Красотите на Ивайловград – Дупката!

дупката, ивайловград, красотаВ Събота ходих до Дупката и за миг си помислих, че са намерили решение за проблемите със софийските боклуци. Май бяха решели да ги извозват в Ивайловград и да ги изхвърлят на Дупката!

Това което видях беше, че цялата гора около волейболното игрище беше засипана от боклуци! Видях го минавайки по пътя с мотор. Виждаше се ясно и от далече. Не може да не ти направи впечатление. Всичко беше в боклуци. Около беседката, пейките, в гората. Боклуци да искаш. Ама не бяха от София, а от купон на ивайловградчани предната вечер (17.07.2009).
Реших да го наснимам и да го кача на сайта като важна тема за около 2-3 години да виждат хората от близо и далеч къде се канят да отидат. И докато снимах се сетих за чужденците, които са дошли да се запознаят с нашата „култура”. От Франция, Полша и Унгария. Тъкмо навреме. Те всяка сутрин се разхождат до Дупката и 100% са имали възможността да се запознаят отблизо с културата на българина.
Мдааа. Ние в Ивайловград имаме едно две неща, с които да се гордеем и естествено трябва да ги съсипем.


Наслаждавайте се на гледката ето тук ! НЕВЕРОЯТНА Е!

19 thoughts on “Красотите на Ивайловград – Дупката!”

 1. Е това е супер тъпо чесно не знам тия какви хора са 🙁 Как може такава свинщина да направят???

  Reply
 2. Да супер е…..ама друг път. Не бях ходила скоро на Дупката и се канех да отида тия дни, ама нямах време. Чудя се кога ли ще ми падне пердедто и такива снимки, като на админа, ще ги направя на едни големи плакати и ще ги изтипосам не само в интернет, ами из целия град. Да видят хората какви културни съграждани съсипват реномето на града.
  И за какво се юрках толкова да качвам снимки на защитени растителни видове от Дупката?!?! Да се знае какво богатство имаме тук, ама те няма да могат да се видят, щото наоколо има само БОКЛУЦИ.

  Reply
 3. Супер, ама друг път. Не бях ходила сскоро на Дупката, понеже нямах време. Обаче от такива снимки може да ми падне пердето някой ден и вместо да ги публикувам само в интернет да ги направя на плакати и да ги налепя из града, та да видят хората как неизвестни съграждани съсипват реномето на града. И защо се мъчих да качвам аз снимки на защитени растителни видове, които могат да видят туристите тук?!?! Че те като дойдат няма да видят нищо дрего освен БОКЛУЦИ.
  Браво, Админ

  Reply
 4. Това трябва да влезе като тема във форума, освен като новина тук. Незнам кога ще ми падне пердето и ще направя такива снимки на плакати, та да ги налепкам из града

  Reply
 5. леле, колко еднакви коментара съм публикувала…..много се извинявам за това….ама пък на тая тема колкото и да се напишат, все ще са малко

  Reply
 6. Няма проблем. И 100 да напишеш малко и е на тая тема 🙁 Гадна работа. Питай ме колко бях ядосан като го видях 🙁

  Reply
 7. После ни викали СЕЛЯНИ. Ами за друго ако не поне за това с право. Какво им пречи да ги съберат. И ние сме били млади. Айй сиктир мамицата им скапана. Развали ми се настроението………………………………..

  Reply
 8. Просто страхотно. Ей така трябва да се прави. Дори предлагам на всички ивайловградчани да ходят там и да си изхвърлят боклука. Това е мястото. Може и градското сметище да преместят там. Да. Това е добра идея!!!

  Reply
 9. сичката ни е такава скапана. Пълни мизерници сме ама иначе само ревем На вижте са какви сте ги сътворили олигофрени

  Reply
 10. Тия боклуци ако са от една вечер като гледам май са ги мятали нарочно навсякъде изродите им с изроди скапани. Ама за такива неща докато не почнат да глобяват по сума ти пари така ще е. Българина си е селяндур и такъв ще си остане. Боклуци мизерни

  Reply
 11. Глоба, прав си, Иване. Или обществено полезен труд, най-малкото да почистят собствените си боклуци. Пък ако чистят и чужди може да им дойде акъла в главите.

  Reply
 12. Ами аз не видях никъде кофи за боклук…Има ли изобщо такива? Ако имаше, сигурно хората щяха да си приберат отпадъците или???

  Reply
 13. Има малки кофи за боклук. Зелени. За да не загрозяват. Ти как го виждаш в парк и защитена местност да изпраскат някакви контейнери 🙁
  Освен това дай сега да отидем примерно в Рила на екскурзия и защото нямало кофи да изхвърляме боклуците навсякъде.
  Това atina2005 твоето е типичното българско изказване тип оправдание, с което доказваш, че на нас все другите са ни виновни.
  А това че са изкъртили беседките как ще го оправдаеш. Може би че е нямало по Дупката боксови круши, а те са имали нужда да разпускат и затова, така ли.

  Затова държавата е на тоя хал. Всеки се оправдава с нещо.
  atina2005 не те знам кой или коя си ама коментара ти за пореден път доказва, че не сме хора българите !!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 14. Опааа малко греда с кошовете… Наистина няма кошове или ако има са от ония зелените (по-горе споменати) в които едно пвц 2 литра се побира… Но ест. това не е оправдание 🙂

  Reply
 15. 🙂 Айде и аз да се намеся. Темата беше за безхаберието, простотията, това че не пазим и малкото, което имаме, а я обърнахте на това дали има или няма кошове!

  КОШОВЕ ИМА! Никъде не е казано, че трябва да са с обем да поберат отпадъците не Хасково Област! Вие какво искате?

  И сега четете по-долу! Кой е казал, че в защитена местнот, където не трябва дори букети да береш по закон, трябва да има контейнери и да се правят подобни свински купони? А?

  ========================

  ДУПКАТА
  Категория: Защитена местност
  Местоположение: гр. Ивайловград, община: Ивайловград, област: Хасково
  Площ: 6.50 хектара

  1. Забранява се строителство и всякакви други дейности, с които се изменя естествения облик на местността
  2. Забранява се внасяне на нехарактерни за района растителни и животински видове
  3. Забранява се голи сечи и реконструкции
  4. Забранява се бране на цветя за букети и събиране на билки
  5. Забранява се паша на домашни животни целогодишно
  6. Забранява се безконтролно посещение на пещерата и повреждане на скалните образувания в нея

  Reply
 16. админ е прав, в защитена местност човек няма право дори да напуска пътеките ;), та камо ли да прави пикник. За задоволяване на любопитството на кирчо: аз живея от десет години вече в чужбина и сега съм на 30 🙂 Ха познай коя съм 😉 Сигурно админа ще изтрие този постинг :(, защото се отдалечавам от темата….те това е…жени 😉

  Reply
 17. Тъкмо се връщам от двудневна обиколка из Рила и Пирин и гледам какво пишете. Като тръгнах да се качвам нагоре раницата ми беше пълна с хапване и пийване, колкото искаш, като се върнах долу в Банско, раницата ми пак беше пълна – с опаковките.
  Така, че я забравете за кофите по планините, вие у вас във всеки ъгъл на всички стаи ли си имате кошче, или си хвърляте всичко под дивана!?

  Reply
 18. Добре го каза, Плутон, стискам ти ръката за тоя коментар (макар и виртуално). Така написано, ако не беше сериозна темата, щеше да изглежда даже смешно.
  Сигурно точно поради тази причина, че нямат кошче на всеки ъгъл вкъщи, излизат навън и си хвърлят боклука където им падне.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.