Зачестиха кражбите в Ивайловград

кражби, черничино, мед, желязоПоследните седмици в Ивайловград и в селата от общината зачестиха обирите. Основно се крадат предмети, които могат да бъдат продадени бързо и лесно в пунктовете за изкупуване на вторични суровини.

Кражбите са основно на железни и медни предмети. От бъчварски цех обирджии са задигнали няколко трифазни електромера. От друго място са откраднати медни навивки. В село Черничино крадци са влизали в няколко къщи, от които са откраднал доста предмети. Ограбили са също и помпената станция, от която са взели метални съоръжения и медни кабели.

По време на оперативните дейности от страна на полицията в Ивайловград са задържани извършителите на част от кражбите. Това са трима младежи от Маджарово. Те са на 17, 21 и 22 години. Извършили са кражбите в село Черничино. Предполага се, че са били в селото няколко пъти, като да останат незабелязани са използвали прекият път от Сеноклас за Черничино.

И така, внимавайте! Особено ако забележите разни непознати и подозрителни субекти. Активизирането на крадците на метали явно е заради повишаването на изкупните цени на металите. Желязото се купува на близо два пъти по-висока цена от преди нова година. Покачила се е цената и на медта и чугуна. Като се има предвид и кризата и това, че доста хора загубиха работата си, кара крадците да се активизират.

3 thoughts on “Зачестиха кражбите в Ивайловград”

  1. Наистина в Ивайловград тия дни се чу за доста кражби. Електромотори, кабели, железарии. Най глупавото в случая е, че тия тъпаци крадците крадат и разбиват електромотори и кабели за хиялди левове и после ги продават за желязо за десетки пъти по-малко пари. Още по лошото е че не им правят нищо след това. не е типично това за Ивайловград, да има толкова кражби.

    Reply
  2. тва са някви шибани мангали майка им мръсна сичките на сапун. преди ги нямаше ама напоследък и в Ивайловград се навъдиха. те са по тия нещо. яко бой за тях. не стига че работим да ги храним ами и ни крадат. мама им мангалска ей. Ивайловград е спокойно градче тръгнали да ми крадат. смъъъррттттт

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.