Любопитно от тази седмица!

ивайловград, Любопитно, гнайсРеших да обобщя по-любопитните събития от тази седмица. Естествено тези, които са свързани с Ивайловград.

Едно от тях е, че правителството е издаването на нови разрешения за проучване на подземни богатства от Министерски съвет, или казано по-простичко за добив на гнайс на територията на Ивайловградска община. Едно от разрешителните е за срок от 1 година, издадено на софийската фирма „Геотул” ООД. То е за проучвателни дейности на скалнооблицовъчните материали в местността „Плаки” в землището на с. Кобилино, община Ивайловград. Другото разрешително е за крумовградската ЕТ „Анчос-Ангел Христов”. Те ще проучват за скалнооблицовъчните материали в площ „Червения дол” в землището на с. Соколенци, община Ивайловград. Проучването за гнайс ще се извършва 18 месеца.

Друго е случило се преди няколко дни е тежка катастрофа по пътя Ивайловград – Любимец, в която е пострадал 53 годишен димитровградчанин. Съобщава се, че шофьорът е без книжка. Пострадалият е приет в пловдивска болница без опасност за живота.

Тази седмица прочетох и интересна статия за вилите по язовир Ивайловград. Може да е прочетете ето тук:

Незаконно строителство край язовир Ивайловград

За финал не забравяйте да посетите панаира в село Свирачи. Вярвам, че ще е весело!

4 thoughts on “Любопитно от тази седмица!”

  1. Статията за язовира показва само до някъде истинското състояние на нещата. Реалността е много по-страшна. Вече започнаха строителство и по места до които има достъп единствено с лодка. Сигурен съм, че следващата стъпка е верижен трактор повалящ дървета и прокарващ път до там. Изобщо абсолютно беззаконие и както се твърди в статията никой не прави нищо по въпроса.

    Reply
  2. Тези кариери за гнайс уж криза а не спират да правят нови и нови. А някой цехове за обрязване на гнайс в Ивайловград са спрели работа. А те правят ли правят. Голям бизнес излязоха тия гнайсови камъни

    Reply
  3. в този град освен за кариери,глитница кучета и кражби за друго не се говори.в този град които остани да живеи или става алкохолик или превърта,за сажаление товае самата истина.аз да попитам имахте една селска дискотека работи ли още.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.