Пътя от Ивайловград до Свиленград през Гърция

ивайловград, ivailovgrad, път, свиленградМоже би на много хора им е интересно колко е точно разстоянието от Ивайловград до Свиленград, ако се мине за по пряко през Гърция. И на мен ми беше интересно затова го измерих. Оказа се че не е 20-30 километра както се говори, а е около 48.1 километра. Това е от центъра на Ивайловград до центъра на Свиленград.

По-точно разстоянията са 5.1 километра от центъра на Ивайловград до границата в Славеево и 43.0 километра от границата в Славеево до центъра на Свиленград. Всички разстояния са мерени по пътя, а не в права линия.

Другия интерсни са:

Ивайловград – Хасково 105 км.

Ивайловград – Орестиада 45 км.

Ивайловград – Александруполис 140 км.

Ивайловград – Солун 445 км.

Карта на пътя от Ивайловград до Свиленград през Гърция, ако евентуално отворят границата:

5 thoughts on “Пътя от Ивайловград до Свиленград през Гърция”

 1. И аз мислех че е по-близо от Ивайловград до Свиленград, ама и така не е зле. Все пак пътя не е целия дупки и завои, а си е по равното 🙂

  Reply
 2. То пътя до Ивайловград сега е някакъв ужас. Всичките тия завои. Особено зимата. Дано да я отворят тая граница в Ивайловград, че да се пътува по-лесно

  Reply
 3. Защо да минаваме през Свиленград ,като може да се мине през КПП”Капитан Петко Войвода”.По този път разстоянието е 45 км ,но до Любимец.

  Reply
 4. Къде пише, че трябва да се минава през Свиленград??? Пише колко е до Свиленград 🙂 Чети внимателно 😉

  Reply
 5. Този път на картата е по дългия! Има и друг който минава през Pentalafos i Petrota от там разтоянието от ивайловград до свиленград е около 40 км!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.