Акции срещу дрогата

Започнали са чести акции на МВР срещу разпространението и употребата на наркотици. Те не подминаха и Ивайловград. В ивайловградската местност Колибаря, на Колибар чешма е спрян и проверен А. Е. на двадесет и три години от село Славеево, който е пътувал в лека кола Пежо. След обиск служителите на МВР откриват в него найлонов плик съдържащ суха листна маса. Установява се, че това е 8 грама марихуана и А. Е. е задържан.

Напоследък акциите на МВР зачестиха. В Ивайловград проверките за наркотици установяват използването марихуана или както го наричат джойнт. За никого не е тайна, че той доста се употребява дори и в нашия малък град Ивайловград. Общо взето в момента това е модерно сред младото поколение. Пушеното на марихуана се приема за нещо нормално. Като цяло самата употреба на марихуана не е опасна. Дори в някой аспекти е по-добре от употребата на алкохол, тъй като не води до агресия. Проблемът при младите, използващи леки наркотици е по-лесното преминаване към по-тежките им форми. Също така някой неправилно, според мен наричат пушещите марихуана наркомани. И ще ви кажа защо. Повечето хора, които пушат марихуана, пушат от време на време! Сега си помислете пушещите цигари колко могат да издържат без цигари и колко пъти на ден пушат…..

Като цяло в днешния свят е трудно да забраните на децата си да пробват нещо подобно, като се има предвид, че дори в училищата се пушат цигари и джойнт. Въпросът е да ги възпитате така, че дори и да опитат, да знаят къде е границата!

3 thoughts on “Акции срещу дрогата”

  1. Ехеееее браво вееее ей това е невероятна статия, евала на човека, който я е писал!;-))

    Reply
  2. Ами то в Ивайловград какво друго да има освен трева. Иначе браво, добра статия

    Reply
  3. И аз мисля, че статията е уникална, особено личното мнение на автора и заключението, което поставя 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.