Фирма Винивел започва да изкупува грозде в Ивайловград

винивел, грозде, изкупува, ивайловградВинивел започват изкупуването на винени сортове грозде в Ивайловград от днес (30.09.2009). Все още не е уточнена цена за гроздето, като се предполага, че тя ще е около 40 стотинки.

Днес съобщиха, че Винивел започват да изкупуват гроздето на частните производители от ивайловградска община. Цената на Мерлото в момента е около 40 стотинки, като фирма Винивел не са обявили на колко ще изкупуват те. Това е честа практика през последните години, като хората продават гроздето си във Винпрома в Ивайловград без да има обявена цена.

В крайна сметка всяка година, фирма Винивел дава на производителите добра цена за тяхната продукция. Да се надяваме, че и тази ще е така. Да се надяваме също, че Винивел ще могат да изкупят продукцията на производителите в ивайловградско.

И за финал една странна новина свързана с Ивайловград и гроздето Яне Янев краде грозде в Ивайловград. Не знам със сигурност кой е източника, но се досещам.

1 thought on “Фирма Винивел започва да изкупува грозде в Ивайловград”

  1. Винивел точно това чакаха да смъкнат изкувствено цената на мерлото в района и да изкупят висококачествена продукция на ниски цени, както всяка година.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.