Честит 8-ми Март на всички жени

Честит празник на всички жени! 8-ми март е международния ден на жената, които се празнува всяка година по целия свят. Идеята за празника възниква след бурната индустриализация и икономическа развитие в началото на 20 век, която предизвиква протести за подобряване условията на труда.

Календарното време на международния празник е свързано с първата масова проява на работещи жени, която се състояла се на 8 март 1857. Работничките са атакувани и разпръснати от полицията, но две години по-късно същия месец, тези жени създават своя първи работнически синдикат.

В България 8 март се празнува от 1914 година. Традиционния подарак за празника са цветята. В Ивайловград голяма част от женската аудитория, беше запленена от красивите орхидеи които се продаваха в магазин на центъра. Струваха около 20 лева. Не са много скъпи, но и не са никак ефтини за цвете хибрид, което ще увехне след 3 седмици. Иначе в наскоро гледах по София, букет от една орхидея за около 50 лева. Много от мъжете купуваха сами цветята от спрелия микробус в квартал,а други пък водеха жените си сами да си избират. Обичайте и уважавайте жените си, те са за да ни правят щастливи, а ни сме за да подържаме тяхното щастие!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.