Кръгово на майната си за един месец, a площада на града, с който се гордеем…

untitled

Тая вечер като се прибирах за пореден път се убедих, че това не е държава нашето. Ама даже хич. И докато се убеждавах в това се сетих за ония виц, който в моя случай ще звучи – Ало пътното ли е. Не, енергото е. И на вас да ви е.. майката!

Та за какво е всичко. Прибирам се аз към Ивайловград, слушам си музика, карам с около 75-80 км/ч на правото на Колибаря и влизам в завоя, който е преди кръговото и пункта. Влизам в завоя и пред мен на две места асфалта изрязан от край до край и не ми остава нищо друго освен да мина през тях. Последваха два удара, свиване на моето сърце и това на спътниците ми, мисъл как ще изправям пак джанти и О небеса! Виждам знаци. Гениално. След завоя и дупките са сложени някакви знаци, които показват, че пред мен е невероятния обект „Кръговото на Колибаря”, който ще направи от общината ни една привлекателна туристическа ЕВРОПЕЙСКА дестинация !!!!!!!!!
Та карам аз с все още свито сърце и пред мен знаци и знаци. След малко стигам до въпросния обект от национално значение и наша нова ивайловградска гордост „Кръговото на Колибаря”. И какво да видя. Ами то почти готово. Дааа. За тези, които не са в Ивайловград, да знаят. Готово е. За има няма месец. БРАВО. Е така трябва да се върши работа. Обектите от национално значение, които ще накарат в общината ни отново да закипи живот, трябва да се правят бързо и навреме. Даже като гледам там са преизпълнили петилетката !!! БРАВО, ама не съвсем.
Браво ама не съвсем понеже карам аз и стигам Ивайловград и започват дупките на горния мост. Браво ама не съвсем понеже като влизам виждам същите разкопани улици, които никой не си е направил труда не да асфалтира, ами даже да почисти. Браво ама не съвсем понеже се сещам как правиха площада две години и стоя разкопан и грозен. Браво ама така го правиха, че сега почвали да го оправят!
Сега да попитам. Значи кръгово може за един месец, а красивия мраморен площад, с който са се гордели поколения ивайловградчани стои година две разкопан и няма проблеми. БРАВО. Само така. Аз като по-прос да кажа – явно едни пари, едни хора, едни комисионни, едни други работи. Ама лошо няма. Сега си имаме обект  от национално значение, кръгъл, наша гордост, наше бъдеще.
От днес нататък призовавам всички ивайловградчани да водят гостите си и да им показват нашата гордост – „Кръговото на Колибаря”. Също така моля бабите (щото скоро само те ще останат) да водят внучетата си там да го рисуват, разглеждат и да им разказват истории за него!
P.S. Много яко кръгло кръгово еййййй. Сега имам причина да се върна да живея в Ивайловград. Ще ходя всеки ден до Колибаря, минавайки през всички дупки и разкопани улици в града и ще си правя кръгчета на кръговото!!!

7 thoughts on “Кръгово на майната си за един месец, a площада на града, с който се гордеем…”

 1. admin – усещам, че като си писал тая статия, още ти е било свито сърцето. То и на мен ми се сви сърцето (и за колата разбира се).
  Мисля си и аз за кръговото! До сега хората поне знаеха, че е опасно старото кръстовище и внимаваха повече, а сега скоростта на джигитите ще се увеличи, а с нея и вероятността за произшествия. Дано не съм лош пророк!

  Reply
 2. Аз само не знам защо се изненадваш. Колкото по-бързо се направи кръговото, толкова по-бързо ще се лапнат парите. При толкова бързане мислиш ли, че са имали време да ходят да слагат знаци, че пътят е в ремонт. А пък и може би си мислят, че освен ивайловградчани никой друг не минава от там. А пък и със сигурност следващият път като си ходиш всичко ще е готово. Аз като бях скоро, за 2 или 3 дни бяха сложили асвалта.

  Reply
 3. Абе то и аз се бях набурал засилен с голфа ама добре че не съм с Лятни Джанти :> че щяха се свият. То добре че не им е дошло на акъла да направят детелина :Д а ако сложат от тоз асвалт де кърпят дупките с него и де след дъжд го няма… бегай мани мани. Пари ли изписват кво правят нз но не слагат трайни материали! Де тоз късмет да си чупя колата в някоя дупка и тогава да видеш съдене ама съдене те иначе няма да се научат.

  Reply
 4. Абе хубаво си е кръглото … даже и табелките са сложени правилно – аз поне се ориентирах много добре като идвах… А за това, че пътищата в града са скофтени – ми не забелязах … може би щот’ съм свикнал с дупките в София.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.