Гроздобера в Ивайловградско започва

гроздобер, ивайловград Плахо започва гроздобера в Ивайловградско. Все още има много малко фирми изкупуващи грозде.

Миналата седмица в Ивайловград започна гроздобера. Както всяка година в началото на гроздобера и тази имаше малко изкупуващи и повечето хора беряха за собствени нужди. В селата около Ивайловград имаше само 2-3 по-малки фирми, които да изкупуват гроздето. Цените на които изкупуваха гроздето се движат около 35 стотинки на килограм за сорта Памид и 45 ст. за винения сорт Мерло.

В момента тези, които изкупуват грозде в ивайловградско, го купуват само в касетки предоставени от тях, тъй като повечето са прекупвачи. Това значи, че всеки, който иска да продаде гроздето си на съответния изкупуващ трябва предварително да получи касетки от него. Получава се така, че касетките не стигат за всички и се стига до конфликти между желаещите да продадат своята продукция.

Фирма Винивел или както е известна като винпрома в Ивайловград, както го знаят всички все още не изкупува грозде. Очаква се да започнат да купуват винени сортове от утре. Все още не е ясно и каква цена ще обявят за изкупуваното от тях грозде.

2 thoughts on “Гроздобера в Ивайловградско започва”

  1. В Ивайловград идват само да прецакат хорицата. Ще ги карат да се трепят да берат гроздето в касетки и после щели да им дават някакви мизерни 35 стотинки. Няма оправия.

    Reply
  2. Писах на 10 винпрома изкупуващи в регион Хасково.От тях само един-Винекс Славянци ми отговори че изкупува грозде в Ивайловград,но не даде цени.Не съм очаквал нещо повече.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.