Събарят незаконни кокошарници и кошари в Ивайловград

община ивайловград, незаконни постройки, разрушават, кокошарнициСлед премахването на вилите на язовир Ивайловград, дългата ръка на закона погна и незаконните кокошарници в града.

Община Ивайловград започва активни действия, които имат за цел премахването на всички незаконни постройки от тип допълващо застрояване според ЗУТ. Това са всички кокошарници, кошари, обори, навеси, беседки и други, които попадат в регулацията на града, в междублоковите пространства, по незастроени терени и други. Сега освен, че няма да имат луксозни вили за отдих на язовира, митничарите от ивайловградско, няма да има и къде да отглеждат кокошчиците и козичките си.

И така, община Ивайловград призовава всички граждани да премахнат незаконните кокошарници и колиби до края на месец март, тази година. Ако това не бъде изпълнено, гражданите ще бъдат глобени според действащата нормативна уредба.

20 Comments

Add a Comment
 1. че то трябва половината Лъджа да разрушат тогава :),и в стария град колко има…. :))))

  1. Да но започнат от кошарата с кози на Иван Маврудиев която в центъра на града- в двора на къщата му !!!

 2. да съборят целия ивайловград до основи да не се мъчат хората да живеят в това село

 3. Боже,Боже ,слушам и не вярвам на очите си .Че то това правителство ни е една сграда няма да остави не съборена 😀

 4. Ама, направо ми се къса сърцетооо, оххххх каде ще си гледат кокошките ивайловградските митничари,ох живи да ги ожалиш горкитее :):):) то в Ивайловград митничари да изкашшшшшш :):):)

 5. vie dobre lli ste be hora, kade da gledat ku4etata?i drugite jivotni v ob6tinata li?

 6. Най-добре ще е да съборим целия град и да го построим наново 🙂

 7. Защо не казахте това преди изборите?

  1. явно не си и ходиб на срещите ,които организираше тя иначе ще ше да знаеш.

 8. Поздравления за това решение! Всеки да си прибира кокошарника, кучкарника и всякакви …ника, в двора. Надявам се, инициативата няма да се спре до тук и ще се определи място извън града, за хора с подобен селскостопански ентусиазъм, касаещ едри и не толкова едри рогати добитъци.

 9. Няма кой да дойде в дворовете ни !
  По скоро става дума за незаконните курници , свинарници и градинки
  които са безчет особено в новият квартал на самонастанили се в чужда собственост /общинска , държавна / съграждани . То зад подстанцията е живо чудо
  а улицата от гаража на баш превозвачът Ориент 🙂 към таханджийницата е свинефермата
  на градът ни .Ами южната част на квартал Дружба от улицата на Кафадара към пожарната…. е направо си е е****ло ма***та .
  И ако е смекчаващо вината обстоятелство за живеещите в блоковете реално без дворни места то за тези дето имат къщи
  няма никакво извинение .
  Съвсем по друг начин звучи статията в общинският сайт .
  Писана е преднамерено да се стреснат / манипулират / хората , да се създаде напрежение , хаос , умствени брожения
  подплатени с епитети от “цивилизован” характер . Вероятно е писана от наша местна обичана журналистка
  известна с пристрастията си към едно бивше кметско ” величие “. Крайно време е за този който администрира
  и писателства в общинският сайт да не важи ” седя и си мисля и по едно време гледам само си седя ” .

  1. Този същия, дето постоянно ми правеше забележки ли? Страшна новина е написал. По едно време си помислих, че ще трябва да събарям гълъбарника си, понеже и той се води допълващо застрояване. А дали този същия човек не е написал нарочно новината така, да създава напрежение. Или толкова си може??? 👿

 10. Д.Димитров

  the voice,to4no tova koeto si napisal za tova stava duma.Dano vsi4ki da go pro4etat vnimatelno!!!

 11. Д.Димитров

  Мисля си, че тази уважавана наша журналистка, трябва да започне да си върши работата, а не да се чуди как да създава напрежение.Ако не и се работи да си ходи в тях.

 12. неинформиран

  Почти във всяка къща има незаконно строителство .Навеси ,свинарници и кокошкарници и други допълнителки пристройки, за които няма разрешение за строеж ,и съгласно Закона за селищно и териториално устройство се водят незаконни .Те не са от вчера ,Винаги е било така и така ще бъде .Незаконно е ,но аз не го намирам за престъпление ,ако тези постройки са в дворовете на хората и не пречат на никого .В мрачното комунистическо минало ,което така оплюват , имаше заповед на Окръжният комитет на партията до общинските служби за архитектура и благоустройство .И тя гласеше -НЕ ЗАКАЧАЙТЕ ХОРАТА ,КОИТО СА СИ ПОСТРОИЛИ НАВЕСИ И ПРИСТРОЙКИ В ДВОРОВЕТЕ СИ ЗА ДА ПРИБЕРАТ ДЪРВАТА СИ И СТОПАНСКИЯ ИНВЕНТАР .

  1. Неиформиран, то и сега е така. Никой не ги закача! Иначе стотици хиляди остъклени тераси щяха да бъдат разрушени, понеже са незаконни!!!!!!!!!!!!

   И искаш ли да ти кажа още нещо. Журналиста от БСП от общината е написал новината така, че да всява смут сред хората!!!

 13. Няма как, няма кой да ви влезе в двора и да ви накара да бутнете четирите греди и платното ламарина върху тях които ползвате за гараж, кокошкарник, свинарник, беседка, навес, баня… Действията са към хората направили ги на общинска/държавна земя, а не в собствените си дворове 😉
  И искам да чуя колко свинарника, паткарника, кокошкарника… има в Лъджата на улицата и колко в Ивайлов”град”? Истината е, че повечето сме бедни селянчета и гледаме да свържем двата края. Не казвам, че е редно на 20 метра от блоковете да има свинарници, но пък не е хубаво да бъдат разрушени постройките. Това са все на сиромаси хора които от няма как си гледат свиня, коза, пръч, овца… По-добре ще е ако им се позволи да си направят нетрайните постройки по-далеч от града.

 14. Хвала на такива управници:wink::wink::wink::wink:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.