Какво ли ще стане с болницата в Ивайловград?

болница, пътПрез последните дни много се говори за това какво ще се случи с малките болници в България като тази в Ивайловград. Говори се, но ясна информация няма.

И докато се говори Ивайловград си остава откъснат на 120 километра от Хасково. Откъснат, защото пътят до Хасково не може да се нарече път. Осеян с дупки, винаги непочистен от снега, с толкова много завои, че хората, които не са свикнали получават морска болест пътувайки по него! Ама то дали ония боклуци от министерствата въобще мислят за хората там? Дали въобще ги считат за хора? Не мисля. Ама май и те не мислят. Освен за това, как да вземат тлъстата комисионна от поредната обществена поръчка, търг и т.н.
А лично според мен, щом един човек живее в тази държава, щом си плаща данъците и осигуровките заслужава да получи поне елементарно внимание от страна на държавата. Е да ама не! От години в Ивайловград няма здравно заведение, което да е на ниво. Това го знаят всички. И какво се прави? Нищо! Ами то хубаво ама защо някой от господата в министерството не се пробват да стигнат от Ивайловград до болницата в Хасково, която е на 120 километра по ето този път на снимката, който техните колеги така старателно не са изчистили, не са опесъчили и т.н. И това при положение, че когато направих снимката, не валеше сняг. А ако човекът, който има нужда от помощ трябва да тръгне примерно от Долно Луково, което е на над 140 километра от Хасково??? Какво става тогава?
Ама така като погледна снимката и се замислям. Вместо една линейка да закупят няколко пикапа като този и вместо да карат хората към болницата, направо да изнасят труповете към гробищата.

6 thoughts on “Какво ли ще стане с болницата в Ивайловград?”

 1. Последни новини!
  Болницата в Ивайловград остава- няма да се закрива. Успели са да защитят една пътека и да сключат договор със Здравната каса. Мисля, че всички заедно- и местна власт, и граждани, и здравни работници успяхме да спасим болницата си.
  Така трябва да действаме, а не…………………….

  Reply
 2. Е, радвам се! Сега вече никой няма да ходи чак до Хасково или София да се лекува! Родилките няма да пътуват всяка седмица! Счупен крак ще се гипсира в Ивайловград, ще се пътува само ако е за операция, само дано преценката на докторите да е правилна. …
  Абе радвам се, че всички са доволни! Дано и да не им се налага да използват услугите на болницата!

  Reply
 3. Честито на ивайловградчани и дано не се налага да ползват услугите на болницата. Освен на родилното отделение, разбира се !

  Reply
 4. Министъра е прав, за какво е болница като няма лекари, като няма качествено лечение, медикаменти. Сграда ли ви трябва в която да берете душа или лекар който да ви помогне адекватно.
  Вместо кмета набързо да и смени статута да я направи старчески дом с добро обслужване и така хем ще има пари, ще разкрие работни места, може и някой друг доктор по кадърен да привлече , той се е хванал за болницата. А и застаряващото население не само от този край ще има алтернатива.
  Може и да се помисли и за санаториум – климатът е хубав и ще има пациенти оттук и лекари и пари.
  Стига с тази носталгия и насмешка – бъдете прагматични и изтъргувайте болницата за нещо наистина по-добро. И премиера каза че тази реформа ще се реализира. Бъдете във времето не извън него. Има ли смисъл да ритате срещу ръжена.

  Reply
 5. ТО В ТАЗИ БОЛНИЦА НЯМА НИТО ЕДИ КАДЪРЕН ДОКТОР,И НЕ ВИЖДАМ СМИСАЛ ДА ФИГОРИРА.А И БЕЗ ТОВА ВСИЧКИ ХОДЯТ ДО ХАСКОВО КАТО СЕ НАЛОЖИ,4Е ИМ НЯМАТ ДОВЕРИЕ.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.