Отварят границата с Гърция за два дни

отварят, границата, славеевоГраницата с Гърция ще е отново отворена за два дни. Това ще стане 08.08.2009. Това е последната информация, с която разполагам!

Границата с Гърция при село Славеево ще бъде отворена на 8-ми и 9-ти Август. Тогава пак ще може да се разходим до Гърция свободно. Това е един добър случай за всеки да посети Александрополис. Няколко съвета за всеки, който е тръгнал се разхожда по-далече. Попитайте граничните полицаи кога точно затваря границата, за да не стане някой гаф и си сипете повечко гориво, за да не  закъсате на връщане.
Друго интересно, което се чува напоследък е, че гърците са започнали да изграждат пътя от Кипринос до границата в Славеево. Надявам се, че няма да има проблеми и ще отворят границата и ще може да видим дали наистина е така.

А иначе от наша страна всичко трябва да е окончателно завършено Ноември месец както пише в тази статия

8 thoughts on “Отварят границата с Гърция за два дни”

 1. Почти е сигурно, че ще бъде отворена границата на тази дата и аз мога да ви кажа повода. На 08. 08 ще има събор в Кипринос, имат някакъв празник по това време всяка година и нашите управници им ходят на посещение, като в повечето случаи минават през Славеево.

  Reply
 2. Не съм съгласен с изказването на @baki buki. Ако нашите управници отиват в Гърция (Кипринос) границата няма да бъде отворена. Те просто ще бъдат пропуснати и толкова. А на 08.08. границата ще е отворена за всички. Има разлика. Освен това съм пътувал за празника на Кипринос, както и @baki buki вероятно, и двамата знаем, че се обикаля на общо основание през Свиленград.

  Reply
 3. За мен е важно да се отвори някой ден тая пуста граница. А на 8-ми Август мисля да отскоча до Александрополис или поне до Орестиада 🙂
  А иначе някой може ли да потвърди, че гърците са почнали да строят пътя към границата в Славеево понеже от няколко места го чух. Ще е супер новина 🙂

  Reply
 4. Редман, не си ме разбрал добре. Казах, че границата ще е отворена по повод на това, че гърците имат празник, а не, че нашите управници ще присъстват на него. Когато на тази дата я отворят мога със 99% сигурност да заявя, че от тук ще има и автобуси, които няма да минават на общо основание през Свиленград.
  Колкото до това да посетиш Орестиада или Александрупули, Админ, нали се сещаш, че гърците събота и неделя не работят. Не ти знам намеренията, но дано не са свързани с търговските им обекти, иначе ще се разочароваш.
  Айде живи и здрави да доживеем до тогава, пък ще видим. И дано скоро се размърдат да си направят пътните съоръжения от тяхна страна.

  Reply
 5. Не е вярно че не работят в събота.Мързеливите може и да не работят :)През април ходих със семейството си до Орестиада в съботен ден.Нямаше затворен магазин/поне около главната им улица/ 🙂

  Reply
 6. Всичко това е много хубаво, но кога тази граница ще бъде отворена за постоянно?????????

  Reply
 7. Мале мале. Тоя път сигурно ще минат 1000 автомобила през пункта. Преди малко ходих имаше 30-40 коли опашка на границата 🙂

  Reply
 8. Тази граница знаете ли от кога я отварят, а сега я отварят за малко за да замажат очите на хората. Общината си върти своите далавери, перат си паричките яко, но тази граница няма да я отоврят за постоянно, защото гърците значт що за паплач са българите, а и по този въпрос никой не се е заел сериозно, всичко е прах в очите на хората, докато не се смени оправата на града нищо няма да се промени.

  ========================
  Молба от администратора до dudka: ако може пишете на кирилица, че нямам време да ги пренаписвам на български, а на латиница нищо не се разбира 🙂
  Мерси за разбирането

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.