Набират средства за възстановяване на параклис в Драбишна

драбишна, параклисПреди няколко месеца на Илинден беше открит възстановения параклис в село Драбишна Св. Пророк Илия.

В момента е започнато възстановяването на друг параклис край ивайловградското село. Още един параклис край Драбишна ще бъде възстановен. Това е параклисът “Св.св. Петър и Павел” от 18 век. Създаден е инициативен комитет, като кметският наместник в село Драбишна, Василка Стамболова обявява набирането на средства за възстановяването на параклиса.

Към момента са започнати ремонтни дейности, които се извършват с пари, отпуснати от Дирекцията по вероизповеданията. Те обаче са крайно недостатъчни за да бъде възстановен параклисът “Св.св. Петър и Павел” . Състоянието му към момента е окайващо. Както и при параклиса Св. Пророк Илия и тук се налага цялостно изграждане.

За всеки, които иска да помогне за възстановяването на параклиса в село Драбишна е открита дарителска банкова сметка. Сметката е в банка ОББ, клон Ивайловград с IBAN: BG32UBBS80021062232520

Темата за откриването на параклиса Св. Илия

2 thoughts on “Набират средства за възстановяване на параклис в Драбишна”

  1. Администатора сигурен ли си че тая сметка е вярна. Някой телефон къде може да се обади човек може ли да се намери. Ако някой иска да преведе пари да е сигурен къде ги превежда!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.