Учат учениците в Ивайловград на правилника за движение

ивайловград, ученици, правилникДецата на началните класове на СОУ “Христо Ботев” в Ивайловград учиха правилата за движение.

Обучението на децата от Ивайловград се проведе с помощта на актьорите от частния театър “Айра” в град Габрово. Театралната постановка помага на децата да усвоят по-лесно безопасно поведение на пътя. Инициативата е част от плана на училището в Ивайловград за допълнителни дейности и превантивни мерки за обезпечаване на сигурността на подрастващите и намаляване на причините за възникване на пътно-транспортни произшествия.

Но както децата имат нужда от обучение, така имат нужда и повечето от възрастните. По-голямата част от тях не само, че не спазват правилата за движение по пътищата, но и в повечето случаи създават опастност за себе си и за околните. Опасност за своите деца.

И освен, че създават опасност те дават и лош пример. Кой друг би възпитал децата по-добре от техните родители. Родителите, които трябва да им показват как трябва да се шофира, пресича и т.н. И вместо родителите да дават пример, те нарушават правилника постоянно. Тогава как да очакваме децата да се научат?

3 thoughts on “Учат учениците в Ивайловград на правилника за движение”

  1. ДА това е доста добре казано: Освен децата нужда от обучение имат и повечето от възрастните.

    Reply
  2. Възрастните наистина имат нужда от много повече обучение отколкото децата, понеже много по трудно възприемат или въобще не възприемат и си знаят едно. И колко хора умират от олигофренията на възрастните по пътищата. То на България не и трябва ни свински ни птичи грип ни война. Сами се избиваме!

    Reply
  3. Тия чак от Габрово дошли да учат децата. А ползата каква е при условие че всички българи карат като джигити и нищо няма да им влезе в главите на децата

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.