Нощ на младото вино от Ивайловград

винивел, ивайловградско, виноВсяка петъчна вечер от месеца се организира „Нощ на младото вино от Ивайловград.

За първи път чух за това преди около два седмици по радиото в колата отивайки на работа. Бях забравил за това докато пак не чух за ноща на младото ивайловградско вино не и реших да потърся информация в Интернет. Оказа се, че тя ще бъде организирана в градовете Варна, София, Кърджали, Хасково, Пловдив, Смолян, Велинград и Стара Загора от Винивел – “Винарска изба Ивайловград”.

Собственикът на винарската изба в Ивайловград Юлиян Ямантиев заяви, че събитието ще се състои всеки Петък на месец Декември. Той каза също, че иска това да се превърне в традиция и празника да се организира и занапред. Очаква се около 6 хиляди човека да опитат от младите ивайловградски вина, които са приготвени специално за събитието. Ямантиев обясни, че това е продукция, която е характера за Ивайловград и тя няма да бъде разпространявана извън рамките на празника.

В интервюто Юлиян Ямантиев спомена и за развитието на регионите. Замислих се, че ще е хубаво да има повече хора като него, които да допринасят с нещо за Ивайловград. Освен това самият празник „Нощ на младото вино от Ивайловград” ще накара хората да чуят за малкото ни градче. Ще се учудите, но в София примерно съм срещал доста хора, които са ме питали от къде си и след като са разбирали, че съм от Ивайловград са ми казвали, че там правели хубаво вино

Източник: http://dariknews.bg

4 thoughts on “Нощ на младото вино от Ивайловград”

 1. Новата ми хазяйка, като и казах от къде съм, тя каза: “Снощи пих едно много хубаво вино от там! “Трендафил” – на изба Лайт Касъл”

  Reply
 2. Ивайловградското винце е супер това всички го знаят. Самоият край на Ивайловград е идеален за отглеждане на лозя и производство на вино

  Reply
 3. Виното е супре!!! Познавам най-малко 20 човека от северозападна България,който за всяка коледа сикопуват ивайловградско вино.Жалко е чеще биде в градове в южна Булгария.
  Наздраве!!!!!!!!!!!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.