Второ ниво!

UntitledДнес 05.08.2009 г. получих отговора на кмета на Община Ивайловград. Ще цитирам най-съществената част от него:


Сега на темата и за идеята, която имате. Винаги съм се радвал и подкрепял общополезни и разумни предложения на граждани от Общината и особено съм радостен, че в конкретния случай инициативата идва от младите хора на града ни. С две думи подкрепям изцяло Вашата идея, готов съм да съдействам с каквото трябва и дори лично да се включа в акцията. Винаги съм предпочитал личните контакти и разговори, така че, заповядайте в удобно за Вас време в кабинета ми, за да обсъдим подробностите.

С уважение : Стефан Танев – кмет на Община Ивайловград

Мисля, че с това минаваме на второ ниво. Вече няма връщане назад!

Ще информираме читателите на сайта за развитието на цялата ситуация.

17 thoughts on “Второ ниво!”

 1. Браво. Остава да се организираме и да действаме. Междувпрочем снощи като ходихме да играем баскетбол ми направи впечатление, че около беседките и волейболното игрище е чистено. Дори нямаше пластмасови бутилки.

  Reply
 2. Тази новина е много хубава! Мисля време е да откриеш тема във форума по въпроса, която да послужи за информация, координация и идеи по проекта, защото съм съгласен с теб – това вече е втори етап и може да се нарече проект, а тук в блога да се публикуват само важните съобщения по него.

  Reply
 3. Super! Сега остава само да се уговори дата и час. Какво ще кажете за тази събота?

  Reply
 4. А бе то най-добре освен тия работи да се предложи да се налагат глоби на тия дето повечко замърсяват 🙂 Ама и да се следва стриктно това. Да видим дали ще правят свинщина пак тия гадове!

  Reply
 5. Интересно защо бе изтрит поста ми от неделя 2 август . Сега се надявам да не го правят и отново да изразя позицията си, в която основната мисъл бе, че хора, които не живеят в града са се загрижили за чистотата на “Дупката” и правят констатации, които обиждат хората, които са избрали да останат в родния си град. Именно тези, които живеят тук най-добре знаят проблема и не еднократно са чистили въпросната местност. Ученици, хора от третата възраст, природозащитници и още много, които са се включвали, както и аз в залесяване, почистване, поставяне на кошчета и т.н.Освен тях и фирмата по чистотата в града, работниците ангажирани с тази дейност. Плутон да не открива топлата вода, а и да не пише сърцерадирателни писма до кмета, защото това вече прилича на явно търсена постановка. Грабвайте чувалите и всичко, което е необходимо и отивайте да чистите, ваш ред е !

  Reply
 6. Поста ти няма да бъде изтриван.
  Записал съм си текста и ако някой от другите администратори го изтрие ще го пусна пак 🙂
  Иначе до това дали да се пише тук и във форума не виждам защо да не се прави. И какво искаш да кажеш с това “това вече прилича на явно търсена постановка” 🙁
  Никакви постановки не прави никой. Не знам защо търсите интрига във всичко. Поне при мен всичко започна ето с това:

  ==========================================================
  След като написах статията Красотите на Ивайловград – Дупката!
  и след като отворих новия подфорум “Идеи за Ивайловград” се замислих
  за Дупката. Чудих се какво може да се направи за нея.
  Първите 3 неща, които се сещам са:

  1. Да я пазим чиста и красива. Първо ние да я пазим и второ да обясняваме
  на хората, които познаваме да го правят!

  2. Може да се почисти. Преди няколко седмици като се разхождах събрах
  разни боклуци по Дупката и ги изхвърлих. Ако се организира нещо подобно
  или просто всеки, всеки който се разхожда изхвърли по някой друг боклук
  ще стане доста по приятно там

  3. Може да се боядисат пейките 🙂 Последно като ги гледах ако не се
  направи нещо скоро ще изгният и ще се изпочупят. Е вярно че има и хора,
  които умишлено ги чупят. Ама то за тях нямам какво да кажа
  освен че са пълни боклуци
  ===================================================

  След това написах, че ще е хубаво ако се отпуснат от някой пари да боядисаме пейките. Ама то пак ще излезе да си бях мълчал.

  Reply
 7. Постът ми е провокиран от тенденциозното, според мен, търсене на обществен отзвук от хора, които имитират обществена ангажираност. Откритото писмо към кмета е ярко доказателство за търсенето на ненужна публичност. Защото ако Плутон беше толкова възмутен, че да иска екоакция щеше да се обърне най-напред към най-близкия си човек, който случайно отговаря и за опазването на околната среда в общината.

  Чрез поста си искам да благодаря на стотиците ивайловградчани, които са се включвали неведнъж в залесяване, почиставане на междублокови простанства, чистене на дворове. Благодарност на децата, които монтираха кошчетата за боклук. На учениците, които почистиха “Дупката”, на хората от третата възраст, които всяка сутрин се разхождат до “Дупката и също сигнализират, когато има замърсяване и не веднъж сами чистят и мърморят за стотиците фасове около бесетките, които така трудно се събират. Благодарност и към общината, която както лично се интересувах е почистила на датите в края на месец юли.
  Сега съм убеден, че админа ме разбра…..

  Reply
 8. svilen – щом знаеш, кой съм аз, ще се представиш ли и ти. Ако не искаш да е публично e-mail: stan.yan@hotmail.com. Наистина ми е интересно, да разбера, що за личност си ти.
  И ще ни кажеш ли твоята цел с това, което пишеш. Искаш да ни откажеш ли? Да се почувстваме гузни от това, че се прибираме твърде рядко или … ?
  Моята цел, например, с това писмо до кмета е да видя какво е общественото мнение, да сплотя хората по някакъв начин, да направя нещо, дори и от разстояние. Дори и не ми е минавало през ума да се бия по гърдите, какво съм направил. Мислите ли, че ми трябва слава в Ивайловград, пред 2000 души (като махнем възрастните и и малките деца остават толкова), ами в София ако се покажа през терасата и викна, ще привлека вниманието на 3000 души. Наистина е нелепо да се говори, че някой от нас прави нещата с които сме се заели за някакъв вид облага. Не го проумявам това. Искрено ви го казвам.
  Във форума, Getoff даде поредната отлична идея. Да се снима проблемните места. Как мислите, дали ще се появи снимка на споменатите от svilen безпроблемни места?

  Reply
 9. Винаги ми е било странно как успяваме да се хванем за гушите без да има някаква основателна причина, визирам PLUTON i svilen, как успяваме да намесим майки татковци и лели в привидно спокойна дискусия……… дотук с критиката…………
  Сега за проблем, аз съм за почистването и за поддържането на местността Дупката вече не един или два пъти сме го правили без всякаква организация – просто се качваме и го правим между две игри на баскет…….. гадното е, че винаги се намира някой който да мине след нас и да си остави боклука там. Общината направи бесетки което бе супер….. все пак в мойта бурна младост разчитахме на две-три скамейки сковани м/у боровете…… сега имаме бесетки който за 4-5 месеца станаха неузнаваеми ……липсващи дъски …. издрани такива и т.н…… нека призовем младежите които ходят там да се “Любуват на гледката” ако не си почистват след себеси поне да не трошат направеното……….

  АЗ КАЗАХ ………..ХАУ………..

  Reply
 10. CIFI@@22 – и на мен ми е много странно повярвай ми. Никога не бих предизвикал такова “хващане за гушите”, както го нарече ти.
  ИЗВИНЯВАМ СЕ ПРЕД ВСИЧКИ, че бях намесен в това.
  С другия администратор, решихме втори път да не трием мнението на svilen, за да се видят и отрицателните критики и да преценят хората сами, коя позиция да заемат.
  Още веднъж се извинявам! Но не обещавам, че ще седя безмълвен срещу нападателите на това което държа!

  Reply
 11. Браво на г-н кмета!!! И тъй като админ обеща бира….. мисля и аз да съм част от вашия колектив!!!

  Reply
 12. аз също мисля да се включа! пишете ме и мен! повечето знаят как да ме открият 😉

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.