Училището в Ивайловград пред срутване

училището, ивайловград, срутванеНай-накрая ще има обществена поръчка за проектиране на ново крило на сградата на СОУ „Христо Ботев” в Ивайловград.

Може би повечето от вас знаят, че сградата на училището в Ивайловград се пропука преди повече от година. В момента западното крило не се ползва като по фасадата на сградата се вижда огромна пукнатина. Засегната е носещата конструкция на сградата и има опасност тя да се срути. Освен строеж на ново крило на училището е необходим ремонт на покривната конструкция и на отоплителната система, която се намира в засегнатата част на сградата.

След писма към Министерството на образованието са отпуснати 60 000 лева за проектиране на ново крило на училището. Интересен факт е, че след изграждането на нова част на сградата в училището отново ще могат да се обучават 1000 ученици. Дали обаче някога в Ивайловград отново ще има толкова много деца? Дали училището ще е пълно с ученици, а града с млади хора? Лично аз не вярвам, въпреки че тайно се надявам то отново да е пълно с ученици.училището, ивайловград, строеж

А иначе за строежа на ново крило на училището в Ивайловград ще са нужни около 2 милиона лева. Дано Министерството на образованието отпусне тези пари, защото община Ивайловград няма откъде да ги намери. Дали ще се намерят пари за най-важното нещо за всеки човек – образованието?

Сега така като се замисля държавата ни е стигнала до дъното. Даже копаем и копаем надолу. Тези дни по телевизията само говорят дали сме били по-зле от преди. По-зле сме!!! По-зле сме от преди 100 години. Да сега има някакви скапани възможности, да оставиш всичко и всички и да се скиташ като куче по чужбина. Ама какво от това? По-зле сме. По-зле сме дори като хора. Как преди години хората са можели да отделят от парите си за да построят училище, а сега само търсят как да откраднат, дори и от парите за образование и здравеопазване на децата си. По-зле сме! Не хора, а боклуци!

Скапана държава, която загива. Това е България!!!

3 thoughts on “Училището в Ивайловград пред срутване”

 1. Мисля, че можем да се оправим сами. С труд от нас самите, а който може и с пари. Мисля, че дължа много повече от пари на това училище. Дължа му всичко, което съм. Имаме стотици съвестни съграждани, живеещи навън, които са в състояние да помогнат със средства. Ръководството на училището може да учреди фонд (или сметка) и да се започне набиране на пари. Убеден съм, че това е начинът. Имате моята морална и финансова подкрепа, но бъдете почтени и знайте – ако го поискате, ще стане!

  Reply
 2. Една велика българка Гена Димитрова в едно свое интервю бе казала, че животът е многообразен има и възходи и падения. Важното е , когато си на дъното да се оттласнеш оттам и да намериш начин отново да изплуваш на повърхността.
  Аз съм уверена, че местните хора са трудолюбиви, усърдни и умни. Те разбират значението на образованието за своя град и район и ще направят и невъзможното за да запазят училището за децата и бъдещите поколения. Ще положат добри основи, на които да се гради бъдещето и надгражда развитието на този хубав български край.

  Reply
 3. Баце щял да идва да реже лентата на 06.09
  Вярно ли е това ?
  Поне да им набие канчетата на общинарите !

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.