Ивайловград

Гласът на Ивайловград

Преструктурират Детския комплекс в Ивайловград
детски комплекс в ивайловград, детски комплекс, в ивайловградДетският комплекс в Ивайловград ще се преструктурира в Център за личностно развитие.

Ето това пише в Хасковска Марица – Това се налага, защото издръжката на комплекса за работа с деца коства на община Ивайловград 70000 лева на година, извън 14-те лева на дете, които държавата отпуска. Високите разходи са непосилни за общината и затова детският комплекс в Ивайловград трябва да бъде преструктуриран. С подготвяната промяна се цели оптимизиране на разходите така, че средствата с които разполага общината, да донесат максимална полза на ивайловградчани. Към момента се оказва, че община Ивайловград е една от най-богатите в страната, щом можем да си позволим толкова скъпа структура.

Това е статията за хасковските медии, ивайловградски такива към момента не съществуват.

А сега да поставя въпросите:

 • Някой знае ли какво е това Център за личностно развитие?
 • Някой знае ли всъщност, каква точно ще съдбата на центъра за работа с деца?
 • Някой знае ли колко човека има в Ивайловград освен учителите, които наистина имат желание да научат децата на нещо?

Лично моето мнение е, че съм виждал в центъра за работа с деца и много полезни и някой безсмислени кръжоци или форми, както им викат по новому. Може би последните години повечето са били полезни, не зная. Истината обаче е, че за много от нещата липсват кадри, които да работят с децата. Затова и някой деца се научават самички. И по мое време и сега в центъра за работа с деца нямаше примерно, кой да те научи на програмиране, или простичко казано на компютри. Хубавото беше, че поне благодарение на директорката имахме достъп до компютрите на комплекса, та с повечко желание можехме да научим нещо.

Лично аз мисля, че подобно място в Ивайловград трябва да има. Също така мисля, че грам не ми пука каква ще му е формата и името. Ако иска да е Детски комплекс, или ТНТМ, или Център за работа с деца, или Център за личностно развитие, няма значение. Важното е да го има. Винаги го е имало с едно или друго име. Важното е да го има мястото, в което да има хора, които умеят да разпалват интереса в децата и имат желание, и знания, и умения, които да им предадат. Ивайловград изпитва силна нужда от подобно място и най-вече от такива хора. Защото и десет детски комплекса да има, ако ги няма хората, които да се занимават с желание с децата, те са безсмислени.

P.S. Надявам се, коментарите този път да са малко по-нормални и да се получи дискусия, от която да има смисъл. Мене може да ме хулите, свикнал съм!

Източник: Хасковска Марица
93 Comments

Add a Comment
 1. Трябва да има място за извънкласни занимания на децата (учениците), пък както ще да му е името.

 2. Могат да сложат някой даскал да ги учи на програмиране на Паскал :mhihi: Няма да е лошо в този център за личностно развитие да се провеждат и курсове за преквалификация на по-големи деца(от 18 до 40г :mrgreen: ) защото сега в нашия град няма къде да идеш да искараш една компютърна грамотност. От бюрото ако имало някакъв курс то трябвало да ходиш да го караш в Свиленград ръйш ли 😉 Едно време подобни курсове се провеждаха в читалището. Силно се надявам в новия център да има нещо подобно.

  1. Ще ме прощавате но “едно време”, подобни курсове се провеждаха точно в закрития вече ДК. Знам го защото това е извървян път, за мен.

 3. неинформиран

  Отново излязох прав, закриват Детския комплекс, за да се освободят от директорката Кръстева и другите, заети там и да назначат техни си хора. Вероятно такива като баба Шереметка. Чакай Ивайловграде, още много неща ще видиш и ще ти се случат с такива управляващи.
  Имам въпрос: как ще се финансира този център за личностно развитие. Досега поне държавата даваше средства, а сега?! Толкова ли е богата община Ивайловград, за да разкрива такива свои центрове?!!

  1. Център за личностно развитие.

   Държавата да не ти е донор ,че да дава пари . Мина времето когато ей така да се дават пари ,сега се искат резултати .
   Ако не се направи нещо с главата и този център ще е безсмислен ! Не трябва само преструктуриране и различни имена ,а резултати и място което привлича младите хора(не че има и млади хора ,но ) Какъвто е материала -такъв е резултата !
   Умните хора напуснаха Ивайловград .

   1. неинформиран

    Що бе, държавата не са ли хората в нея, а…

    1. Бай Пенчо

     Така е ,ама хората са наши и ваши ,пък има и по- наши-и-и-и ……
     За нашите ще се намерят пари , па ако ще да са и повече от 70 хил.лева……

 4. Каква е тая опашата лъжа и дебелашка шега с тия 70000 лева?!
  Ако ги имаше тези пари ,нямаше ДК да разпада външно и вътрешно и обурудването в него нямаше да е от Балканската война !
  Трите влъхви общински онзи ден тиражираха Великата лъжа по радиоточката , но това не им стигна , та викнаха и Хасковска марица на помощ.
  НЕКА ОБЩИНАТА ДА КАЧИ В СВОЯ САЙТ СЧЕТОВОДНИ ДОКУМЕНТИ /ФИНАНСОВ ОТЧЕТ/ , ТА ДА ВИДАТ ВСИЧКИ КОЛКО СА ХИЛЯДАРКИТЕ за издръжката на ДК !
  ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ,ОБАЧЕ, ДА ПОКАЖАТ ХИЛЯДАРКИТЕ ЗА РЕМОНТА НА КМЕТСКИЯ КАБИНЕТ И ДРУГИ ТАКИВА ВАЖНИ И НЕОТЛОЖНИ МЕРОПРИЯТИЯ!
  Изакаха се на метеното и сега търсят от девет дерета вода да го замажат !

  1. Ех това “бяло кафене” бреееее 🙂
   Няма ли някой снимки та да го види раята ?

 5. Др. Танева/неинформиран/,стига се занимавай с парите на Детскя комплекс и какво си научила от там, ами виж се колко пари дъпжиш на хората. Срам и позор.

  1. Не ми стреляй като сватбар и не се пробвай да отклоняваш темата , ако обичаш ! Ако се мислиш за голям познавач – Оди да Играш тото !

  2. неинформиран

   ха-ха, отново не познахте…. Аз съм вашият кошмар, троянския кон в крепостта, наречена “община Ивайловград”. Знам всичко за всеки и всички и по-леко с тона, не ме предизвиквайте… Следващият ход е: премахване охраната на вила “Армира”, а по-следващия- назначаване на директор на Центъра за личностно развитие и знаете ли кой ще е той- кандидат-пенсионерката Софийка Деведжиева….

   1. неинформиран

    не греша, нали?! извъртяхте номер на Магда Райкова със собствената й дъщеря, сега какво предстои… поживьом-увидим…

    1. Ха да видим дали ще си познал 🙄

 6. дами и господа, не търсете под вола теле, а ми се замислете защо действията ви предизвикват такава негативна реакция. Или ще кажете, че не се интересувате от мнението на гражданите и не четете такива сайтове. Та вие си имате общинско радио, където възхвалявате тези действия.

  1. Админ, как успяваш да налучкаш такива теми, че господа и дамите управляващи непрекъснато да се опитват да се защитават от гражданите, които са ги избрали?!

   1. Не е от админа. От общинарите е , а най-вече от техните първосигнални действия .

 7. боже мили

  Вие искате да довършите Ивайловград с такива назначения и всички млади да избягат ако са вярни думите на неинформирания . Никаква промяна,хара с едно и също мнение ,без идеии .Трагедия просто!

 8. Бай Пенчо

  Трагедията е пълна!Присъщо е на неможещите и незнаещите да се ограждат с още по-неможещи и по-незнаещи.За да изпъкнат.
  Или както каза “неинформирания” в една сродна тема : “На тях не им трябват умни и способни хора, а послушни овчици и коне с капаци…”.Затова добрите и можещите са мразени неистово.
  Омразата към ДК ,неговите форми и най-вече към директорката му,са показвани и доказвани всячески досега.Например,при определянето на стимулирането на труда на педагогическите кадри (т. нар. диференцирано заплащане) г-жа Овчарова в ролята си на представител на общинска администрация в МОНТ-Хасково е дала оценка г-жа Кръстева 4(четири) пъти по-малка от тази на останалите директори,включително и на такива на детски градини,при условие,че не е стъпвала в ДК.Омразата си е омраза!
  Като не можеш да правиш добро,поне не прави лошо!
  Сега вече омразата е облечена във власт и ето резултатите тепърва излизат наяве!

  Попътен вятър на г-жа Деведжиева и други такива знаещи и можещи!

 9. Градът на мечтите или НЕ

  Друго не знам ,обаче вие докато си разделите кокала и сегашната и миналата власт, и докато се карате Ивайловград си намаля всеки ден ! Толкова кадърни хора го напуснаха ,а причината не е градът а управлението му . Предишните и сегашните слагате на работа хора ,които въртят знамената и са агитирали . Колкото и да се хулите и нападате в това си приличате като две капки вода. Разбирате ли въобще колко са важни тези места и как там трябва да има кадърни хора ?
  Бедата която се прави като се сложи некадърен човек е на цялото население ,а се помага само на него .
  Така де ,те ако ставаха за нещо нямаше да се надяват само по-изборите да обикалят и после да почнат работа.

  1. Бай Пенчо

   Така е , прав си ,но има едно малко изключение , което не се вписва .
   Директорката Кръстева никога не е въртяла знамената, нито на това , нито на предишното , нито на по – предишното управление , тя просто се е ДОКАЗАЛА !
   Но на кой му пука ?! Нашите хора са по- важни ,пък ако ще да са пълни некадърници !

 10. детски комплекс в ивайловград

  Умните и можещите деца отдавна избягаха от Ивайловград. В Ивайловград останаха само некадърни и мързеливи. Мързелите,които не могат да си намерят работа другаде. Ивайловград е бавно изчезва. Всеки,който е умен се маха от Ивайловград,когато завърши училище. Няколко са се върнали,но и те ще избягат. Те се броят на пръсти. Ивайловград няма бъдеще.

  1. Интересна констатация !
   Би трябвало да имаш впечатления от абсолютно всичко в Ивайловград , в което се съмнявам .
   Иначе за некадърниците и мързеливците, които все чакат някой да ги “оправи” – абсолютно е така !

 11. другарката

  Ивайловград има бъдеще др. Танева, затова се връщат млади специалисти не като тебе , да събираш парите на хората за дърва един от потърпевшите е моя роднина. Скрий се и не се представяй под различни псевдоними ,а що за конкурса в който участваше г-жа Овчарова на всички постави най високите оценки и то еднакви , ето ти поредната лъжа!!! Освен лъжи и хули нищо не знаеш.,но хората те знаят коя си и колко струваш. Един умен човек се спира, за глупостите си, но глупака никога, още поредни лъжи каква Деведжиева говориш бе. ти си пишеш и си вярваш сама и си самонавиваш на пръсти, ами се захвани и работи .

  1. неинформиран

   Няма да забравя времето, когато се провеждаше конкурсът за директор на ОДЗ- Ивайловград. Тогава канидати бяха Първолета Чорбаджийска и Веска Шопова. В проведения конкурс Първолета Чорбаджиева се справи перфетно, а Веса- т.н. Патка- доста зле. Но управляващите тогава, под давлението на една емблематична личност- З.Х., решиха, че директор на ОДЗ трябва да е В.Ш. И това стана факт. Аз, като член на комисията се съобразих с мнението на г-да управляващите. С това мнение се съобрази и г-жа В. Янева от инспектората по образование към МОН- Хасково. От тогава насетне, ако не беше общината, ОДЗ нищо не би постигнало, още повече директорката на заведението. А сега, видите ли- някой друг е на прицел… Колко жалко. Не търсете под вола теле, господа и дами, управляващи, а се огледайте, вижте се на какво приличате и колко струвате. Много е лесно да стреляте на посоки и да обиждате нищо неподозиращи хора, макар и те да са отстранени от вашето управление… Търсете троянския кон в редиците си… Рано или късно той ще се покаже…

   1. Ето за това Ивайловград е на това дередже !
    Ти къде беше бе/ма/ пу*ко заспала та да гласуваш с управляващите тогава ?
    Нямаш ли глава на раменете си или ако имаш такава вместо мозък петолъчка ли имаш ?
    Мамата на общината разтаковахте за 12 г. а сега почнахте да си признавате безумията дето сте насътворили !
    Оная емблема З Х какво а ?…… те хвана за ухото и ти каза за кой да дадеш гласи ли ?
    На кой ги разправяш тия басни а ?
    Заради тези признания никога , ама никога няма да сте едни от нас т.е. от ивайловградчани !
    ……. и бай Пенчо ако те знае учителката ти по БГ език как пишеш “десетката ” ще дойде у вас да ти издърпа ушите

    1. Бай Пенчо

     Ако твоята е учителка – прати я да ми издърпа нещо друго……

 12. неинформиран

  Ивайловград има бъдеще, но не с това управление, което мисли за собственото си благоденствие и имидж. На власт сега са аматьорите и некадърниците, т.е управлява сдс или дсб. След изборите през 2013 г. ивайловград ще има по-светло бъдеще и тогава ще питам сегашните управляващи кон боб яде ли или турчин в джамия пърди ли…

  1. Какво бъдеще има ивайлоград нали вие го направихте село

  2. миризливка

   А ма танева миришеш от километри. Още не може да се отмирише общината от тебе и вонята се носи из ивайловград. Окраде хората и още лаеш. А дали си се изкъпала тоя месец или пак смърдиш

  3. А,бе ти малоумен ли си?Казах и показахме,че ние ядем козунаци.Айде стига с този боб…

 13. неинформиран

  народът е казал- гузен- негонен бяга. Опитвате се с обиди и лъжи да отклоните темата, но май не ви се отдава… Спрете с простотията, а започнете да работите, че много ви се насъбра напоследък…

 14. неинформиран

  напоследък един фъфлещ индивид, наподобаващ на педагогически възпитател в СОУ се прави на умен във форума, но май не му де отава. той живота така го е наказъл, че му стига, но то се изисква разум, за да го разбереш. И този индивид е тръгнал да дава класификации за този или онзи, който е решил да пише в този сайт. Коя си ти, ма, та се опитваш да манипулираш и обиждаш?! Виж себе си и тогава пиши за нищо неподозиращи хора…

  1. Бай Пенчо

   Ха-ха-ха ,право в десятката ! Те горките още се надяват на 16-те лева , които ще взимат на месец като кръжок-ръководители и от които ще забогатеят ,и заради които са съгласни да извъшват всякакви мерзости !

 15. Детския комплес в Ивайловград златната мина.Голямо каране за тоя комплекс се едно милиони да фърлени там.

  1. …..?!?!…

 16. Е, то лустрото и баба го може. Какво?! Не може всеки да има нови дрехи и прически и да ги показва всеки ден. Не може всеки да роботи в бяло кафене, да му слугуват клакьорки. Жалко, а имаше време, когато в едно “Бюро по труда” в Ивайловград преди 2000 г. работеха господин и госпожа, които носеха едни и същи дрехи. Той, женен, без деца- от север, тя, женеда, с 2 деца- от юг. Но това не им пречеше да…. сещай се народе. А сега тя- високопоставена особа- той- намества го в силово министерство. Това и сега не им пречи да… сещай се народе…
  Народе, прогледни, не всичко, което виждаш и ти казват е истина, скоро много скоро ще се убедиш в това…

 17. СелАнин проЗт

  Като се има предвид кой ще е новият директор и тези,които го поставят какви бяха преди 6 месеца,предлагам новият Център да се казва “Център за ДВУличностно развитие”!
  Ще има голяма посещаемост ,най-вече от двуличниците,които гласуваха за сегашния кмет ,та дори и него самия (нея самата).

  1. Селянин умен

   Най добре е всичките да ви изфъшкат и ивайловград да се изчисти от вас.
   Само можете да говорите и пешете глупости.

   1. Легни да се наспиш като хората , недей си проветрява миризливото беззъбо отверствие посред нощИте !
    Умник , пълен с умности !

 18. Наистина “Център за ДВУличностно развитие” ще е абсолютно актуално !
  Като се има предвид какво се случва в града ни от половин година насам…

 19. абе, за Магда Райкова и дъщеря и, ще кажа че тя е заместваше докато беше в майчинство 🙄

  1. Да, ама защо не оставиха Магда Райкова сега, при положение, че дъщеря й не е на нейното място, а директор на музея, какво ще кажеш за това, Софийке…

 20. другарката

  гузен негонен бяга другарко, ами виж се, имаш ли семейство ма, имаш ли деца да помислиш ма един от незнам къде ти пречи, друг от от незнам къде ти пречи, еди кой си ще е директор и ти пречи на детския комплекс, за тебе няма ли малко разум бе ,чудно ми е каква работа си вършила в общината с този си интелект, боже простотия, простотия и пак простотия, затова не е мръднал града, а сега зависта е голяма понеже в лъджа се прави младежки клуб, в плевун също, вграда се правят 3-4 паркинга,по селата хората е боготворят овчарова а вие шепа комунисти си пейте вашата злоба и в града започва да се чувства новото обновяване, спри се злобарке, огледай се и помисли,защото тебе хората плюят.

 21. другарката

  боже ,боже, божее, сега за музея почват, абе има човек който да мисли, не сте вия глупаци, мина вашето време видяхме какво можете и до къде докарахте града ха-ха-ха-ха.

  1. Земи се свести !

   Ти си глупачка…. Не виждаш ли ,че нищо в града не върви,кметицата ни с големи претенции ,а още нищо не е свършила,хората продължават да са без работа,а от общината не спират да уреждат роднините си до девето коляно с работа…Другари и другарки ,информирани и не толкова,нещата са в застой…Разбихме си колите по пътя за Славеево !Какво стана с този път? Тонев нали големи приказки приказва,да вземе нещо да направи ! Най-критикуваният проект -Училището ,върви най-добре засега ,сигурно защото общината не е намесена…

   1. Земи се свести !

    Не го казвам със злоба,реве ми се вече…………Нищо не става………………Отчаян гражданин ……

  2. Не, скоро вашето време ще мине. Поживейте с цялата си злоба още малко, че ще се случи с Ивайловград същото, както с Кюстендил. Ще почакаме и ние още малко.

 22. Ивайловград се съвзема и започва да се развива.Младите получават работа,а пенсионерите си отиват,където им е мястото.Започват да се прявят европейски проекти и да идват пари в община ивайловград.Хората виждат,че се правят много неща заграда.Някой хора продължават да си мрънкат защото ги махнаха от работата,накоято нищо не са вършели.Само заплата са взимали.Едно добросе случи за ивайлвград и всички го виждат.А вие злобеете,защото за 15 години неможахте да направите толкова колкото сега се направи за полвин година.Скрихйте се и не сепоказвайте.Ивайловград се развива и вие няма дани спрете.Ние сме бъдещето на ивайловград,а вие сте миналото.Вие сте изпята песен вече.Вие не пеете в хора.Вие не струвате.Ивайловград не е ваш и няма повече да ви го дадем крадци и разбойници.Колкото да пишете тука работа се върши и всички в ивайловград го вижат.

 23. Работник ли си ,другарка ли си ,селянин умен ли си , не знам , ама здраво са те ЗОМБИРАЛИ , щом ГЛЕДАШ и НЕ ВИЖДАШ , и ми цитираш извадки от доклад на н-тия конгрес на БКП!
  Свали си капаците , изплюй юздите и погледни реалността , а не др. Тонев дали ще ти подхвърли коричка , след като си се изджафкал угоднически , въртейки опашчица !

 24. другарката

  сега пък тонев виновен за пътякъм славеето, боже ела си прибери версийте,кой кмет подписа за пътя дане би овчарова, още един път видяхте ли се докъде стигнахте ,бакиите да ги оправя овчарова ,как не вие срам, че училището на кои едело ма, пак на овчарова всичко бяхте сговнили, че парното в общината пак сговнихте и пак лъжи и пак и пак, боже, боже срам и позор за шепа неориетнирани глупаци, свърши ви времетно

  1. Взами да инвестираш малко пари в един буквар, защото правописът ти е по-зле от пътя за Славеево.

 25. Бай Пенчо

  Другарко , стаята с компютъра в интерната за олигофрени не са я отключили заради теб !
  Просто за забравили да я заключат !
  Бързо марш от там !

 26. Тоз КОМПЮТЪР го помня !!!!!
  Преди 25 години ръчках на него
  КАРАТЕКАТА:):):)
  Ма кви компютри сме правили 🙂
  Издържат поне 25 години, а тез
  сегашните ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИТЕ
  не могат и 10 да направят :):):):):)

 27. Боже, Боже, щом и чобанката прописа в защита на безобразията си, правейки се на неграмотна, то правете си извода. Никой и нищо не може да бъде заблудено, чобанке, големият брат всичко твое вижда.

 28. За сведение на чобанки , овчарки и придворни натегачи , които сеят заблуди , опитвайки се да оправдаят кретенизма си – закриването на ДК , който” през лятото не работел ” : http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/vacations/2011/haskovo-2011.pdf

 29. неинформиран May 12, 2012 • 1:19 pm
  ха-ха, отново не познахте…. Аз съм вашият кошмар, троянския кон в крепостта, наречена “община Ивайловград”. Знам всичко за всеки и всички и по-леко с тона, не ме предизвиквайте… Следващият ход е: премахване охраната на вила “Армира”, а по-следващия- назначаване на директор на Центъра за личностно развитие и знаете ли кой ще е той- кандидат-пенсионерката Софийка Деведжиева….

  Ohranata na Armira veche e izvestena za “sykrashtenieto” koeto shte se osyshtestvi na 1vi… 😐

 30. неинформиран

  Всичко, което съм казал досега и ще казвам за в бъдеще е истината и само истината. Ето, има и потвърждение на думите ми от 12 май. Вчера си плащах данъците в общината и видях отново софийския джип 4440- този де, на софийската управа на община Ивайловград. Предстоят нови промени скоро, да знаете. Освен охраната, ЦЛР, очаквайте още, но за него ще ви информирам скоро. За сметка на охраната, ще назначат много екскурзоводи…без образование…

 31. другарката

  Др всичко което сте казвали досега са само лъжи, итова което пишеш е пак лъжа, истината и само истината се заклевам ,че са само и само лъжи ,когато човек го е страх от сянката си мисли ,че които иде до общината само с лъжи се занимава и съкращения. ,ама врачко лъжкиньо още какво ще измислиш за вашта група всички са простаци, некадърници ,а вие не се доказахте и сега завистта няма край,който се е занимавал само с лъжии кражби мисли ,че всички са такива ипродължава да си вярват сами ,продължавайте, продължавайте.

 32. Батко, батко правилна информация си дал за Хасковска област, някаде да видя ,че има кръжоци в Детски комплекс или състезания ,аискате да се подържа само сградата правилно сте се усетили. Отговораили сте си правилно. Продължавайте в същия дух.

  1. “На слепия духом и втори чифт очи да му присадиш – пак ще е сляп”
   На теб освен това още и мозък трябва да ти присадят…….
   Е хайде , поддържайте читалището тогава , та да ви излезне по- евтино ! Поддържайте и баби – пенсионерки , които получават пенсия и заплата – пак за по – евтино !

   Така е ,когато всички промени /предимно към по-лошо/ в града ни са на личностна основа – категории като ” човечност” , “вяра ” , “градивност” и др. под. са само за ПАРАВАН!
   Когато сега за 24 май са раздадени дапълнително по 100 лв на работещите в просветата , познай на служителите от Детския комплекс колко са дали ? Не позна – нищо не са дали , естествено по указание на кметицата.
   Че защо ще им дават – това да не ти е Веса патката или друг наш човек?!
   ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНА ВЛАСТ – ИЗЦЯЛО ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА !
   И преди може да е било така , ама сега вече – хептен !

 33. Разбирам, че любимото хоби на ивайловградчанина е да злослови и да клюкарства, ама никой не дава нито едно структурирано мнение за ДК. Лагера на Танев плюе този на Овчарова и обратното, независимо каква тема публикува админа. Това е забавно, но почна да се изтърква. От друга гледна точка, защо новото управление започва със закриването на това и онова , а не вземе да “ОТКРИЕ нещо”? А сега до т. нар. “другарка” : Уважаема, направи си услуга и си купи едно букварче, после читанка, после една граматика за 4-ти клас и чак тогава ще можем да разберем, какво толкова искаш да кажеш, защото от тези пламенни ругатни си забравила за правописа……. е, можем да го отдадем на това , че си в някаква форма на афект. 🙂

  1. Какви “лагери” какви “отбори” ?
   Защо не помислиш в следната посока а именно – има гражданско общество има свобода на словото .
   “Новото” управление ще открие отсечката Славеево – горният мост ама чака Боко да каже кога е свободен
   та да дойде да отреже лентата .
   Тази нощ Боко ли кихна Доган ли е прекалил с боба Фидосова да престане с фитнеса или Първанов е сърдит заради конгреса … ?
   Бог да пази България .

 34. Човечност

  Има една дума човечност,която е забравена в този град. Тук кипи песимизъм,злорадство и всичко друго, но не и гранивост!

  Старата власт не може да се примери от това ,че вече те не управляват този хубав град,а новата не показва нужното за да докаже ,че са по-добри от миналите. В такива дни като този природата показва ,че страха ,отчаянието и стреса се заменят с доброта,смирение и благодарност.Ако за миг премислите нещата и спрете едните и другите с ругатните ,нещата ще тръгнат към по-добре. Преглътнете голямото си “его” и го направете не заради вас,а заради населението което живее тук . Покажете му смисъла и му върнете вярата !

  Всеки може да напада и хвърля кал,но щом хвърлиш кал вече и твоята ръка е изцапана !

  Иска-ми се да повярвам ,че сте способни на това !

  1. Госпожо , ти самата вярваш ли си , включително и на това , което си написала ?
   А ние как да повярваме?!

  2. Ау, направо съм възхитен от г-жа Овчарова! Тя доказа, че я е грижа именно за най-слабите, ощетени интелектуално хора, които нормално никога не биха си намерили работа в конкурентна среда. Поредният светъл пример за това е бъдещата кметица на с. Плевун. Госпожа Овчарова е готова да изчака тази женица да си завърши средното образование, (защото за момента квалификацията й стига единствено да мете улиците на града) за да я назначи да управлява цяло село. Та кой друг кмет е предлагал такъв старт в кариерата? – никой. Всички кметове търсят кадърни хора. А некадърните кучете ги яли 🙁 Но ето, сега в пълен разрез с еволюцията и конкурентоспособността бяха, биват в момента и се очаква да бъдат назначени толкова индивиди, които не са способни за нищо. Такава политика е дълбоко просоциална и не разбирам защо недоволствате. Способните хора винаги могат да си намерят работа извън Ивайловград.

   Не знам какво е имала предвид “човечната” госпожа, ама не смятам, че точно в Ивайловград страдаме от липса на гранивост. Напротив, положението така започва да гранясва, че смърди отвсякъде.

   1. Вярно е това за парадоксите в еволюцията, но не забравяйте, че необразованите хорица се манипулират по- лесно, не претендират за голямо парче от баницата и не надигат много- много глас. Честно казано Ивайловград винаги ебил и си остава град на парадоксите, жалко е, че от необразованите протежета зависи дали тенденцията ще се запази и завбъдеще.

 35. луд с картечница

  До Главният редактор
  До Шефа
  До Админя
  До Плутоня
  До Питоня

  З А Я В Л Е Н И Е

  от На Баба им Хвърчилото
  жител на Ивайловград ул. ” Извън регулация ” № 1 ЕГН 10111989

  Моля,
  Да бъдат раздадени халостни патрони на следните лица :
  – Анка картечарката
  – Неинформиран
  – Бичслап
  – Баткото
  – Каката
  – бай Пенчо
  – Чапай
  – Петка
  Настоящето прошение се дължи на факта че докато Вас Ви няма в сайта тука на Ивайловград ке се изпотепаме .

  23.05.2012 г. параф. П.П.

  1. Бай Пенчо

   От кога на лудите захванаха да дават картечници ?!
   По добре да “стрелят” във форума , та да си покажат колко им е акълът !

  2. Кви картечници, кви 5 лева? Да не сме толкова луди, че да останем в Ивайловград и да работим за 3 пъти по-малко пари в някоя общинско-читалищно-бюджетна служба? Яд ме е само, че са назначени хора, които не могат да вържат смислено изречение с повече от 3 думи, а заплатите на тия хора идват от данъците на ивайловградчани. Тия хора не са способни на интелектуален труд и е престъпление някой да ги държи на бюро и да им плаща заплата. Трябва със селско стопанство да се занимават. Нека поне като преструктурират детския комплекс, да въведат обучение за възрастни, защото има нужда. Само да не е пак нещо за “програмата Windows”, че ми става лошо.

 36. ПРЕСТАНЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ СИ, АМИ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ НА РАБОТА.

 37. неинформиран

  “Свободният човек се разпорежда само с това, с което може да се разпорежда безпрепятствено. А да се разпорежда безпрепятствено той може само със самия себе си. И затова, ако видиш, че някой човек иска да се разпорежда не със самия себе си, а с други, то знай, че той не е свободен – той е станал роб на своето желание да властва над хората.” — Епиктет

  Това страхотно много подхожда на действията на сегашната управа на общината ни, особено на кметицата ни!!!

  1. неинформиран – имаш проблясъци !
   Тя е ИЗБРАНА да управлява общината ни от БОЛШИНСТВОТО граждани .

   1. Тя бе избранас ОГРОМНОТО БОЛШИНСТВО от 45 /четиридесет и пет/ граждани , а кои са “гражданите ” и как “САМОСТОЯТЕЛНО ” решиха точно този избор – обществена тайна !

    Това не беше ли “дъвкано и предъвкано” в една друга тема ?!

    1. неинформиран

     Като е избрана от болшинството граждани защо не ги послуша като взе самостоятелното си решение да закрие Детския комплекс. Много добре знаем, че от страна на коалиционните й партньори “За Ивайловград” не всички са били съгласни, но тя е заявила “аз така съм решила и така ще бъде”. Да ви имам болшинството…

   2. Бай Пенчо

    Да беше така упорита и в изпълнението на предизборните си обещания – цена нямаше да има!

    Например точка 65 от предизборната й програма , в която черно на бяло пише :
    “Разширяване условията за развитие на извънкласните и училищни дейности,целодневно и целогодишно ангажиране на децата и учениците в ДЕТСКИЯ КОМПЛЕКС – Ивайловград и в ……. ”
    !?!?!?!?

    1. Госпожо кмет , бихте ли изразили мнение по въпроса ?

     1. Понеже знам , че четете само този сайт …….
      /така и така няма общински ……/

 38. Странна работа ,вие като бяхте начело значи всичко бе ОК,а сега видиш ли не е така. Сега докажете , че струвате . Само в форумите седите 5 човека и пишете . Нищо не помагате на този град така, много загрижени,ми като бяхте защо хората бягаха от този град и за мандатите ви стана на половина. Аз не разбирам това добре,добри бяхме ,а градът пуст ! Това идва ,че някои хора не са на работа,а то е вашата продукция на работа,ако имаше един развит град ,сега щяхте лесно да си намерите работа,а не да сетите тука. Така не помагате на никой, а точно обратното .

 39. неинформиран

  Нашите може да са наполовина, но ги има и са спечелени честно. А вашите- едно, че ги няма никакви, а и с много пари взехте това, което е сега…

  1. Оппаааа…. само не говори за честност… Чичото на бившия ми предложи 50 кинта за да гласувам за племеника му, а настоящия на всеослушание заяви, че ще открие стотици работни места за първите месеци от мандата 🙂 Явно имаш много размити представи за честност 😀 Ама какво да очаква човек, то само за това да ви бяха размити представите…….

   1. неинформиран

    Апостолов, скрий се, че си много прост…

 40. неинформиран

  На моя син настоящата кметица е предложила 100 лв., за да гласува за нея! След изборите отиде при нея за работа, а тя какво- нямало работа, нито пари! Питам се, защо ли има пари за ремонти на кметски кабинети, за порти, изолиращи администрацията от обикновения гражданин, за плащане на нерегламентираните разходи на читалището, а за обещаните работни места пари няма. Питам се защо има пари за назначаване на братя и близки на кметицата и Стефан Тонев, а за нашите деца места няма! О, много скоро ще ви излезнат криви сметките, дами и господа, управляващи, много скоро…

  1. Бай Пенчо

   Защото , какато е писал някой по-горе ” ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНА ВЛАСТ – ИЗЦЯЛО ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА ! ”

   Някои брадати зам.кметове и в най-смелите си сънища не са сънували толкова лесно влизане във властта , спесд като някои техни съименници от Хухла с усилената си безмозъчна дейност подмениха вота на избирателите и изнесоха на гръб останалата черна работа и сега “всенародните любимци ” се изявяват като церберите на общината. Ама Видьов ден не е далече…….

 41. “издръжката на комплекса за работа с деца коства на община Ивайловград 70000 лева на година”– tova ma sa gluposti, chak puk 70000 leva

 42. хахахаххаха

  Той и изборите бяхте сигурни че ще спечелите дами и господа .Май вашите сметки са криви,че и догодина и вашото бсп като изяде големият бой ,че и грешната страна взехте на другаря Първанов,сега и СерГЕЙчо като ви резне кранчето.

  О, много скоро ще ви излезнат криви сметките, дами и господа, неуправляващи, много скоро…

  1. Бай Пенчо

   Приказваш си по хахахаххаха-вата , бе , другарю !
   Ти преди половин година от правилната страна ли беше ?!

 43. детски комплексар

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1220010
  Тия па отде са намерили 70 000 лева да поддържат техния детски ,че и младежки комплекс?

  1. Явно хората там държат децата им да се развиват правилно , не наблягат толкова на ИНФРАСТРУКТУРА .И знаят какво да си правят парите- не ги дават ,примерно, врименнозаетите калпазани по две седмици да ми завиват и развиват бръшлянови листенца , само и само кмитицата да се “повиди”!
   Вместо това същите калпазани спокойно можеха да бъдат хванати /това си е работна ръка/ да помогнат да се смени една секция от проблемни участъци на водопровода , а не камерния състав от ВиК да се мъчат да направят пак от нищо нещо !
   А бе друго си е показност , ПиАр акции ,фукане на чужд гръб , пъчене и нескончаемо словоблудство – леко е и доходно !
   Пък и водопровода да не е случайно ИНФРАСТРУКТУРА ?!…

 44. ИСКАЩ да бъде ИНФОРМИРАН

  Присетих се аз за това мило учебно заведение, по извънучилищните форми на което съм прекарала доста време като ученичка и от които съм научила доста неща, които неща никак не са ми били излишни. Та, Детския комплекс, благодарности на г-жа Овчарова, вече го нямаааа.

  И тя, видите ли, мили съграждани, преди около година по това време, си споделя в любимата социална мрежа НОВИНА от сайта на общината, че еди-какво си по един проект за някакво не знам си какво сътрудничество с Турция, се било задвижило, пък било одобрено, не знам, и не ме интересува какво точно. Ама ми направи ВПЕЧАТЛЕНИЕ, че по този проект се планира финансиране за, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – Детски комплееекс. А така. А него тогава вече от 2 години го няма, и тук да не пропусна да отбележа, че това е заслуга на кметицата и обкръжение.

  Неотдавна пак ми се мерна пред очите нещо за тоя проект. Че нещо още се било задвижило. Ами като ще е така, ПИТАМ аз, но отговор все пак ИСКАМ:

  Какъв Детски комплекс финансирате, Бога ми, като вие го закрихте???? И как не ви е СРАМ, макар че вие срам нямате (всички занем приказката за магарето), да го обявявате в новините си, драги ми общинари и госпожо кмет!?!

  И какво става с въпросния Център за личностно развитие??? Не ми е известно да е бил създаван такъв, не живея в града, ама то ако нещо се беше открило, щеше да се чуе и да се види – и в сайта на общината, и във фейсбук.

  Не искам да ровя в стари рани, явно общината разчита, че тия неща са забравени, ама пусто любопитство, пуста носталгия… Та дано някой нещо знае по въпроса, че да разбера и аз 🙂

 45. В паралелната вселена

  Смесен хор “Звъника” при ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДЕЦА гр.Плевен печели призове и симпатии в “Игра на хорове” в “Шоуто на Слави” !

  А можеше вместо Плевен да е Ивайловград !

  Е-е-х , мечти …

  1. Вярващ в таласъми

   Сега , като санират сградата на Центъра за работа с деца ( ДЕТСКИЯ КОМПЛЕКС) той ще заработи ОТНОВО и на децата ще им е топло през зимата и хладно през лятото .
   Хвала на таз кметица , тя наистина мисли за децата на Ивайловград !

   1. А бе, мисли тя за децата,ама не за нашите.
    Съвсем скоро ще видите как Детския комплекс ще се превърне в офиси на фирми за някои наши хора и децата им.
    Иначе пари за нови тръби няма и стоим без вода,ама за фукане и за уреждане на наши хора – има.
    По-безмозъчно управление Ивайловград не е имал досега !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ивайловград © 2015 Frontier Theme