Какво правят с площада???

площад, ивайловградНякой може ли да каже какво се случва с площада в Ивайловград. Последно като бях там буквално го разрушаваха. Някакви хора работеха на площада, къртеха и доста често чупеха мраморните плочки, от които е направен.

И се чудя аз тия дни. Чудя се и не мога да разбера каква точно им е целта. Единственото, в което съм сигурен е, че докато се разхождах и гледах какво правят, хората работещи там изпочупиха доста мрамор. Точно затова и искам да попитам някой знае ли какво се случва с тоя площад. Сега сигурно ще кажете ремонт. Ами добре ама защо трябва да се кърти мрамора??? Надявам се след това да го сменят с друг. Или? Някой знае ли?

Та ако някой има идея, би ли я споделил тук да разберат и останалите какво се прави с Ивайловградския площад. Ще бъде ли след ремонта направен отново с мрамор или? Ще бъде ли след този ремонт по-добре от последния? Да не вземат вместо мрамор да сложат нещо друго? Общо взето много въпроси, които засега са без отговор. Надявам се някой да отговори.

Освен всичко друго идва панаира в Ивайловград, за който пак се очертава площада да е целия разкопан. Дано не съм прав.

3 thoughts on “Какво правят с площада???”

 1. Има палети с чисто нови плочи мрамор. Къртят старите, за да ги подменят – не виждам друго обяснение.

  Reply
 2. Ама палетите с мрамора си ги видял или ??? Понеже ако ги има това е много добре 🙂

  Reply
 3. Да имаше два или три вчера като минавах. Освен това миеха с водоструйка местата на изкъртения мрамор. Определено е подготовка за залепване на нов.
  Незная какво е вашето мнение, но според мен там където тече вода, бял мрамор нетрябва да се слага – има свойството да поема цвета на това което тече върху него. След 2-3 години тези нови мраморни плочи ще приличат на така добре познатите ни до скоро, а това си беше грозна гледка от всякъде. Така че аз съм против такава подмяна! Нямам идея какво може да ги замени, но ми се струва, че сега е момента тази грешка да не се допуска отново.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.