На събора в Лъджата

ивайловград, катастрофа, бойВечерта на събора в Лъджата завърши с задържани за побой, тежка катастрофа и отнети книжки.

Както всеки друг събор в ивайловградска община и този не премина спокойно. Най-типичните неща, които винаги се случват на такова събитие в ивайловградско са сбиванията и шофирането след употребата на алкохол. Както сами се досещате на събора в Лъджата е имало и от двете.

Както повечето от вас знаят, вечерта на събора в Лъджата се е случила тежка катастрофа. Автомобил Ауди 80 се блъска в минаван Рено, който удря спрял Пасат комби. След катастрофата пострадалите са откарани в болница. За капак след катастрофата мъж, който прави забележка на катастрофиралите “Защо карате пили”, се качва в колата си и пред очите на полицаите на метри от катастрофата влиза в канавката. След проверка за алкохол, книжката му е отнета.

Искам да призова всички, включително и себе си да се опитаме да не шофираме пили. Знам че повечето мъже са го правили, като има все пак има много редки изключения. Но особено като по-млади на много от нас се е случвало. Дано всички да си вземем поука от подобни случаи.

Също искам да призова всички. Спрете с побоите. Те не са по-малко зло от шофирането в нетрезво състояние. Знаете едно спречкване в ивайловградско между пили мъже как завърши тази година. Не минава събор в Ивайловград без няколко сбивания. Последно на събора в Свирачи имаше поне две. Сега на събора в Лъджата, след сбиване в управлението на МВР в Ивайловград за побой е задържан младеж. По непотвърдена информация той се е сбил с доста по-възрастен мъж.

11 thoughts on “На събора в Лъджата”

 1. Като си ходих ония 4 почивни дни забелязах, че вечер след заведение повечето шофиращи са на градус. Та това го очаквах скоро да се случи. Дано малк осе стреснат и пиачите и полицаите!

  Reply
 2. Бе, че пият и карат в града си го знаят всички. Не се стряскат много защото и органите на власта и те така постъпват. Трябва да има ред и то за всички.
  Инак тоя завой на Барбуката е много тъп. Винаги ни го секат колите които идват от града и се налага да спираме за да се разминем.

  Reply
 3. Тоя завой е още по тъп като има някой спрял и като трябва да се разминеш или като някой се разхожда по пътя и ти се чудиш как да спреш. След това като продължиш нагоре има такива дупки, че някой ден от това да се мъча да ги заобиколя ще блъсна някой челно и след това ще взема карабината и ще ида в пътното и ги почвам всичките и на тях майките им………..

  Reply
 4. Преди време имаше дискусия панаир ли да се нарича или събор. Няма да правя “дисекция” на значението на двете думи, но само ще дам следното предложение правйки една ретроспекция на съборите/панаирите в миналото. Тогава, като дете си спомням, че имаше пехливански срещи т.е. борби и всеки, който има повечко тестостерон в себе си,демек се чувства мъж, можеше да прояви и изяви своите способности.Това е далеч по-цивилизовано от боя на селските бекове. Нека да се организират подобни атракции и тогава да видим кой колко е смел и силен.
  Сега за пияните шофьори. Ставал съм свидетел на това как полицаи си пият биричка в “Дианата”, после се качват спокойно на колите си или моторите и си карат.Приказката “Гарван, гарвано око не вади” важи с пълна сила. И тогава коментарите от страна на другите шофьори “Ами полицаите , като карат пили, без каски, без колани що и аз да не го правя” са напълно основателни. Нали те са лицето на закона и трябва да дават пример.
  Да се стреснат полицаите, ама при нас всяко чудо за три дни….

  Reply
 5. Като ви се пиепийте!Като не ви пука за собствения ви живот-карайте пияни!НО поне помислете за тези,които могат да пострадат заради вас,помислете и за близките си!Не бъдете егоисти и не мислете само за вашия кеф,щото накрая всички плачат!

  Reply
 6. Айде,айде завоя бил тъп… Карат пияни,и вече голямо геройство -виж те ме АЗ МОГА. Всъщност само показват че нямат акъл за две стотинки!

  Reply
 7. И аз призовавам себе си да не карам колата, когато съм пияна. Последвайте светлия пример!

  Reply
 8. А бе вие плюете полицаите в Ивайловград ама поне не са корумпирани. В другите градове даже и да си пиян на кирка 50-100 лева и заминаваш като пич и въобще не им дреме.
  Не са ви виновни полицаите. Това че хората са безотговорни и дай да обвиняваме някой и да търсиме извинения.

  Reply
 9. Абе какво сте се затормозили? В Ивайловград селските изпълнения няма да спрат и до края на света. За нашите съграждани е много важно да защитават селкската си чест. Пийват едно две и стават безсмъртни. Я някой казал здрасти на приятелката му я някой побутнал. И така ще се бият и още как, въпрос на “чест” е! А т’ва, че карат пили и правят глупости е кво очакваме от хора, за които разума е толкова далечен колкото Млечния път???

  От Админа: Пиши на кирилица!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.