9 май – ден на победата и на Европа

В навечерието на 9 май бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на която са написани имената на 26-ма редници,офицери и подофицери, загинали във Втората Световна война от района на Ивайловград.

На поклонението присъстваха няколко още живи фронтоваци,който отдадоха почит на своите другари.Също присъстваха учители и ученици от СОУ “Христо Ботев”.Бяха припомнени и някои факти от председателят на Общинския съвет Георги Марков.

5 thoughts on “9 май – ден на победата и на Европа”

 1. Защо не споделям датата 09.05 като ден на Европа или ден на победата !
  Датата е подменена и натрапена от Сталин незнайно защо с мълчаливото съгласие на съюзниците , които подписват капитулацията ден по рано ! Самото повторно и показно подписване на т.нар. капитулация е ясен знак за скорошното разделение на Европа – 45 годишно !
  Ден на Европа не може да бъде честван на руски език – С вечер на руския език ще бъде отбелязан Деня на Победата над хитлерофашизма и Ден на Европа – 9 май в Ивайловград. От ивайловград.инфо – повръща ми се ! На руски език го чествайте на изток от Полша – ама в моят град НИКОГА ПОВЕЧЕ !
  08.05 е денят в който трябва да се отбележи капитулацията на Нацистка Германия !
  Съвсем друго е дали България в Обединена Европа днес или сме си на Балканският полуостров със своите си нрави и манталитет който ама пък изобщо няма общо с този на континентална Европа . От 13 държави с територия на Балканският полуостров само 5 са членки EU в това число слагам Италия с 0,02% територия .
  Съвсем не съм забравил че Ивайловград е доста на изток !

  Reply
 2. Е това не мога да не го споделя 🙂
  На 9-ти май в Анталия трима руски туриста в продължение на осем часа са защитавали шведската маса от немските туристи

  Reply
 3. Всички петоколонници утре да отиват да правят метани ……….. вашта _а_а продажна .

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.