Репортаж на БНТ за болницата в Ивайловград

бнт, болница, репортажДнес имаше включване на живо в предаването “Денят започва” по БНТ от Ивайловград. Дискусията беше относно закриването на болницата в Ивайловград.

Общо взето аз разбрах следното от господин Александров. Щели да разсъждават, какво да правят и това, че в Ивайловград никой не искал да отиде да работи. Друго не разбрах. Общо взето дано да се стигне до някое читаво решение, защото е ясно, че Ивайловград има нужда от здравна помощ и то не на 120 километра. И естествено да не забравяме, че тя трябва да е на ниво. Гледайте видеото и дано вие разберете нещо повече от мен.

[flashvideo filename=http://ivailovgrad.com/upload_ivailovgrad/Video/BNT_na_jivo_ot_ivailovgrad_bolnicata_234.flv width=300 /]

източник: bnt.bg

10 thoughts on “Репортаж на БНТ за болницата в Ивайловград”

 1. Аз разбрах, че в момента има болница и въпреки това един човек починал по пътя за Хасково. Тази болница ли искате да остане???

  Reply
 2. хм, Плутон, явно не си гледал внимателно…
  ако обърна внимание на Александров – първоначално той твърдеше, че проблемът не бил финансов, а в това, че хората не искали… Абе, дявол го взел, и аз не искам много работи, ама никой не ме пита, просто трябва да си върша работата. Може би в тоя случай трябва да има някакви задължителни назначения /или незнам там как се казва, стажове може би ще е по-правилно/, след които лекарите ще могат да кандидатстват за работа където си поискат. Та да се върнем на Отговорите на проф. Александров – проблемът бил в хората, както вече се разбра, те не искали… Нямало условия, нямало добри заплати… И докъде стигнахме пак??? До финансовата страна на нещата – има заплати – има хора, няма заплати – няма хора. И да се осигури препитание на семействата им… Нали не беше финансов въпросът???
  За това, че починал по пътя човека – да, жалко за човека, лошо е… Но не сме сигурни и в големите градове колко хора си отиват, докато са в линейките още. А от друга страна – не ти се е налагало да се лекуваш тука явно… Не чу ли една майка какво каза? Да си возиш детето с почти 40 градусова температура до по-голям град, защото тука няма рентген, за да направят снимка нормално ли ти се струва? А това, че при децата почти всичко се развива за часове, понякога може да се окаже фатално и най-малкото забавяне на квалифицирана помощ? А за това, че деца под 1 годинка са принудени да се лекуват другаде, защото личния ти лекар казва – Това е за болница, заминавайте, а никой не те пита имаш ли възможност, на какъв хал си????
  Да, трябват млади лекари, нови, които са наясно с нещата, които са в час с новостите, но трябва и нещо да ги задържи тука!
  Ако трябва да сме честни – времето, по което градът е “процъфтявал” /ама че термин!/ – това е времето, когато е имало помощ от държавата! Колкото и да се опитваме да направим самите ние нещо – винаги ще ни трябва едно рамо, иначе все нещо няма да ни достига…
  Но – здраве да е! Дано всичко има добър край!

  Reply
 3. П.П. да допиша още 1-2 реда – абе – доядя ме! Как може тоя човек да каже, че хората тук са си подписали предварително присъдата на болницата? Много е лесно, когато ти се наложи – да отидеш в най-близката специализирана болница! Ама когато тя е на 100-120 км?

  Reply
 4. Ам`че така де. Александров каза, че щели да ни пратят по-добър и по-оборудван реанимобил. А не може ли да ни пратят хеликоптер? И ние сме хора като него, и ние искаме да ни лекуват в София. Или не сме хора? Абе скапана история.

  Reply
 5. не трябва да се закрива болницата разбира се.не е нормално да имаш проблем и да трябва да отидеш на 120 км. просто ДАРЖАВАТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗАВА, ЧЕ НЕ Я интересуват малките градчета и особено пограничните райони.Смешна работа- да ни се смее света.И все пак България не е само София и големите градове, Ивайловград също е България.И всъщност къде е държавата- май я няма .

  Reply
 6. Има сграда която наричат болница, но болница в пълния смисъл на тази дума няма от доста години. Болница се изпълва със съдържание от наличието на лекари специалисти, а не наличието на сграда.
  Така погледнато и кино има града, но ако попитам кога за последен път гледахте там филм…, и кланница има, но кога за последно си купихте прясно месо от там?! И мандра, и заводи – за катинари, за релета, за коприна за крепителни детайли, краве и свинеферми и фуражен цех за тях… Забравих ли нещо… наистина защо да нямаме и болница? Направо си е тъпо да си нямаме и болница на всичкото това имане!

  Reply
 7. C GetOff и този път мненията ни съвпадат. Много добре казано!
  А сега искам да попитам:

  МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ КАТО СЕ ЗАКРИЕ “БИЛНИЦАТА” И СЕ ВКАРАТ МАЛКО ПАРИ ЗА ОЩЕ ЕДНА ЛИНЕЙКА И ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ СРЕДСТВА И ТЕХНИКА, МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ В ИВАЙЛОВГРАД ЩЕ СЕ ВЛОШИ?

  Reply
 8. Иска ми се да чуем повече мнения. Разбира се компетентни и подготвени мнения, а не емоционални.

  Какво представлява “болницата” в момента?
  Как си я представяте вие?

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.