Всеки народ заслужава съдбата си!

ivaylovgrad-voda-2016Всеки народ заслужава съдбата си, както е казал Монтескьо. Тъй, както и всеки ивайловградчанин я заслужава.

Годината е 2016, а Ивайловград е целият разкопан! Навсякъде кал, купчини пръст, дупки, които не са следствие от иманярска дейност, а са завещани ни от ВиК ями, следствие на поредната отстранена авария. Ями, които си стоят така с години. Ями, които съм виждал да бъдат запълвани от хората, пред чиято къща са! С бетон, не с асфалт! Но като се замисля, то асфалта, който полагат из нашата община е с по-лошо качество.

Та ямите, хем си стоят, хем се и умножават, и увеличават броя си, в някаква ужасяваща прогресия! Но защо се случва така може да си припомните от ето тази статия за канцерогенните, адски стари тръби, които тровят ивайловградчани – За водоснабдяването в Ивайловград Тровят и физически, и психически! Психически, защото последно време е цяло чудя, ако има ден, в който водата не спира. И това ще продължи още дълго, но на кой ли му пука. Както не ви пука, че в Ивайловград няма работа, няма бъдеще, няма вода, има отровен дим от несъществуващо сметище, има все повече роми, има най-голяма безработица в област Хасково и т.н. На кой ли му пука. Затова и на мен вече не ми дреме. Както на много други бивши ивайловградчани…

P.S. Честита баня…

18 Comments

Add a Comment
 1. некъф мен

  Е,нали си имаме “нови” блокове!Общината няма да спечели нищо от противопоставянето си с ВиК!Ще загубят/и губят/ всичи ивайловградчани от това!

 2. Не ми дреме и днез няма да се къпя.

 3. Соня Ериксон

  Също факт неоспорим е , че такова безмозъчно управление на града никога не е имало !Само показност и словесни и физически изхвърляния .Колко трябва да си зле с горния етаж , за да проумееш , че без тъпи градинки , излизан площад , шарени блокове със съмнителна изолация , иснасилени псевдо-празници – може , но без вода – не може ! И това е от години ! Толкова ли са скъпи тези водопроводни тръби ,че за тях пари не се намериха а за толкова глупости се намериха ?!
  Но сами сме си виновни – избрахме си магарета да ни водят и сега навсякъде – магарии !

 4. Гнусотия ламбушенска!
  Оставка за ВиК

 5. Поредния ПР за Чобанова от Ев. Димитров – председател на БКС който е един от видните експерти разработвали интегрирания план на Ивайловград /подлези, надлези, мостове, жп гари, Говнянка плавателна и т.н./ за който има къса памет!
  Доказахте че герб не е партия ми корпорация! Едни 200000лв на вас и колоездачна обиколка през Ивгр.

 6. овчарска торбичка

  К`во ви пука,ве?! Имало вода-нямало вода , имало дупки – нямало дупки !
  Разковничето е в медитацията !
  Медитирайте пред деветото чудо на света , което е в Иваловград , щедьовърът на титаничната Общинска архитектурна мисъл ,индулгенцията на общинските лизачи ,Целебният монумент , който цери всякякви болежки и сбъдва всички желания , тотемът на безсмъртието – ШАРЕНИТЕ СТЪЛБИ СРЕЩУ ВХОДА НА ПАЗАРА !
  Няма друг толкова щастлив град с безкрайно шастливи жители , които да немеят и благоговеят пред такива велики ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !

 7. Франко Неров

  Сега , като нашарят и “улиците” с кичозните , пардон , с алтернативните дизайнерски пешеходни пътеки ,няма да се траем от щастие – толкова много нови неща на глава от населението няма в нито един друг “град”!
  Само дето и това мероприятие ще е от типа “всичката пАра – в свирката”, ама това са някакви си незначителни подробности ,важното е да е бързо , лесно, безвкусно и да може да се снима .
  Е,разбира се, водопроводните тръби не отговарят на тези условия …

 8. 10 дни нее спирала водата
  да не сие подал оставката ВиК парвенюто

 9. Що няма вода и днес кметице ?

 10. … често срещана картинка.

 11. тъжно, слепи сме това е

 12. Хора! Събудете се най-после! Ако смятате да живеете в тоя “град”, си търсете правата и не се страхувайте! Стига са ви правили на луди тия…(възпитанието ми не ми позволява да нарека с правилната за тях квалификация), дето ви управляват! Стига те са колили и бесили! Стига са се мислили за вездесъщи!Вие сте повече, вие сте по-умни, по-кадърни!Не се предавайте, за Бога!
  Не, не е нормално да няма вода по 5 пъти на седмица – не си мълчете!
  Не, не е нормално да няма здрава улица – не си мълчете!
  Не, не е нормално да няма болница – за Бога, не си мълчете!

 13. Обществена поръчка ОП-33/18.10.2016 на община Ивайловград

  “Зимно поддържане и снегопочистване на улици в гр. Ивайловград и четвъртокласната общинска пътна мрежа, оперативен сезон 2016/2017 г., по две обособени позиции”

  В договорът НЕ пише , че хубаво трябва да се отъпква снега по улиците от ТРАКТОРИ С ВДИГНАТИ ГРЕБЛА ,ама за някакви си над 190 000 лева ще се радвате на заледени улици, дори когато снега другаде вече ще се е стопил ,защото стъпканият сняг се превръща в ЛЕД !

  Е-е-е-х , кинти,кинти , с математическо действие деление,колко ли още простотии ще се извършат заради тях!

  “ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ФУНКЦИОНИРАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОБЩИНАТА СИ , А ИВАЙЛОВГРАД – ВЪПРЕКИ НЕЯ “

 14. Добре, де, аз не мога да разбера, тия наглите, които очевидно никаква не са я свършили, явно за да не вилизат в “излишни разходи”, като ви срещнат някъде по заледените улици, не им ли е неудобно да ви погледнат в очите?
  Или празните им глави са толкова високо вдигнати, че не виждат никого и нищо около себе си?

 15. озеленяване или осакатяване

  Тия , наглите отново никаква не са я свършили , защото толкова могат , горките !За тях мотото “БЪРЗО,ЛЕСНО,БЕЗВКУСНО и опасно ” е светая светих в напъните им.
  Става въпрос за комуната от некъдърници , наречена община , които поведоха финалната битка срещу малкото останали живи дървета по улиците на “града” ни.Получаващата там грешни пари озеленителка ли е , орезилинителка ли е , чувала ли е въобще за оформяне на корони ,понятия като “скелетни клони”,”санитарно подрязване”, или -бам-през кръста , за по-лесно.?!Наясно ли е колко години расте едно дърво, за да стане дърво и за колко кратко време може да бъде унищожено ?
  АМИ , КАТО ТОЛКОВА ВИ ПРЕЧАТ ТЕЗИ ДЪРВЕТА , ИЗРЕЖЕТЕ ГИ ОТ ДЪНО , ТА ДА МИРЯСАТЕ !”То и без това вече заприличахме на пустиня !
  За създаване на нещо хич ви няма , ама за УНИЩОЖЕНИЕ на полезни неща – нямате равни на себе си с безмозъчнине си демонстрации !
  Вижте мислещите с главата си как го правят :http://bnr.bg/varna/post/100776352/zapochna-nalojitelna-rezitba-na-ulichnite-darveta-v-dobrich

 16. фракофон-галфон

  Верни на традицията си за нескончаеми ПР акции , като основна дейност на институцията , от Община Ивайловград са изпратили писмо-предложение до Организационния комитет на рали “Париж-Дакар” за организиране на резервен паралелен маршрут, минаващ през Ивайловград .
  От организационния комитет на рали “Париж-Дакар” ,след съответно проучване ,са отказали с мотива че предложеното трасе през Ивайловград и твърде труден за ралито .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.