Откриват лова на дива свиня

глиган, диво прасе, ивайловградТази седмица се открива лова за едър дивеч. Демек в Ивайловград се открива се лова на дива свиня, който всички ловджии чакат с нетърпение.

За много ловджии, особено в ивайловградския край лова на дива свиня е истинския лов. Дори много от тях не ходят на друг лов. Тази година лова за едър дивеч ще бъде открит тази събота (03.10.2009). Прогнозата е за слънчево и топло време, така че ставайтедива свиня, ivaylovgrad рано за да може да половувате преди жегата.

Сигурно всички са се приготвили и чакат да дойде събота. Сигурно повечето дружинки са приготвили освен за лов и за чевермета, които традиционно се организират в ивайловградско при откриването на едрия лов.

Пожелавам на всички ловджии добра слука през този сезон. Много глигани и още повече добри спомени от лова на едър дивеч. Пожелавам на ловджиите и добри трофеи, за да им напомнят след това за успешния лов.

3 thoughts on “Откриват лова на дива свиня”

 1. Добра слука на всички в събота. Дано да откриете сезона както трябва. Друго ако не в Ивайловград лов има. Дано само и на това не му видят сметката

  Reply
 2. в българия едрият дивеч намалява заради масовото бракониерство.държавата трябва да създаде организация за опазване на дивеча. не се ли се създаде такава организация бракониерството ще продължи да избива дивеча. например във вестниците доста има репортажи за браконери убивали сърни диви свине и малкото останал благороден елен .искам да се спре това защото лова на едър дивеч вече няма да го има в българия.

  сърна-около 40 000

  дива свиня- 50 000

  благороден елен – 10 000

  муфлон-3000

  дива коза-500

  мечка-1000

  елен-лопатар-1000

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.