Каква ли ще е коледната елха?

коледната елха, ивайловградУтре вечер в 18:00 часа ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Ивайловград.

Чудя са тази година каква ли ще е елхата? Дали този път ще я украсят като хората или както преди ще отбият номера с някой друга лампичка? Знам че няма пари, а хубавите коледни украси са много скъпи, но дано поне някой този път се постарае да на нареди като хората. Предишната украса беше просто като захвърлена на елхата. Съжалявам, че в момента не откривам снимка да защитя твърдението си. Толкова безвкусно бяха оставени лампичките на самата елха, че в комбинация с пустия център изглеждаше не празнично, а тъжно! И като се разхождаш сам из пустия прощад, с елхата на която са  нахвърляни някакви лампички и слушаш звуците на коледната мелодия,  се чустваш като във филм на Хичкок или книга на Стивън Кинг.

И преди да започнете да ме обвинявате нека ви кажа, че това сравнение, което направих по-горе лично съм го чувал от устите на половината от младите хора в Ивайловград!

Това го написах, не за да се заяждам, а защото ми е супер гадно като минавам на празниците по центъра на Ивайловград. Още по-гадно ми става като чуя коментарите на хората. Дано някой прочете това и вземе и пооправи малко украсата. Поне да я  подреди по-хубаво.

23 thoughts on “Каква ли ще е коледната елха?”

 1. Абе – да Ви кажа честно – слабо казано е филм на Хичкок… Видели ли сте я през деня? Абе – направо пародия, опорочена история… По-добре да украсят малките, които насяха покрай фонтана и градинките, отколкото така одърпана да стои голямата

  Reply
 2. Аз до колкото разбрах, елхата вече е там…днес отидох да я видя и гледката беше потресаваща. На сред градината (горе в страни от площада) имаше едно иглолистно дърво, на него нахвърлени 3-4 гирлянди и няколко кашончета опаковани в целофан( нещо като подаръци)….единственото, което успях да кажа при такава гледка беше:
  -Какъв кич…… :Х :Х

  Reply
 3. Ще накарам някой, който е там да я снима, защото наистина ми е любопитно и аз да я видя тая елха!

  Reply
 4. и добавете снимките в гугълмапс, а още по-добре качете един клип с кошмарната елха

  Reply
 5. Елхата е ужасна. Ама абсолютно същата като миналата година. УЖААААААССС! За украсата да не говорим. До средата на елхата – по-нагоре не са я достигнали. Ще я щракна утре, ама през деня не мяза на нищо.
  П.П. Аз на къщата имам повече светлинки от елхата (а и от площада ще са повече, като ги пусна всичките). Дам…
  И щеше да е по-добре няколко по-малки, ама по украсени елхички, разположени на няколко места по площада.

  Reply
 6. Елхата си е доста тъпа. През деня неможе да се разбере къде . Вечер само звездата свети хубаво.

  Reply
 7. И аз я видях украсата и елхата. Жалка картина. Направо да го е яд човек да я гледа. Аз го наричам отбиване на номера. Не е толкова трудно да украсиш една елха. Но какво ли има в Ивайловград. Поне една хубава украса да бяха направили да се зарадва човек.

  Reply
 8. Поне вечер изглежда по-добре… ама като се има пред вид колко хора я виждат вечер и колко през деня… Поне малко усилия можеха да положат и през деня да изглежда прилично. Имам чувството, че някой само е мятал тия гирлянди ей така, напосоки, колкото да се закачат някак си… Постарали са се със светещите елементи по улицата, но… От целия площад Детският комплекс най-хваща око с украсата, за което браво!

  Reply
 9. Ха, редман, ти знаеш ли пък на улицата към Славеево каква къща има??? При това не са й светнати още всички светлини, собствениците казаха, че тая година ще се постараят още повече 😉

  Reply
 10. Абеее хора като знаете толкова мноо отидете вие да я украсите вее :d
  Така са могли хората и така са я украсили :d

  (поста е транслиран с български букви от администратор)

  Reply
 11. Вземам си думите назад. Елхата е добре осветена и наистина прилича на елха. Поддържам мнението си, че през деня не е така. Днес дори като споменах за нея ми казаха, че въобще не са я видяли.
  Е, не е като в Ню Йорк или в Париж, но пак е приветлива.
  Извинявам се на един човек. Той знае за какво. Сори, ама друг път по-умерено с тона. 21-и век е, всеки има право на мнение.

  Reply
 12. Ее ясно е че Елхата не е като в Ню Йорк или в Париж,но все пак е нещо..!
  Ако нямаше и такава пак щяхте да недоволствате. То Българина няма угода!!!
  Еее нещо ще кажете ли???

  Reply
 13. Аз ще кажа – хубаво е, че има елха, хубаво е, че има коледна украса. Все пак идват празници. Нека ги посрещнем със светлина. И с ракия и вино. И мезе. И с приятели : )

  Reply
 14. Няма как да не признаем, че коледната украса в града като цяло тази година просто ни изненадва.Явно е вложено повече старание и средства съответно..Обаче не би ли било по-добре да се обърне малко внимание на площада и по-специеално на елхата?Все пак площадът е лицето на града, а с тая мижава елхичка направо са се изакали на метеното.Наистина е добра идеята, дадена от redman да се украсят няколко елхички на площада.Да бяха украсили двете новозасадени криви борчета край фонтана, на тях поне можеха да им достигнат върховете, а не да ги украсяват само да средата, както са направили….

  Reply
 15. Здрасти на всички!
  Малко почетох постовете Ви и се изприщих. Не защото не сте прави, ами просто защото виждам, че всичко си е така, както беше преди 10, 20 и дори преди 30 години.
  Щом очакваме някой да ни оправи площада, че си останем с чакането. Живеейки извън Ивайловград, научих, че ако искаш нещо, трябва да си го изработиш или направиш. Така, както си правим коледната украса у дома. Стопанинът на Ивайловград явно не смогва с всичко: ВиК-то, Електро-то, чистотата, тротоарите, площада. Ако всички не му помагаме, няма да се получи.
  Преди месец един австриец ми каза следното: всяка съботна сутрин мъжете от малкото градче, в което живея, се събираме в кръчма в центъра. Цял ден пием бира, замезваме и говорим – за работа, за живота, за проблемите. Всички заедно си ги споделяме и ги решаваме.
  Елементарно, нали? Но тъй като в нашия малък град има “ужасно много бизнес” и бизнес интереси, не можем да го направим. Или може би няма никакъв бизнес, ха:)
  Затова и някак си хората не си говорят…. или поне не решават общите си проблеми заедно. А уж всички се познаваме.
  Ако си говорим, може и да споделим бизнес идеи и да сглобим общата картинка на един успешен бизнес.

  Ух, от елхата та до къде стигнах. Стига толкова – засега.
  Впрочем,помолете всички свои познати да не си хвърлят презервативите, тоалетните хартии и дамските превръзки на беседката на волейболното игрище горе, на Дупката.
  Аз и приятелите ми всеки път ги чистим като си дойдем в Ивайловград. Ама е голям резил, градът става за смях пред хора от целия свят.

  Reply
 16. Вие всичките дето нехаресвате и сте недоволни-елате в Ивайловград , донесете поне по една украса и я направете по красива!!!
  Много е лесно нищо да не правите и от далече акъл да давате!!!
  Ние знаем как се украсява Коледна елха,но явно средствата са до тук!!!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.