За промените в Ивайловград.com

сайт, граватари, ивайловградНапоследък има доста промени в сайта Ивайловград.com та реших да напиша малко за тях. Една от най-очевидните е дизайна на сайта.

Промяната на дизайна на сайта е от един два дни. В момента го изчиствам, така че ако има нещо, което не е както трябва то скоро ще бъде оправено. Ако някой има нещо да критикува, предложи и т.н. може да го направи на ето тук – Forum

Другото интересно нещо е, че форумът започна да се посещава доста повече и потребителите се активизираха. Много се радвам на този факт. Даже вися доста често във форума. С помощта на коментарите на потребителите във форума сайтът ще стане доста по-добър и ще имам стимул да го развивам. Благодаря им най-искрено!

Другото интересно е, че си купих и домейна www.ивайловград.com. Дa. Точно така както го виждате написан. Ивайловград на кирилица. Скоро ще започна да правя нещо на него ама засега не съм решил точно какво. Ако някой има нещо да предлага е добре дошъл.

Друго интересно нещо, което забелязаха потребители във форума е, че в някой случаи при ползването на ADSL от БТК не е възможно да се качват снимки. С помощта отново на потребители от форума и тестове установихме, че проблема е ниската скорост на качване на информация през ADSL-а на БТК, при което връзката към галерия изтича.

И последно. Вече се поддържат граватари срещу коментарите. Граватари се наричат Globally Recognized Avatars или глобално разпознаваеми аватари. Това са аватарите (малките картинки/снимки), които се показват срещу коментарите във форумите или блоговете в Интернет. Само че граватарите са едни и същи във всички блогове, в които коментирате. Единственото, което трябва да направите е да напишете вашия e-mail и граватарът ви автоматично ще се появи срещу коментара. Естествено преди това трябва да се регистрирате ето тук – Граватар.com

За всички искам да кажа, че това не е някакъв измислен сайт и спамаджийска услуга, а е услуга на най-големия блог сайт в света и най-използвания софтуер за блогове в света.

За да регистрирате за да ползвате услугата на граватар е необходимо да направите следното:
1. На посочения линк си въвеждате mail-a
2. След това може да ви накара да въведете mail-a donotreply@gravatar.com в контактите на пощата си и след това да натиснете бутона, с което потвърдите. Това е направено тъй като някой пощи филтрират подобни mail-и като спам.
3. След това ще получите съобщение, че успешно сте се регистрирали за ползване на граватари. На mail-а ще имате линк, с който да активирате потребителя си.
4. Последното нещо, което трябва да направите е да качите снимката, която искате да се вижда. Имате възможност за различни места, от които да я качите.
5. За да качите снимка трябва да дадете горе “My Account” и от там “Add an Image
6. След това избирате от къде да качите снимката (вашия компютър, Интернет и т.н.), оформяте я и давате “Crop and Finish
7. Накрая давате “rated G“, което значи, че ще го използвате във всякакви сайтове и сте готови

След като се регистрирате, при въвеждане на e-mail, когато коментирате ще излиза автоматично снимката, която сте избрали. И това ще става във всички блогове и т.н. в Интернет, които поддържат граватари.

3 thoughts on “За промените в Ивайловград.com”

 1. Благодаря ти за усилията които полагаш!
  Началната страница изглежда добре и е с изчистен и лесен за разбиране интерфейс. Има още дреболии по които да се работи, но с течение на времето те ще се изчистят. Може би единственото което липсва е Как да направим еди какво си или Помощ. Наименованието не е важно, важна ще е информацията там – поставена на лесно и достъпно място. Един вид помощ по различни въпроси които често ще се задават. Давам пример с граватарите – информацията как да се направи такъв е тази новина. С течение на времето новината ще минава на все по заден план докато в един момент влезне в архива. С потъването на новината ще естествено ще си иде и информацията за граватара.
  По аналогичен начин стоят нещата и с писането на коментари, с качването на снимки в галерията, правилата на форума, регистрацията и със сигурност доста други въпроси касаещи голяма част потребители особено нови такива.

  Reply
 2. Ами бива сайта. И е добре, че се развива ама малко трябва да се пооправи. Тия шрифтове в началната страница са мале мале. И нещо много сбутано. Но иначе в добра посока върви 🙂 Дано все така да се развива към по-добро. Аа и на някой места излизат неща на английски. Ако може да стане целия на BG ще е добре 🙂
  Поздрави

  Reply
 3. @ Admin не е ли време да я махнеш тая анкета за панаира? Можеш да сложиш някоя друга, ама не ми идва нищо на ума.
  Хм. Може например да попиташ хората как им се отразява липсата на сняг. Аз например не се кефя на това, че е почти лято. А и кучето ми също.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.