIQ DA GLASUVAME ZA NEQ NIKOGAAA

 195. DIANA OV4AROVA SA ZAEDNO S KMETAA SI4KI ZNAEM

 196. TANEV I OV4AROVA ZA ZAEDNOOO GOLQMA MRASNICA OV4AROVAAA

 197. s-kai si nema koi da te chue

  Таз коалиця за Ивайловград оревахте квартала и целия град с това ,че Овчарова била с Танев ,много бързо ви пораснаха въшките след миналите избори и се взехте на сериозно ! Просто тогава беше само Цветков , а хората не искаха Танев . Таз година ще е друго !
  Мога и аз да спамя много ,но не го правя !

  1. неинформиран

   А бе пиши си !!! Има място .Тук не е басеин , че като влезе Бай Ганьо и да няма място за другите. Или ако някой се оака и останалите да избягат.Тука е морето на интернет. И такива дребни инциденти не впечатляват никого.

 198. Млад гражданин

  То няма леви , няма десни всички плюят Диана Овчарова ! Коалиция за Ивайловград , даже виждам че не намирате нищо нередно в управлението на Танев . Всичките ви нападки са към Диана Овчарова . Питам ви Защо ? Все повече почвам да мисля ,че има игрички .Мога да цитирам с имена тука кой пише от тази Коалиция за Ивайловград против нея, и то толкова яростно .Танев и той има няколко плъхове, които цял ден мислят простотии. Сега от дясно ревът ,че Диана и Танев се скарали нарочно . Вие имате ли грам мозък в таз глава .Вижте си партиите и тогава нареждаите ГЕРБ . 10 партии се събирате и на парламентарни избори имате 3процента .Битката която сте запознали е обречена на провал . Клеветите и лъжите си мислих ,че са черта на Танев ,но май има хора които са отзад и дърпат конците на водачите .. Всички срещу ГЕРБ , май така излиза че ще протекат изборите в Ивайловград след като сте съгласни с управлението на Танев и в знак на добра воля се пращат хора по Франция. Безплатен обяд няма, нали знаете ? Утре ще дойде и ще си иска услугата обратно !

  Личи си обаче кой къде се намира.Едните застават отрико и си задават въпросите в групата на Диана и а другите хвърлят кюр фишеци тук където са скрити .Тя е първият кандидат поне който открито си застана и отговаря на всички .Това означава ,че няма какво да крие и съвестта и е чиста , за разлика от други !

  1. неинформиран

   Млади гражданино ,ти май ще остарееш докато някой смени Танев от кметския стол.

 199. Млад гражданин

  Всяко начало си има своят край.Комунизма ви е промил мозъците ,че веднъж като си на власт оставаш за цял живот.Колелото се върти! Без значение кой ще е новият кмет, след като разбрах какво става в Общината , всяка една нередност която стане в нея ще я пращам там където трябва . Съдът ще бъде сменен и скоро всеки ще си понесе последствията .И България ще стане една нормална държава ! Но е много по-добре да не минат още 4 години в нищото за Ивайловград , а промяната да стане сега! Младите ви е ясно ,че я напускаме заради Вас. Жалко ,че не ви интересува това, а това да сте отново на власт е единствено от значение .Парите са ви направили много лоши хора .Вие също имате деца , но те не са като нас. Вашите имат фотоволтици и кариери !

  1. неинформиран

   Много си малък Млад гражданино да даваш оценки за иторията .Сигурно си бил и още по малък ,когато Луканов раздаваше куфарчета с пари в Ивайловград. Най вероятно колелото на историята ти тогава е било още на три колела .И не помниш ,че още оттогава хора работили в един екип заставаха един срещу друг .Кмет срещу заместник кмет ,а сега секретар срещу кмет.И едва ли е заради идеите…………………………………

   1. неинформиран

    Стана вече традиция.

  2. неинформиран

   Млад гражданино ,Смяната на съда не е приоритет на правителството на ГЕРБ. Ако съда трябва да се сменя , това е работа на министъра на правосъдието .Но понеже в съда всичко е наред затова и Маргарита Попова , министър на правосъдието се кандидатира за вицепрезидент -позиция нямаща нищо общо с реформите в съда .Попова от 20 години работи в прокуратурата ,после стана министър и след като си свърши работата там ,сега е най блестящият кандидат за вицепрезидент.Именно защото зад гърба и стои само свършена работа .

 200. Млад Гражданин

  Съгласно Закона за съдебната власт, обн. ДВ, бр. 64/2007 г. Висшият съдебен съвет е постоянно действащ орган, който представлява съдебната власт и осигурява нейната независимост, определя състава и организацията на работа на съдебната власт и осъществява управление на дейността й без да засяга независимостта на нейните органи.

  Висшият съдебен съвет е юридическо лице със седалище гр. София. Той се представлява от един от изборните му членове, определен по решение на съвета.

  ВСС се състои от 25 членове, юристи с високи професионални и нравствени качества, с най-малко 15 години юридически стаж. От този състав на съвета, членове по право са председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и Главният прокурор, назначени с указ на президента на републиката. Единадесет от членовете на съвета се избират от Народното събрание,а останалите единадесет – от органите на съдебната власт. Мандатът на изборните членове на ВСС е пет годишен, като същите не могат да бъдат преизбирани за два последователни мантата. Към ВСС се създават постоянно действащи и временни комисии, които подпомагат неговата дейност. Висшият съдебен съвет се подпомага от администрация, която се ръководи от главен секретар.

  Наблегни на изречението -“назначени с указ на президента на републиката”
  Как тогава хора като Масларова прочули се дори и в нашата Община могат да бъдат съдени ? Сега когато бъде избран президен от ГЕРБ няма да е така.На всички им е ясно ,че ще настане сече и затова ДПС и БСП се обединяват с един кандидат .
  Всички против ГЕРБ , така както е и в Ивайловград ! Най- лошите са ГЕРБ , а вие сте света вода !

  1. неинформиран

   Млади гражданино ,във Висшия съдебен съвет президентска квота няма. Главният прокурор се избира от ВСС, Председателите на Върховния касационен съд и председателят на Върховния административен съд се избират съответно от ВКС и ВАС.След като бъдат избрани президента издава указ , с който те влизат в състава на ВСС. Разбра ли ? Плевнелиев дори да стане президент няма право на предложение .Има смо задължение според конституцията да издаде указ .И да ти кажа -колелото ти в политиката май още е на три колела .

   1. За първи път виждам в Ивайловград кампания изградена с позитивни
    и градивни послания!Няма негативизъм,омраза,комплекси!
    Има желание и енергия за работа,подплатена с компетентност и
    разбиране на проблемите в града ни и конкретни мерки за решението им!
    Поздравления ГЕРБ!
    Успех г-жо ОВЧАРОВА!

 201. До Авторитета: Три простички въпроса си задай:
  1. Кои хора издигат милата г-жа Овчарова?
  2. Какво направиха тези хора за общината досега ( тези хора са: Хаджиев, Кафадара и Будинка Коларова ) ?
  3. Готови ли сме да понесем същите теглила, които теглихме досега от Танев и горепосочените комунисти ?

  Замисли се преди да отговориш, защото въпросите са основателни. Аз не искам да ме ръководят пак комунисти и крадци, каквито са тези хора. Казваш ” желание и енергия за работа”, но се замисли дали би било възможно това, ако Златил, Кафадара и Будинка дърпат конците. Ако отговорът ти е “да” , то значи си БСП- ГЕРБер, а това е гнусно и тъпо. Ако отговорът ти е “не”, то значи имаш останал акъл в главата и най-вече има надежда за Ивайловград!

  1. неинформиран

   Анти комо напълно си прав. Това ,че Златил ,Будинка и Кафадара стоят зад Диана само ще и навреди .Иначе Диана е точна .С каквото се е захванала го прави добре .Армира ,Читалището -всичко стана супер .Само дето Милена Танева си приписа заслугите за Читалището .

 202. Аз имам един въпрос . Кой според вас можеше да издигнат ГЕРБ без Диана Овчарова ?Кой кандидат би бил по-добър от нея . Тя няма недостатъци освен че е била от БСП , но вече не е . Така ,че според мен няма проблем .Само Златил не трябваше да е вътре , но хората ще си преценят. А за Будинка , тя работи за Диана , само и само да не е Танев, а не че да получи нещо , а знака ,че работи против Танев е ясне. Това управление е изчерпано и няма бъдеще, те най добре виждат !

  Бъди ЗА , а не против развитието на Ивайловград ! ГЕРБ

  1. неинформиран

   Будинка преди работеше за Танев ,после плю на собственият си избор .Сега работи за Диана ,но след време ще направи същото.Така е ,когато човек не работи за идеята , а за собственият си интерес .Никой не е по голям от хляба -казва народа .Тия като Вапцаров , за които идеята беше по голяма от хляба , дори от живота , вече ги няма .

 203. http://www.vbox7.com/play:a5e22dcb

  ПРЕДИЗБОРНО.

  довчерашни приятели
  хляба не веднъж деляли
  и сега от него разделени.
  … едни вече пресити,
  други голи и гладни.
  и докато умуват
  кой по виновен
  тече и за двамата времето,
  изпълнено с гняв и кавги.
  и забравят се род и чест.
  и за миг и за един кокал
  човекът става хищник!
  накрая,както винаги
  няма виновни!
  само историята ,
  единствен съдник
  дава някаква присъда,
  но няма кой да се понаучи от нея.
  и така откак съществува живота
  алчни и безчовечни
  разделят хората;
  на едни на хляба -кората
  за други -всичко от софрата!

  1. неинформиран

   Браво бе Гришо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Супер си !!!!!!!!!!!!!!!

 204. ИВАЙЛОВГРАДСКИ ИСТИНИ