Откриват музея в града

ивайловград музейУтре вечер – вторник, 30.06.2009 г. в Ивайловград ще отвори врати дългоочаквания музей на града. Недоумение меко казано, предизвикваше липсата на музей в град разположен в толкова богати на история земи – история започваща още в античността.

Липсата на такъв доведе до положението много от историческите богатства на този край да бъдат изнесени от града и да красят чужди музей и сбирки. Няма да се учудя ако някой от тях са безвъзвратно загубени и дори изнесени извън пределите на страната. Следващата крачка на общината закономерно трябва да бъде издирването и завръщането на тези богатства там където им е мястото в музея на Ивайловград.
Официалното откриване ще бъде във Вторник – утревечер в 20:30 часа за да може да се включи осветлението в градинката пред музея която също е преобразена. Навярно има защо да е по това време.
За музей бе преобразувана старата градска баня зад бившата банка “Балкан-банк”(в последствие там се помещаваше бюрото по труда). Официални гости каквито минаха наскоро през града няма да има – поне до този момент няма информация за такива. По думите на двете дами подготвящи музея за откриването ще разчитат на присъствието на тези за които е направен – обикновените хора от града и техните гости. Естествено едва ли ще мине без общинската управа и елита на града. Аз не се считам за елит, но също мисля да бъда там, защото такова събитие си заслужава присъствието, а и лично се убедих, че има какво да се види – причината да напиша тези редове.

Публикувано във форума на сайта от Getoff

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.