Изтича забраната за любителския риболов

От утре свършва забраната и любителският риболов отново е разрешен

От утре риболовът отново е разрешен. Всички любители на този спорт ще могат отново да му се наслаждават. По време на забраната се случиха доста интересни неща в ивайловградския край. Едно то тях е пускането на 40000 шаранчета в ивайловградския язовир. Също така имаше много проверки за бракониери. Повечето от тях според мен неуспешни, тъй като най-големите бракониери в Ивайловград са били предупредени. Всъщност това го чух от познати в НУГ София. Също така разбрах от тях, че ще се опитат следващите проверки, които ще направят да бъдат внезапни и да не предупреждават Ивайловград за тях, за да се предотврати изтичането на информация. Също така разбрах, че могат да бъдат извикани по сигнал за бракониерство.

Най-лошото в цялата история е, че някой си прави труда да зарибява, да полага грижи, а има хора, които унищожават без да им пука. В язовир Ивайловград се пускат километри мрежи. На Бяла и Луда река всяка година е като бойно поле. Рибата се лови с взривяване на най-различни експлозиви и то точно във времето, когато си пуска хайвера. Дори се използва ток за ловене на риба. Най-лошото е, че в крайна сметка проверяващите не хващат точно тези бракониери, а някой с въдица, който няма билет и е хванал точно 2 риби.  Това ли са бракониерите? Това е същото като с престъпниците. Убийците стоят на свобода, а кокошкаря в затвора. Живеем в най-скапаната държава в света!

А иначе наслука на всички рибари. Само едри риби и приятни емоции ви пожелавам. Пък като се прибера и аз ще си пробвам слуката.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.