Ивайловград

Гласът на Ивайловград

Общинска администрация работеща в полза на гражданите
obhstinska-administraciq-ivaylovgrad-23Знаете, че общинската администрацията е един от основните работодатели в Ивайловград и като такъв, трябва да е основен двигател за развитието в общината. Да помага на бизнеса и гражданите, да стимулира инициативите и т.н. Всеобщо мнение е, че има доста неща в работата на общинска администрация Ивайловград, които се нуждаят от промяна. За да не влизаме в спорове и караници, няма да ги изброявам, но всеки гражданин се е сблъсквал с тях. Ще спомена само, че третият в нашата листа за общински съветници – Атанас Вангелов Карамфилов, проектира преди години обслужване на едно гише, което днес не работи?

Според нас, за да заработи една общинска администрация качествено, има един много лесен и естествен подход, който вече се ползва в редица общини, включително в София. В тях е въведена практиката за допълнително материално стимулиране на служителите. Ако се замислите, това е напълно нормален и естествен ход – ако някой работи качествено, ефективен е, помага с труда си на гражданите, защо да не бъде стимулиран? Защо този, който работи много и ако има такива, които не си мръдват пръста, да получават еднакво възнаграждение? Работата не се измерва само в часовете престой на работното място! Затова, за да имаме общинска администрация, която работи в полза на гражданите е необходимо да се направят редица качествени промени.

Друг много важен момент е непрестанното повишаване на квалификацията на служителите, които работят в общинската администрация и общинските предприятия. Това, заедно със стимулирането им въз основа на техния принос и резултати в работата ще помогне, както на гражданите на община Ивайловград, така и на т.нар. общинари. Все пак най-ценният ресурс са хората, а в Ивайловград все по-често се усеща липсата им, въпреки голямата безработица. Затова, за да се опитаме да запазим стойностните служители е необходимо, да отвръщаме на тяхното старание. Не да ги слагаме всички под един знаменател!

Друго много важно нещо е по-близката работа на администрацията с гражданите и фокусирането й върху основните проблеми на общината. От срещите с хората по селата разбрах само едно, че много от техните проблеми са били загърбвани и никой не се е сещал за тях през годините. Освен преди избори, естествено. По този начин сме позволили редица села да имат постоянно проблеми, например с водоснабдяването, а някой дори да нямат такова. Ако това не се промени, община Ивайловград ще остане не с 6000 жители, колкото са в момента, а с много по-малко. Затова всички, които получават заплата от данъкоплатците, следва да работят за тях. За всички тях! Защото хората от селата също са жители на тази община!

Накратко, важно е да се стимулират общинските служители, които работят за хората и дават своя принос, не само своето време! И да се чуват проблемите на хората и заедно с тях да се намират решения. Не само по време на избори, а през целото време!

И една история за финал. Един учител решил да покаже на учениците, какво ще стане ако третира всички като равни. Казал им, че ще им пише средноаритметична оценка и им раздал да правят контролно. На първото, както винаги, отличниците изкарали 6-ци, двойкаджиите 2-ки, а останалите както преди. Средната оценка на всички ученици била 4-ки! На следващата седмица, пак им раздал контролно, като този път отличниците решили, че щом ще имат 4-ки, няма смисъл да се трудят толкова. Двойкаджиите и т.н. решили, че отличниците пак ще им изкарат 4-ки и не си мръднали пръста. Този път обаче, всички имали средна оценка 3! И така, докато целият клас се провалил напълно…
Updated: October 26, 2015 — 10:21 am

7 Comments

Add a Comment
 1. бай Златан

  Защо общината е заключена и защо в нея работят хора,които се държат ужасно с хората?Питам госпожа Овчарова да отговори.Да каже защо никога не може да я намери човек в общината?Понякога е там а казват че я няма?Много си е повярвала и снимките с прегърнатите бабички са само за пред хората

 2. Диана Крадлярова

  Визията на Диана за ограбването на Ивайловград
  Колко още алеи трябва да се направят с парите на хората

  Моята ВИЗИЯ за ИВАЙЛОВГРАД:
  Мерки и проекти: Мярка 1: Модернизиране на жизнената среда
  Проект: Ремонт настилки и благоустрояване на централен градски площад;
  Проект: Обновяване на входните пространства на града;
  Проект: Изграждане на велоалея, свързваща града със с. Славеево
  Проект: Изграждане на велоалея „Пенсионерската чешма”.

  1. Ужас !!!
   Последния да изгаси лампата !

  2. Не се чудете
   Цялата програма им е такава на ГЕРБ и на Диана
   Нищо друго освен строителство
   Хората асфалт не ядат но от асфалта се краде най много
   Качеството на пътищата в Ивайловград го показва
   Няма никакво качество следователно са откраднати много много пари
   Цялата и програма е такава защото от асфалтче и ремонтчетата може да се краде много
   Питайте я на кои строителни фирми е обещано да строят в Ивайловград и ще разберете много неща

   1. А вие да не би да очаквате да отговори на този въпрос, тя на елементарни въпроси не може да отговори на хората по селата, а вие искате да ви каже в прав текст от кой лапа кинти!!!

    1. Ghost from the future

     Тя, милата, в прав текст може само да лъже, да клевети е да лее мазни слова, на директни и/или неудобни въпроси не отговаря. Знам от личен опит, за съжаление 🙂

     Едиствено се надявам мнозинството от хората в Ивайловград да прогледнат най-после и да й вземат кокала на властта от устата, и на нея, и на всички безделни готованци около нея, повечето от които е уредила да безполезничат в общината срещу ежемесечно заплащане.

     Стига сме чакали някой такъв да мисли и да работи за нас наистина, а не само да се прави, че го прави, а ние да се правим, че му вярваме.

     Със стари дами нов бардак не става, знаем 🙂 Крайно време е за нови идеи и нови хора, които имат безкористното желание и реалната възможност да ги осъществят.

 3. Ужас… но за жалост това е положението навсякъде… Не трябва да се примиряваме и да ни тъпчат, като мишки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ивайловград © 2015 Frontier Theme