Отварят границата за празника на Ивайловград

За поредна година на 14-ти Февруари ще се чества празника на град Ивайловград. Вече се носят слухове, че тогава ще отварят и границата и ще може да се разходим до Гърция. Не знам дали наистина това ще се случи, но както и преди така се говори и мисля, че като идея е добро.

Въпреки всичко, освен разходка друго интересно покрай тая пуста граница скоро няма да има. Имаше слухове, че щели да я отворят около Септември 2009 година, но според мен е малко вероятно. Иначе дано нещата с тая граница се забързат. Само дето както всичко друго в България и това въоще не е ясно. А като гледам как се осират нашите политици и приемането в Шенгенското пространство не е много ясно. Току виж от 2012 година се забавило за 2020г. Та затова ще е добре ако на локално ниво някой свърши някаква работа и се отвори тая пуста граница. Все ще има някакви ползи от отварянето й.

Иначе засега остава да видим какво ще подготвят от община Ивайловград за празника. Надявам се нещо интересно. А не да ми докарат пак някой мижитурка като Станишев да му гледаме мазната, лъжлива физиономия…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.