Проверки по язовир Ивайловград

язовир ивайловград, проверкиТези дни явно се извършват много проверки на язовир Ивайловград за бракониери. Агенция Фокус съобщава, че е заловен бракониер, който е хващал риба с ток. За подобно нарушение се предвиждат санкции до четири хиляди лева.

При друга проверка на служителите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са били глобени двама рибари с повече от позволените въдици. В закона е разрешено да се използват по 3 въдици, а те са използвали 9. Единият от санкционираните е председателят на Ловно-рибарското дружество в Свиленград. При проверката той се е държал грубо с инспекторите.

Интересното в случая е, че пак не се съобщава за заловени бракониери с мрежи. Все пак при улов на бракониерите е необходими много повече време и е по-трудно те да останат незабелязани. Явно бракониерите в ивайловградско са доста сръчни, а може би и невидими…

1 thought on “Проверки по язовир Ивайловград”

 1. Както винаги пострадалите са тези с въдиците!!!

  Тези с мрежите не са невидими, напротив даже са нахални до безобразие. Аз също съм любител и често ходя на леко и тежко на язовира. С мой приятели сме подавали сигнал за използване на мрежи, но какво става!?

  В един момент лодките тръгват прибират си мрежите и изчезват. Около час след това минава моторницата с проверяващи от ИАРА. И кой мислите проверяват – ами нас, то други не останаха!

  Не оправдавам риболова с повече от разрешения брой въдици, но ако се замисли човек за това колко риба ще хване този с 9-те въдици и колко тези с мрежите… просто всичко губи смисъл. Да не говоря че някой забравят да си наглеждат и мрежите, които просто стават капан за рибите и по този начин биват унищожавани десетки ако не стотици и то добри екземпляри.

  От друга страна този с въдиците за да има шанс за улов захранва. Да сте видели някой с мрежа да захранва? Няма и да видите.

  ‘Айде стига, че въпроса е необятен и пак ще ме обвините в спамене 😉

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.