Обилни снеговалежи прекъснаха пътища и електричество в Ивайловград

ивайловград, бедствено положение, снягЗаради обилните снеговалежи в община Ивайловград много села останаха без ток. Освен без ток част от ивайловградските села са останали и без вода.

В ивайловградско и като цяло в Хасковска област снеговалежа беше най-обилен. Снежната покривка в Ивайловград е около 30 см, а във високите части на общината тя е над половин метър. Заради силните снеговалежи в ивайловградско много села останаха без ток заради повреди в далекопроводите. Заради прекъснато електрозахранване към някой от помпените станции села в Ивайловградска община останаха и без вода. В Хасковска област обявиха бедствено положение. В Ивайловград в училището няма да се провеждат учебни занятия до края на седмицата.

снимка: btv.bg

53 thoughts on “Обилни снеговалежи прекъснаха пътища и електричество в Ивайловград”

 1. Една пролетна новина: Започна и тазгодишното формиране на короните на уличните дървета в града ни с модерната от няколко години корона “Араджиев з@дник” , на името на някогашен общинар -озеленител , пръв внедрил революционната технология.
  Основно преимущество на въпросната корона , освен естетичната гавра е ,че след време дървото изсъхва (има дърво – има проблем, няма дърво- няма проблем.) Така с един замах 40-годишни дървета загиват , доказвайки професионализма на своите
  “стопани”.Сега на мястото на изсъхналите липи садят някакви средиземноморски имитации (по примера на братята гърци), които още отсега пречат на преминаващите с дългите си меки клони. Ама защо ли се впечатлявам така наивно? Кое ли в нашия т.нар. град е както трябва : офроуд трасетата ли, наречени улици , скъпата ,рядко течаща от чешмите вода ли,данък смет ли…?! То бива наивност ,бива ,ама това ,моето направо не се търпи…

  Reply
 2. 🙁 Я дай малко повече инфо. Кои дървета са орязали 🙁
  Помня преди пролетта като цъфнеха липите колко беше яко. После цяло лято си имаше зеленина и
  хубава сянка по центъра на Ивайловград. После орязха доста от дърветата. Сега и останалите ли са изрязали.
  И градската градина беше по-зелена преди 🙁

  Reply
 3. В понеделник (15.03) бяха подкарали дърветата по улицата пред магазина на Биков ,която минава и под училището ,както и останалите няколко дървета по главната – от МВР-то надолу. Вчера беше ред на дърветата по улицата зад училището. Днес не знам кои още дървета ще паднат геройски ,неуспели да преживеят “професионализма”, който се упражнява над тях.
  Ама,дащо казвате “изрязали” ,когато с тези дървета се твори изкуство(на снимката горе-дървото вляво)?! Реже се “на око” под или над разклонението в края на стъблото и на следващата година новообразувалия се тумороподобен израстък се реже отново! Хай технолъджи ,какво да ви разправям! Кое дърво ще издържи на такъв напън ?

  Reply
 4. Уважаеми Батко, ти голям спец се извъди!
  Като знаеш много я кажи колко дървета в Ивайловград си посял и отгледал, та да дириш сметка как се гледа дърво, как се подкастря, подмладява и т.н.
  На мен пък ми прави впечатление, че процентът на изсъхналите дървета след пролетното подмладяване, направено отново и отново от общината е почти нулев!
  Ако обичаш не внасяй интриги във форума, ами си стегни задника и посей дръвчета и ги отгледай, но на обществено място, за да могат всички да им се радват!!!

  Reply
 5. 🙁 Я дай малко повече инфо. Кои дървета са орязали 🙁
  Помня преди пролетта като цъфнеха липите колко беше яко. После цяло лято си имаше зеленина и
  хубава сянка по центъра на Ивайловград. После орязха доста от дърветата. Сега и останалите ли са изрязали.
  И градската градина беше по-зелена преди 🙁

  Ти, админ, също не пускай интриги, а ми се информирай малко повече защо и как се прави това “изрязване”!!! А пък като не ти харесва и си доста претенциозен се хванете, заедно с Батко, да поработите около дървестните видове в Ивайловград!

  Reply
 6. Не знам какъв си и кой си, анонимен дразнител, но не мога да разбера за какви точно интриги говориш?
  Защо не можеш да приемеш, че хората могат да имат мнение, нещо да им харесва или да не им.

  Твоята цел само да се заяждаш ли е?

  Попитал съм какво точно е станало и съм казал, че преди ми е харесвало много повече, защото съм прекарал детството си изграейки си под тези липи. Така че в момента не ми харесва. Разбра ли?

  Reply
 7. Патриоте , Патриоте , ако нямаш какво да кажеш ,не се мъчи да го сториш по форумите , защото мъчиш и другите!

  За твое сведение не съм се извъдил спец -такъв са ме извъдили професорите ,които са ми дали и тапия за целта и ако излезеш от анонимност ще дойда да ти я залепя на челото ,та да имаш и ти диплома , а не весдесъщата партийна школа , с която всичките все още се мислите за богоизбрани. Колкото дървета съм посадил , попълнил ,отгледал и оформил – ти до толкова не можеш да броиш , така , че недей да учиш дедо си как да кашля . За разлика от теб аз не работя с ВПЕЧАТЛЕНИЯ , а с растежни и опитни таблици от различни автори и с дендробиометрични сравочници .Та там пише , че дървото не лоза , че да се ПОДМЛАДЯВА и ще се подмлади точно тогава , когато се подмладиш и ти.
  Кажи ми в коя книга прочете за този тип “подмладяваща корона” ,в кой град го видя да го прават , в коя държава?
  Хайде ,моля те ,отговори ми защо след като процента на изсъхналите дървета ,според тебе е почти нулев , половината от “подмладените” вече ги няма а на тяхно място са засадени полутревистите албиции? Ако не вярваш , погледни през прозореца – ще ги видиш пред ОББ-то; там преди 3-4 години имаше здрави и прави липи (а и по цялата главна) , преди да се намеси поразяващата ръка на общината.
  А днес видял ли си какви “ескременти” сте изакали аз града ? Автогарата прилича на Марсово поле след битка , групичката черборови дървета до старато общежитие -долу ,с изключение на 2 – 3 от най кльощавите. Ако това ти харесва и искаш догодина и останалите дървета в града ни да приличат на черниците по синорите край вашето село (и в крайна сметка да изсъхнат) – завиждам на вкуса ти !?Боли ме и за другите простотии ,подобни на тази ,сътворени из града ни, но за съжаление простотиите ни с общинско участие са безкрайни ,както във времето , така и в пространството!

  p.s.И ако обичаш не се хващай и за сламка – не се заяждай с админа , той не ти е виновен за нищо.Тъкмо напротив-негови коментари трябва да има , защото той не е анонимен като мен и теб.
  И как , собствено ,с админа “Да поработим с дървесните видове”? Дай нещо конкретно ,стига партийни лозунги! Искам да разбера ти колко си вещ в тази област.

  Reply
 8. Ех, Батко, жалко за теб! Я по-скромно, бе момче! И аз имам дипломи, е, не “дървесни” като твоята, но имам! И мен професори са ме учили и за твоя жалост не са от партийна школа! Но мисля, че хората около теб имат точно такива дипломи!
  Но да спрем с това!
  Като говорим за време и пространство и “простотиите ни с общинско участие”, що не посочиш ивайловградските простотии на такива като теб, които купонясват на Дупката, изхвърлят боклуци и след това ги снимат и качват в сайта! Що не поговорим за счупените люлки в детската градина, смачкани и ритнати кошчета в градския парк! Унищожените детски съоръжения за игра в детската площадка в кв.Дружба, счупената чешмичка и пейки в Общинския музей?! Да поговорим за изплютия навсякъде по паркове и площадки слънчоглед?!
  И това ли е простотия с общинско участие! Това ли ти са университетското образование и дендрологични и екологични познания?!
  Много си далече от истината и реалността, младежо!
  На такива като теб им липсват първите 7 години и жалко е, че в сегашно време точно такива “гологлави” се опитват да диктуват ситуацията!
  Но, знаеш ли, мисля си, че скоро това време ще свърши и се надявам за по-добри дни за града ни!

  Reply
 9. Ха! Заключих темата във форума и ‘патриот’ се премести тука да се пъчи! Лично мене хич не ме интересува кой се крие зад този ник. Човека си има мнение и си го пише. Мен всяко мнение ме кара да се замислям и положителните и отрицателните, и грешните и правилните, и глупавите и умните, всички. Дано и вие да вниквате в проблемите и в крайна сметка резултатите да са в полза на всички, на града и гражданите!

  Reply
 10. Ха!Плутон, та нали форумите са за това, да се споделя мнение, ти какво, обвиняваш ме, че пиша и тук! Това да не е запазена територия на горепосочените от мен младежи?! Вие май различно от вашето мнение на понасяте, много популистко и в стил ББ ми звучат думите ти “Мен всяко мнение ме кара да се замислям и положителните и отрицателните, и грешните и правилните, и глупавите и умните, всички”.
  Ех, момче, мисля, че ти е много рано да си модератор на форум, а още по-рано ти е да обобщаваш мнения на потребители на форуми! Я се замисли малко и върху себе си!!!

  Reply
 11. Абе, ‘патриот’, ти си бил голям ненормалник бе! Все си мислех, че си сбъркан, но ти надминаваш очакванията ми. Всички тук се опитват да ти отворят комунистичските очи, но ти явно си безнадежден случай и комплексите ти са по силни от светлината.
  Предичния ми коментар беше неутрален, без да взимам позиция, а ти пак ме нападаш . Луда работа! Казваш, че на ‘Батко’ му липсвали първите 7 години, а като гледам, на теб ти липсват последните 20 години.
  Или пиши нещо смислено или въобще недей да се заяждаш с когото и да било. Ако си нямаш друга работа иди подишай малко свеж въздух, мисля, че ще ти се отрази добре на изсъхналия мозък!!!

  Reply
 12. Ей патриот. Не знам какво си точно и за какво се бориш, но престани да ни натякваш за Бойко Борисов. Отделно не знам какво ти пречат останалите и какво толкова си заченал това кой бил модератор и кой не. Някой да ти е изтрил някое мнение или нещо подобно? Ама ти явно си решил да се заяждаш. Но да ти кажа не ми пречиш. Даже хич.

  Reply
 13. Е, не може да не се намеся вече.
  Какво сте го заяли този “патриот”- та комунист ли не го нарекохте, та безнадежден случай ли и т.н. Май този патриот е едиствения с лично мнение и казва нещата такива каквито са.
  Сега искате ли новина, свързана с дърветата, които общината реше! Знаете ли кой е човекът, който казва кой клон да се одреже, кое да остане, как да се отреже- ми това е озеленителката Недялка Янева. А знаете ли тя на кого е родител- ами на админа и на Плутона- те нали са 2 в 1!
  И макар да е така, мисля, че дърветата се обработват добре- не съм специалист и не познавам добре дендрологичните термини!
  Стига си чешете езиците!
  Имам едно предложение- нали на мястото на отрязаните клони по дърветата трябва да се сложи боя- предлагам да е RED.
  Спомням си преди време, когато Хасковския кмет Иванов беше син, боядиса в синьо окастрените дървета

  Reply
 14. Добре де, патриоте. патриот, red, анонимен противник на мутрата Бойко Борисов или който там си. Относно спора с мен ти първи ме нарече интригант за това, че казах че ни ми харесва, че се режат дърветата (изразих мнението си). И защо да нямам мнение. Имам и го изразявам. Ти ме нарече интригант, което за мен си е обида. С какво основание, питам аз? Че изразявам мнение ли?

  Отделно аз не съм Плутон. Казвам се Митко Катранджиев. И не съм анонимка…

  Reply
 15. В крайна сметка някой ще даде ли обяснение защо се подрязват по такъв начин дърветата. До тук разбрах кой е за БСП, кой за ГЕРБ но по въпроса за дърветата освен развети дипломи не прочетох нищо. Колкото до дипломите… и те се печатат на дървета – отрязани!!!
  Предлагам и от други партии да се включат в преброяване на дипломите. Пък някой ако се обърка нека напише защо се режат дърветата, защото в момента моите опасения са, че се режат за да могат да се отпечатат повече дипломи. Така де, иначе какво ще веем по форуми и блогове.

  Reply
 16. Друтарю Патриот, задал съм ти съвсен конкретни въпроси , отговори , ако обичаш на тях , не ме будалкай с постна словесна еквалибристика , няма да се хвана , защото няма да слезна до нивото ти. Въпросите нямат нищо общо с партии ,така , че не ми минавай с простотии за кошчета , семки и прочее точки от темата за ланския сняг. След като нямаш диплома по “дървесни ” въпроси защо напъваш да се произнасяш така “компетентно” ? Или спазваш олимпийския принцип : ВАЖНО Е УЧАСТИЕТО… пък колко глупости ще надрнъкаш – не е важно.
  И така : чакам отговор (по- точно отговори)! Ако си в състояние да дадеш смислен такъв , разбира се. Но ако мислиш пак да лееш тонове отвлечени понятия , с които пак да не кажеш нищо – аз се отказвам . Защото учените гллави предупреждават : не трябва да се спори с глупак , защото околните може и да не схванат разликата…….(чувам ли смях от някъде ,или така ми се струва ? ….)!

  Reply
 17. Другарю RED (а би трябвапо да е “красный), ти направо откри Америка ! След като си починеш от такава колосална умствена дейност сигурно ще ни гръмнеш ,че г-жа Янева (не съм й адвокат) е едноличен собственик на общината , щом тя решава съдбата на дърветата. Почини си още малко и допусни елементарната мисъл , че г-жата , а ине само тя , изпълнява заповед!
  Преди – на др. Араджиев , автор на гореспоменатите корони. Хайде , изненадай ни пак , кажи чии заповеди изпълнява сега?!

  Много те моля, теб , като и Getoff , ако нямате какво да кажете , не се мъчете да го правите по форумите , защото мъчите и останалите!

  Reply
 18. Драги Батко, не съм убеден, че г-жа Янева изпълнява заповеди как да реже дърва! Не вярвам и на йота в изкривеното ти мислене!
  Що не вземеш да попиташ във форума, г-жата по дърветата, дали получава подобни заповеди или ръководството на общината разчита на нейната компетентност!

  Reply
 19. Батко, Батко, правиш се на интересен отново и отново. Нито съм другарю, нито уцели, че съм от общинар и видиш ли като си отворя прозореца ще видя албицийки и тем подобни.
  И пак не улучи- принципът на една олимпиада не е участието, а спортсменството и желанието за победа!
  Е, щом си толкоз компетентен, що не вземеш да направиш докладна до кмета или общинските съветници и не докажеш грешните действия на озеленителката и на тези, които и давали заповедите?! Действай!

  Reply
 20. Добре де, сега сериозно! Аз също съм прекарал детството си под липите и под сянката на дърветата в градския парк. Но идва момент, когато на тези дървета трябва да им се помогне! А има и случаи, когато дърветата, прекалено израсли и разклонени, пречат на преминаващи коли, електропроводи, кабели на разпространители на интернет, а това от своя страна води до предпоставки за опастност- може да причини вреди на хора и околни сгради.
  Не съм убеден, че във време на световно говорене за екология, глобално затопляне, спасяване на всяко дърво, някой ще дръзне умишлено да унищожава дървета, най-малко пък една община като ивайловградската.
  Патриот е прав- защо тези, които разбират от растежни и опитни таблици, от дендробиометрични сравочници не се намесят и помогнат- ако наистина някой греши, да се спре навреме тази грешка. Ако имате гражданска позиция- действайте!
  Само RED!

  Reply
 21. Аз когато нямам какво да кажа питам, за да имам евентуално какво да кажа. Все още не се разбра ЗАЩО трябва или ЗАЩО не трябва да се режат дърветата така, за сметка на това ясно се разбра, че двамата спорещи сте с дипломи. А сега да се върнем на въпроса – ЗАЩО?

  Reply
 22. А аз чакам ли чакам да получа отговор на въпросите си . Колко ли глупости още ще изчета , докато доживея звездния си миг ?!

  Reply
 23. Другарю RED ,ако някой има дързостта да ви посъветва по даден проблем (пък дори и във вид на докладна) допускаш ли , че някой ще го послуша ? Ако е наивното “да” ,възниква въпроса защо не бе нает ПРЕДВАРИТЕЛНО консултант , пък дори и такъв ,който разбира от растежни и опитни таблици? (пак дочувам смях – сигурно имам халюцинации…….)

  Reply
 24. по думите и държанието ти не вярвам някой в живота да те наеме за консултант, въпреки, че се опитваш да ми кажеш, че разбираш от растежни и опитни таблици / дочувам смях – сигурно имам халюцинации/

  Reply
 25. Плутон, това, дето си го качил го покажи на майка си, за да се консултира

  Reply
 26. и Батко, не задавай на мен този въпрос за посъветването, не си улучил целта. Аз съм също гражданин като теб и просто се намесих, защото не сте прави с обвиненията. Но явно не си заслужил името, което си избрал- предлагам да се прекръстиш на Дечко, защото само малките деца ръзсъждават като теб наивно

  Reply
 27. Предлагам на Главен специалист: Недялка Тенева Янева – 03661 8039/ вътрешен 116, която се води и еколог в общината
  спешно да се намеси в спора.
  При нея е информацията колко и какви дървета са засадени през годините в паркове и градини.
  Лично моето мнение е, че точно в тази област общината си върши добре работата.
  Как и кое дърво да бъде отрязано, подрязано, как и по какъв начин да бъде оформена короната му казва именно тя.
  И тук Плутон няма никаква интрига. Който за каквото получава заплата нека да бъде така добър да носи и отговорност.
  В момента резитбата е изцяло на дървета, които са опасни за сгради и хора поради изсъхнали клони.
  Батко да е жив и здрав да се грижи за дърветата в своята градина.

  Reply
 28. Другарю RED , не се измъквай , въпроса ми е точно в целта! Защото ти единствен остана да защитаваш поразиите на общината за лунните пейзажи , които са насътворили .Твоята позиция не е гражданнска ,тя е общинска (прочети си коментарите пак , ако забравяш)! “И макар , че дърветата е се обработват добре (???!) – аз не съм специалист ,не познавам добре дендрологичните термини” ( отново: ???!) Тогава чий го дириш тук?! Това за чесането на езиците на кого приляга най- много? И престани , ако обичаш да натякваш родствената връзка на Плутон ! Потърси си смислени аргументи , а а не да се заяждаш на дребно като удавника , който се хваща и за сламка. Разбрах ,че доста халюцинации те гонят , щом виждаш и държанието ми там….
  А щом предлагаш по-подходящи никове – да ти върна жеста : Ne si vRED !

  Reply
 29. ZLATNA , Батко живее в град ,в който плаща данъците си , от които получават заплати държавни храненици , като тези в общината!
  Затова имам претенциите като правят нещо , да го правят както трябва! Толкова ли е трудно да са проумее ? На какъв език трябва да го кажа вече ?

  Reply
 30. Никой не е против да си изразяваш мнението, даже напротив. Само, че мненията са различни и в случая едни одобряват действията предприети от общината, други не, толкова ли е трудно да го проумееш ?! Както и че никой в спора не трябва да се чувства като последна инстанция и да се налага колко е прав.
  Нали не е задължително да се съгласявам с теб особено за албициите и липите.
  Аргументи много за това, но не си струва да ти ги обяснявам, защото си толкова предубеден, че нищо не би променило изразеното от теб становище.
  Да си жив и здрав !

  Reply
 31. Дали съм вред или не, това си е мой проблем, момче, но усещам вече, че теб те гони нервата. Много лесно се палиш- ще вземеш да изгориш дърветата!!!
  И аз като Златна настоявам тук да се намеси еколожката на общината. Ей, Плутон, що не й съдействаш да пише! Ако не може, отново чрез секретаря на общината да се потърси отговор на въпроса, който толкова силно желае един предубеден гражданин на Ивайловград, който си “плаща” данъците и “храни” общинските служители!
  Не мога да разбера логиката ти Батко, щом някой защитава действията на общината, задължително е общинар!!! Е, питав ви Батковци, Плутони и тем подобни, защо Недялка Янева не защити общината- е явно на Плутон не му отърва намесата й!

  Reply
 32. Точно така, Златна, нищо друго не можем да пожелаем на един човек, освен да е жив и здрав!
  Да ти кажа право, много се съмнявам, че Батко си плаща данъците!!! По приказките- той още няма дори имот- хвърчи във въздуха! При него сигурно още тати носи, а мама меси!!!
  А може да е виснал на таблото на входа на общината на некоректните платци и затова да е толкова наежен срещу общинарите!!!

  Reply
 33. А що се отнася до Плутон и неговите думи към мен, ще му отговоря така- ако не знаеш да изслушваш различни гледни точки по дадена тема или проблем- бегай от тук- иди подишай малко свеж въздух, мисля, че ще ти се отрази добре на поизпразнения мозък!!!

  Reply
 34. E това се казва работа, Патриот.
  Настояваме още утре г-жа озеленителката на общината да каже- защо се режат дърветата? Кой й заповядва да ги реже?
  Защо мълчи в този спор, а всъщност си получава заплата за това? Какво означава методът на рязане “араджиев задник?

  Reply
 35. Не разбирам! Щом всички познавате майка ми и и знаете телефона, какво чакахте до сега, че не сте и задали въпроса лично??? И щом живеете там още по-добре би били да идете лично да я питате. Сигурен съм, че ще ви обясни подробно и учтиво.
  И от къде на къде тя или който и да било друге е длъжна да следи, какво се пише тук и на всичкото отгоре да отговаря???
  Даже red пише в множествено число “настояваме”!?! И сега сигурно майка ми трябва да стане права и да рапортува? На мен всичките тия писаници ми се струват несериозни и за това до сега не съм и казал. Защото, ако бяха сериозни нямаше да се пишат тука, а да се отправят лично, към общината, към майка ми, към хората, които отговарят за това. НАСТОЯВАМ! хаххахахаххах

  Reply
 36. Само да кажа, че red и патриот са едно и също лице 😉
  Не знам защо обаче го е страх да каже кой е и стои в анонимност, а иначе настоява за разни неща?

  P.S. До червения патриот. Знаеш ли кои си говорят сами, че гледам сам си отговаряш….

  Reply
 37. Е, браво на админа. Много ” коректно” от негова страна. Когато аргументите свършат идва на помощ некоректността.
  А що се отнася за телефона на служителката го има в официалния сайт на общината и е достъпен за всеки.
  Батко също е могъл да попита и да му отговорят любезно.

  Reply
 38. Какво значи некоректно при условие, че ти си този, който пише и се крие зад различни никове (патриот, red, turist) с цел да създаде интрига!!!
  Ще ми отговориш ли? Кое е некоректно? Какви аргументи искаш. Ти ако беше нормален, коректен потребител щеше да пишеш поне от един ник. Имай предвид, че в други сайтове и форуми биха ти изтрили мненията.

  Не знам как не те е срам. Казваш на възраст си. Врял си бил и кипял! С опит. В кое питам аз??? В това да подвеждаш хората ли? Не ти прави чест на годините…… Това ще кажа аз. И не ми говори за коректност, при условие че се опитваш да подвеждаш хората!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 39. И за твое сведение, не съм си поставял за цел да гледам дали си един и същ потребител (патриот, red, turist). Просто сайтът е настроен така, че да ми изпраща мейл при всяко мнение и в мейла има подробна информация това кой е коментирал (без лични данни 😉 ). Това е направено с цел да се филтира спама, който е в десетки пъти повече от истинските коментари. И така получавайки мейлове с една и съща информация за потребителя, разбрах че си едно и също лице (мъж или жена). Кой си не знам и не ме интересува. Това е….

  Reply
 40. ха, сега!
  несериозни неща и теми се коментират тук, некоректни потребители и какво ли още не? Момчета, стана ли ви ясно, че не сте за тази работа, а основонто каквото правите е наистина губене на време и чешене на езици

  Reply
 41. 😀
  Хехе. Айде сега не сме ставали за тази работа. Мерси, но мнение от анонимни писачи из сайтовете не искам

  Reply
 42. дойде ли ти емейла за моето мнение, сигурно видя набързо кой точно е потребителя, дали не е пак RED, и ми е много чудно защо ви притеснява анонимността, та в кой форум потребителите излизат от нея и какав е смисъла от това- като ме знаеш кой, коя съм какво ще ми направиш?

  Reply
 43. Не ми се спори. Ти си прав/а за себе си.
  А лично аз се ядосах, защото ме обяви за интригант, понеже бях изразил мнението си. Е ти това за нормално ли го приемаш. Казва какво мисли човек и веднага е интригант. Не ми се занимава с тебе. Опитах се да ти обясня. Ти си прав и това е. И не ме притеснява анонимността, а това че се опитваш да манипулираш…

  Reply
 44. Другари и другарки общински глашатаи! Трябва ли всеки път поразиите на общината да бъдат обявявани от вас за свещенодействие? А ние е всеки път трябва да ръкопляскаме ! ? Докога всяка крива линия ,успоредна на портийната ще е права линия?! Кажете те ни как да си изкривим душата и да кажем на черното бяло? Защо не кажем същото , примерно ,за Стара загора , където липите са много по вече и са си още липи? Опасявам се ,че не изразявате различно мнение (гледна точка) , а едно и също , отпечатано на циклостил. Де да бяхте така задружни и в решаването на наистина важните проблеми – цена нямаше да имате! Тогава града ни евентуално би могъл да заприлича ,примерно , на Каварна ,който не много по -голям от Ивайловград и в който общинарите са излезли вече от пубертета и са преболедували детските си болести .( Еееех , Каварна , ех мечти…..) Не вярвам и там да скандират “озеленителката ,озеленителката” (като хванати за мантичките даца от забавачницата) за да я хвърлят като изкупителна жертва .Явно мислят , преди да действат т.е. с една дума – мислят. А не – с безкрайно много думи да обясняват как са насътворили едно голямо нищо!

  Reply
 45. нали се пишеш спец, защо не попиташ специалистите от Стара Загора и Каварна- сигурно преди да станат така оформени дърветата там и те са пили рязани и окастряни

  Reply
 46. Батка, усещам как целият си кълбо от нерви, каква ти права линия- кълба, кълба!!
  Ха, ха, ха! сини, ама тъмно сини!!! ха, ха, ха!!!

  Аз ли правя поразиите?!

  Reply
 47. Ако общински съветник има търпението да прочете всички глупости дето се изписаха до момента го моля да отправи въпроса защо се режат по този начин дърветата по улиците на града към кмета на общината на следващото заседание. Дори и да не пусне отговора му тук поне ще можем да се запознаем с аргументите за това на таблото в общината където изнасят решенията и дневния ред.
  Аз спирам по тази тема с ясното съзнание, че никой не даде аргументи в полза на едното или другото становище. За мен наличието на диплома и умението – [b]многословно празнословие[/b] нямат тежест.
  Предлагам на администратора да не допуска повече мнения ако те не съдържат полезна информация в защита на едната или другата теза.

  Reply
 48. Getoff ,най – сетне едно конструктивно предложение , за което ти благодаря! Изревари ме за малко – и аз щях да дам подобно предложение , макар и в леко саркастичен стил.
  Аргументи за един или друг вид корона има в литературата на тази тема, стига да има кой да ги потърси,защото оформянето на една дървесна корона не е еднократно действие.
  Как трябва да стане – мога да отговоря ,но защо така се реже в момента ,много правилно,отговор трябва да дадат тези , които го правят! Макар да е малко късничко , но не и безнадеждно.

  p.s. Нека да бъда извинен за хапливите ми забележки в твоя посока!Просто с е подведох.

  Reply
 49. Цъкни “Older Comments” 😀

  Не знаех,че като минат 50 ги премества на нова страница. Ще гледам да го оправя

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.