Детският комплекс в Ивайловград навърши 40 години

детски комплекс Ивайловград, ивайловград, одкДетският комплес в Ивайловград чества своята четиридесета годишнина.

40 години от създаването си празнува Детският комплекс в община Ивайловград. Комплекса вече има свои химн, знаме и лого. Техни автори са децата, като те са създадени по европейски проект.

Към детския комплекс в Ивайловград има следните форми, в които всяко дете може да участва. Това са танцов състав, мажоретен състав, шахмат,футбол, джудо, приложно искуство, рисуване, български език, приказен свят, краезнание, математика, компютри и екология.

Съвсем скоро ще бъде готов и сайтът на Детския комплекс в Ивайловград, на който ще може да получавате информация за комплекса и формите на извънкласна дейност, както и заниманията и постиженията на децата от Ивайловград.

Тази година детският комплекс на Ивайловград реализира проект с мотото „Аз съм тук, за да знам и мога“. Нови носии, костюми за танци, спортни екипи и костюми за оркестъра са новите придобивки на детския комплекс. Танцовият състав „Лютица” спечели първо място в Десетия национален конкурс „Южни слънца”. а също и на Първия европейски шампионат по фолклор “Еврофолк”. За децата беше организирано Зелено училище в защитената местност “Дупката”, която също така беше почистена от тях!

източник: Дарик

3 thoughts on “Детският комплекс в Ивайловград навърши 40 години”

  1. Админе, не е ли малко възстаричка информацията ти за годишнината на Детския комплекс ? Че те (ДК) отбелязаха годишнината преди има-няма 7 месеца – на 22 май 2009 г. Не знам кой е Дарик – източника на информация , но според мен първоизточника е самия Детски комплекс , още повече ,че си имате телефоните покрай създаването на техния сайт.Това – за уточнение! А иначе аз ти благодаря от тяхно име за популяризирането на дейността им , нещо ,което почти никой в Ивайловград не го прави.Пък и на ДК толкова им стигат силите (разбирай – парите)…

    Reply
  2. Ами източника е информационният портал на Дарик радио. Явно те са закъснели със 7 месеца с публикуването на новината и затова съм се подвел, за което се извинявам 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.