Първа пролет

Днес е първия ден от пролетта. Само че времето не е никак пролетно. Даже напротив. В Ивайловград заваля сняг още от сутринта. По високите части в Ивайловградска община валеше от вечерта. В Ивайловград по нищо не личеше, че е пролет освен по щъркелите, които бяха дошли преди седмица.

Същия ден имаше много хора, които пътуваха. А пътищата бяха в изключително лошо състояние. По пътя към Любимец бяха минали почистващи машини, които обаче не бяха опесъчили и общо взето бяха загладили снега. На Света Марина имаше около 20 – 30 см. сняг, а на Попско по данни на гражданска защита около 40 см. Общо взето това си беше един типичен зимен ден, в който посрещахме първа пролет.

Най зле беше пътя в участъка от разклона за Маджарово до Малко градище. По пътя имаше доста закъсали коли, много сняг, паднали дървета и никакъв пясък. Този път от община Любимец не си бяха свършили работата. След Малко Градище картината рязко се промени и нямаше и следа от сняг. Дори имаше доста щъркели, които може да видите на снимките по-долу.

3 thoughts on “Първа пролет”

  1. Вчера пътувах за Ивайловград. Там по високото беше ужас. Ебати пролетта….

    Reply
  2. Хахха. Ивайловград е горе-долу. Света Марина като гледам. Ама яко сняг е имало. Луда рабора. Ама нали е нашия месец. Хах

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.