А вие празнувате ли днес?!?

А вие празнувате ли днес?!?Повлиян от тема във форума се замислих колко ли хора все още си мислят, че 9-ти Септември е хубав ден за България.

Замислих се, защото в Ивайловград хората все още се поздравяват на днешния ден?!?! А той не е донесъл нищо добро на България. Лично според мен 9-ти Септември е бил деня, в който държавата ни е спряла развитието си. И всички знаете, че е така. Не че след 10-ти Ноември 1989 се случи нещо различно. Разликата е тая, че сега поне може да се махнеш от тази скапана държава.

И разлика няма ще ви кажа защо. И след 9-ти и след 10-ти са ни управлявали и ни управляват едни и същи хора. Да не мислите, че тези които уж свалиха Тодор Живков са случайни хора и не са били предначертали всичко? Да не мислите, че не са си разделили България още преди 10-ти?

Сигурно много от вас са чували за куфарчетата с милионите. Да. Същите тези след 10-ти. Раздадени на същите тези хора, които уж свалиха комунизма. Същите тези хора приватизираха заводите, компаниите и т.н. Имало мутри. Има да. Ама само за параван. Вие нали не си мислите, че някакви спортисти с коефициент на интелигентност на къртица могат да стоят зад всичко това, което се случва в България? Не са това хората! Истинските престъпници са едни бивши служители на службите, които след 10-ти притежават целият бизнес в България.

И притежавайки бизнеса си правят каквото си поискат с нас. И ще ви кажа още нещо, по което си приличат след 9-ти и след 10-ти. България няма истинска Конституция и закони. Има нещо си обслужващо нечии интереси. Каква държава може да сме ние тогава??? Отделно държавните институции са толкова западнали, че няма накъде. Всеки знае, че е така. Няма Държава България. Има едни роби, наречени българи, които определен кръг от хора експлоатират толкова години и до днес!!!

Темата за 9-ти във форума.

20 thoughts on “А вие празнувате ли днес?!?”

 1. Наистина 9 септември спря развитието на България и я върна десетилетия назад.

  Много мрачен Ви е коментарът. Определения като “скапана държава”, “няма държава” подхождат повече за маса. Постарайте се да кажете нещо повече от това.

  Защо трупате толкова препинателни знаци в края на изречението, може ли да обясните?

  Reply
 2. По същата логика мога да попитам каква държава има и защо не е скапана?
  Каква е тази държава, в която законите са написани да обслужват интересите на дадени хора?
  В коя държава изпълнителната и съдебната власт действат избирателно?
  В коя държава институциите не познават работата си?
  И защо да не слагам по няколко препинателни знаци? Някакъв проблем ли виждате в това?
  И какво повече да кажа? Това чуствам, това казвам.
  Вие защо не се сте се постарали да кажете в коментара си нещо повече?
  И не смятам, че нещата които пиша трябва да се придържат към
  някакви правила. Дали звучи като за маса или не не е важно. Важното е, че е вярно.
  Някой да ме убеди в противното

  Reply
 3. Чета това, което пишете, от самото начало. Много от становищата и позициите Ви ми допадат. Затова – от уважение към Вашия труд, си позволих да кажа нещо в полза на бъдещата Ви работа.

  Ваше право е дали ще се придържате към правилата за писане, или не. Поставяйте си колкото препинателни знаци искате.

  Не мисля, че трябва да влизам в ролята на ментор, за да Ви казвам кое как трябва да бъде.

  Би трябвало да сте по-взискателен и да се стремите към по-високо ниво. Всеки текст може да стане по-добър.

  Няколко удивителни, въпросителни или съчетанието им в края на изречението (както е във втория абзац на статията)затрудняват читателя. Употребата им в заглавие се допуска в изключително крайни случаи.

  Reply
 4. @ivan съгласен съм с Вас, че трябва да се пише грамотно, но има начин да се свържете с администратора и лично да му кажете разочарованието си, а не да занимавате всички тук с това. По този начин да измествате темата и тъй като не си дадохте труда да отговорите на нито един от поставените въпроси ме принуждава да Ви обвиня в умисъл. Моля Ви, погледнете съдържанието, а не формата в която то е поставено. Струва ми се тя е важната в случая, а не препинателните знаци – никой тук не е журналист. А може би целта Ви е по този начин да откажете други да изкажат вижданията си, страхувайки се да не изпуснат някоя запетая?

  Reply
 5. Мерси за критиката 🙂
  Ще го взема под внимание. Просто съм много емоционален и като се замисля и много се ядосвам. А нашата държава е в плачевно състояние. За малкото години, които съм имал възможност да поживея и да се сблъскам с трудностите в живота съм се убедил, че тук нищо не става като хората 🙁
  Как да не се ядосва човек.
  И съм видял доста заа млад човек. Видял съм и как се краде и как се случват нещата в нашата държава и мисля, че това не е нормално.
  Ще се опитам да повиша нивото. Само че времето, което ми остава за сайта е малко.
  А ако някой иска да напише нещо, стига то да не е твърде крайно, винаги е добре дошъл 🙂

  Reply
 6. Не отговарям на въпросите и това Ви принуждава да ме обвините. В умисъл. Подозирате дори, че има някаква цел и тя е да откажа други да изкажат вижданията си.

  Приличате на прокурор, разкрил голяма конспирация.

  По същество: Никога вече 9 септември!

  (Забележете, че изписмам септември с малка буква. Не с голяма, както е в статията. Доскоро с голяма буква се изписваше името на една партия, но аз не мисля, че авторът го прави нарочно, Виждате ли колко са важни детайлите?)

  Reply
 7. 🙂 Пиша имената на месеци, дни и т.н. навсякъде с главна буква. Така повече ми допада. Това че трябвало в изречението да с малка, а в календара, дати и т.н. с голяма не ме вълнува. Смятам че така е по-добре, а и в някой езици това е правило 🙂

  А Getoff е прав. Измести се фокуса и коментарите тръгнаха в посока моя правопис 😉

  Reply
 8. В някои езици може да е правилно, но в българския не е.

  Но, край на забележките, защото виждам, че правилата не ви вълнуват. и се измества фокусЪТ.

  Поздравления за коментара!

  Reply
 9. Явно ще се пише офтопик. Нищо. Стана ясно, че не съм грамотен 🙂
  Също така не спазвам определени правила 🙂 Не съм длъжен, но обяснявам. Слагам главни букви,
  понеже ми се струва, че така ще подчертая конкретния ден, месен и т.н. Не спазвам правилата, но какво.
  Нима всички правила са правилни. Нима човек не може да има собствено мнение???
  Така съм сметнал за добре, така съм направил.
  Не съм проверил дали той дали него, дали не знам си какво. Ами бързал съм не съм проверил 🙂
  Явно не съм грамотен. Ще се извиня на потребителите на сайта 🙂
  Няма как. Извинявайте за неграмотността ми!
  Само ще кажа, че е много по-важно нещата да имат смисъл, отколкото да са написани граматически
  правилно и стойността им да е нулева. За пример повечето учебници в университетите, които са преведени
  от доценти и префесори, които почиват на стара слава и преведения от материал за тях е нещо
  ново и непознато 😉

  Reply
 10. @ivan отново те занимава формата, а не съдържанието. Съжалявам, но проблема си е твой.

  Reply
 11. Абе те нас правилата ни вълнуват, ама за съжаление, правилата за някои не важат!
  Като се загледам и в писането на @ivan има правописни грешки, но аз няма да се впускам в такива коментари.
  По темата:
  Не ми става ясно само едно, защо много хора се ограничават с тоя 9 септември. Ами какво е имало преди него, никой не споменава. Война! Загубена! А преди това, пак война, а много преди това, Робство (нарочно е с голяма буква). Така, че 9 септември е било едно начало. Правилно започнато, грешно развито и трагично завършено. Така си ми сля аз. Сега не сме в цветущо положение, но наистина свободата е всичко (само да знаем как да я използваме).

  Понякога емоциите ни пречат да погледнем на нещата от всичките им страни 🙂

  Reply
 12. Много интересна тема, но в по-голямата си част се засягат граматични правила. Не искам да се впускам в историята , но ще кажа , че и ние сме имали антифашистко движение, като във Франция, Испания, Италия и други страни, но това вече няма да го прочете в учебниците по история, защото сега обслужваме други интереси. Това което е станало след 9-ти септември ( активните борци повече от партизаните) ми напомня много на това което се случи след 10-ти ноември (демократите повече от репресираните). Няма как да вярвам на хора, които са били в номенклатурния апарат, които са били по трибуните, които са яли по партийните банкети и почивали на партийните станции сега да ми говорят за демокрация и да плюят 1 май, 9-ти септември и не знам си още какво и кого. Такива пребоядисани “демократи” в нашия град колкото щеш, които се мазнеха на партийните величия от преди 1989г. Не може нищо да бъде по-различно защото партийната школа е много здрава и кадрите, които тя произведе си смениха само името, но не и методите, те са си същите хора (огледайте се в Ивайловград и ги вижте). Ще ги познаете по това, че тези които най-много са се облагодетелствали от онова време, те най-много се оплакват и те са най-големите “демократи”, а за редовите партийни членове останаха само идеалите и редовното плащане на членския внос.
  Скоро дочух един разговор :” Сега са ГЕРБ на власт и ние вече ще се уредим”. Нищо ново под слънцето : “Бог високо, цар (премиер) далеко”.
  ВЕРВАЙТЕ ша са опраим!!!

  Reply
 13. Напълно подкрепям PLUTON и Че Гевара. Самата идея за социализма е много добра. Много хора са вярвали внея и след 9-ти са строили на доброволен труд много обекти из България, което сега неможе да се случи. Но най- жалко е че хората не са ХОРА. Докопат ли се до кокала и ……….
  За съжеление и аз чух същите коментари в нашия малък град” Сега са ГЕРБ на власт и ние вече ще се уредим”. Какво добро тогава.

  Reply
 14. Че Гевара не е прав, като твърди, че в България е имало антифашистко движение като във Франция, Италия, Испания и други западноевропейски страни. У нас нямаше истински фашизъм и фашисти , за да говорим за антифашистки действия.

  Уроците на историята трябва много добре да се изучават. Защото този, който владее миналото, определя настоящето.

  Не знам колко са псевдодемократите в Ивайловград и колко са истинските. Но ми прави впечатление, че главната улица още носи името на Георги Димитров. Същия този, който докара 9 септември.

  Reply
 15. eho каза “Самата идея за социализма е много добра”. Така е. Много идеи сами по себе си са много добри. Ама са просто идеи. В действителност се получава нещо съвсем друго. Все пак тези добрите идеи се измислят от хора с едни идеали, ценности и т.н. и след това се използват от други хора за едни други цели. Примерно да промиват мозъците на масите като при комунизма. То така и на избори. Някакви идеи. Хората се замечтават и накрая какво. Всичко си остава в кръга на идеите.
  А има други добри идеи, които от самото си начало са замислени с цел контрол върху хората.
  А през комунизма. Не са успели да залъжат всички и тези, които не са успели какво се е случило с тях? Избити, заточени, измъчвани.

  Reply
 16. Ако идеята е хубава защо е необходимо да се налага по насилствен начин?

  Щом се налага да се използва насилие означава ли това, че не всички са съгласни с нея?

  Ако аз не съм съгласен, че тази идея не е хубава, кой ви даде правото да ме принуждавате да се съглася с вашето виждане за хубаво?

  Вие като господ ли се изживявате мислейки се за непогрешими – до колкото знам той е един, а не много?

  И християнските ценности са хубави идеи, това означава ли да приема Светата Инквизиция като нещо добро за християнския свят?

  Някой ще се намери ли да даде задоволителен отговор на тези въпроси, като за начало?

  Reply
 17. Моля третия въпрос да се чете:
  “Ако аз не съм съгласен, че тази идея е хубава, кой ви даде правото да ме принуждавате да се съглася с вашето виждане за хубаво?”
  Извинявам се за грешката!

  Reply
 18. С написаното по-горе “А има други добри идеи, които от самото си начало са замислени с цел контрол върху хората.” визирах точно религиите 😉
  Напоследък много често се сещам за Ботев. В Неделя пак като ходих до Бачковския манастир 🙂 Сега пак като чета коментара на Getoff. Казал го е много точно: “не ти, който учиш робът да търпи и да се моли и храниш го дор до гробът само със надежди голи“. Ама точно в десятката. Направо настръхвам като го чета.
  И искам да уточня. Не отричам вярата. Ама човек трябва да вярва в ценностите, в доброто и т.н. Не да ходи и да се кланя на някакви позлатени икони и затлъстели попове окичени с окрашения, които те гледат в ръцете. Като се замислим църквата е извършвала същите неща. Който не е бил угоден е бил ненужен…

  Reply
 19. А така! Темата си тръгна по релсите! И като гледам, до тука всички мислим еднакво, с малки доуточнения. Сигурно защото не се е намесил някой вярващ в комунистическия строй. Все пак обаче искам да призова да не се влияем само от емоциите, защото по онова време имаше и сполучливи идеи и то не малко, които бяха в интерес на обществото. Така, че общия знаменател не е правилния математически подход в тази сложна житейска задачка.
  И повтарям, че съм твърдо против онова което се е случвало преди да дойде на власт ДПС 🙂 🙂 🙂

  Reply
 20. Празнувам! Имам семеен празник!За политиците и техните празници съм писал достатъчно:)

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.