100 километра до най-близката болница

боница, ивайловград, боница в ивайловградНе е ясна съдбата на единствената болница в Ивайловградска община.

Ако болницата бъде затворена хората от Ивайловград и селата от общината ще трябва да пътуват около 100 километра само за да бъдат прегледани. Наред с всичко друго това ще е едно от нещата, което ще спомогне за обезлюдяването на града. Съдбата на болницата в Ивайловград не е ясно, защото не се знае дали ще бъдат изпълнени условията по нациналния рамков договор и дали болницата ще получи нужното финансиране.

В община Ивайловград се надяват болницата да получи статут на защитена болница. В момента няколкото останали училища в селата в община Ивайловград са с подобен статут и това е единственото нещо, което ги пази от затваряне. Общинския съвет в Ивайловград е изпратил декларация с молба за помощ за болницата в Ивайловград. Наред с останалите проблеми лечебното заведение има дълг от 70 000 лева.

За да им стане ясно на тези, от които зависи бъдещето на болницата в Ивайловград, колко ще е тежко положението ако я затворят съм извадил километрите от едно от отдалечените села в община Ивайловград.

Разстоянието до болница в областния център: Разстояние: 145 километра, Време: 2:30 часа;
Разстоянието до най-близкия град, с болница ако затворят тази в Ивайловград: Разстояние: 90 километра, Време: 1:46 часа;

Трябва да се вземе предвид, че пътя е предимно завои в планината и е изключително разбит, което прави придвижването още по-трудно и тежко! Репортаж на BTV за болницата в Ивайловград може да видите в следващото клипче:

play-sharp-fill

източник: btv.bg

3 thoughts on “100 километра до най-близката болница”

  1. Ако затворят болницата в Ивайловград ми е чудно как човек ще се засили на 100 километра примерно при личния лекар. Това не е нормално просто. Ама в такава скапана държава нищо не може да учуди човек. Страната на неограничените възможности. Всеки може да краде колкото си поиска и да унищожава каквото си поиска. Здравеопазване ли. Няма смисъл.

    Reply
  2. Еми да е затварят тез изчадич като искат… Знаех че ни мислят за прости и неграмотни селяни, но сега се оказа че ще сме като бушмени…

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.