Деца от Ивайловград почистиха Дупката

dsci0082Акция за събиране на отпадъци се проведе в  защитената местност „Дупката” край Ивайловград. Участниците в кръжока по екология към Детския комплекс  почистиха стотици отпадъци, които жители и гости града бяха разхвърляли в местността.

Около 20 чувала с отпадъци главно пласмасови бутилки, полиетиленови торбички, хартии бяха събрани от децата. Най-много бе боклукът около двете беседки.

„ Целта е да ги възпитаме да се научат, че мястото на боклука не е сред природата, а на сметището, и като вървят друг път в гората да обръщат внимание и да не забравят за грижата към природата” –коментира Диана Петрова ръководител на кръжока по екология.

Преди   акцията по почистването бе организирано „Зелено училище”. Децата показаха знанията си за животните и растенията и на специални табла ги разпознаваха.

Инициативите са част от проект на Детския комплекс в града,  финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001/07/4.2-01 “Да направим училището привлекателно за младите хора”.

13 thoughts on “Деца от Ивайловград почистиха Дупката”

 1. Нека има такива акции за събиране на боклука.НО трябва и батковцита да се взимат у4астие,тъй като по-голамата 4аст са от тях.Да не казвам вси4ката. БРАВО на у4астниците ! Надявам се се нау4ат и да не изхвърлят отпадъци из природата когато порастнат.

  Reply
 2. roko, направо ми обърна червата с тази 4-ка, която слагаш на мястото на българската буква Ч.
  Горкият 4удомир!

  Reply
 3. Стига и ти бре. Човека поне се опитва да пише на български, за разлика от доста други, на които после им обръщам коментарите на кирилица. Освен това като го знам колко бавно пише по двупръстната, доста труд е положил!!!!!!!!!!!!!
  Ама и ти прихвана от критиците. Така да се пишело, онака да се пишело. Все пак това не е литературен конкурс пак казвам 😉

  Reply
 4. Браво на децата.
  И ние преди време се криехме на Дупката и т.н. ма поне си махахме боклуците, и / или ги горяхме.
  Айде админчето да покаже и нещо по весело от града че не съм се прибирал от 1 година.

  Reply
 5. Много хубаво!
  Обаче, нужно ли е някакви хора от някъде на майната си да дават пари, за да почистим аканото от нас самите. Ами да ги повикаме да ни избър….. задниците, а? Приятели, става дума за желаниете ни да оправим мизерията, в която сме затънали. Толкова ли е трудно да го направим без някой да ни плаща за това?
  Ако наистина е така, то тогава съм съгласен с онзи, който беше писал, че Ивайлоград ще изчезне. Щом трябва да ни се плаща, за да живеем в този град, по-добре да се гръмнем или избягаме някъде далеч.

  Reply
 6. Моля Ви, дали някой може да ми даде мейла на децата от еко-клуба. Или им дайте, моля Ви, моя мейл: costoff@nenbg.com. Толкова бълго работя в областта на екологията и рециклирането и съм сигурен, че мога да им бъда полезен с мнооооого неща.
  Предварително Ви благодаря!

  Reply
 7. Много благодаря, dki:)
  Весели празници и много късмет и щастие през новата 2010.
  … и дано да не ни доближава до 2012:) … в онзи смисъл.

  даниел

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.