Скитащи кучета в Ивайловград

кучета, ивайловград, ivaylovgradГлутница бездомни кучета обикалят из Ивайловград. Ивайловградчани се оплакват, че кучетата нападат хора.

Тези дни чух няколко човека да се оплакват, че имало много скитащи кучета в Ивайловград. Преди няколко дни нападнали едно дете. Също така кучетата са се спуснали да хапят и големи хора. Чух дори, че при въпрос на граждани от Ивайловград към полицаите, не може ли да направят нещо с този проблем, те са отговорили, че трябва от общината да разрешат.

Наближава зимата и започва да застудява. Кучетата ще изгладнеят и набезите им ще станат по-чести. И както се стъмнява рано някой дете прибиращо се от училище може да пострада.

На всички в Ивайловград е ясно какво е единственото решение на проблема, така че нека този, който може да го вземе, да не чака да се случи най-лошото! Чувате всяка зима по новините какво се случва, когато скитащите кучета нападнат някой човек.

Също така има и още една причина в Ивайловград да са се увеличили бездомните кучета. Закриването на сметището и постоянната работа на машините е прогонила десетките псета, които живееха там. Може би част от тях са дошли в Ивайловград да си търсят храна. Дано не е така. И дано някой се погрижи за тях!

На снимката може да видите как едно бездомно куче се беше излегнало днес по обяд пред пейки в Ивайловград, където може човек да седне да си почине. Сладка почивка, а?

8 thoughts on “Скитащи кучета в Ивайловград”

 1. Тази вечер към 1:30 имаше 5 кучета легнали пред сградата на общината. И се спускаха много злобно. Като писах статията не вярвах че е толкова зле!

  Reply
 2. Наистина е така глутницата ку4ета обикалят пред сградата на общината и в Градската градина .Интересното е 4е обикалят и лаят на посоки все едно 4е нещо ги дразни. На моменти са доста озверени. Внимавайте като преминавате от там.

  Reply
 3. Днес на площада видях най-малко 7-8 кучета. Много гадна гледка. Не стига, че няма жив човек ами и глудница кучета обикаля площада. Отврат 🙁

  Reply
 4. Миналата вечер като се прибирах от ъгъла ми изкочиха 4 кучета и 1 лежеше на тротоара. 🙁

  Reply
 5. Я кажи какво точно се случи. Как те нападнаха? Къде?
  Ама наистина цари пълно безхаберие с тия кучета в Ивайловград. Особено това, че много ивайловградчани си пускат кучетата да се разхождат из града. Някой няма ли да вземе мерки?

  Reply
 6. то в този град освен да се разкарват КУЧЕТА друго няма.Там хора няма поне кучета да имат тези селяни.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.