Една паралелка първокласници в Ивайловград

ивайловград, училищеСамо една паралелка първокласници ще има в училището в Ивайловград тази година! Не знам ама по-тъжен първи учебен в Ивайловград не вярвам да е имало!

Тази година в училището в Ивайловград ще започнат само 23 първокласника в една паралелка. В другите училища в община Ивайловград ще има още по-малко деца. В Белополци ще са 13, в Железино – 8, а в Свирачи – 5. Не знам за вас ама като го пиша това на мен ми става тъжно. Ивайловград скоро няма да го има.

А иначе по традиция първия учебен ден ще бъде открит утре в 9:00 часа в дворовете на училищата в Ивайловградска община. Естествено общинарите ще участват на откриването. Кметът на Ивайловград ще бъде на откриването в СОУ „Христо Ботев” Ивайловград. Председателят на Общинския съвет Георги Марков ще бъде в училището в Железино. Заместник-кметът Асен Хаджиев и секретаря Диана Овчарова съответно в училищата в Белополци и Свирачи. Ще откриват учебната година за малкото останали деца. Дано като видят тъжната гледка на обезлюделите училища нещо им трепне и се замислят малко. Дано вместо кръгово, на което миналия ден за малко не ме блъснаха следващия път направят нещо, което да има някакъв смисъл.

Надявам се също, че утре за разлика от 24 Май двора на училището в Ивайловград ще бъде почистен, а не децата да се строяват в треволяците. Не че ще има много деца, които да се строяват на първия учебен ден ама все пак. Освен опустяло, училището да не прилича на някой пущинак.

За успокоение на всички, първокласниците ще получат книжки с български народни приказки с автограф на Стефан Танев.

Това е от мен. И не забравяйте утре да пуснете фаровете на колите си. Все пак малките първолаци тръгват на училище. Пожелавам им въпреки всичко да израснат възпитани и интелигентни хора, които да не забравят като много други ивайловградчани от къде са тръгнали!

5 thoughts on “Една паралелка първокласници в Ивайловград”

 1. Според мен това става, понеже досега децата не са получавали книжки с автографи на кмета на Ивайловград. Сега вече няма да има проблеми и младите в Ивайловград няма да намаляват, а дори ще започнат да се учеличават!

  Reply
 2. По-тъжен щеше да е , ако изобщо нямаше първолаци, а с този темп на обезлюдяване и това скоро може да се случи!!!

  Reply
 3. Е да ама кога е имало само една паралелка първокласници в Ивайловград 🙁
  Само като си помисли човек и… 🙁

  Reply
 4. Тъжно е , че няма млади хора. Но още по тъжно е, че първия учебен ден не се усеща от много от учениците като празник. Колко от тях с уважение гледат на училището. Вчера по телевизията ги показаха как посрещат с алкохол в парка 15 септември. Много от тях даже не отидоха в училищния двор. Какво може да се каже за това.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.