Зарибяват с бяла риба на язовир Ивайловград

бяла риба, зарибяване, язовир ивайловград, тракиец, иараПрез изминалата година няколкократно беше извършвано зарибяване на язовир Ивайловград.

Сега предстои зарибяването му с бяла риба. По данни ИАРА това ще бъдат няколко хиляди малки рибки с тегло около 100 грама. Зарибяването ще се извърши както в Язовир Ивайловград така и в язовир Тракиец. За целта обаче първо е необходимо температурите да се понижат, тъй като необичайно високите температури за сезона не са благоприятни за зарибяване с подобен вид риба.

От ИАРА също съобщават, че в дните преди Никулден, който е на 6-ти Декември ще има засилени проверки за бракониери по водоемите. Също така ще се проверяват и търговците за разрешителни за продажба и документи за произхода на рибата. Според мен е добре проверките да са засилени постоянно, тъй като бракониерите са повече от рибарите. Освен всичко друго наглостта им преминава всякакви граници. Всички сме виждали колко мрежи се пускат на язовир Ивайловград дори и посред бял ден. Обнадеждаващото в случая е, че в последно време от ИАРА са засилили проверките и в повечето случаи не прощават дори на високопоставени държавни служители.

За финал иска да призова тези от вас, които са запалени рибари и им е писнало от хилядите метри мрежи по Ивайловградския язовир към следното. Когато имате информация за бракониери съобщавайте я на ИАРА. Все по-често по сигнали на съвестни рибари биват залавяни бракониери и биват унищожавани огромни количества мрежи. Ако ние си помогнем, няма кой да ни помогне.

Това са горещите телефони на ИАРА Хасково: 038 662 473 , 0887 212 999 , 048 870 524

1 thought on “Зарибяват с бяла риба на язовир Ивайловград”

  1. Язовир Ивайловград ври от бракониери. Истина е, че разпъват мрежи денонощно. Може да видите как презденя разни наглеци с лодчицата си разпъват мрежичиките в язовира и въобще не се притесняват. Ама като няма засилен контрол. В Ивайловград кой да проверява. Горските ли? И им е доста далече на тия от иарата Ивайловградския язовир. И на тия телефони някой отговаря ли?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.