Събориха лятното кино в Ивайловград

лятно кино, паркигЛятното кино в Ивайловград е съборено и в момента на негово място се строи паркинг. Може би този паркинг ще бъде за музея на Ивайловград.

Може би повечето от вас помнят лятното кино по времето, когато работеше. Аз лично помня как се катерехме по едно голямо дърво в училището и как се опитвахме да гледаме филмите от там. Помня и как, докато гледахме филми имаше накачорени деца по оградата от страната към полицията и как кинаджията ги гонеше да не гледат безплатно. Много съм бил малък ама го помня. Хубаво беше да се ходи на кино. Особено на лятно кино. Други пък го помнят като поредното запустяло място в Ивайловград. Като едно от многото запустели места в България.

А може би много от младите дори не знаят, че съществува такова животно като лятно кино. Даже съм сигурен, че много от тях не знаят. Ама и как да знаят. То в момента кината в България са толкова малко. Преди само в Ивайловград е имало 2 кина, а сега дори в София са само 3-4. Модерна работа. Сигурно някой ще кажа, да ама тия 3-4 кина в София са много хубави и нови и не знам си какви. Пълни със скъпи заведения в тях. Модерна работа. Модерна и скапана. Да не говорим за Ивайловград, където кино може би никога повече няма да има.

Едно поне е хубаво. Че изчезна тая джунгла, в която се беше превърнало лятното кино в Ивайловград. И се надявам, че направят добре този паркинг и той ще влезе в употреба. Дано да има и хора, които да спират там за да посещават музея.

Снимки от разрушеното лятно кино в Ивайловград

4 thoughts on “Събориха лятното кино в Ивайловград”

  1. на кому е нужен паркинг в Ивайловград?Хора не останаха,Те паркинг ще строят!Не вземат да помислят за развитието на болницата,пътя които наскооро го препавираха в какво състояне е сега ????точно след година и този паркинг ще е можеби и по-зле.Пари се въртят там затова

    Reply
  2. Така се крадат пари най-лесно. Даже повече от лесно. На всекиго е ясно това!

    Reply
  3. Извинявам се предварително ! Но като прочето “може би ще бъде за музея” ми стана смешно ,защото наистина ще си е за музей 😉 но не и за коли :))

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.