Ремонта на площада в Ивайловград

Почти ремонтираха площада в Ивайловград – мнението на ивайловградчани

От доста време на сайта има анкета дали ивайловградчани харесват обновения площад. Днес реших да сложа друга анкета за предстоящите избори и по този повод нека направим един кратък анализ относно ремонта на площада. Почти половината от хората от Ивайловград не харесват ремонта. 57 ивайловградчани са гласували, че не им харесва и това са точно 45% от гласувалите.

Интересното около този ремонт е, че обществената поръчка е от месец Май миналата година и е със срок на изпълнение 4 месеца. Последно на 24 Май площада лично според мен не беше ремонтиран напълно. Или може в този ремонт не се включва примерно залепянето на липсващите мраморни плочки по площада. Предмета на поръчката в Държавен вестник е бил следния:

“Кратко описание: Предвидени са следните видове работи: земни работи, настилъчни работи, кофражни работи, армировъчни работи, бетонови работи, облицовъчни работи, мазачески работи, ВиК, Ел. инсталации, ремонтни работи на съществуващ шадраван и озеленяване”

Може би ремонта на площада в Ивайловград още не е приключил. Да се надяваме, че е така и като приключи площада ще изглежда наистина обновен и ще се харесва на по-голямата част от ивайловградчаните. Иначе за информация бюджета за ремонта на площада е бил около 150000 лева.

2 thoughts on “Ремонта на площада в Ивайловград”

  1. Ами значи в Държавен вестник пише:
    # Прогнозна стойност, без ДДС (когато е приложимо) (в цифри): 149656
    # Прогнозна стойност (валута): BGN

    Не знам фирмата, която е спечелила търга за ремонта на площада в Ивайловград каква цена е дала ама не вярвам при бюджет 150 хиляди да е дала по малко 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.