Община Ивайловград за незаконните постройки

община ивайловград, незаконно строителство, постройкиОфициално уточнение от страна на община Ивайловград по повод публикацията в сайта им „Незаконни постройки в дворовете подлежат на събаряне”.

От него става ясно, че текста на сайта на общината е неточен! От една страна грешно е написано, че ще се събарят постройките в дворовете, които се ползват за отглеждане на животни и т.н. Това ще важи само за незаконните постройки в междублоковите пространства, улиците и тротоарите в Ивайловград и незастроените парцели в регулация. Също така искам да кажа на журналиста, които е писал новината, че по смисъла на ЗУТ „допълващо застрояване“ е различно от незаконни строежи, изградени в чужда собственост!

Искам да благодаря от името на всички читатели, че от община Ивайловград направиха това пояснение! Също така искам да споделя мнението, че Ивайловград трябва да бъде по-чист и по-спретнат, т.е. по-красив!

„Става въпрос за събаряне на незаконни временни постройки, намиращи се в междублоковите пространства, улиците и тротоарите в града и незастроените парцели в регулация, а не за постройки в дворовете на хората и в личните им имоти.
Желанието на ръководството на общината и намеренията са Ивайловград да бъде един по-подреден, по-чист и добре изглеждащ град. Перспективата да развиваме туризъм трябва да кореспондира с по-европейския вид на града ни, а това значи, че всички ние трябва да се грижим за чистотата и реда в него.“

30 Comments

Add a Comment
 1. Това вече наистина звучи по-различно . Аз също споделям мнението, че Ивайловград трябва да бъде по-чист и по-спретнат, т.е. по-красив!

 2. “Ивайловград трябва да бъде по-чист и по-спретнат, т.е. по-красив!”- Яяя– това звучи като старите лозунги-значи ще я караме по-старо му май …Това го слушам от 20 години… Нека първо да си оправят инфраструктората,нека почистят и чакълират улиците и паркингите пред блоковете …. пък тогава да говорят за чистота и красота …. иначе щом кози и овце могат да се разкарват из града и да е законно, щом свинарниците в ценъра на града не им пречат и не им миришат …… няма начин да не развиваме туризма тогава… 🙂

  1. Кой си ти, дето си пак, не знам 😀 Ама виждал ли си ми снимката, на която човека си завързва магарето и каруцата пред полицията?
   А паркингите пред блоковете чии са? Защото не е ясно кой трябва да ги оправи. Всъщност все трябва да се почне от някъде, или греша?

   1. И на кого са паркингите и пред блоковото пространство според теб ?????

   2. И на кого са паркингите и пред блоковото пространство според теб , кой трябва да го почисти ,асфалтира,чакълира ????

 3. За кого града да е по чист и спретнат? Те не останаха хора вече. Като дете си играхме между блоковите в тревите и калта, а сега като няма вече деца, които да си играят направиха хубави и чисти междублокови пространства, че и пейки и цветя. А ние седяхме по бордюрите. В тази община нека да измислят как да привлекат инвеститори и да се открият работни места, да останат хората да си живеят и работят там , а не да обикалят по чужбина и да си развалят семействата – единия в една държава, втория в друга, третия… И като става въпрос за събаряне , до пазара пред църквата има една много стара къща, която е почнала да се руши.Тя е много опасна, защото някой ден може да падне и някой да пострада. Някой който си е паркирал там колата, за да отиде на пазара или който си минава по тротоара.

  1. Тя тая къща падна вече…

   1. Как падна бе? 8О Не е ли бутнаха?

 4. 😀 Пак много патардия за няма нищо. Като се знае, че в собствен имот имаш право да издигнеш, построиш, изградиш барачка от дървесина и ламарина едва ли ще дойде да ти е бутне някой 🙂 То май май пак трябва да се захваща ориентацията към табелата зачеркваща името на града ни :> И el за къщата се погрижиха вече :> Ако има още нещо нередно го кажи та белким някой го види и се заеме със задачата 😉

 5. Местният журналист/ка/ си направи харакири !

 6. Абе чудя се как ще разберат кой е стопанина на барачката?

  1. Като общинарите гепнат свинето и го вкарат в общинската кочина
   ако до 24ч. не се появи някой си – барбекю търг 🙂
   el … За кого града да е по чист и спретнат? …. абе хора вие като пишете не се ли замисляте 🙁

 7. доволен гражданин

  Поздравления за ръководството на Община Ивайловград, което считам, че се справи успешно за първи път с падналия сняг. Улиците бяха почистени в срок, достигнаха и до крайните квартали и улички. Пътищата да Крумовград и Хасково са в много добро и поддържано състояние. Пожелавам ви да продължавате все така! Успех!

  1. Абе има известни забележки за пътя към Кримовград, ама като цяло е търпимо. Може би по – скоро забележките са към снегопочистващите фирми.

  2. Ела да видиш дали улицата ни е почистена! Нито един снегорин не мина! Ма то сме свикнали :>

 8. доволен гражданин

  При тези зимни условия ако не сме доволни от снегопочистването грях ни. Хвала на новото кметско управление в града. Желая им успех.

 9. Г-жо Овчарова случайно бях попаднала на една среща и откровенно да кажа че бях възхитена от отговорите ти. Продължавай в този дух Докажи че можеш и успех.

  1. Хвала на такива , дето се възхищават от отговори и други такива теоретични можения!Правилно – от теория ще го докараме , там е разковничето ,защото от практиката знаем кой какво може !
   Явно е умряла циганката , дето хвалеше , щом са се навъдили толкоз мераклии да я заместват !

 10. господине или госпожице кажи на коя улица живееш много лесно да видиме не е ли чистена. Та вашите комший ще докажат или само си говорите празни приказки под въздийствието на еди кой си. Предварително ти благодаря за отговора

  1. Наката квартал Лъджа улица Веслец. Естествено няма сняг вече… Не говоря , не съм и няма да говоря под ничие въздействие, а казвам истината, че таз улица никога не е била чистена! Съседите ми сигурно ще потвърдят… Дори спешна помощ идваше(преди няколко дни) и улицата не беше изчистина (за радост са с 4 моушън). И да на улицата има 2-3 паркирали автомобила, но според мен те не правят минаването на снегорина мисия невъзможна(макар, че не трябва да ги има)… Имало е години сме чистили с греблата само и само да искарам колата… Не мога да кажа, че града бе оставен заровен в сняг, но не мога да кажаи че беше изчистен както трябва… Специално на мен тази зима (защото миналата и по-миналата ме нямаше а и не бях пешеходец) негативно чуство ми докараха ледените тротоари из целия град(тук-там почистени). За другата мисля да бъда подготвен по-добре като върху чипика нахлузя котки… Нима ще отречете, че тротоарите не бяха покрити от два пръста лед?

   Нека бъдем благодарни, че дъждовете не ни докараха беля както в харманлииско… 😐

   И съм г-н 😉

   1. Вярно че няма сняг от старият 🙂 ама нови 20 см виждам 🙂
    Аз досега като българче на табели и предупреждения не вярвах 🙂
    ама вече и на кодовете вярвам 🙂
    Код оранжев – това на бяло вино ли е или на розе ?

    1. При код оранж се препоръчва хубаво червено вино със мезе което не е расло на колче 🙂 Па при червен код се препоръчва нещо към/дан 50 градуса 🙂

     Вярно тоя сняг дойде като…

     1. 😆 Не се оплаквай. Тука от два дни немога да си карам колата, понеже в малките улички няма чистене,
      имам 30 см. сняг отгоре, не мога я отровя и също така, не знам как да мина две пресечки със 20 см. лед
      с коловози и 20 см. сняг върху него 😆 В Ивайловград и е по-топло. Тука в София не се е стопляло да се
      стопи от няколко седмици. Само си трупа сняг и леда става повече. Май ще успея да си изровя колата…. На пролет 😆

     2. Admin , защо да не се оплакваме ? Знаеш ли къфф проблем
      е да слезеш в мазето и да се чудиш – памидово ли , мерло ли , розе , или да се възползваме от ноухауто на TiL 🙂
      Ти си за завиждане – всяка сутрин риеш сняг , писва ти , мяташ лопатата обратно в багажника и хващаш двойката 🙂
      Общината ще има ли $$$ за още едно почистване , това е въпросът днес ?

     3. Админе не се оплаквам 🙂 Просто не съм съгласен с мнението на доволния гражданин 🙂 Всички знаем, че общината няма пари и едва ли ще може да отдели пази за пълно почистване на града та и за “.. достигнаха и до крайните квартали и улички…” Просто не виждам смисълв подобни твърдения, защото се вижда какво е дереджето… Не мога да кажа на черното бяло и на бялото черно 😉 А на теб успех с почистването на колата 🙂

      Тежко им на бедстващите хорица в харманлийско 🙁

     4. Моята кола и да я почистя, коловозите от лед няма кой да ги почисти и ако се пробвам да мина
      ще ми опре пода и ще остана във въздуха. Дават го затопляне след 15 дни 😆 Тога ще я мисля.
      Само да видим с акумулатора как ще се разберем 😆 че пак ще става -20 😯 Мамка му…

     5. Прибери го на топло бе 🙂 Добре , че заговори за акъмълатори да се сетя, че не съм палил талигата от миналия понеделник 🙂

 11. доволен гражданин

  при тези зимни условия сковали цяла европа и опазил ни господ от по страшното като в бисер не би трябвало да си затваряме очите и да не сме съгласни спочистването ни в районна.снегорините постоянно са из улицит главните пътища са отворени кога ебило това преди години дори при малък снеговалеж аз изказвам благодарности на отговорниците по снегопочистването. виждам и оценявам защото пътувам много често.

  1. Аз па им прая евала, че са помислили и за техника която да почиства тротоарите(макар и да е видях само два пъти)…

 12. къф е тоя доволен гражданин не мога да разбера? Къде къде по належащи проблеми има,а те ми тръгнали с това да се занимават. Нито една поляна, на която съм ритал като малък я няма сега , едно дете не съм виждал сега. А пък за почистването нивко оправдание тоя път синоптиците познаха ама никой не взе мерки. хората по другите страни още октомври месец познат да се готвят за зимата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.