Раковски Ивайловград

раковски, ивайловград, футболОтборът на Ивайловград “Раковски” все още съществувал. Не се бях сещал за него докато не прочетох за поредната му загуба.

Може би всички са чували за отбора на Ивайловград, “Раковски”. Повечето като мен сигурно си мислят, че той вече не съществува, но него го има. Даже играят някои от мачовете в Областното футболно първенство. Един такъв е бил мачът с Хасково II преди няколко дни, в който Раковски Ивайловград е загубил с 5:1. Това е бил последният мач от есенния  кръг на Областното първенство.

В момента Раковски Ивайловград е в дъното на класирането с 1 точка. Това значи, че нашите са записали равен с някой отбор. Останалите мачове са загубили. Може би повечето служебно, защото естествено няма пари и не вярвам да изграят мачовете като гости.

Стана ми интересно и потърсих резултатите от мачовете на ивайловградския тим и както се сещате те са катастрофални. За това свидетелства и точката, която отбора има и последното място в групата. Миналата година сме били по-добре. Имали сме поне 7 точки. Не намерих как е свършило първенството. Дали тези точки са от служебни загуби или от спечелени мачове не знам, тъй като информация трудно може да се намери.

Намерих и едно клипче на мач с отбора на Харманли Герганин Извор на стадиона в Ивайловград. Като гледах трагичната игра се сетих за репликата “Като водим ритай към басейна“. Само че нито Раковски Ивайловград водят, нито има нещо останало от басейна.

Малко по-малко всичко отива на кино. Ама то като се замисля и кината в Ивайловград отидоха на кино. А и не само в Ивайловград…

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/rakovski_ivaylovgrad_1234.flv width=300 /]

3 thoughts on “Раковски Ивайловград”

 1. Пълна трагикомедия.
  Не видях стадион а ливада. Дори и дърветата са изчезнали от долния край. Не искам да се сещам в какво състояние е басейна. То община в последните 12 години имало ли е. Само надути цървули с великото прозвище “КМЕТА” та чак до десето коляно, та и така си остават.
  Доколкото си спомням стадиона е общинска отговорност, отбора също. Нека се постараят вече ида се спретнат тези местенца в Ивайловград.
  ПС: Да не забравят и училището.

  Reply
 2. хаха, а ти къде си да играеш за отбора, а? Да не си на някое по-добро място случайно хаххахахах
  (коментара беше преписан на български език от администратор)

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.